Kan de NAVO verwachten haar beleid van verblinde dogma-escalatie op langere termijn te overleven of een periode van neergang tegemoet gaan, of zelfs ophouden te bestaan? Lijkt dat vergezocht? Niet als je de tijdlijn van de afgelopen twee jaar bekijkt en ziet welke kant dit conglomeraat van oorlogsmachines en zakenimperiums onder leiding van Washington uitgaat, schrijft Martin Jay.

In Vilnius wordt van ons verwacht dat we geloven dat ondanks dat het zomeroffensief van het Oekraïense leger goed verliep – wat een leugen is die door de westerse media in stand wordt gehouden – Oekraïne een volwaardig NAVO-lidmaatschap zou moeten krijgen. De hysterie die te zien is in de ogen van Zelensky, die hiertoe oproept, is smakelijk. Maar weinig of geen westerse analisten vragen zich af “als het goed gaat, waarom dan meteen het NAVO-lidmaatschap eisen? Waar is de crisis?”.

De echte reden waarom Zelensky dit eist, evenals Oost-Europese landen die praten over het inzetten van hun eigen soldaten op de grond, komt simpelweg op hetzelfde neer. De oorlog gaat helemaal niet goed voor het Oekraïense leger dat, zelfs volgens de vriendelijkste, conservatieve schatting, minstens 150.000 man heeft verloren. Gepensioneerde Amerikaanse generaals die in contact staan met militaire waarnemers ter plaatse schatten dit aantal op 250.000, aangezien de Oekraïense media in Kiev duidelijk geen serieuze gegevens over dit onderwerp verstrekken. Het probleem van Zelensky is tweeledig. Hij heeft de wereld aangekondigd dat hij op het punt staat een zomeroffensief te beginnen, dat niet zo’n slechte start kende – het sloeg een gat in de Maginotlinie die Rusland compleet met mijnen heeft gelegd – en nam een paar dorpen in. Goed videomateriaal voor de callcenterjournalisten in Oekraïne, die hun orders krijgen van het mediabureau in Kiev, dat controleert waar ze heen mogen en waarover ze mogen berichten. Maar het kleine detail van wat ze niet melden is het echte verhaal.

Het Oekraïense leger is zo onderbemand, heeft zo weinig middelen en de manschappen zijn zo slecht getraind dat het tempo en de snelheid waarmee het militaire hardware verliest angstaanjagend is. Brigades trekken ten strijde in pantservoertuigen met ondersteuning van artillerie en worden met een opmerkelijke snelheid weggevaagd. Volgens een rapport werden op slechts één dag 16 Bradley gepantserde infanteriegevechtsvoertuigen geraakt en verbrand, of gewoon achtergelaten door Oekraïense troepen. Voor functionarissen van het Pentagon die hun inlichtingenrapporten doornemen, zou dit zorgwekkend moeten zijn, aangezien dit ene verlies een kwart is van alle Bradleys die aan de Oekraïners zijn gegeven. Het is deze snelheid van materiële verliezen die Zelensky en de westerse elites zorgen baart. Ze kijken naar de gegevens en wanneer ze minuscule symbolische overwinningen zien, zoals de dorpen die onlangs zijn ingenomen, vieren ze geen feest. Ze kijken gewoon naar de verliezen en maken de rekensom.

Hoe lang kan het Oekraïense leger nog bestaan? Zelensky weet maar al te goed dat hij minstens 2-300.000 manschappen meer nodig heeft en de bijbehorende tanks en gepantserde infanteriegevechtsvoertuigen om ook maar enige impact te hebben. Hij weet ook, samen met de NAVO-bazen, dat als je je afzijdig houdt van de vijandelijke linies en niets doet, je elke dag aan geloofwaardigheid inboet, vooral als je net aan de wereld hebt aangekondigd dat je op het punt staat om een groot offensief te beginnen.

Dit is waar de volgende NAVO-top allemaal om draait. Hoe kunnen we Zelensky veel, veel meer uitrusting sturen, maar ook de mannen die erbij horen. Er zijn niet echt veel opties. Ofwel stuurt men troepen uit Oost-Europese landen die niet beschermd zullen worden door artikel 5 van de NAVO, aangezien duidelijk vermeld moet worden dat zij daar niet onder een NAVO-mandaat naartoe gaan. Veel succes met het verwachten dat het Russische leger zulke onzin zal respecteren. Als alternatief kan men ijken naar de mogelijkheid om groepen huurlingen te creëren die bestaan uit voormalige soldaten uit NAVO-landen. De westerse media laten ons hier op grote schaal in de steek wanneer ze verzuimen te berichten over onbevestigde berichten over plannen van Washington om toezicht te houden op een programma waarmee een particuliere defensieaannemer voormalige Amerikaanse luchtmachtpiloten kan rekruteren om in Oekraïne te vliegen. Dit is het nieuwste hersenspinsel dat de oorlog verder zal doen escaleren en de NAVO dieper in het gat zal duwen dat ze zelf heeft gegraven – en nog steeds graaft.

Wanneer in oktober een nieuwe NAVO-chef het roer overneemt, vrijwel zeker Ben Wallace uit het VK, die een opmerkelijke sympathie heeft getoond voor Biden en de oorlogsmachinerie (de enige kwalificatie die belangrijk is voor de baan), is het goed mogelijk dat hij de geloofwaardigheid en het aanzien van de NAVO op een historisch dieptepunt zal aantreffen nu de oorlogsinzet nog hoger wordt. Het probleem van de NAVO en Zelensky kan in één woord worden samengevat. Tijd. Ze hebben de tijd niet aan hun kant, want de oorlogsmachine in Oekraïne, waarover geen enkele burger van welk westers land dan ook is geraadpleegd, zal naar een nieuw niveau worden opgedreven, waardoor de 130 miljard dollar die de VS er tot nu toe in heeft gestoken, op kippenvoer zal lijken.

De NAVO gaat naar een nieuw niveau en bereidt de westerse wereld voor op een nieuwe oorlog met een hogere inzet en grotere slachtoffers door middel van zeer goed opgezet mediawerk. Helaas is de enige manier om verder te komen, vanwege de zeer lage aantallen manschappen en materieel, de reeds bestaande NAVO-hardware die de lidstaten hebben, in plaats van overtollig materieel dat de NAVO kan doneren. De voorraden van de meeste belangrijke wapenonderdelen die in de oorlog gebruikt zijn, zijn nu zo laag dat veel NAVO-landen geen materieel meer hebben om op te sturen en het ook niet meer aan de lopende band klaar hebben staan.

In plaats van grootspraak over een “zomeroffensief” hebben we dus een zomerstilte. En dit kan minstens 6 tot 12 maanden zo blijven voordat zelfs de toevoer van apparatuur weer op gang komt. Laat u niet misleiden door het gepraat over F16’s. Als de Europese NAVO-leden ze moeten doneren, dan gaat het om zeer, zeer lage aantallen, misschien een paar van de verouderde Belgische toestellen van slechts 20 stuks; misschien één van de modernere Nederlandse vloot van 40 stuks. Maar de training, die naar verluidt slechts drie maanden zou kunnen duren, is in werkelijkheid eerder negen maanden als zowel de lucht-lucht- als de lucht-gronddisciplines gebundeld worden.

Zelensky en de Westerse elites die beweren hem te steunen, weten dat de tijd dringt. Voor hen is een snelle oplossing de beste. En de enige snelle is hoe we snel 100.000 soldaten kunnen vinden voor de Oekraïense vleesmolen. Verwacht een ‘aanval’ op een kerncentrale in Oekraïne enkele dagen voor de NAVO-top, waarbij Rusland natuurlijk de schuld krijgt van de westerse media, met artikelen die allemaal van Zelensky zelf afkomstig zijn als de belangrijkste, onbevooroordeelde deskundige. We zijn nu op het punt dat valse vlag aanvallen de enige strategie is die overblijft of om zijn 12 brigades van oude mannen (ongeveer 50.000 reservesoldaten) in de val te duwen die Rusland voor hen heeft gelegd. Het is één ding om door de mijnenvelden te breken die langs de frontlinie zijn aangelegd; het is iets heel anders om je via hetzelfde spoor terug te trekken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU wordt nu wakker en realiseert zich dat haar relatie met de VS het niveau van meester en slaaf heeft bereiktVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFrontnieuws filmpscoop – Israëlische ambassadeur in Oekraïne zegt dat het prima is dat Oekraïners het nazisme en Bandera steunen & Oekraïense luitenant-kolonel geeft toe dat Oekraïne Donbass zal moeten afstaan
Volgend artikelVoor het eerst heeft Rusland de NAVO rechtstreeks gedreigd met oorlog als het zich niet terugtrekt uit Oekraïne
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. Ze hebben tijd nodig dus. Tijd die ze niet hebben…… èn zich niet kunnen veroorloven, want het graven naar wat er in werkelijkheid gebeurd gaat door . De wanhoop moet groot zijn, als er wordt gegrepen naar Stasi methodes.
  De bevolking is zich bewust aan het worden van wat er gaande is……en dat houden ze niet tegen.

  Ik denk dat ik me niet vergis als ik stel dat dit land het proeflapje is voor ieder smerig experiment uit die Bilderberg-troep. Klein landje. Makkelijk aan te sturen. Makkelijk om de media over te nemen…… ongekozen burgemeesters…..en zorgen dat je op iedere belangrijke post je jaknikkers hebt zitten. Chantabele ja-knikkers uit de adenochroom vretende, en de volgzame sufkutten en lulhannesen uit de ambtenarij.

  Qua dat laatste zootje……niet in staat om zichzelf te redden in de wereld van de èchte arbeid, is dat een prachtige moloch van onverzettelijkheid, geschapen uit angst. Het moet wel makkelijk blijven voor dat type.
  In feite begrijp ik dat ook nog wel, maar in dit stadium is dat het voorfront naar de burger die nog in staat is om na te denken.
  Dat mag een ambtenaar niet. Als je het over willoze slaven hebt …….

  Maar tijd speelt niet in het voordeel meer van dat wat nog voor machthebber wil doorgaan.

  Hun verhaal loopt af. Het boek is gelezen. De teerlingen zijn geworpen. Terug kunnen ze niet meer.

  Sterkte voor iedereen de komende tijd.

 2. De Westerse waanzin kent blijkbaar geen grenzen.
  Compleet geschifte lui die nog steeds denken dat ze de overwinning in hun zak hebben.
  Echt compleet getikt.
  Hoeveel duizenden manschappen moeten er nog de dood ingejaagd worden? Er kleeft heel veel, echt heel veel bloed aan de handen van de Westerse lijers.
  En als de nederlaag een feit is voor het Oekriland en haar meelopers, dan mag de gewone burger de lasten dragen. Dat gebeurt nu al door de waanzinnige prijzen voor voedsel en energie.
  “ Bedankt” idioten. Streef verdomme naar vrede, zoek samenwerking ipv deze krankzinnige oorlog.

 3. Dit kan nooit lang goed gaan, ik vermoed dat de Oekrainse bevolking Zelenski haat, en dat is hetzelfde met de westerse bevolking, die haten de zogenaamde leiders/elite ook, iedereen is die rare oorlogen beu, er is maar een oplossing, stoppen met die krankzinnige oorlog en weer een echte democratie in het westen doorvoeren, bindende referenda, stoppen met het gender en klimaat geneuzel en gewoon aan het werk gaan, Thoriumcentrales of kernfusie ontwikkelen, en stoppen met de domme en agressieve vreemdelingen binnen te hengelen.
  Daarbij, logisch denkende mensen aan het bewind, terug naar normaal dus.

  • Normaal werkt niet meer 80% vd wereld vind dit al lang niet meer normaal…dit is waarschijnlijk de 1e keer dat je FN leest vermoed ik..anders zou je wel beter weten..of waren de doodspuiten ook normaal..of het doodschieten van vooral kinderen en vrouwen gedurende 8 jaar ook normaal..uw mening moet dringend bijgesteld worden

 4. Hebben er zich al Oekraiense nabestaanden gemeld bij de NL overheid voor een schadevergoeding? Het kan wel 30 jaar duren voordat je een euro krijgt, zie Sebrenica.

 5. rusland heeft zijn posities flink verstevigd, om een echte doorbraak te realiseren zal het westen veel meer manschappen in moeten zetten dan tot nu toe. dus ook veel meer dan 250.000 doden bij kunnen schrijven.
  de westerse leiders zal het niet uitmaken.
  ik denk (of hoop) dat het westen beseft dat ze hier een afganistannetje moeten doen: weglopen, verzwijgen, negeren, ander onderwerp. of nog beter het oppakken van alle westerse nazi’s, maar dat zie ik zo snel nog niet gebeuren.

 6. Trek Zelensky zelf uit zijn pijp en lanceer een grootschalig Russisch tegenoffensief, verplicht Oekraïne zijn ‘strategische reserve’ in te zetten. Men moet ze niet de tijd gunnen om nog maar 5 minuten op adem te komen. Neem hun zwakste punt en lanceer daar een groot tegenoffensief, het heeft geen nut te wachten tot Oekraïne zelf zijn ‘groot’ offensief lanceert. Een tegenstander die tegen de grond ligt geef je niet de kans om terug op te staan zodat hij kan terug slaan.

  • Wel als je wilt uitvogelen wie er achter wat zit, where the money goes, en door wilt gaan met de-militarisatie en de-nazificatie van de UA en ook nog NATO. Door telkenmale de deur op een kier te laten staan waar dan weer banderasten op af komen rennen heeft Rusland de grootste output met een relatief kleine input.

 7. Lees ik hier neerbuigende taal over de “verouderde Belgische F16 toestellen”? Onze luchtmacht is de meest moderne want in Syrië hebben ze meerdere nederzettingen bestookt, natuurlijk zonder burgerslachtoffers. Zoiets doen onze F16’s niet. Niet alleen aan onze kust, maar ook in de Baltische staten wordt voor de Belgische F16’s gekozen om de gevaarlijke Russische luchtmacht met succes terug te drijven. Regelmatig worden beelden getoond van de stoere Belgische F16’s met spannende foto’s zoals hij door de lucht klieft, Belgische F16’s. Niet voor niets hebben de Russen al gewaarschuwd voor de komst van de F16’s. Ze zijn dus bezorgd, omwille van de Belgische F16’s. Het zullen de game-changers zijn in Oekraïne, de Belgische F-16’s.
  Zo hebt u hier een echootje op Frontnieuw over de MSM in België.

 8. rusland heeft nog steeds niet laten zien wat het kan.
  ik denk dat ze na de zomer uitwaaieren naar duitsland en de Scandinavische landen en er zal geen houden aan zijn.
  van VK zullen we geen last meer hebben.
  china zal naar het midden-oosten trekken.

  alleen de pest is dat de burger weer het haasje is.

 9. Er zullen burgers het haasje worden….dat is in elk conflict zo.
  Zou het mogelijk kunnen WORDEN om de russen europa te laten schoonvegen en dat de burgers alhier weer bevrijd kunnen worden van de huidige kliek teringlijers die de macht hebben.?
  De russen hebben geen belang bij een landje als nederland…..ze hebben land genoeg…..wij moeten feitelijk op de russen wachten en ze feestelijk onthalen hier als bevrijders….
  Dan pas kunnen we ons land Nederland weer met een hoofdletter beginnen.
  De huidige zooi grondig schoonvegen van gerechtelijke dwaallichten tot graaiende banken toe.
  Het huidig politiek systeem veranderen en echt democratisch maken…referenda,s…inspraak….en een compleet andere vorm van media.
  Het huidige mediapark tot pretpark maken en een nieuw mediasysteem invoeren.
  Politici/ambtenaren/provinciale en gemeentelijke instanties/instellingen grondig zuiveren van ongewenste invloeden….genderwaanzin/milieu en klimaatgekte…van boerenhaat….van pedofielen….kortom …er is ontzettend veel te doen in ons land zodra we vevrijd mogen worden door de russen.
  WIJZELF ZIJN HIERTOE HELAAS NIET IN STAAT…..

 10. Beste Mensen

  Jah… Wat per ongeluk te veel bij elkaar is geneukt
  Moet ook snel weer worden vermoord
  En daar hebben de Europeanen heel veel ervaring mee
  Van hoe dat moet plaats vinden
  Vervolgens het neuken weer gaan promoten
  Totdat er weer een over vracht aan hersenloze Wezens dueren genaamd Mensen erbij zijn
  Dan weer die wezentjes elkander laten uitmoorden
  Dat heet het Swastik spel
  Dat word heel mooi uitgebeeld
  Zie Mahabharata
  Kringetje blijft rond draaien
  Zoals een Windmolen om zogenaamd energie te produceren
  De doden zichtbaren als onzichtbaren die tellen hierbij niet mee
  Men stare dan Blind

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in