De staatsmedia en alle mainstream media die van persbureaus kopiëren, geven een totaal vertekend beeld. Wie de moeite neemt om beide kanten te bestuderen, komt tot de conclusie dat er in het Westen een parallelle werkelijkheid wordt geconstrueerd die op zijn best slechts een marginaal verband heeft met de oorlog in Oekraïne. Bovendien mag president Zelensky elke dag in minstens één interview zijn mening aan de wereld laten horen – uitspraken van de andere kant worden gefilterd en verboden, schrijft
Willi Huber.

Aan de hand van een voorbeeld willen wij aantonen hoe absurd de propaganda in het Westen is – en hoe bedenkelijk de prestaties zijn van de mediamakers, die zelfs de meest absurde beweringen niet in twijfel trekken. Het is een gecommandeerde, collectieve haat tegen Poetin en 144 miljoen Russen, die alle betrokkenen volkomen irrationeel en blindelings rabiaat maakt. Geen van hen bekritiseert of bestrijdt zelfs het afschuwelijke racisme, noch vraagt men zich af of een verhaal dat alleen gebaseerd is op gegevens van een enkele strijdende partij, in welke vorm dan ook waar kan zijn.

Oorlog is altijd vals. De dood van tienduizenden in opdracht van oude mannen (of vrouwen) is een zinloze verspilling van mensenlevens. Maar dat betekent niet dat men als journalist de andere kant op kunt kijken en slechts één kant kunt zien. Het is voor ons volkomen onbegrijpelijk hoe men als mediamaker zo kan ontaarden dat men zich uitsluitend aan propaganda overgeeft en dat ook nog eens viert als zijnde van hoge morele waarde. Hoe onhandig sommige van deze verhalen – laten we ze in dit geval leugens noemen – zijn, willen wij illustreren met het volgende voorbeeld.

Konvooi van 64 kilometer op weg naar Kiev …

Op 1 maart werd bekend dat Russische militaire voertuigen sinds 28 februari een konvooi van 64 kilometer lang hadden gevormd en oprukten in de richting van Kiev. Dit zou toch met de waarheid moeten overeenstemmen, ook al voelt men zich gedwongen te vermelden om Rusland als “zwak”, “onbekwaam” of “dom” te zien, zoals ook zeer vaak wordt overgebracht. De wereldmacht weet precies wat zij doet. Als zij op een vernietigingscampagne hadden gemikt, zou er in Oekraïne waarschijnlijk geen huis meer overeind staan. De langzame aanpak suggereert eerder dat zoveel mogelijk mensenlevens gespaard moeten worden – omdat de Russen de Oekraïners zien als een broedervolk, dat binnen zijn gelederen door het nationaal socialisme wordt opgehitst en door de vijand wordt geregeerd.

  "Dagelijks driecijferige slachtoffers": Massale Oekraïense verliezen tegen Rusland in Bakhmut slaan alarm in Duitsland

Als Rusland dus een lang militair konvooi naar Oekraïne stuurde, dan was dat alleen met massale luchtbescherming, een adequate voorhoede en flankerende eenheden.

Het sprookje van de dertig Oekraïense supersoldaten

Nu meldden de mainstream media op 28 maart in collectieve eensgezindheid dat 30 Oekraïners dit konvooi hadden tegengehouden. Men moet de afmetingen in het oog houden. Voorzichtig berekend is er plaats voor minstens 50 militaire voertuigen per kilometer. Dus, opnieuw voorzichtig, hebben we het over minstens 3.000 voertuigen. Als wij voorzichtig uitgaan van slechts vijf soldaten per voertuig, kunnen wij uitgaan van 15.000 man. Waarschijnlijk liggen de werkelijke aantallen aanzienlijk hoger.

“Nu, op een moment dat het konvooi bijna vergeten is, wordt ook duidelijk wat de gigantische colonne tot stilstand bracht. Een 30-koppige speciale Oekraïense eenheid zou daarvoor verantwoordelijk zijn, meldt de Guardian. De strijdmacht draagt de naam “Aerorozvidka” – en zou erin geslaagd zijn het konvooi in een mum van tijd tegen te houden.” – Mercurius.de

De mainstream media willen het publiek dus wijsmaken dat 30 Oekraïners met zelfgemaakte drones niet alleen 15.000 Russen met 3.000 voertuigen hebben tegengehouden, maar ze ook “spoorloos” hebben uiteengedreven.

Volgens “Focus” bevond het konvooi zich op 28 februari op 48 km van de stadsgrenzen van Kiev. De volgende dag bereikte het de eerste buitenwijken. Op 3 maart stagneerde het echter op 30 km van Kiev. Zelfs dit verslag past op de een of andere manier niet helemaal bij elkaar, maar het staat wel in een artikel. De berichtgeving in Focus eindigt op 11 maart met het besef dat het konvooi “verplaatst” zou zijn.

  Westen dringt aan op nucleaire chantage tegen Rusland

In werkelijkheid is deze vorm van verslaggeving natuurlijk volkomen nutteloos, om niet te zeggen waardeloos en debiel. Het is inhoud die bedoeld is om een of andere diffuse dreiging op te bouwen zonder dat er echte feiten te melden zijn.

Sommige sprookjes werken alleen in Hollywood

Dat er nu, een maand later, een ontroerend sprookje wordt verteld over 30 Oekraïense Robin Hoods die uit de bossen een enorme Russische gevechtseenheid zouden hebben tegengehouden, kan in een Hollywoodfilm werken. In werkelijkheid kan men alleen maar het hoofd schudden over dergelijke frivoliteiten.

Natuurlijk ging ook de ORF schaamteloos mee in deze onzin en ging nog een stapje verder: een kleine eenheid op quads beweert een Russisch konvooi tegengehouden te hebben. Bijzonder amusant is het idee hoe “quads” gebruikt kunnen worden om een Russisch leger heimelijk te benaderen – zoals bekend zijn deze voertuigen niet bepaald stil – en iedereen die ooit de stofpluim achter een quad gezien heeft, weet de bewering op waarde te schatten. Overigens is de commandant van de Oekraïense toversoldaten een IT-marketing consultant genaamd Jaroslav Honchar. Zo wordt hij door ORF geciteerd, terwijl hij zegt dat hij “anti-tankgranaten” kan droppen vanuit zelfgemaakte drones.

Zulke kampvuurverhaaltjes werken heel goed voor simpele geesten, vooral als het tegengeluid van de andere kant gewoon uit de werkelijkheid geblokkeerd wordt door censuur en verboden.

Demilitarisering en strijd tegen nationaal-socialistische eenheden

In feite lijkt het erop dat de Russische kant juist zijn zelfopgelegde doelen bereikt. Tot nu toe is de inname van Kiev niet een van die doelen geweest – en iedere militaire strateeg zal bevestigen dat dit met de ingezette troepen niet eens mogelijk zou zijn. Het doel is veeleer de volledige demilitarisering van Oost-Oekraïne en de vernietiging van alle nazi-regimenten, zoals “Azov”. De reden is de voorafgaande burgeroorlog van 8 jaar tegen de in meerderheid Russische bevolking in de Donbass, die op bevel van de Oekraïense regering gevoerd werd. Dit doel wordt dag na dag zichtbaar nagestreefd en langzaam maar zeker bereikt.

  Strijdkrachten bereiden zich voor op Kiev en NW Oekraïne: De mobilisatie is begonnen in Wit-Rusland en er is een antiterroristisch regime in het land ingevoerd! (Video's)

Wrede strijd om Oost-Oekraïne op komst

Natuurlijk kan deze vooruitgang in de oorlog ook verkocht worden doordat Rusland Kiev niet heeft ingenomen – maar Rusland heeft Wenen ook niet ingenomen. Simpelweg omdat dit duidelijk geen strategisch doel was. Het is erin geslaagd een tang te vormen rond de oostelijke gevechtseenheden van Oekraïne en deze bijna volledig af te sluiten – en dat is te zien op alle kaarten. Het westelijke deel van deze tang wordt gevormd door de eenheden van het eerder genoemde konvooi – dat blijkbaar toch niet in het niets verdwenen is.

Er is een beslissende slag op komst, waarvan de uitkomst geen enkele twijfel lijdt. Volgens ORF is de havenstad Mariupol, waar naar verluidt nog steeds om gevochten wordt, nu bijna geheel in Russische handen. De belangrijkste operatiecentra van het Azov-regiment waren daar gevestigd. Volgens foto’s en filmbeelden vechten daar tot op de dag van vandaag alleen nog maar soldaten van Azov, en die hebben zich het laatst teruggetrokken op het terrein van de staalfabriek.

Oorlogsmisdaden

In veel gevallen waarin mainstream media melding maakten van beschietingen van burgerdoelen, blijkt bij nader onderzoek dat Azov-eenheden zich verschansten in woongebouwen, de daken ervan gebruikten of hun voertuigen ernaast manoeuvreerden als dekking. Als men de beschuldiging wil uiten dat er oorlogsmisdaden zijn begaan, dan moet men ook deze activiteiten erbij betrekken – want het is absoluut niet legitiem om zich achter burgers te verschuilen. Dat dit gebeurt, blijkt ook heel indrukwekkend uit foto’s van de laatste dagen, wanneer Oekraïense soldaten uit reddingsvoertuigen van het Rode Kruis of DHL-transporters stappen waarin zij overgebracht zijn. Deze acties zijn ook misdadig en brengen moedwillig het leven van onschuldige mensen in gevaar.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

MSM oorlogspropaganda: “Snake Island” verhaal valt in duigen nadat video toont dat Oekraïense soldaten levend in krijgsgevangenschap zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelVrouwen documenteren hun vaccin-gerelateerde spasmen
Volgend artikelVaccinoloog en onverbeterlijke vaccinpusher Dr. Poland roept na zijn eigen COVID-19 vaccinlestsel op tot meer onderzoek 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Afgaande op het feit dat de nationale, publieke media de kant gekozen hebben van Zelensky, zou je kunnen stellen dat ’Nederland’ aan dezelfde kant staat als destijds het land waar ‘wij’ in de 2e WO oorlog tegen vochten: Nazi-Duitsland.

  • Inderdaad. Maar NL heeft verplichtingen aan het Prada schoenen dragende crimineeltje met grote bek.
   Niet vergeten dat Oekraine de MH 17 neerhaalde op verzoek van Rutte; en voor wat hoort wat….

 2. Videos van Lin Wood zijn interessant om duidelijk te maken hoe verrot het hele systeem is. Iedereen wordt afgeluisterd, gecompromitteerd etc. etc. Woorden in emails, blogs worden veranderd. Pence is een homosexueel die tiener jongens van Epstein kreeg. Wilhelmina ondersteunde het Fascisme. nam permithrine vergelijkbaar met nu Chrystal Meth net als Hitler. Het Engelse hof ook fascistisch. Nazisme werd in de USA gecreeerd. In Duitsland werd het een bijnaam voor Nationaal Socialisten. Een partij die door Hitler. waarschijnlijk zijn Handlers gekaapt werd. Het is al lang bekend dat Satanisme de grootste godsdienst momenteel op aarde is. Het nieuwe supreme court in Jerusalem, gebouwd door een Rothschild staat er vol mee. Het Vaticaan ook vol met Lucifer. En de planeet? Wel die ligt vlgs de Kogi Indianen op sterven. Misschien wordt zo de mensheid eindelijk wakker. Alhoewel velen dat door de Cov vacs niet meer mee zullen maken.

 3. Zelfs de reguliere media waren het eens over het feit dat het konvooi ruwweg 40 mijl, dus goed 60km lang was. En dat het min of meer ‘gestrand’ was voor een tijd.
  Dat alleen al geeft aan dat er een enorme Russische superioriteit is. Een dergelijk konvooi zou een makkelijke prooi zijn voor luchtaanvallen met hetzij vliegtuigen hetzij helicopters, of voor artillerie- of raketaanvallen. het feit dat dat konvooi dagen in het nieuws was geeft al aan dat Ukraine niet meer over enig van die middelen beschikte.
  En nu, dagen nadat Rusland aan heeft gegeven de militaire acties in dat gebied te verminderen zijn er opeens 30 supersoldaten die het hele konvooi hebben tegengehouden met een handvol zelfgemaakte drones die anti-tankgranaten droppen? Slechts een debiel zou dat geloven. Enig idee wat een anti-tank granaat weegt? Of dat je die niet zomaar kunt droppen om effect te hebben? Een zelfgemaakte drone die in elkaar geknutseld is van wat ze konden vinden die groot genoeg is om zo’n ding te vervoeren EN genoeg precisie heeft om het effectief af te leveren? Ik zou nog eerder geloven dat ze de paashaas geronseld hadden.

  • Een jaar of 5 terug was er een russische hobbyist die een Dragunov (scherpschutters geweer) zonder kolf op een zelfbouw drone monteerde. De piloot “keek”door de telescoop.

   Maar allez, dat verhaal van een konvooi vernietigd hoort in hetzelfde rijtje als Andorra heeft een leger van 4 millioen soldaten…

   Alleen gekkies geloven die propaganda; dus de linksen….

 4. Personelijk vind ik dat Rusland meer on “lange afstand”had moeten doen.
  eerst met satelieten en info uitvogelen waar het Oekraiense leger enpolitici zitten. dan met artillerie en raketten die doelen uitschakelen.
  Meer op productie, dan op militaire aanwezigheid; ook Rusland moet nog plenty verouderde granaten en raketten hebben….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in