Milley kraamt onzin uit.

Gen. Milley van de Amerikaanse stafchefs vermeldt ‘doorbraak’ in het Oekraïense tegenoffensief

Oekraïense soldaten zijn doorgedrongen tot de eerste verdedigingslinie van Rusland op plekken langs het zuidelijke front tussen de twee landen, zei Mark Milley, voorzitter van de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff, vrijdag tijdens een televisie-interview met een Jordaans nieuwskanaal.

“Specifiek op de assen van opmars die (de Oekraïense strijdkrachten) op dit moment aanvallen, zijn (de Oekraïense strijdkrachten) door de belangrijkste verdedigingsgordel heen gedrongen,” vertelde Milley aan Al-Mamlaka Television.

Klik voor groot

Laat me een foto zien van Oekraïense tanks die een barrière van drakentanden te lijf gaan.

Heeft u er geen? Nou, dan bent u nog niet eens bij de eerste verdedigingslinie.

Oekraïne heeft Robotyne ingenomen, een gehucht in puin waar ooit 480 mensen woonden. Het heeft het Oekraïense leger minstens een volledig bataljon, 500 man en 30 pantservoertuigen, van zijn slinkende strijdkrachten gekost.

David Ignatius, media-instrument van de CIA, heeft de laatste boodschap van het Witte Huis over Oekraïne overgebracht. Het blijft aandringen op een gevecht tot de laatste Oekraïner:

Terwijl functionarissen van de Biden-regering de trage vooruitgang van Oekraïne in het tegenoffensief van deze zomer vaststellen, bespreken zij openhartig met Kiev wat zij zien als “geleerde lessen”. Voor de regering komt het erop neer dat deze oorlog waarschijnlijk tot volgend jaar zal duren – en dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten Oekraïne standvastig moeten blijven helpen om door te gaan.

Ditzelfde sentiment heb ik de afgelopen dagen op alle niveaus van de Amerikaanse regering gehoord. De zomer is frustrerend en in sommige opzichten teleurstellend geweest voor Oekraïne en zijn westerse medestanders. Maar in plaats van te zoeken naar een snelle diplomatieke uitweg, lijken de meeste hoge Amerikaanse functionarissen meer dan ooit overtuigd van de noodzaak om standvastig met Kiev door te gaan. De Verenigde Staten kunnen het zich niet veroorloven om gezien te worden als een medestander die zijn bondgenoot in de steek laat.

Er is een sprankje realisme aan het doorbreken, maar dat is gemengd met fantasieën over de kansen om Rusland in het nauw te drijven:

Maar Oekraïne zal waarschijnlijk geen beslissende klap uitdelen voor het einde van het jaar. Dat betekent een voortzetting van deze slopende oorlog tot in 2024 en daarna, en een voortzetting van de zware verliezen en emotionele trauma’s voor beide partijen. Amerikaanse functionarissen geloven dat strategisch geduld het beste wapen blijft tegen de Russische president Vladimir Poetin, die nog steeds denkt dat hij Oekraïne en het Westen kan verslaan.

Wereldwijde ineenstorting van gewassen nu een zekerheid... wijdverspreide hongersnood zal de planeet aarde van 2022 - 2024 teisteren... het is in gang gezet en kan niet meer gestopt worden

Wel, ja, Rusland kan Oekraïne en het Westen verslaan. Kijk maar naar het domme advies dat het Westen aan Oekraïne geeft:

Amerikaanse bevelhebbers hebben lang geloofd dat de Oekraïners artillerievuur verspillen in verpletterende spervuren die Sovjettactieken nabootsen. Volgens een Amerikaanse schatting hebben de Oekraïners sinds het begin van de oorlog ongeveer 2 miljoen 155mm artilleriegranaten afgevuurd, waardoor de Westerse voorraden bijna uitgeput zijn. Amerikaanse functionarissen dringen er bij Oekraïne op aan om in plaats daarvan zijn artillerievuur te richten op de belangrijkste doelen en het te gebruiken om snel op te rukken naar zijn doelen.

Ambtenaren van het Pentagon hebben Oekraïne ook aangespoord om minder op drones te vertrouwen voor de kennis van het slagveld en meer op verkenningstroepen op de grond, die de Russische posities beter kunnen inschatten. En ze hebben er bij Kiev op aangedrongen om lagere officieren meer speelruimte te geven om kansen langs het uitgestrekte front te benutten. Op al deze punten denken Amerikaanse functionarissen dat de Oekraïners positief reageren. Maar de discussie is de afgelopen weken stekelig geweest.

Het bovenstaande is geen degelijk militair advies, maar een erkenning dat het Westen niet genoeg artilleriemunitie en drones kan produceren om Oekraïne verder te laten gaan:

In een recent rapport van het Royal United Services Institute (RUSI) wordt geschat dat Rusland in 2022 12 miljoen artilleriegranaten heeft afgevuurd en dat het leger er in 2023 7 miljoen zou afvuren. Dit zou erop kunnen wijzen dat de voorraden uit het Sovjettijdperk aan het afnemen zijn. Toch merkt het rapport op dat Rusland 2,5 miljoen granaten per jaar produceert, naast de import van munitie uit Noord-Korea en Iran.

In schril contrast hiermee schatte het Center for Strategic and International Studies (CSIS) in januari dat de Verenigde Staten slechts 93.000 155mm granaten per jaar kunnen produceren, die allemaal naar trainingsoefeningen gaan. Als het leger een versneld productieschema haalt, zal het jaarlijks 240.000 granaten produceren, nog steeds minder dan 10 procent van de huidige Russische productie. De Oekraïense artillerie vuurt dagelijks 8.000 granaten af, wat een hele maand van de huidige Amerikaanse munitieproductie opslokt. Zelfs als het Pentagon zijn doel bereikt om 90.000 granaten per maand te produceren in het boekjaar 2025, is dat nog steeds maar de helft van het huidige productieniveau van Rusland.

Neonazistische junta militaire dienstplichtcommissies nu achter zwangere vrouwen aan

Dat gebrek aan productiecapaciteit wordt verdoezeld door een “stuur alles wat we hebben, maakt niet uit hoe nuttig” houding:

Terwijl functionarissen van de regering Biden inschatten hoe waarschijnlijk het is dat de oorlog volgend jaar en misschien nog wel langer zal duren, overwegen ze verschillende belangrijke nieuwe uitbreidingen van Westerse steun. Er is bijvoorbeeld steeds meer steun in Washington voor het leveren van clustermunitie met raketwerpers, die verder zou kunnen raken dan de artillerie-versies die de Verenigde Staten vorige maand begonnen te leveren.

Het Witte Huis wil ook dat Oekraïne meer terreuraanslagen uitvoert op Russische grond:

Nu de Oekraïense strijdkrachten op de grond worden tegengehouden, denken Amerikaanse functionarissen dat president Volodymyr Zelensky de strijd steeds meer naar Russisch grondgebied en de bezette Krim zal brengen. De gemelde Oekraïense aanvallen van vrijdag – met 42 drones die op de Krim werden afgevuurd en een raket die op Moskou was afgeschoten, volgens Russische rapporten – is een voorproefje van wat ons te wachten staat. Het standpunt van de regering Biden is dat ze Oekraïense aanvallen op Russisch grondgebied niet aanmoedigt of mogelijk maakt, maar functionarissen verwachten wel meer.

Ze proberen zich onschuldig voor te doen, maar in werkelijkheid, zoals de Economist rapporteert, worden deze aanvallen uitgevoerd door Westerse inlichtingendiensten:

De uitgebreide Russische luchtverdedigings- en elektronische oorlogscapaciteit betekent dat elke Oekraïense aanval nauwgezet gepland moet worden. Oekraïne heeft algoritmen ontwikkeld die lijken te werken. Operators lanceren ’s ochtends vroeg (wanneer de concentratie van de verdedigers misschien verslapt) en gebruiken een aanvalsvolgorde die ontworpen is om de luchtverdediging bezig te houden. Ze verzamelen informatie (vaak van westerse partners) over radars, elektronische oorlogsvoering en luchtverdedigingsmiddelen.

Dit zijn afleidingsaanvallen, geen dingen die de oorlog zullen beslissen.

Het strategische voordeel ligt duidelijk aan Russische kant:

Veldmaarschalk Helmuth von Moltke de Oude, de militaire architect van de Duitse eenwording en een van de beroemdste militairen uit de geschiedenis, zou de stand van zaken in deze zomer van Oekraïens ongenoegen onmiddellijk begrijpen. Nadat Kiev en zijn westerse ondersteuners de vooruitzichten voor het tegenoffensief tegen Rusland in de lente hadden gehypet, heeft het tegenoffensief tot nu toe weinig vooruitgang geboekt. Moltke zou de teleurstellende resultaten toeschrijven aan het feit dat het Oekraïense leger tegenover een vijand staat die de sterkste vorm van oorlogsvoering voert.

Strategische aanval gekoppeld aan tactische verdediging.

Moltke zet de logica kernachtig uiteen: “De tactische verdediging is de sterkste [vorm van oorlog], het strategisch offensief de effectievere vorm – en de enige die naar het doel leidt.” Met andere woorden, de mededinger die een object of stuk grondgebied in beslag neemt of bezet houdt en het vervolgens tactisch verdedigt, bereidt zichzelf voor op strategisch en uiteindelijk politiek succes. In spreektaal: grijp iets en houd het vast, en daag uw vijand uit om het terug te komen halen terwijl deze met een ontzagwekkende achterstand vecht. Voor de Duitse wijsgeer, in het kort, is het voeren van de aanval door verdediging een pad naar triomf.

Mobiele kernraketlanceerinstallaties verplaatst naar Finse grens

Voordeel: Rusland.

Tactische verdediging is wat Rusland de afgelopen maanden heeft gedaan. Het heeft de aanvallende Oekraïense troepen met alle beschikbare middelen tot staan gebracht. Als ze daarmee klaar zijn, zullen de Russische strijdkrachten hun strategische offensieve campagne starten. Ze zullen dan waarschijnlijk snel door de uitgedunde Oekraïense linies oprukken.

Geen illegale, met raketten afgevuurde clustermunitie, geen F-16, geen terreuraanslag op Rusland kan dat voorkomen.

De Oekraïners voeren gewoon de verkeerde oorlog, voor de verkeerde zaak:

Ivan Katchanovski @I_Katchanovski – 14:49 UTC – 27 aug 2023
Opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten & populaire Oekraïense schrijver poseren met rode & zwarte vlag & populaire Oekraïense krant propageert dit. Dit was de vlag van de extreem-rechtse OUN & UPA die samenwerkten met nazi-Duitsland & betrokken waren bij massamoord op Joden, Polen & Oekraïners. Deze vlag werd gebruikt door de ultrarechtse Rechtse Sector. Het mainstreamen en witwassen van OUN & UPA-symbolen, zoals hun vlag en hun “Eer aan Oekraïne & Eer aan de Helden”-groet, gaat door. https://life.pravda.com.ua/culture/2023/08/27/256152/

Die vlag, en de mentaliteit erachter, is de reden waarom Rusland niet zal toestaan dat Oekraïne, en de VS, winnen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe uitkomst van de oorlog met Rusland
Volgend artikelBest in Hell: Jevgeni Prigozhin, een bij uitstek moderne Russische held
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

 1. Knettergek wat daar gebeurt. De vele, vele miljarden (iets van 113 miljard dollars alleen al betaald door usa) hadden zo ontzettend veel beter besteed kunnen worden.
  Maar de machtgeile psychopaten in usa / nato en EU willen door en het volk in Oekriland wordt opgeofferd.
  Krankzinnig!

 2. “Als Moskou echter de controle over Oekraïne herwint, met zijn 52 miljoen inwoners en grote hulpbronnen, evenals toegang tot de Zwarte Zee, herwint Rusland automatisch weer de middelen om een ​​machtige imperiale staat te worden, verspreid over Europa en Azië.”

  – Zbigniew Brzezinski

  • En dat moet. USA plus Nato zijn internationaal gezien fascistische oorlogzoekers, en varen wel bij vernietiging.

   Het wordt tijd dat Rusland de glory van ooit herstelt en versterkt>
   In militair matereaal zijn ze leiders; in algemene bewapening ook.
   Maar ook qua moraal: zij starten geen proxy oorlogen zoals de Amerikanen.

   USA is een gedegenereerde perversie geworden.
   Zie BLM/Antifa; beiden onder volledige controle van de libs.
   Zie de waanzin van de trans.
   Zie dat er niets van de BLM misdrijven wordt vervolgd; maar ook dat Asange, die niks crimineeels heeft gedaan……

   De USA dollar wordt vervangen. USA is afgedaan. Wij pissen op het graf.

 3. “Death Road” km in Zaporizja: Oekraïense troepen arriveren zwaar beschadigd in de eerste Russische hoofdverdedigingslinie – Poging om door te dringen tot Tokmak

  De Oekraïense strijdkrachten slaagden erin na drie maanden van tegenaanval en met zware verliezen de eerste hoofdverdedigingslinie van het Russische leger in Zaporizja te bereiken, ook wel bekend als de “Surovikin-linie”, zoals de eerste en tweede kaart van de tekst illustreren.

  Militaire bronnen zeggen dat de Oekraïners de instructies van de Amerikanen volgden en al hun troepen naar Zaporizja gooiden. Bij een frontale aanval wisten ze op een bepaald punt de Russische verdediging te doorbreken en de nederzetting Verbovo binnen te dringen.

  Verbovo is een strategisch belangrijke nederzetting gelegen tussen de 1e en 2e verdedigingslinie “Surovikin” in Zaporizhia.

  Het gebied is veranderd in een “Death Zone” die zich over meerdere kilometers uitstrekt, waarbij sommige nederzettingen “No Mans Land” zijn. De Russen hebben een video vrijgegeven van de vernietiging van gepantserde voertuigen van de strijdkrachten van Oekraïne door soldaten van de OBTF-troepenmacht “Cascade”.

  Het Oekraïense commando gaat door met het inzetten van gemechaniseerde eenheden in een frontale aanval, waarbij ze worden vernietigd door ATGM-aanvallen en artillerie van de strijdkrachten van Rusland.

  De video legt de momenten vast van de vernietiging van gepantserde voertuigen en personeel van de strijdkrachten van Oekraïne door de strijdkrachten van OBTF “Kaskad”.

  Een andere “weg des doods” is letterlijk bezaaid met beschadigd materieel van de strijdkrachten van Oekraïne. Dit geval is echter eerder een patroon dan een uitzondering. Sinds het begin van het Oekraïense tegenoffensief, dat al ruim twee maanden aan de gang is, zijn dergelijke beelden meer dan eens op internet verschenen.

  https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2023/08/16-19.mp4?_=1

  Nog een video van de ATGM-bemanningen van het 394e Regiment van de 127e Gemotoriseerde Geweer Divisie

  https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2023/08/17-17.mp4?_=2

  lees verder >>>
  https://warnews247.gr/death-road-chlm-stin-zaporizia-oi-oukranikes-dynameis-eftasan-stin-1i-kyria-grammi-amynas-ton-roson-epicheroun-dieisdysi-pros-tokmak/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in