De schokkende momenten die werden beleefd toen men aan de verschrikkingen van de oorlog ontsnapte, worden beschreven door etnische Grieken die oorspronkelijk uit Sartana kwamen, aan de rand van Mariupol in Oost-Oekraïne.

De vluchtelingen uit Sartana zijn nu al een week in opvangcentra van de gemeente Zografou in Athene en hun kinderen zijn al met school begonnen, bericht Greekcitytimes.com.

Terwijl zij sprak over hun ontsnapping uit Mariupol, zei een vluchteling die in het Grieks sprak met een duidelijk Oekraïens accent, tegen OPEN TV:

“Ik herinner me dat toen we Mariupol verlieten, Oekraïense soldaten ons tegenhielden en ons bedreigden.”

“Russische soldaten in tanks probeerden ons na dat alles te kalmeren,” voegde zij eraan toe.

Elders in hetzelfde segment beschreef een leraar de schrijnende ervaring van het meerijden met het konvooi door explosies en een oorlogsgebied.

Een andere Griekse vluchteling zei in het Russisch: “Ik voel me veiliger [in Griekenland] dan in Oekraïne, maar het is moeilijk omdat het een ander land is, andere mensen.”

Het relaas van de vrouw over het aangevallen worden door het Oekraïense leger komt overeen met dat van een andere etnische Griek uit Mariupol, die zei dat hij de belegerde stad niet kon ontvluchten omdat hij gedood zou worden door het neonazistische Azov-bataljon.

Eind februari, toen de Russische strijdkrachten Mariupol belegerden, waar 120.000+ etnische Grieken wonen en de omliggende dorpen, waaronder Sartana, sprak SKAI news met de heer Kiouranas die in de stad woont en de Oekraïense fascisten beschreef.

  Poetin zegt het leger de ondergrondse stad Azovstal niet te bestormen, maar ze te vergrendelen en ze uit te hongeren

Op de vraag van SKAI news of hij van plan was de stad te verlaten, antwoordde Kiouranas “Hoe kan ik weggaan? Als je probeert te vertrekken loop je het risico dat je een patrouille van de Oekraïense fascisten, het Azov-bataljon, tegenkomt.”

“Zij zouden mij doden en zijn verantwoordelijk voor alles,” voegde hij eraan toe.

Eerder deze maand vroeg een correspondent van Russische media aan een burger “Kunt u, als Grieken van Sartana, iets zeggen tegen uw landgenoten in Griekenland?”

De Grieken van Sartana antwoordden:

“Niemand doodt hier iemand. De Russen doden niemand. Niemand schiet hier op burgers.

Zodra de Russen hier kwamen, hebben ze ons onmiddellijk hulp gebracht. Op dit ogenblik, onmiddellijk daarna, zijn de schietpartijen opgehouden.

Nu vraagt niemand ons of je Oekraïner of Griek bent, naar je afkomst, welke taal je spreekt. De Russen maken geen onderscheid.

Terwijl de Oekraïners dat wel deden, zij dwongen ons om alleen Oekraïens te spreken, hoewel ik dat helemaal niet ken.”

Het Azov-bataljon uit Mariupol, een neonazistische eenheid van de Oekraïense Republikeinse Garde, die onder het bevel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken valt, was in Mariupol gestationeerd en discrimineerde, vervolgde en martelde niet-Oekraïens sprekenden, waaronder Grieken.

  Meer prominente landen verlaten de Amerikaanse dollar en negeren het pleidooi van de VS om de olieproductie te verhogen

Slechts enkele dagen voordat de Russische troepen de oversteek naar Oekraïne begonnen, heeft het Azov-bataljon een etnische Griek gedood en nog eens twee doodgeschoten, alleen omdat ze Russisch spraken.

Een VN-rapport uit 2016 constateerde dat:

“In Shyrokyne, een belangrijke plaats in de “grijze zone” tussen de door de regering gecontroleerde stad Mariupol en de door de gewapende groepen gecontroleerde stad Novoazovsk, heeft OHCHR gedocumenteerd dat het Oekraïense leger en het Azov-bataljon op grote schaal gebruik maken van civiele gebouwen en locaties, en dat er burgereigendommen worden geplunderd, wat tot ontheemding leidt.”

De VN heeft in een ander rapport vastgesteld dat in vergelijking met de vorige periode er tussen 1 februari en 31 juli 2021 een toename van 51% was in het aantal slachtoffers in de Donbass (gebieden die gecontroleerd worden door separatisten die door Rusland in Oost-Oekraïne gesteund worden).

Dit was verantwoordelijk voor 62 gedode en gewonde burgers. 81% van de burgers kwam om door Oekraïense beschietingen, ook van het Azov-bataljon.

Elders zei Sergiy Orlov, de Oekraïense locoburgemeester van Mariupol, dat 80-90% van de stad verwoest was door beschietingen en dat de mensen “water uit plassen drinken”.

“Elf dagen lang hebben wij geprobeerd humanitaire hulp te verlenen,” zei Orlov. “Onze laatste humanitaire colonne is al vier dagen onderweg, en de Russen laten die niet in Mariupol toe.

Er zijn bussen. Wij staan klaar om 3.000 mensen per dag te evacueren. Ze laten ons niet gaan.

“Wat is de oplossing? Geef ons de kans om humanitaire hulp te brengen en iedereen te evacueren die weg wil. Wij zijn bereid om het te doen. Zij zijn niet bereid het ons te geven.”

  Sven von Storch: Poetin heeft Joe Biden's bluf beantwoord - Het is tijd om te onderhandelen

Inwoners die erin geslaagd zijn te ontsnappen, zeiden dat de meest kritieke situatie zich ten westen van de rivier bevond, die de stad verdeelt.

“Er is geen voedsel geen water, de mensen zijn volledig afgesneden van de bewoonde wereld,” zei een man. “Ze hebben geen kans om geëvacueerd te worden naar Berdyansk,” een nabijgelegen dorp dat de ontheemden proberen te bereiken.

***

Getuigenis van inwoners van Mariupol: Het Azov-bataljon executeerde burgers die de stad probeerden te ontvluchten.

Nog een getuigenis van de slachtpartijen en het misdadig gedrag van het Azov-bataljon in Mariupol.

Oekraïense vluchtelingen vertellen het echte verhaal. Het Oekraïense leger hield hen als menselijk schild. Zij mochten niet tot de Russische corridors toetreden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Viganò: Globalisten hebben oorlog in Oekraïne aangewakkerd om de tirannie van de Nieuwe Wereldorde te vestigenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelAnalyse: Rusland is aan de winnende hand, het Westen is zichzelf aan het vernietigen… bereid u voor op EXTREME ARMOEDE nu 50-jarig economisch sprookje implodeert
Volgend artikelHet Coudenhove-Kalergi plan – De volkerenmoord op de volkeren van Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Waar zijn toch verdomme al die trouwe lezers die altijd reaguurden…Ik zie niemand meer behalve Tigron nog ene keer… waar is de rest? Worden ze tegengehouden… niet meer geplaatst… wat is het…

  • Ik ben er gewoon nog en lees hier en op andere sites en kijk docus. Ondertussen werk ik hard om mijn eigen frequentie hoog te houden. Maar ik wist dan al in 2014 direct tijdens de coup hoe het in elkaar stak doordat ik sites, docus en fotos vond die heel moeilijk te vinden waren. Dus oordeel niet en noem anderen zoals Decker deed al helemaal geen trollen. Maar ik hou dan ook rekening mee dat het Kalergi Couwenhove plan, de vernietiging van alle Europese staten, het totale blanke ras gaat lukken en wil die transitie ook in FLOW doormaken. Verder wordt het bombardement op Rotterdam getriggerd. Alles aan de overkant van het huis van mijn ouders dood en kapot. Als Hitler de andere helft van zijn bommen niet elders gedropt had had ik nooit bestaan.

  • Ik ben er nog hoor .
   Maar idd het viel mij ook op dat er minder vaste klanten zijn .
   Vooral de christenen 😛
   Hugo is weg … 😐
   @Immortal ik haal maar even de schouders op ..
   Ik blijf lezen en reaguren 😀
   Ik werk een rondje af smorgens bij de thee Xander en niburu en dan uiteraard (heb ik meer tijd voor over) FN .
   Groeten fijne dag .

  • Ik ben er nog.
   Blijf trouw lezen.
   Heb weinig toe te voegen.
   Heb ook steeds minder tijd om te reageren gezien ik steeds meer te lezen heb.

 2. Dit artikel is niet helemaal echt op waarheid berust en mogelijkerwijze ontstaan uit nep-nieuws…Gelet de hele situatie> Rusland wilde een peacefull offensief beginnen ,maar haalde ondertussen bijna de hele landmacht naar de grenzen>natuurlijk wilde Oekraine zich niet overgeven.. en begon tegen-offensief… Poetin is zeer hardvochtip persoon en starte meteen een aanval na aanval na aanval… hele wereld kwam in opstand > sancties en meerdere maatregelen en nog steeds verkoopt Rusland dat ze vredelievend zijn> ziekenhuizen kapot burgers beschieten en verder trachten alles te ontkennen en omzeilen.. wow in zelfs internationaal wil hij niet luisteren nog stoppen> en de schuld bij Oekraine leggen.. en dan komt er zo’n bericht van zo’n troelalala lekker vaag…er zijn allemaal doden gevallen en dus ook door Russische soldaten!
  Poetin had en kan dit helemaal niet doen.. en is dus een oorlogsmisdadiger onder welke vlag dan ook… hele volk gaat muiten en zal dit niet accepteren net als de rest van de wereld.. radicale nonsense,alsof het heilige boontjes zijn…

  • Deze oorlog is al 8 jaar bezig. Met gruwelijke oorlogsmisdaden door het Ukrainse leger in Donbass. Kijk de docu Donbass 2015 van Anne Laure Bonnet. En ik vermoed dat je net als al die andere schofferende persoonlijkheden Putin niet perssonlijk kent, dus wie hij is, wat zijn persoonlijkheid is, of hij werkelijk Rusland verdedigt en de russisch sprekende bevolking in Donbass en overige oostelijke provincies te hulp komt zoals daarvoor de Krim, is de vraag. Hij is in ieder geval een goede debater en dat al vele jaren. Hij is Syrie te hulp gekomen op verzoek van Assad. Ook een persoon die door westerse MSM helemaal kapot gepraat werd. Wat zeker is is dat Syrie onderdeel uit maakt van Netanyahu’s Great Israel plan net als anderes staten in die regio. Ik zou je kennis eens updaten en wat geschiedenis docus kijken. Misschien dat je dan ooit de patronen enigszins begrijpt. Uiteindelijk is ook Putin net als Erdogan en alle andere regeringsleiders een Vrij Metselaar. De strategie altijd leugens over waarom een oorlog georkestreerd wordt en over de uitkomst. De leugens van Rothschild UK over de uitkomst van de oorlog van Waterloo, 4 Vrij Metselaar generaals, twee aan elke kant, tegen de gokkennde UK koning, gaf hem het gehele financiele district Londen in handen en de macht over de UK. Trollen op deze site is vrij zinloos. Daar zijn bezoekers van deze site niet vatbaar voor. Dus ik begrijp niet wat je hier doet, tenzij het goed betaalt. Besef wel dat zij die jou manipuleren, hersenspoelen niets goeds met jou voorhebben of met hen die je liefhebt.

  • Tijd dat je de oogkleppen eens afdoet !!
   En niet totaal niet onderbouwde nonsens hier spuien bent .
   Kom onder de tafel vandaan .
   M.a.w trek je kop uit je kont .

  • De geschiedenis leert dat een specifieke groep beide kanten financiert en bewapent. Waar twee honden vechten om een been gaat de derde er ras mee heen. Maar daar hebben we het niet over, mogen we niet over praten. Iedereen die dat wel doet wordt of vermoord of zijn carriere wordt kapot gemaakt. Neem nu de arrestatie van Willem Engel. En nee ik was, ben geen fan. Maar dit vind ik te gek voor woorden. Onze eigen Assange, en het volk stemt toe. Zoals we toestemmen in alle leugens. En zij die de waarheid delen worden door FB in de gevangenis gezet of zoals elders permanent hun account verwijderd. Zuckerberg zei het openlijk. Met zijn Meta wil hij een totale fake reality voor deelnemers creeeren. Je hebt niets maar je voelt je altijd gelukkig. New Age slogans hebben de UN overgenomen en de UN kerk bestaat al decennia. Klaar om alle wereldreligies over te nemen.

 3. Dat MSM hier in NL totaal gecontroleerd is door een specifieke groep weet ik al jaren. Het conflict Ukraine Donbass, Lugansk maakt pijnlijk duidelijk dat ons al 8 jaar lang, na de westerse coup, leugens verkocht worden als waarheid. het constant hameren door Rutte op de Spell Separatisten, zijn MH 17 proces tegen Rusland, voorspelde al niet veel goeds. In deze video zien we hoe een linie van bunkers gebouwd is. Het maakt de intentie van het Ukrainse/USA leger duidellijk. Wie trekken hier werkelijk aan de touwtjes, met welk doel, welke intentie. https://rumble.com/vxx9k3-lpr-has-taken-control-of-more-than-90-of-its-territory-russian-mod.html

 4. Geen idee waar iedereen gebleven is.
  In iedergeval ik ben er nog niet meer zo vaak maar af en toe laat ik van mij horen.
  En lezen doe ik FN zekers.

 5. Ik ben er ook nog hoor. Ik begin de dag met FN en dan verder met andere sites. Mijn mening is dat al die “maatregelen uiteindelijk ons zelf zullen . treffen. En alle hulpgoederen gewoon op straat worden gekwakt. Ze willen het niet! Zoals een duitse vrouw melde. Dus zoals altijd “het eerste dat sneivelt in een oorlog is de waarheid” En onze eigen regering brengt ons aan de bedelstaf!. Fijn hoor de nieuwe wereldorde!!!! Bah!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in