Gisteren, om 9:46 lokale tijd, publiceerde Strana:

Volodymyr Zelensky spreekt vandaag Amerikaanse senatoren toe via videoverbinding – The Washington Post

President Volodymyr Zelensky zal vandaag via een videoverbinding Amerikaanse senatoren toespreken met een verzoek om financiële steun aan Oekraïne goed te keuren. …

Twaalf uur later, om 21:43 lokale tijd, kwam dit stuk naar buiten:

“Er is iets gebeurd.” Zelensky heeft zijn toespraak voor Amerikaanse senatoren op het laatste moment afgezegd

President van Oekraïne Volodymyr Zelensky heeft zijn toespraak voor wetgevers, die voor vandaag gepland stond, op het laatste moment afgezegd. Dit heeft het hoofd van de Democratische meerderheid in de Amerikaanse Senaat, Chuck Schumer, bekendgemaakt.

“Overigens was Zelensky niet in staat om om 15:00 uur (22:00 uur Kievse tijd) bij onze briefing aanwezig te zijn – er is op het laatste moment iets gebeurd,” zei Schumer.

Wel, ja, er was iets gebeurd:

Hulp aan Oekraïne mislukt in Senaat omdat Republikeinen aandringen op grensbeperkingen

De dringende pogingen van president Biden om de oorlogskas van Oekraïne aan te vullen en hulp naar Israël te sturen, dreigen te mislukken in de Senaat, waar Republikeinen woensdag bereid zijn de financiering te blokkeren tenzij Democraten akkoord gaan met strenge maatregelen om migratie aan de grens met Mexico tegen te gaan.

Een geheime briefing met regeringsfunctionarissen, die bedoeld was om steun te verwerven, ontaardde dinsdagmiddag in een partisan schreeuwpartij, waarbij de Republikeinen de Democraten er boos van beschuldigden dat ze probeerden hun eisen voor een harde aanpak van de grenzen onderuit te halen.

Het zou voor de Democraten makkelijk zijn geweest om een paar miljard uit te trekken voor grensbeveiliging. Maar Biden wil een einde maken aan de oorlog in Oekraïne. Ze van geld onthouden is de makkelijkste manier om ze in de richting van onderhandelingen te duwen, schrijft Bernard.

  IMF waarschuwt nu dat voedseltekorten overal ter wereld golven van sociale onrust zullen veroorzaken - "Hel op aarde"

Dit alles was gepland door de denktank van het Pentagon, RAND, die begin dit jaar een studie publiceerde over hoe de oorlog in Oekraïne kan worden beëindigd:

Een langdurige oorlog vermijden – Amerikaans beleid en het verloop van het conflict tussen Rusland en Oekraïne

(Een studie van RAND uit 2019, Uitbreiding Rusland – Concurreren vanaf voordelige grond, had aanbevolen om Oekraïne openlijk te bewapenen om Rusland bezig te houden. Het is sindsdien de basis geweest van het Amerikaanse Oekraïnebeleid.)

Maar begin 2023 was RAND omgedraaid en stelde dat een langdurige oorlog in Oekraïne te duur zou zijn voor de VS om vol te houden:

Klik voor groot

Het grootste Oekraïne-probleem dat het Witte Huis momenteel heeft, is president Vladimir Zelensky die alle onderhandelingen met Rusland heeft afgewezen.

De RAND-studie had een dergelijke situatie voorzien en manieren gevonden om Oekraïne in de richting van gesprekken met Rusland te duwen:

De Verenigde Staten zouden kunnen besluiten om toekomstige militaire hulp afhankelijk te maken van een Oekraïense toezegging om te onderhandelen. Het stellen van voorwaarden aan de hulp aan Oekraïne zou een primaire bron van het optimisme in Kiev tegengaan die de oorlog mogelijk verlengt: het geloof dat de westerse hulp voor onbepaalde tijd zal doorgaan of in kwaliteit en kwantiteit zal toenemen. Tegelijkertijd zouden de Verenigde Staten ook meer hulp kunnen beloven voor de periode na de oorlog om tegemoet te komen aan de Oekraïense angst over de duurzaamheid van de vrede. Washington heeft dit in andere gevallen gedaan, …

Het koppelen van hulp aan de Oekraïense bereidheid om te onderhandelen is een anathema geweest in Westerse beleidsdiscussies en daar is een goede reden voor: Oekraïne verdedigt zichzelf tegen niet-uitgelokte Russische agressie. De Amerikaanse calculus kan echter veranderen naarmate de kosten en risico’s van de oorlog toenemen. En het gebruik van deze Amerikaanse hefboom kan worden gekalibreerd. De Verenigde Staten zouden bijvoorbeeld de hulp kunnen afvlakken, niet drastisch verminderen, als Oekraïne niet onderhandelt. En, nogmaals, een besluit om de steun tijdens de oorlog af te bouwen in afwachting van onderhandelingen kan samengaan met beloften over naoorlogse duurzame verhogingen van de steun op de lange termijn.

  MSM geeft toe dat "magisch denken" haar berichtgeving over Oekraïne leidde... vele duizenden doden later

Dat was een mooi plan. Maar hoe goed de hefboom van de hulp gekalibreerd kan worden hangt natuurlijk af van het Congres, niet van wat de president zegt.

Er zijn ook nadelen aan het onthouden of geven van steuntoezeggingen:

Het verduidelijken van de toekomst van de Amerikaanse hulp aan Oekraïne kan perverse prikkels geven, afhankelijk van hoe het beleid wordt uitgevoerd. De toezegging van meer oorlogshulp aan Oekraïne om het Russische optimisme te verminderen, kan de Oekraïners aanmoedigen om de onderhandelingen te dwarsbomen, Moskou de schuld te geven van een mislukking en meer Westerse steun te winnen. Het aankondigen van een vermindering of afvlakking van de hulp aan Oekraïne om het optimisme van Kiev over de oorlog te verminderen, kan ertoe leiden dat Rusland dit ziet als een signaal van afnemende Amerikaanse steun voor Oekraïne. Als Rusland dit standpunt zou innemen, zou het kunnen blijven vechten in de hoop dat de Verenigde Staten Oekraïne helemaal zouden opgeven. Hoewel de Verenigde Staten erkennen dat Oekraïne een defensieve oorlog voert om te overleven en Rusland een agressieve oorlog om zichzelf te vergroten, zouden ze de gebeurtenissen toch zorgvuldig en onpartijdig in de gaten moeten houden en hun inspanningen moeten richten op het beoogde effect op het optimisme van welke partij dan ook dat de belangrijkste belemmering vormt voor het starten van besprekingen.

Dit zou waarschijnlijk een goede manier zijn geweest als Biden controle had gehad over het verstrekken of onthouden van geld aan Kiev. Maar zowel de Republikeinen als de Democraten, waarschijnlijk in overleg met het Witte Huis, hebben tot nu toe alle verdere hulp geblokkeerd.

  Poetin dreigt de wereldheerschappij van de VS te "elimineren" - beschuldigt de VS en hun bondgenoten ervan een nieuw type "hybride oorlog" te ontketenen

De huidige weg lijkt dus een andere te zijn dan onderhandelingen met Rusland – regimeverandering in Kiev.

President Zelensky is niet bereid om vredesbesprekingen aan te gaan. Als hij de komende maanden uit zijn ambt kan worden gezet, zal zijn waarschijnlijke vervanger, generaal Zaluzny, waarschijnlijk meer geneigd zijn om te streven naar beëindiging van de oorlog.

De huidige tactiek is dus om Zelensky onder druk te zetten om te vertrekken door alle toekomstige fondsen in te houden. Als er een andere Oekraïense leider aantreedt, kan er weer hulp komen om een totale overname van het land door Rusland te voorkomen.

Toch zou het kalibreren van de hulp een probleem kunnen zijn. Dus misschien is opgeven en vertrekken, zoals Biden deed in Afghanistan, de voorkeursoptie.


Copyright © vertaling 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een oorlog met Rusland zou anders zijn dan alles wat de VS en de NAVO ooit hebben meegemaaktVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne maakte nooit een kans
Volgend artikelTrump vergelding 2024
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. “ Toch zou het kalibreren van de hulp een probleem kunnen zijn. Dus misschien is opgeven en vertrekken, zoals Biden deed in Afghanistan, de voorkeursoptie.”
  Bij de afsluitende tekst als hierboven herhaald, dacht ik: deze man denkt dat regime in Kiev iets te in te brengen heeft? Op grond waarvan? Zelfs de rechters in de Ukraine worden door de westerse cabal benoemd. De Ukraine is geen onafhankelijk staat maar net als Duitsland een van de
  US afhankelijke systeem staten.(Wallerstein ). De senaat in de US staat financieel onder druk en lopen hun herverkiezingen mis. Tevens, de wederopbouw inkomsten van de Ukraine bij overhaast vertrek. Dus dwingen om vrede af te sluiten lijkt logisch met behouden van goede betrekkingen met de Ukraine. Zeker nu een tweede oorlog voor de deur staat in de
  Middellandse zee ‼️

 2. Opgeven en vertrekken, zoals gewoonlijk alweer een schande en vreselijk veel misère…de Navo op hun knieën,de EU in een ongekende modderpoel..een tranendal voor elke Europese regering, de VK natuurlijk inbegrepen…enfin, nog steeds even afwachten…♥️🇷🇺🌹

 3. Wat als gaza vluchtelingen naar ukraine gaan (worden afgescheept)
  Kunnen ze daar verder vechten (er is groote behoefte aan menskracht met ervaring)
  Of hier asiel aanvragen (verdienen die ukrainers ook weer wat)

  • Hey Dan, die geluiden waren er in Duitsland 2 weken geleden al, die lopen al tijden langrond te toeteren dat Poetin heel west Europa wil innemen.
   Ik geloof niet dat de Russische Economie al die klaplopers en kneusjes in onze verzorgingsstaat kan betalen, denk dat ome Vlad daar zeker niet op zit te wachten.
   Hier gaat het erom dat mensen bang worden en nadat we een heleboel wapens hebben weggeven is er een stimulans nodig om Miljarden in de VS te pompen voor aftandse rotzooi drie keer te duur en in principe museum rijp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in