Aangezien het vrijwel zeker is dat de VS op zijn minst voorkennis hadden van deze terroristische aanslag, om nog maar te zwijgen van het feit dat zij mogelijk een rol hebben gespeeld bij het orkestreren of zelfs rechtstreeks uitvoeren ervan, betekent dit een ongekende escalatie in de Russisch-Amerikaanse dimensie van de Nieuwe Koude Oorlog, schrijft Andrew Korybko.

Het Russische nationale antiterreurcomité meldde zaterdagochtend dat “een vrachtwagen is geëxplodeerd op het snelweggedeelte van de Krimbrug vanaf het schiereiland Taman, waardoor zeven brandstoftanks van een trein op weg naar het schiereiland de Krim in vlammen zijn opgegaan”, waardoor “twee snelweggedeelten van de brug gedeeltelijk zijn ingestort.” Hoofd van het Krimparlement Vladimir Konstantinov gaf de schuld aan “Oekraïense terroristen”, wat samenviel met Zelensky’s senior adviseur Mikhail Podolyak en de beruchte Russiagate samenzweringstheoreticus Adam Kinzinger die deze zelfmoordaanslag op Twitter prees.

Alexei Danilov, secretaris van de Oekraïense Nationale Veiligheids- en Defensieraad, dreigde eind april dat “als er een gelegenheid is om [de Krimbrug] te vernietigen, we dat zeker zullen doen”, vandaar dat de aanvankelijke conclusie van het onderzoek dat Kiev medeplichtig is, objectief gezien geloofwaardig is gezien de motieven van die kant. Deze iconische civiele infrastructuur is een zacht doelwit dat onmogelijk volledig kan worden verdedigd, dus achteraf gezien was het slechts een kwestie van tijd voordat hij met succes werd beschadigd. De terroristische aanslag op de Krimbrug die Kiev zojuist overduidelijk heeft uitgevoerd, kan om de volgende redenen een game-changer zijn in het Oekraïense conflict:

* De Krimlogistiek is niet langer volledig veilig

  Poetin - Westerse "Elites" leven in een "Droomwereld"

Dit geostrategische schiereiland heeft niet langer volledig veilige logistieke routes met de rest van Rusland, aangezien de aanvullende landbrug door de onlangs herenigde gebieden van Novorossiya kwetsbaar blijft voor conventionele aanvallen, waardoor de strategische situatie daar onmiddellijk verslechtert.

* Een nieuwe aanval zoals op Kharkov zou kunnen komen

Het is uiterst onwaarschijnlijk dat Rusland’s vijanden, gesteund door de NAVO maar uitgevoerd door Oekraïne, niet zullen proberen maximaal voordeel te halen uit de militaire, soft power en strategische gevolgen van Kiev’s ongekende terroristische aanval om een Kharkov-achtige aanval op Novorossiya te lanceren.

* Tactische kernwapens kunnen binnenkort worden gebruikt voor zelfverdediging

Mocht het bovengenoemde scenario zich ontvouwen en resulteren in soortgelijke tegenslagen voor Rusland als die van vorige maand, zij het dit keer in gebied dat het net heeft herenigd en dat dus onder zijn nucleaire paraplu valt, dan zou Moskou tactische kernwapens kunnen gebruiken ter zelfverdediging als absoluut laatste redmiddel.

* Russische publieke druk kan leiden tot beleidswijzigingen

De speciale operatie van Rusland zou binnenkort vervangen kunnen worden door een meer gespierd beleid, als gevolg van de gewijzigde militair-strategische dynamiek en de immense publieke druk die is ontstaan door de terroristische aanval van Kiev, wat mogelijk leidt tot herschikkingen in het leiderschap en een evolutie van de bestaande campagne in de richting van “shock and awe”.

* Het uur van de waarheid is aangebroken

Gelet op het bovenstaande zal het conflict tegen het einde van de maand waarschijnlijk op een van de volgende drie trajecten vastzitten: de door de NAVO gesteunde maar door Oekraïne gesteunde blitz zal onverminderd doorgaan tot aan Ruslands grenzen van vóór 2014; Rusland zal het volledige, onlangs herenigde grondgebied bevrijden; of er zal een patstelling ontstaan.

  Rusland krijgt de grootste schrootplaats van Europa

Deze dramatische ontwikkelingen vinden plaats in een zeer gevoelige internationale context. De Amerikaanse midterms vinden begin volgende maand plaats, waardoor de regering Biden onder extra druk komt te staan om de Oekraïense proxy’s van zijn afnemende unipolaire hegemoon zo indrukwekkend mogelijk ter plaatse te laten vorderen om de Democraten te helpen. Hoewel naamloze Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen eerder deze week aan de New York Times vertelden dat Kiev Darya Dugina zonder hun medeweten heeft vermoord, was dat achteraf gezien waarschijnlijk een dekmantel om de kennis van deze laatste terroristische aanslag ook “aannemelijk te ontkennen.”

Aangezien het vrijwel zeker is dat de VS op zijn minst voorkennis hadden van deze terroristische aanslag, om niet te zeggen mogelijk een rol hebben gespeeld bij het orkestreren of zelfs direct uitvoeren ervan, betekent dit een ongekende escalatie in de Russisch-Amerikaanse dimensie van de Nieuwe Koude Oorlog. Het Kremlin zou daarom asymmetrisch kunnen reageren, niet met eigen terroristische aanslagen tegen Amerikaanse/Europese/NAVO/Westerse doelen, maar misschien toch met een of andere vorm van sabotage. De “spionageoorlog” tussen deze twee nucleaire grootmachten zou zo kunnen intensiveren en uit de hand kunnen lopen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin verzekert vernietiging van “Westerse Globalistische Elite” (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFantasie Russische militaire problemen
Volgend artikelDe explosie op de brug van Kerch vastgelegd op CCTV-camera’s (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Ofwel er gebeurt helemaal niks. Rusland doet dit af als een ongeluk en Oekraine zegt neemt geen verantwoordelijkheid voor deze explosies waardoor de reputatieschade van Rusland enigzinds beperkt wordt en Oekraine en de VS er gewoon mee weg komen… Ook een manier om snel een oorlog te verliezen.

   • Goede uitspraak. Natuurlijk weten we niet wat Poetin gaat doen want voor hetzelfde geld gaat het kwartje nu bij hem wel vallen met dat hij deze oorlog niet kan winnen als hij eindeloos blijft de-escalleren en wegkijken. Maar de Russische reactie op de Oekrainse drone aanvallen op de Krim, de Russische reactie op de sabotage van de Nordstream pijpleidingen en het feit dat ze een comissie in gaan roepen om het “ongeluk” te “onderzoeken” geeft voor mij een indicatie dat de kans groot is dat ze er toch voor gaan kiezen om op deze heilloze weg door te gaan. Mocht dat gebeuren dan is de enige vraag nog of en zo ja hoe lang de kring van hardliners rond Poetin hem in zijn positie laat zitten. En wat zijn opvolger gaat doen.

    • PearlDragon oktober 8, 2022 at 12:46

     Veertien jaar in de 21e eeuw volgde het Amerikaanse imperium hetzelfde draaiboek toen de NAVO onder leiding van Victoria Nuland de eerste stappen zette om Rusland in Oekraïne tot een oorlog met Duitsland te verleiden door de democratisch gekozen president van dat land omver te werpen en een marionettenregime onder leiding van joden en nazi’s te installeren.

     Germania Delenda Est
     De aanval op de pijpleiding en de herrijzenis van het Morgenthau-plan als de lange arm van Joodse wraak

     https://www.unz.com/ejones/germania-delenda-est/

    • @PearlDragon,

     In verband met de “aanslagen op de gaspijpleidingen even 2 links (in de Duitse taal).

     We worden met alles voopr de gek gehouden dus waarom niet met dit!!

     https://www.youtube.com/watch?v=6nNQEon-MqE

     en….

     https://www.youtube.com/watch?v=FqrOitkRny4

     Ik weet het zo net nog niet….had er ekele dagen geleden, ongeveer ten tijde van bijgaande links ook al eens een Duitse melding van gezien maar die is me verder ontgaan…

     Groet,

     Gladiator
     ps wat hebben we kunnen ZIEN…..buiten een aantal bubbels op één plek terwijl er 3 explosies zouden moeten zijn geweest……….en de MSM geloof ik al ruim 14 jaar niet meer……

 2. Blijkbaar zijn uit Nederland en de Vlaamse Belgen het onuitputtelijke reservoir van anti Rusland propaganda, geen brug te ver en alle schepen achter zich verbranden om russofobie en Anglo Amerikaans zionistische haat om te zetten naar aardige opinie stukjes die bij veel Nederlanders erin gaan als een stichtelijk woord bij een ouderling.

  Van de 25 meest actieve opiniemakers over Vlaamse en Nederlandse internationale betrekkingen in het algemeen, en de Oekraïne-crisis in het bijzonder, heeft de meest openhartige, een professor aan de Universiteit van Antwerpen, complottheorieën gecommuniceerd in plaats van feiten die door bronnen worden ondersteund. Ik schreef een stuk over de kwestie, zie je?

  https://geopolitiekincontext.wordpress.com/2022/10/07/opiniemakers-over-de-oekraine-crisis-en-de-realiteit-over-de-hybride-oorlog-tegen-rusland/

  De professor suggereert dat de Russen hun eigen pijpleidingen hebben vernietigd, meldt dat er “een nucleaire trein” is gespot op weg naar de Oekraïense grens, en dat de Russen nucleaire dreigingen uiten door hun Belgorod-aanvalsonderzeeër te sturen. Het belangrijkste is dat de professor de Russen beschuldigt van het maken van nucleaire dreigingen nu ze “in het nauw gedreven zijn in de oorlog”, een beschuldiging die hij niet onderbouwd met de Russische nucleaire doctrine die elk eerste gebruik uitsluit.

  In het actualiteitenprogramma ‘Terzake’ gisteren op de Vlaamse publieke televisiezender VRT maakte de presentatrice zich zichtbaar zorgen over een pan-Europese kernoorlog. Het kwam blijkbaar niet bij haar op dat al deze berichten pure Amerikaanse en Britse propaganda zijn. Academische opiniemakers, die ongetwijfeld de waarheid kennen maar ook het mainstream-verhaal uitdragen, dragen een grote verantwoordelijkheid.

  De eerste commentator vergeleek de mediaprestaties van de professor met de schaamte die Duitsers voelden over het feit dat hun ouders en grootouders een oogje dichtknijpen voor de nazi-vervolging. “Ze zouden ze hebben bewonderd, als ze moediger waren geweest”…

 3. Wat is er al vernietigd?
  De toegang tot Litouwen onmogelijk gemaakt, inmiddels hersteld, was escalerend.
  De gaspijpen opblazen, ah waar is, is escalerend. Voortdurende aanvallen op Rusland zijn escalerend.
  Nu de Krimbrug, is escalerend.
  En toch??
  Wat staat er te gebeuren?
  Meneer Zylenski in het nauw met al zijn mislukkkngen. Wanneer vlucht hij?
  Om zijn vege lijf te proberen te redden.
  Als de Acteur- Nep- Biden wordt afgekoppeld van zijn oortjes waardoor heen de voice off Obama fluistert dan gaat B stotteren en verkeerde dingen zeggen. Want de acteur mag niet zelf denken.
  Dat zou het einde zijn. Gewoon in stilte.
  Dan is de oorlog voorbij en vlucht Zelenski.
  Zoiets lijkt mij nou vredevol.

 4. Wat bezielt de Russen eigenlijk ? Elensky roept op voor een nuke aanval op Moskow, de Krim brug word opgeblazen. Dit is Russisch grondgebied. De VS gaan hoe dan ook escalaren en provoceren in een poging Rusland te breken. Putin en heel de staatsduma weet dit. Kijk naar wat Lavrov zegt. Waar wacht Rusland dan nog op ? Als Rusland kiev en het commando center tot tegen de grond plat bombardeerd dan zijn er 2 mogelijkheden. 1 de oorlog is gedaan en oekraine moet zich overgeven of 2 escaleert en NATO gaat rechtstreeks in oorlog met Rusland wat zeer twijfelachtig is. De beste kans om deze waanzin te stoppen is om de kop van het serpent eraf te hakken in Kiev.

  • Het moet toch mogelijk zijn, voor de opvolger van de KGB uit te vogelen waar de Snuivende Hobbit is,of waneer hij waar verwacht wordt, en daar een zootje kruisraketten op te gooien?

   Ook als die gek weg is, met zijn entourage, is de oorlog voorbij.

   Liever een EMP of een Poseidon dan nukes; blijvende straling is nog steeds een probleem….

 5. De westerse opinies zou Rusland worst moeten zijn. Als het naar vernietiging gaat zal het westen graag helpen om hun helemaal naar het einde te brengen. Ongelooflijk de haat tegen Russen die er sinds het begin van satanswood in beverly hills is geproduceerd in allerlei filmen waar Rusland telkens weer als de boeman werd afgeschilderd en de verwijfde rambo sterren altijd de amerikaanse helden zijn. Het westen slikt deze antirusland propaganda sins de 2 wereldoorlog. Hoeveel mensen in het westen kennen de waarheid ? Weten dat Winston Churchill de verslagen Duitse Nazies terug op de been wilde zetten om Rusland op te ruimen, of dat Eisenhouwer het plan totality had bedacht om toenmalig Rusland plat te nuken ? Gellukig heeft Churchill de naoorlogse verkiezingen niet kunnen winnen en de amerikanen hadden niet tijdig genoeg nukes voor het plan. Nadien hadden de soviets nukes veel krachtiger dan de amerikanen en toen deden de rambos het in hun broek. Maar wacht even… Stepan bandera, azov, kraken, aidar dat zijn nazies en door navo getraind en bewapend. Dit is dus eigenlijk churchills plan the unthinkable in werking NU. En Biden en neocons pushen tegelijkertijd samen met Elensky naar een preventieve nuclear first strike. Dit is dus totality. De idioten gaan hel op aarde loslaten en het zover krijgen dat we in een atoom oorlog komen te zitten en dan de planeet kapot schieten. De waanzinnige linkse bende amerikanen die nu beweren dat Europa moey koude en honger ontberen om de planeet te redden terwijl ze hem willen in stukken schieten.

  Waarom blijven mensen als zombies slaapwandelen, en kunnen de dingen gewoon niet zien zoals ze zijn ? Zijn hun hersenen zo zwaar aangetast door MSM dat ze alle onzin van door CIA betaalde reporters geloven ? Stop de kriminele leiders in een sanatorium en werp de sleutel weg. Sluit vrede met Rusland. Verbied neo nazisme. Dwing oekraine te onderhandelen en Minsk akkoord te respecteren. Stop met de genocide op dr Russische bevolking in de Donbas. Dat zijn ook mensen net als iedereen. Die ideeen dat het russen een subspecie zijn en de oekrainse blondharige kindertjes met blauwe ogen een superras dat is puur nazisme.
  Besluit. Of de weteld maakt een einde aan nazisme, of nazisme zal uiteindelijk een einde maken aan de wereld

  • Ik hoop op een super groot offensief van de Russen;bij voorkeur een bombardement van alle militaire doelen en grote steden.
   Bombardement met ook de marine, artillerie, raketten, kruisraketten, vliegtuig bombardementen; alles uit de kast.

   Een enkele nacht ermee, en de oorlog is gewonnen.

   • Schaf wel een russische warme bontjas aan!

    Hoop op een precisie bombardement.

    Edmond de Rothschild – World Economic Forum (familie clan)
    Rockefeller Foundation – World Economic Forum (familie clan)

    Maxima Zorreguieta| WEF System Initiative on Shaping the Future of Financial and Monetary Systems (Je zult niets bezitten, samen met Pippa Malmgren | Global Leader for Tomorrow WEF in 2000 en 2001)
    Mark Rutte – Agenda Contributor | World Economic Forum
    Klaas Knot | Forum Économique Mondial
    Feike Sybesma – Agenda Contributor | World Economic Forum
    Sigrid Kaag – Agenda Contributor | World Economid Forum
    Karien van Gennip | Coordinator Uitfaseren Agrarische Sector door Banken en R.O.
    gericht op de zelfstandige en biologische bedrijven via het drijven naar
    faillissement en criminalisering met regie door WEF en NCTV. Binnen het WEF
    is ‘ausradieren’ ook van toepassing op de ongebonden horeca en winkelbedrijf.
    Voor de uitgesaneerden wordt surveillance ingesteld tegen antidemocratische
    patroon- en gedachtenontwikkeling.
    ***********
    Adrian Monck – Agenda Contributor | World Economic Forum <==gezocht door AI
    Klaus Martin Schwab | World Economic Forum <==gezocht door AI
    Internationale Anarchisten voor afrekening op misdaden tegen de menselijkheid
    ***********
    Robbert Dijkgraaf | World Economic Forum (transhumanist, genetische manipulatie)
    Pieter Abbeel – Agenda Contributor | World Economic Forum
    Barbara Baarsma – Agenda Contributor | World Economic Forum (Rabo bank)
    Paul Polman | World Economic Forum (Unilever en op Xlijst Razor geplaatst)
    Edith Ingeborg Schippers – Steward | World Economic Forum
    Alexander De Croo – Agenda Contributor | World Economic Forum
    Ursula von der Leyen – Agenda Contributor | World Economic Forum
    Kristallina Georgieva – Agenda Contributor | World Economic Forum
    Antonio Guterres – Agenda Contributor | World Economic Forum
    Christine Lagarde – Agenda Contributor | World Economic Forum
    Laurence D. Fink – Agenda Contributor | World Economic Forum **)
    George Soros Agenda Contributor | World Economic Forum
    Dan Andrews – Agenda Contributor | World Economic (Australia)
    Bill Gates – Agenda Contributor | World Economic Forum
    Sheila Warren – Agenda Contributor | World Economic Forum
    Justin Trudeau | World Economic Forum
    Børge Brende | World Economic Forum
    Christia Freeland | WEF member of the Forum's Board of Trustees (Canada Deputy Prime Minister)

    DAVID ROCKEFELLER FELLOW
    Rob Jetten, Parliamentary Leader, D66 (Democrats 66); Member of Parliament, The Hague

    Jesse Klaver | deelnemer WEF
    Sharon Dijksma | World Economic Forum
    Robbert Dijkgraaf | World Economic Forum
    Maxima | World Economic Forum
    Olaf Scholz | World Economic Forum (Klimaat,democide,oorlog met Rusland)***
    Bruno Bruins | World Economic Forum
    Hugo de Jonge | World Economic Forum (verdacht van, maar nog geen bewijs, wel hoge donaties)
    Cora van Nieuwenhuizen | WEF bezoekster
    Dirk-Jan Omtzigt | World Economic Forum (broer van Pieter Omtzigt)
    Wopke Hoekstra | World Economic Forum
    Lilianne Ploumen | World Economic Forum
    Frans Timmermans | World Economic Forum
    Carola Schouten | World Economic Forum <——-Christen Unie
    Ingrid Van Engelshoven | WEF | Women Economic Forum
    Femke Halsema | World Economic Forum
    Stientje van Veldhoven – Agenda Contributor | World Economic Forum
    Ferdinand Grapperhaus | World Economic Forum
    Sophie in't Veld | WEF Women Economic Forum
    Mark Zuckerberg | World Economic Forum
    Emmanuel Macron | World Economic Forum
    Angela Merkel | World Economic Forum
    Jacinda Ardern | World Economic Forum (Nieuw Zeeland)
    Danny Rothschild | World Economic Forum
    Daria Kaleniuk | World Economic Forum (Ukraine)
    https://www.weforum.org/people/mykhailo-fedorov
    Volodymyr Zelenskyy | World Economic Forum

    Executive Vice-President, Europe & Canada AstraZeneca Iskra Reic

 6. En laat de Russen maar eens wrak nemen op het verloren schip en andere zaken, zoals de USA satelieten.
  Laten ze maar in USA wat gaspijpen en olie pijpen opblazen, en een USA marine schip voorzien van een stevige kleefmijn.

 7. Zal blij zijn als de russen rutte en kaag en ollongren opruimen met de royals er bij!

  Zal een lekkere schok van bezinning geven en is nog legaal ook!

 8. Val land aan, annexeer gebied illegaal met een schertsvertoning van een referendum dat zelfs nog minder authentiek is als de Amerikaanse verkiezingen van 2020, drijf met tactische nucleaire wapens als land terug vecht, hang zelf het slachtoffer uit.

  Ben het lang niet eens met de idioten op deze site die beweren dat nucleaire wapens niet echt zijn, dat is gewoon een coping mechanism.
  Maar heb mijn eigen mortaliteit al lang aanvaard als een deel van het leven. Daarom werkte de angst propaganda omtrend covid niet op mij en werkt er geen enkele andere angstpropaganda inclusief nucleaire wapens. Liever sterven in nuclear vuur dan iemand me ermee te laten afdrijven.

  If this is to end in fire then we should all burn together.

 9. De nukes komen niet. Ik vrees wel dat er EMP gebruikt gaat worden om electric networks plat te leggen. Wat een hel zou dat worden als een heel land zonder Electric komt te zitten. Arme vluchtelingetjes…. dat mogen ze toch niet aangedaan worden? Maar de gemeentes komen ze vast snel te hulp met generators e.d.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in