De historische parallellen zijn onmiskenbaar.

In een reactie op de verklaring van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken dat Europa “een oorlog tegen Rusland voert”, zei de Kroatische president Zoran Milanovic donderdag dat dit voor hem nieuw was, en hij wenste Berlijn meer geluk dan in de Tweede Wereldoorlog, bericht Sott.

Kroatië “mag Oekraïne op geen enkele manier militair helpen,” zei Milanovic tijdens een bezoek aan de havenstad Split. “Wilt u dat wij de oorlog ingaan?”

Toen hij het conflict in Oekraïne beschreef als een conflict tussen Washington en Moskou, herinnerde hij de verslaggevers eraan dat hij werd bekritiseerd omdat hij slechts de woorden van de minister van Defensie van Kiev herhaalde, namelijk dat het huidige conflict een “proxy-oorlog” is tussen de NAVO en Rusland.

“Nu zegt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken dat we eensgezind moeten zijn, want ik citeer: we zijn in oorlog met Rusland. Dat wist ik niet,” zei Milanovic. “Wellicht is Duitsland in oorlog met Rusland, maar goed, misschien pakt het deze keer beter uit dan 70 jaar geleden.”

De Kroatische president was verbijsterd een dergelijke bewering te horen van de leider van de Duitse Groenen, die naar zijn zeggen vroeger een pacifistische partij waren die zowel tegen de VS als tegen de USSR was, en niet van kanselier Olaf Scholz.

“Als we in oorlog zijn met Rusland, laten we dan kijken wat we moeten doen. Maar we zullen Duitsland niet om zijn mening vragen,” voegde Milanovic eraan toe. “Laat ze maar uitzoeken wie daar de eigenlijke kanselier is. Ik zit al lang in de politiek en ons land heeft veel meegemaakt, maar dit soort waanzin heb ik nog nooit gezien.”

Wat tanks betreft, “Russische of Amerikaanse, ze branden net zo goed,” aldus Milanovic, die opmerkt dat leveringen van tanks aan Oekraïne – deze week aangekondigd door de VS en Duitsland – de gevechten alleen maar zullen verlengen.

  Blackouts in Oekraïne na Russische aanvallen op het elektriciteitsnet (Video's)

“Die tanks kunnen branden, of ze kunnen de Krim bereiken, maar Kroatië zal er niets mee te maken hebben,” benadrukte hij. De sociaal-democratische president is vaak in conflict geweest met de nationalistische parlementaire meerderheid over het Oekraïense beleid van Kroatië. Vorige maand nog verzette Milanovic zich tegen de deelname van Zagreb aan het EU-programma voor de opleiding van Oekraïense troepen, omdat dit in strijd zou zijn met de Kroatische grondwet.

Tenzij de VS en Rusland een soort besprekingen voeren, “glijdt de wereld langzaam af naar de Derde Wereldoorlog,” voegde Milanovic eraan toe. “Sommige mensen denken dat die al begonnen is, maar ik heb mijn bedenkingen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe vampirische orgie van wapens naar Oekraïne – Een angstaanjagende uitlokking van wereldoorlog en wereldwijde catastrofe
Volgend artikelDe ineenstorting van het Covid narratief
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Nederland heeft een particuliere oorlog met Rusland alleen de linkse regering met rutte voor op de bevolking is het er niet mee eens, oorlog is nooit goed ,Rusland heeft ons nooit wat aangedaan maar de USA,VK,FRANKRIJK ,SPANJE DUITSLAND ,PORTUGAL DE NOREN ITALIE. ENZ DES TE MEER MAAR NOOIT DE RUSSEN en de grootste moordenaars zijn de Amerikanen lekker ver van huis laat DE EU HET MAAR OPLOSSEN WIJ VERDIENEN ER ALLEEN MAAR AAN

  • Dat was te zien in WW2 ( Deze loopt nog steeds alleen wapen stilstand nu, nog wel) toen verraden de linkse Nederlanders veel mensen van allerlei afkomst aan de Duitsers, en dan vooral de hooggeplaatste en Elite, hun motto beter hun dan wij.

 2. ❤️ BLIJ dat er nog een man met verstand rondloopt in Kroatië die mens is en op die positie zit
  “Hoeven wij in Nederland niet op te rekenen:
  Systemen zijn hier historisch gezien te oud en de bevolking dom gehouden, bij nsb club (übermensch) geen’ intellectueel vermogen, anders had ik dit niet doorgehad.

  Hij Zal het moeilijk hebben , daar de wereld geïnfiltreerd is met death cults, pedofilen als ‘redder’ van de mensheid – vlg WEF-
  En Verraders onder bevolking,
  Hier eenderde.

 3. Deze zogenaamde hoofddiplomaat BAERBOCK heeft een vogelbrein en moet onmiddellijk uit de roulatie worden genomen !

  Want zij vormt een groot veiligheidsrisico en is, zoals altijd, een socialist, en deze hele bende die ons momenteel allemaal naar de afgrond leidt.

  Het is om krankzinnig van te worden hoe het mogelijk is dat bepaalde idioten belangrijke machtsposities krijgen.

  Dit kan alleen het idee zijn van de Amerikanen, die er belang bij hebben ons te provoceren tot een totale confrontatie met Rusland wat we moeten verhinderen willen we verder leven!

  • Die kanselier van Duitsland is een ongelooflijke badmuts, dat hij zich laat overrulen door zijn minister van buitenlandse zaken, die verklaart in oorlog met Rusland te zijn. Zo’n ernstige fout moet worden beantwoord met een gedwongen aftreden van die minister. Een ‘kanselier’ overduidelijk bungelend aan Amerikaanse touwtjes bewijst dat Duitsland na de 2e wereldoorlog nog steeds bezet gebied van Amerika is. Ze hebben gewoon helemaal niets in de melk te brokkelen.

   • Mee eens Leo. De kanselier is een vreselijke pannenkoek die geen eigen mening heeft. Zijn spaarzame uitingen worden dan ook nog ingefluisterd.voorgangers als Brandt en Schmidt draaien zich om in hun graf.

    • Willy Brandt vluchtte in 1933 voor de nazis naar Noorwegen, waar hij als journalist werkte, Helmut Schmidt was tijdens WOII tankcommandant, o.a. aan het oostfront en beiden waren lid van allerlei geheime procabalclubjes, want anders hadden ze nooit het ambt van bondskanselier kunnen vervullen tussen 1969 en 1982.

 4. Wat als Rusland ook een “vreemdelingenlegioen” opricht bestaande uit ex Russische militairen naar analogie van de tienduizende Navo troepen die in Ukraïne oorlogvoeren. Dit Russisch vreemdelingenleger kan dan bombardementen uitvoeren op de Ukraïnse trainingskampen in de EU, het VK en de VS, evenals op hun wapenfrabrieken. Rusland is dan niet zelf in oorlog met de Navo, zoals de Navo ook beweert niet in oorlog te zijn met Rusland. Bovendien is het verwoesten van België, Duitsland, Italie, Nederland, .. volledig ok voor de Navo als er geruchten zijn dat deze landen massa vernietigingswapens in huis hebben (zie rechtvaardiging Navo oorlog tegen Irak).

 5. De Kroaten hebben de enig juiste attitude; zou NL ook moeten hebben; maar allez, we zijn gezegend met links tuig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in