Bronnen van de Russische Wagner PMC hebben opnieuw een video gedeeld van een succesvolle aanval van de Russische Lancet drone op buitenlands militair materieel dat door de strijdkrachten van Oekraïne wordt gebruikt, bericht Southfront.org.

Krab houwitser van Poolse makelij

Deze keer was het doelwit van de Russische Lancet de 155-mm gemotoriseerde Poolse houwitser AHS Krab.

Formeel werd de AHS Krab in Polen ontwikkeld en volledig door de lokale industrie geproduceerd. Het bleek echter dat sommige van zijn belangrijkste onderdelen van buitenlandse oorsprong zijn. Zo werd eind 2014 een contract ondertekend met het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung Techwin voor de levering van kant-en-klare chassis van de K9 Thunder ACS en de daaropvolgende productie onder licentie in Polen.

Polen probeerde zijn Krabs op de internationale markt te promoten, maar geen enkel buitenlands leger was geïnteresseerd om ze te kopen. Oekraïne werd de eerste buitenlandse gebruiker.

Volgens Poolse bronnen beweerde de Oekraïense minister van Defensie Oleksiy Reznikov eind oktober dat Polen al drie divisies 155 mm/52 Krab gemotoriseerde houwitsers aan Oekraïne had overgedragen, d.w.z. in totaal 54 installaties. De eerste houwitsers zouden al in mei in Oekraïne zijn ingezet.

Het hoge technische en gevechtspotentieel maakt de Krab tot een prioritair doelwit voor de Russische strijdkrachten. Het Russische leger beschikt over alle nodige middelen om dergelijke doelen op parkeerplaatsen, in opmars of in schietposities op te sporen en te vernietigen.

Het Russische leger gebruikt de Lancet en andere soorten UVA’s tegen de vijandelijke strijdkrachten en hun geavanceerde militaire uitrusting. In de afgelopen weken is het gebruik van deze munitie aanzienlijk uitgebreid.

  Zal Oekraïne zichzelf demilitariseren?

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch parlementslid zegt: “Londen zal eerst gebombardeerd worden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Europese mensen willen niet betalen voor de “wederopbouw” van Oekraïne
Volgend artikelZelensky belachelijk gemaakt op main square van New York
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Knappe opsporing en uitschakeling 👍💪 zo tussen de bomen.
  Denken ze camouflage te hebben 🤔
  Jammer voor hun, goed van de Russen.

  • Frontnieuws:
   Reactie verwijderd en ban. Als u de mainstream media volgt, vind ik dat best, zolang u hun onzin maar niet in de commentaarsectie gaat papegaaien, wat ik beschouw als opzettelijke vervuiling van de commentaarsectie. Dat zal u een ban opleveren.

 2. Schitterend, alle dagen HD video’s van kostbaar militair materieel vernietigd door relatief goedkope drones. Putin 4 the win.

 3. Ondertussen de BBC en CNN liegen dat ze barsten; anders stuurt niemand meer geld of wapens.

  Bij Donetsk zouden 300 Russen zijn gesneuveld; en dat zouden ongetrainde rekruten zijn; die zouden gebruikt zijn om vuur te trekken, waarop de betere militairen dan konden terug schieten.

  Zou er nog een normale zijn bij BBC en CNN?
  DeRussen zijn ingegraven en hebben prima verdedigings posities, gedekt met artillerie en drones/satelieten ter verkenning.
  Ze zijn nagenoeg onaantastbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in