Pixabay

Wij zijn gewend te denken dat het grote kwaad onmiddellijk herkenbaar is. Helaas hebben wij zo’n cartoonesk beeld ontwikkeld van hoe het kwaad, schurken en duivels eruit zien, dat wij totaal onvoorbereid zijn op de komst van het kwaad in een heel andere mantel. Zoals C.S. Lewis ons decennia geleden al waarschuwde in zijn voorwoord van The Screwtape Letters:

“Het grootste kwaad vindt nu niet plaats in die smerige “holen der misdaad” die Dickens zo graag schilderde. Het vindt zelfs niet plaats in concentratiekampen en werkkampen. Daar zien we het eindresultaat. Maar het wordt bedacht en bevolen (voorgesteld, gesteund, aangenomen en genotuleerd) in schone, beklede, verwarmde en goed verlichte kantoren, door rustige mannen met witte kragen en geknipte vingernagels en gladgeschoren wangen die hun stem niet hoeven te verheffen.”

Het is een feit dat het kwaad vaak in de hand wordt gewerkt door gewone, middenweg burgers. In veel totalitaire staten heeft de passiviteit en onwil van miljoenen om het kwaad dat voor hun ogen groeit te confronteren, ervoor gezorgd dat het kon gedijen, en dit is wat er op dit moment in onze samenleving gebeurt, schrijft Rob Slane.

Kathy Gyngell heeft onlangs de aandacht gevestigd op het werk van de Belgische psycholoog Matthias Desmet, die de laatste twee jaar een aantal interviews heeft gegeven over het fenomeen van massavorming (of massapsychose). Een van zijn vele inzichten is dat totalitaire systemen de neiging hebben om bevolkingen in drie groepen te verdelen. Ten eerste zijn er degenen die volkomen gehypnotiseerd zijn door de propaganda. Ten tweede, zij die niet noodzakelijkerwijs in de ban zijn van de propaganda, maar die niettemin geneigd zijn zich te schikken naar de eisen die deze aan hen stelt. En ten derde, zij die niet alleen immuun lijken te zijn voor de propaganda, maar zich ertegen verzetten.

  Nova Scotia - Gevallen, ziekenhuisopnamen en sterfgevallen nemen toe bij injecties

Hoewel Desmet deze verdeling op ongeveer 30%, 40% en 30% schat, zou ik onze huidige ontwikkeling in de richting van totalitarisme schatten op ongeveer 30%, 50-60% en 10-20%. Het aantal leden van de oppositiegroep is weliswaar laag, maar is zeker toegenomen naarmate meer mensen zijn gaan inzien dat de vermeende reactie op een virus niets te maken had met volksgezondheid, maar veeleer een gefabriceerde volksgezondheidscrisis is die wordt gebruikt als dekmantel voor de herordening van de samenleving in een totalitair hellegat, vol digitale ID, sociaal krediet, decimering van het midden- en kleinbedrijf, en de transhumanistische droom van een samensmelting van onze fysieke, biologische en digitale identiteit, zoals Herr Schwab het formuleert.

De faciliteerders die dit kwaad laten gedijen zijn niet zozeer de daders aan de top, noch de gehypnotiseerde 30 procent. Het zijn eerder de 50-60 procenten in het midden. Over het algemeen gaat deze groep akkoord met elke absurde regeling en beperking, niet omdat zij denken dat deze noodzakelijk zijn om een virus te bestrijden, maar omdat zij denken dat dit hun beste hoop is om weer een normaal leven te kunnen leiden, en zij zich zorgen om buiten de massa te staan. Wat zij echter niet begrijpen, is dat je het kwaad niet verslaat door het te sussen. Je verslaat het door je ertegen te verzetten. Als bandieten je dorp komen plunderen, kom je niet van ze af door akkoord te gaan met al hun grillen. Je komt van ze af door je mannetje te staan, ook al komt het je duur te staan.

  Het dagelijkse leven in Corona-apartheid: Aparte zitplaatsen, polsbandje en geen eten voor de ongevaccineerden in universiteitskantine

Maar wat als de dorpelingen niet beseffen dat de bandieten aan het plunderen zijn, maar denken dat ze hen goed willen doen?  Na twee jaar van plundering zien alleen de meest onnadenkende niet dat er iets niet klopt. De meesten moeten het gevoel hebben dat hun leven overhoop wordt gehaald om redenen die sterk verschillen van wat hun wordt verteld. Toch kiezen zij ervoor niet naar die verontrustende stem te luisteren, omdat dit zou betekenen dat zij een standpunt moeten innemen.

Waarom mensen zich zo gedragen, vroeg de Tsjechische dissident en latere president Vaclav Havel zich af in een brief aan Gustav Husák, leider van de communistische partij van Tsjecho-Slowakije, in 1975:

“Waarom gedragen mensen zich eigenlijk zoals ze zich gedragen? Waarom doen ze al die dingen die samen het indrukwekkende beeld vormen van een totaal verenigde samenleving die haar regering volledig steunt? Voor iedere onbevooroordeelde waarnemer ligt het antwoord voor de hand: zij worden er door angst toe gedreven.”

Deze angst is begrijpelijk. Men moet eten. Maar zoals Havel uitlegt in zijn essay The Power of the Powerless, is de drijfveer achter het aanvaarden van leugens, in plaats van zich ertegen uit te spreken, de neiging om meer waarde te hechten aan materialistische overwegingen dan aan een verlangen naar waarheid en integriteit:

“Is het niet zo dat het verregaande aanpassingsvermogen om in een leugen te leven en de moeiteloze verspreiding van sociale auto-totaliteit enig verband houden met de algemene onwil van consumptiegeoriënteerde mensen om bepaalde materiële zekerheden op te offeren ter wille van hun eigen spirituele en morele integriteit?”

Aleksandr Solzjenitsyn schrijft in dezelfde trant:

“De eenvoudige stap van een moedig individu is niet deel te nemen aan de leugen. Eén woord van waarheid weegt zwaarder dan de wereld. Door te zwijgen over het kwaad, door het zo diep in ons te begraven dat er aan de oppervlakte niets van te zien is, implanteren we het, en het zal in de toekomst duizendvoudig oprijzen.”

  Israël met gentherapie "vaccins" weer terug bij af - Rapport: "Binnen een maand of twee zou de bescherming in Israël bijna terug kunnen zijn op het niveau van vóór de vaccins"

Zowel Havel als Solzjenitsyn zagen de kwestie heel duidelijk. Het is dit: we kunnen ofwel voor de waarheid staan, of we zullen onwaarheid krijgen; we kunnen ofwel onze integriteit behouden, of we zullen bedrog uitlokken.

Er is dus geen neutraal terrein in de strijd tegen het kwaad. De middenweg is niet een of andere neutrale plaats waar we kunnen wachten op een terugkeer naar de normaliteit. Er is dus geen neutraal terrein in de strijd tegen het kwaad. De middenweg is niet een of andere neutrale plaats waar we kunnen wachten op een terugkeer naar de normaliteit. Telkens wanneer u vrijwillig instemt met deze beperkingen en voorschriften die onze samenleving vergiftigen en vernietigen, draagt u bij tot de bemesting van de grond waarop het totalitaire onkruid tracht te groeien en ons leven over te nemen. De middenweg leidt naar een totalitaire hel. Mijn hoop is dat diegenen in die groep dringend de noodzaak zullen inzien om zich te gaan verzetten tegen de verraderlijke sluipgang van totalitarisme en het grote kwaad in onze tijd.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Angst om uitgesloten te worden is groter dan de angst dat hun kleinkinderen een geterroriseerde minderheid zullen zijn in eigen landVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelVal dood met je vaccin schadevergoeding
Volgend artikelCEO van grote Amerikaanse verzekeringsmaatschappij zegt dat sterfte onder mensen tussen 18-64 met 40% is gestegen, en niet door Covid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. “In any compromise between food and poison, it is only death that can win. In any compromise between good and evil, it is only evil that can profit.”

  ― Ayn Rand

 2. Het is nog erger dan de angst bij de meerderheid om uitgesloten te worden.

  De wakkeren blijven verzet voeren van achter hun scherm. Vermoedelijk denken ze op deze manier de oorlog te kunnen winnen. Ze slaan zichzelf op de borst maar laten zich volledig voor de kar van de vijand spannen. De vijand heeft deze tool (ja tool) geïntroduceerd als hulpmiddel voor hun manipulatie en controlerende acties.

  Ben je echt wakker? Je telefoon is handig, maar ook een verlengstuk van jouw vijand.

  Een oppositiegroep van 10-20% is in Nederland zo’n 1,7 – 3,4 mln mensen. Dat aantal neemt langzaam maar zeker toe. Stel dat die mensen bereid zijn om de toekomst van onze kinderen veilig te stellen en de belangrijkste trekpoppen weten te isoleren en de macht over te nemen. Stel je dit op Europees niveau voor. Misschien kan het wel heel snel voorbij zijn.

  • ‘Je telefoon is handig, maar ook een verlengstuk van jouw vijand.’

   Bijzonder scherpe veronderstelling en een niet te ontkennen feit. Juist daarom blijf ik trouw aan mijn Nokia 6310i.

  • Wat een afschuwelijke beelden. Wat zou de persoon op de grond gedaan hebben dat het gerechtvaardigd is om een enge hond op hem los te laten en hem compleet in elkaar te staan?
   Wat is daar aan vooraf gegaan?
   Die politiemannen komen over als waanzinnige maniakken.
   Te afschuwelijk voor woorden ?

  • Die gasten zijn toch niet meer normaal man… wat is er toch fout gegaan met het mensdier dat er zulke sadisten uit voortgekomen zijn? Zijn er diersoorten die er sadistisch genoegen in scheppen hun eigen soort in elkaar te rossen? Wie is verantwoordelijk voor het gedrag van die primitieven? Probleem is, je kan mss met zo’n gast gezellig staan te praten ergens, zonder dat je weet dat hij iemand in elkaar heeft gerost in zijn vermomming.

 3. Ik kom bijna dagelijks in de winkel om boodschappen te doen, Utrecht.
  Meer mensen dragen een masker dan de vorige keren.
  Het is opvallend.
  10% oppositie lijkt me hoog ingeschat, helaas.

  • Mij ook. West Europeanen schijnen meer schaap- en deugmensen te zijn dan Oost Europeanen. 150 miljoen schijnen nog niet geprikt te zijn, maar dat is duidelijk niet dank zij ‘ons’ in het westen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in