Rusland heeft de VS en Groot-Brittannië gewaarschuwd dat ze als “volwaardige” deelnemers aan de oorlog in Oekraïne zullen worden gezien als HIMARS- of Storm Shadow-raketten door Oekraïne worden gebruikt om doelen in Rusland of op de Krim aan te vallen.

The Daily Mail meldt dat de minister van Defensie van Vladimir Poetin, Sergei Shoigu, gewaarschuwd heeft dat hij “besluitvormingscentra” in Oekraïne als doelwit zal nemen, wat impliceert dat hij van plan is om zijn leger opdracht te geven om Volodymyr Zelensky en zijn regeringsleiders in Kiev als doelwit te nemen, schrijft Leo Hohmann.

Shoigu zei: “Volgens onze informatie is de leiding van de Oekraïense strijdkrachten van plan om aanvallen uit te voeren op het grondgebied van de Russische Federatie, inclusief de Krim, met HIMARS- en Storm Shadow-raketten. Het gebruik van deze raketten buiten het gebied van de speciale militaire operatie zou een volwaardige betrokkenheid van de VS en het VK bij het conflict betekenen, wat onmiddellijke aanvallen op de besluitvormingscentra in Oekraïne met zich mee zou brengen.”

Ondertussen kwam Lt. General Ben Hodges, een onlangs gepensioneerde viersterrengeneraal die het bevel voerde over alle Amerikaanse troepen in Europa, naar buiten en zei dat het doel voor Oekraïne in zijn tegenoffensief zou moeten zijn om “de Krim terug te veroveren” op de Russen.

Deze opmerking van Hodges werd door verschillende andere militaire analisten, zoals de Amerikaanse kolonel Douglas MacGregor (gepensioneerd), voormalig CIA-agent Larry Johnson en voormalig Brits diplomaat Alastair Crooke, niet alleen als provocerend maar ook als schandalig bestempeld.

Rusland beschouwt de Krim als deel van Rusland, terwijl het Westen het als deel van Oekraïne beschouwt en dit is de netelige kwestie die de oorlog in een nieuw en gevaarlijk stadium zou kunnen brengen.

  De Russen blijven verpulveren

De Krim heeft een complexe geschiedenis met Rusland die teruggaat tot de 19e eeuw. De Russische tsarina Catharina de Grote annexeerde de Krim in 1783, tien jaar nadat ze de troepen van het Ottomaanse Rijk had verslagen in de cruciale slag bij Kozludzja.

De Krim bleef deel uitmaken van Rusland tot 1954, toen de regering van de voormalige Sovjet-Unie de Krim overdroeg van de Russische Sovjet Federatie van Socialistische Republieken naar de Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek. Dit zou hetzelfde zijn als wanneer de V.S. de staat Maine van de V.S. naar de Amerikaanse Maagdeneilanden of een ander Amerikaans grondgebied zouden verplaatsen. Dus wanneer het Westen beweert dat de Krim deel moet uitmaken van Oekraïne, grijpt het terug op het Sovjettijdperk, toen alle Sovjetrepublieken in wezen nog steeds verantwoording aflegden aan het Kremlin, zelfs als ze opereerden onder de dekmantel van een onafhankelijke staat.

En het is een onbetwistbaar feit dat de meerderheid van de inwoners van de Krim Russisch spreekt en liever deel uitmaakt van Rusland dan van Oekraïne.

Westerse propagandamondstukken, zoals de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Daily Mail, slaan al deze complexe geschiedenis over en melden de onwetende massa gewoon dat “Poetin het schiereiland in de Zwarte Zee in 2014 met geweld heeft geannexeerd.” Zij verwijzen naar dit schiereiland als eenvoudigweg “de door Rusland bezette Krim”.

Volgens het Wilson Center was de bevolking van het Krim-schiereiland – ongeveer 1,1 miljoen in 1954 toen de Sovjets het bij de Oekraïense Republiek gooiden – ruwweg 75 procent etnisch Russisch en 25 procent Oekraïens.

  4 Manieren waarop Joe Biden het Westen in een nucleaire oorlog kan brengen

Het Wilson Center concludeert: “Het schiereiland had belangrijke economische en infrastructurele banden met Oekraïne, maar de culturele banden waren over het algemeen veel sterker met Rusland dan met Oekraïne, en de Krim was vanaf de tsaristische tijd de locatie van grote militaire bases, die een symbool werden van de keizerlijke Russische militaire macht tegen de Ottomaanse Turken.”

Dus totdat de Verenigde Staten bereid zijn om te accepteren dat er twee kanten zitten aan de regionale vete tussen de mensen in Kiev en de mensen in Moskou, zullen ze nooit een eerlijke vrede kunnen bewerkstelligen. Maar het lijkt erop dat Washington niet geïnteresseerd is in vrede, maar alleen in het doodslaan van Rusland. Door dit waanzinnige pad waar de VS zichzelf en haar bondgenoten op hebben gezet, lijkt het erop dat dit onstabiele deel van de wereld opnieuw de naties van de wereld in een verwoestende vuurzee zal trekken.

Bekijk hieronder deze uitstekende analyse van de voormalige Britse diplomaat Alastair Crooke in een interview met rechter Andrew Napolitano.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoelang moeten wij nog elke dag naar die lul Zelensky op televisie en kranten en internet staren zonder misselijk te worden?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische soldaat krijgt €12.000 beloning voor vernietigen Duitse tank
Volgend artikelDe nieuwe analyse van de militaire evolutie van Rusland door de denktank van West Point ontleed
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  • Wat dacht je van dat de internetkabels op de zeebodem tussen Amerika en Engeland en tussen Engeland en de EU vasteland door geknipt zouden worden. Dan zijn die landen behoorlijk vleugellam. Of dat de horizonradars uitgeschakeld worden, waardoor al het vliegverkeer tussen Europa en Noord Amerika plat wordt gelegd. Ook die van de westerse militaire radars. Of dat de Russen een hoge zeegolf aan de oostkust van Amerika laat ontstaan. Wat de oostkust weggevaagd wordt en tevens alle onderaardse gangenstelsels vol laat lopen met zee water.( zodat ook alle parasitaire neocons ook niet meer veilig in hun bunkertjes zitten.) Of een kernbom op 10 km hoogte boven de EU laten ontploffen, waardoor die sterke EMP alle elektronica in de EU buiten werking stellen.
   Dit zijn allemaal suggesties, waar de bevolkingen zoveel mogelijk gespaard bij blijven, maar toch het westen lam legt.

   • NEMP op 10 km doet niet zo veel (line of sight). Het moet voor de Continental US ongeveer op 400 km boven de aarde zijn. Verder vind ik dit ook een uitstekend idee.

 1. Als die “besluitvormingscentra” zich in de Oekraine bevinden, en hij stelt dus dat ze ook weten waar die zijn anders kun je ze ook niet raken, waarom zijn die dan nooit eerder doelwit geweest?
  Dit lijkt meer op een stukje politiek theater.

  • Why do you think this drug-addicted clown is hardly ever home? Apart from that, there is a subtle difference between the Russians and the Yanks. The Yanks not only don’t care about the soldiers, they don’t care about the civilian population of foreign nations. They drop bombs on everything, like the Ukrainian Nazis. The Russians try not only to keep the loss of their soldiers as low as possible, but also to hit civilians as little as possible. That is why they have so far targeted decision-making centers that are not in close proximity to civilian homes and facilities. This certainly has nothing to do with political theater, but more with morality.

  • Om te voorkomen dat de voor de Oekraïne meest destructieve personen vervangen zouden worden door mensen die het de Russen moeilijker zouden kunnen maken. Zulke types kun je het beste niet uitschakelen, maar liefst van nog meer touw voorzien om zichzelf nog beter op te kunnen knopen. De Russen passen Sun Tzu ideeën toe.

 2. Maar wacht even… in een échte oorlog is dat toch het eerste wat je probeert uit te schakelen? Besluitvormingscentra, vliegvelden, de mensen die aan de touwtjes trekken etc. Lekker geloofwaardig dan als ze die met rust laten. Nepoorlog. Werkelijk alles is fake tegenwoordig.

  • M|isschieeeeen… omdat het geen “echte” oorkog is om Oekraine te veroveren en over te nemen / een marionettenregering te installeren ,maar een speciale militaire operatie d w z de doelstellingen zijn beperkt. Zoals Rusland ook al meerdere malen heeft uitgelegd. Rusland ziet de Oekrainers nog steeds als een broedervolk en is ook niet gebaat bij een land aan zijn grenzen dat in chaos ligt zoals bijvoorbeeld Irak , Libië of gedeeltes van Syrië Ik denk dat de komende tijd er wel aanvallen op deze centra gaan komen omdat de NATO/EU blijven escaleren en het regime van Zelenski steeds irationeler wordt.

   • Een “besluitvormingscentra” is bij uitstek een militair doel. Zoiets zou vele slachtoffers aan beide kanten kunnen voorkomen, zonder aansturing is een leger niets. Dit is een duidelijk bewijs dat het ontvolking is.

    • Probleem is denk ik dat Oekraine al een niet zo stabiel staatsapparaat heeft met allerlei groepen die onder controle gehouden moeten worden. Zou de regering wegvallen voorspelt dat niet veel goeds met partijen en groepen zoals Svoboda en Pravy Sector bijvoorbeeld. Hetzelfde geldt voor het leger , als er geen centraal gezag meer is over allerlei zwaar bewapende groepen waarvan vele nu al moeilijk te controleren zijn.
     Besluitvormingcentra zijn bij uitstek militaire doelen als je het land wil vernietigen en bezetten of niet verder over de consequenties hoeft na te denken voor de Oekrainse en je eigen bevolking. Daarom wil Rusland het vernietigen van besluitvormingscentra liefst niet of in ieder geval zo lang mogelijk uitstellen.

 3. Al die “gepensioneerde” militaire poppen eens hun wafel gaan houden zou het direct rustiger zijn in het circus. Belgische gazetten hebben ook allemaal hun expert, Kolonel van hier en Majoor van daar. Als dat écht het niveau van ons leger is, tja…

  • Lepoudre Luc juni 21, 2023 at 12:30

   Wij hebben ook zo’n figuur, Mart de Kruif vaak op NPO Radio 1 te horen maar nu Rusland vorderingen maakt hoor ik die idioot niet meer zó veel met zijn 180⁰ gedraaide, tenenkrommende commentaren op de situatie, en vooral Rusland downplayen.

 4. De woordkeuze van CNN blijft me verbazen.
  “De Russische agressor”en “ongeprovoceerde oorlog” en “Oekraine gaat winnen” en “vrijheid en democratie in Oekraine”.
  Al dat, samen met die gender en trans troep, ga je je wel afvragen wat het gemiddelde IQ is van Amerikanen; niet boven de 50 denk ik, want de meeste hechten geloof aan wat de gekkies zeggen, zelfs met een seniele kinder snuffelaar aan de macht…

  Er zal wel militaire interventie komen, waarschijnelijk onder dekking van de grote oefening.

  Maar dan moet je je afvragen, wat JIJ zou doen als je Poetin zou zijn.
  Die interventie aanvechten: kost Russische soldaten; slechte zaak.
  Tactische nukes gebruiken in Oekraine? Lastig voor Rusland zelf.

  In Oekraine zijn alleen lage stralingswapens mogelijk zonder Rusland zelf in gevaar te brengen; dus neutronen wapens, EMP, en de natte voeten Poseidon, en de chemische wapens, blauwe regen e.d.

  Maar ik zelf zou de grote steden van thuislanden aanvallen.
  Zouden het Pooltjes zijn: Warschau, Gdansk, Bydgoszk.
  Dan krijgen ze boodschap, luid en duidelijk.

  Maar ikdenk dat de Russen dat dus bedoelden met besluitvormings centra. Een bunkertje met wat Oekies bombarderen verandert weinig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in