Lancering van een Kinzhal-raket, YouTube

Zoals het Griekse portaal voor politieke en militaire informatie Pronews op 12 maart meldde, onder verwijzing naar Amerikaanse bronnen, heeft een Russische hypersonische raket “Dagger” tijdens een vergeldingsoperatie voor een provocatie in de regio Bryansk een gezamenlijk Oekraïne-NAVO commando- en communicatiecentrum getroffen, bericht Veteranstoday.

Volgens Pronews werden “tientallen NAVO-officieren” gedood in een “angstaanjagende aanval” door een Mach 12-raket. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het hier om de eliminatie van de “schaduwgenerale staf” van de NAVO in Oekraïne. De geheime ondergrondse bunker, gebouwd op een diepte van 400 voet (120 meter), huisvestte verschillende (gepensioneerde) NAVO-officieren en adviseurs. In totaal meer dan 300 mensen. Tot nu toe zijn volgens het portaal 40 mensen onder het puin van het ondergrondse hoofdkwartier vandaan gehaald, maar de meeste mensen die onder het puin zijn gestorven, zijn nog niet gevonden.

Het is niet precies bekend hoeveel westerse burgers en hoeveel Oekraïners zijn gedood als gevolg van de “Dagger”-aanval. “De meesten van hen,” aldus Pronews, “zijn Britten en Polen, maar er waren ook Amerikanen en vertegenwoordigers van particuliere bedrijven die communicatie en datatransmissie ondersteunen. In de komende dagen zal blijken in hoeverre dit van invloed is op het verloop van Oekraïense en westerse operaties en pogingen om de laatste fase van het Russische offensief op Bakhmut te stoppen.”

“Dit,” zegt Pronews, “is de eerste dergelijke grootschalige aanval tegen het militaire personeel van NAVO-landen, en het is niet bekend hoe de westerse hoofdsteden hierop zullen reageren, hoewel het in het geval van een reactie zou neerkomen op de erkenning van de actieve deelname van militairen aan de oorlog tegen Rusland.”

Volgens de officiële vertegenwoordiger van het Russische ministerie van Defensie, luitenant-generaal Igor Konashenkov, zijn de bases van aanvalsdrones vernietigd, zijn de overdracht van reserves en het spoorvervoer van buitenlandse wapens verstoord, en zijn productiefaciliteiten voor de reparatie van militair materieel en de productie van munitie uitgeschakeld.

  "Doe als Niger": Het Gabonese leger heeft de door Frankrijk gesteunde president ten val gebracht!

Volgens de opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne, Zaluzhny, over de gevolgen van de Russische aanval op Oekraïense doelen in de nacht van 8 op 9 maart, heeft de Russische kant 81 raketten afgevuurd, waaronder Kh-47 Kinzhal, X-22, Kh-101 / Kh-555, evenals 8 Geranium UAVs. Volgens Zelensky “was het een zware nacht”; zoals waarnemers opmerkten, terwijl de president van Oekraïne eruit zag als een geslagen hond. De verklaringen van Oekraïense functionarissen zeggen niets over de vernietiging van de NAVO-bunker en de dood van westerse militairen. Er circuleert echter informatie in het Oekraïense publieke domein dat een delegatie van de generale staf van Oekraïne op 9 maart de Amerikaanse ambassade in Kiev heeft bezocht om de lijsten van de Amerikanen die tijdens de aanval zijn omgekomen over te dragen.

“Het gebruik van hypersonische raketten heeft de Amerikaanse bezorgdheid vergroot en aangetoond dat Rusland over een moeilijk te onderscheppen nucleair-mogelijk wapen beschikt,” aldus de Washington Post. De Verenigde Staten zijn er nog niet in geslaagd hun eigen raketten met vergelijkbare kenmerken te ontwikkelen, wat de westerse landen nog kwetsbaarder maakt, zo concludeerden de auteurs van het artikel.

Kinzhal is het nieuwste Russische systeem met hypersonische aeroballistische raketten die worden gedragen door speciaal uitgeruste MiG-31K gevechtsvliegtuigen. De raket heeft een lage radarzichtbaarheid en een grote wendbaarheid en is ontworpen om land- en zeedoelen te vernietigen. De Kinzhal-complexen zijn sinds december 2017 in experimentele gevechtsdienst bij de Russische strijdkrachten. Officieel vond het eerste gevechtsgebruik van deze raketten plaats op 18 maart 2022 tijdens de SMO.

Zoals Yuriy Ignat, woordvoerder van het commando van de Oekraïense luchtmacht, zei: “we kunnen deze raketten nog niet tegenhouden, ze vliegen langs een ballistische baan. We hebben geen middelen tegen hen. “

Tests vorig jaar van een Amerikaanse hypersonische raket in Hawaï liepen uit op een mislukking als gevolg van lanceringsproblemen, meldde Bloomberg, onder verwijzing naar een verklaring van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

  De zaken rechtzetten; Dingen die u moet weten over Oekraïne

Het Russische leger lanceerde een raketaanval op Oekraïense infrastructuurfaciliteiten met een grote verscheidenheid aan raketten en drones, waarbij het geheime hoofdkwartier van de NAVO in Oekraïne werd vernietigd, meldt WarFiles.

Volgens Oekraïne werden de aanvallen uitgevoerd met tientallen:

X-47 Kinzhal (“Dagger”),
X-22,
X-101 / X-555,
UAV “Geran”.

In Oekraïne werd onmiddellijk gemeld dat 34 raketten zouden zijn neergeschoten, en acht “als gevolg van een geïmproviseerde respons hun doel niet hebben geraakt.”

Dit is twijfelachtig, zelfs voor de Oekraïners zelf, die de vele kruisraketten voorbij de ramen hebben zien vliegen. De burgers geloven dat de luchtverdediging “als ze iets hebben kunnen neerschieten in de poging, hooguit een paar van hen.”

De Oekraïense (en zelfs de Amerikaanse) luchtverdediging kan de “Dagger” op een hoogte van 20 km niet neerschieten, en nadat de raket hoogte heeft gewonnen, valt hij met hoge snelheid op het doel en kan er niets meer aan gedaan worden.

“In feite trof de aanval controle- en planningscentra in bunkers, evenals luchtverdedigings-/radarstations. Er werden zware verliezen geleden onder officieren, waaronder Amerikanen. Het lijkt erop dat NAVO’s proxy-“schaduwstaf” er flink van langs kreeg,” schrijven de auteurs van Military Materials.

Daarna kwamen, volgens de publicatie, vertegenwoordigers van de Oekraïense generale staf naar de Amerikaanse ambassade, waarschijnlijk om de lijsten met doden over te dragen.

Het is ook bekend over de treffers op de IRIS en NASAMS luchtverdedigingssystemen, die werden voorafgegaan door dummy raketten en werden vernietigd door de scherpe raketten die er achteraan vlogen. Vrijwel onmiddellijk werden publieke sites die deze informatie publiceerden geblokkeerd.

  Het Nieuwe Normaal begint te bijten

Het hoofd van het Oekraïense ministerie van Energie, German Galushchenko, gaf toe dat de raketaanval ten minste drie thermische centrales heeft beschadigd. In feite werden energie- en militaire installaties in wel 12 regio’s zwaar onder vuur genomen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Professor John Mearsheimer legt uit wie verantwoordelijk is voor de Oekraïne-Rusland crisis (Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWereldwijd eisen steeds meer artsen dat de injecties worden stopgezet
Volgend artikelNieuw Bakhmut rapport: Zware verliezen – laag moreel – Russische tactiek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

  • Hahahaha ik dacht dat ik een mooie dagger zou zien op t filmpje .maar t was mn favoriete band .ik ga er al heen sinds 2001 Heineken music hal. Dat was de beste tot nu toe . Het publiek durfde niet vooraan te staan door al dat vuur .we gingen allemaal zeker 10 meter na achteren . Je voelde de hitte van m af komen bij t nummer rammstein zelf.. daarna nooit meer zo.n hoog vuur van ze gezien in een dichte ruimte podium . Leuk feitje ze hebben een fout gemaakt bij hun bandnaam . Ze hebben 2 mm gebruikt terwijl het er 1 moest zijn . De naam ramstein is een duits plaatsje waar een vliegtuig crash is geweest en alles stond daar on de brand. Daarom zingt hij ook . Ramstein ein flammenmeer . Ein kind stirbt. Ja bizarre teksten .daarom hou ik zo van ze heb alle cd.s heerlijk.

 1. En de westerse geldschieters keken toe en zetten alvast hun deuren verder open om de geldleners weer welkom te heten zodat ze weer een poging kunnen wagen om iets terug te doen met nog meer wapens.
  Immers, al het wapenmateriaal zal uiteindelijk moeten worden vervangen.
  En alles voor het ‘behouden’ van de ‘Democratie’……

 2. WEF Rapport: Catastrofale cyberaanval binnen nu en twee jaar.

  ´Meer dan 93% van de cybersecurity experts geloofd dat de kans groot is dat we binnen twee jaar een enorme cyberaanval met verstrekkende gevolgen zullen ondervinden’ – zo luidt het rapport van het World Economic Forum. Geopolitieke instabiliteit zou de kans van zo’n alomvattende cyberaanval de komende tijd ernstig vergroten.

  Volgens het ‘Global Cybersecurity Outlook 2023’ rapport, maakt een groot deel van de ondervraagte bedrijven zich zorgen over het huidige geopolitieke landschap en de daarmee mogelijk gepaarde gevolgen voor de digitale veiligheid van die bedrijven (en dus de samenleving in algemene zin).

  Het is echter niet de eerste keer dat het WEF de alarmklokken luidt betreffende de digitale veiligheid van de samenleving. In 2021 was het WEF met de zogeheten ’Cyber Polygon’ al bezig om aanvallen op financiele instellingen te simuleren. Ook wel een ‘cyberpandemie’ genoemd, welke vele digitale systemen plat zou kunnne leggen. Dit soort simulaties doen natuurlijk veel denken aan event 201: de simulatie van het coronavirus welke een aantal weken voor de daadwerkelijke uitbraak van het virus plaatsvond.

  Is het dus enkel een voorspelling, of zit hier meer achter? De toekomst zal het leren. Wat we van de afgelopen jaren in ieder geval geleerd hebben is dat Big Tech volledig in de zakken van de globalisten zit. Het internet is de afgelopen decennia steeds verder gecentraliseerd en in handen gekomen van ‘the Big 5’: Google, Apple, Facebook, Microsoft en Amazon. De platformen die in handen zijn van deze tech giganten hebben er alles aan gedaan om het corona-narratief in stand te houden: censuur, shadow-banning, ongevraagde waarschuwingen, noem maar op. Een ding is duidelijk: we moeten weg bij Big Tech. Liever vandaag dan morgen! (…)´

  https://android-privacy.com/nl/wef-rapport-catastrofale-cyberaanval/

  • ik voorspel dat dan wonderbaarlijk alleen de kranten, radio en televisie zullen nog werken. dat die zonder internet ook niets kunnen zal de massa niet weten. alle tegengeluiden zullen verstommen, niemand kan meer informatie krijgen behalve rechtstreeks van de msm.
   winkels zullen niet bevoorraad kunnen worden, geld uit de muur trekken gaat niet meer, benzine tanken kan je vergeten, alles komt tot stilstand en de great reset kan in werking treden.
   en ik hoop het allemaal niet.

 3. Ja en sommige beweren nog dat de Russen met zich laten sollen 0f onder een hoedje spelen met het Westen, geloof er niks van, es kijken of de VS hierop gaat antwoorden ?

  • De VS-fascisten schijten in hun broek van ellende want ze hebben geen antwoord op de hightech wapens van Poetin, LMAO!

   De oorlogen worden altijd aan beide kanten door dezelfde banksters gefinancieerd. Ook in Rusland, want de olie die Rusland verkoopt is in handen van de Rothschilds!

   Het is me nog niet helemaal duidelijk waarom de russen niet al veel eerder grote schoonmaak onder de oekrainazio/westerse militaire comm’s centra hebben gemaakt. Dat zou een hoop dode burgers/militairen hebben gescheeld, lijkt mij. Maarja, de banksters zijn ook de grootste satanisten die er veel genoegen in hebben om zoveel mogelijk doden te veroorzaken, als betaalmiddel voor hun opperste Führer, die Teufel selbst!

   • @Gerard,
    Wat denk je van die banken die omvallen, de nieuwe alliantie ook onder leiding van Putin, want vele landen zijn de despoot de VS zo vreselijk zat, er zou een ommezwaai kunnen komen zeker als landen dit toch zien, het Westen en wij als bevolkingen zullen een zware tijd tegemoet gaan maar die alliantie heeft de toekomst, althans ik geloof daar wel in, maar tot nu toe kun je niet meer doen dan of protesteren en afwachten, ben benieuwd!!!

 4. Er is een experimenteel kanon, dat zonder explosieven werkt; maar een “granaat” afschiet met electro magnetisme.

  De granaat heeft ook geen explosieve lading; niet nodig.
  Desnelheid is zo groot, dattie overal doorheen gaat.

  Zoiets ook met de “Dagger”; door zijn extreme snelheid, kan hij door eters beton, voordat hij explodeert
  Voordie bunker was wellicht een “Daisy”meer effectief geweest; met zijn 10 ton en speciale neus gaat hij door een heel dikke laag beton heen en explodeer dan.

  Dan: wat had de Nato kunnen doen? De slachtoffers doodzwijgen? Kan niet; familie en zo.
  Erkennen dat ze daar waren? kan politiek niet….

 5. Er zal niet alleen in DEN HAAG geschoemelt zijn met de telling van de stemmen maar overals ter wereld wordt de zogenaamde democratie aan de laars gelapt zijn De opzet is en blijft we moeten terug naar 4 miljard mensen op deze verguisde aardkloot waar de mens sinds zijn bestaan oorlog heeft gevoerd om helemaal niet Vredig leven naast elkaar was nog nooit toegepast en zal ook nooit gebeuren De mens is gewoon een dier dat vecht om te overleven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in