In een zet van ontstellende domheid en overmoed heeft Litouwen de doorvoer van Russische goederen naar Kaliningrad met ingang van gisteren, 18 juni 2022, verboden. Kaliningrad, dat ingeklemd ligt tussen Polen in het westen en Litouwen in het oosten, is de woonplaats van bijna een half miljoen Russen en het hoofdkwartier van de Russische zeemacht in de Oostzee, bericht Larry Johnson.

Litouwen beweert dat het zich alleen maar houdt aan de sancties die de Europese Unie heeft opgelegd. Litouwen is immers lid van de Europese Unie en van de NAVO. Maar dat is nu juist het punt. Dit is een opzettelijke provocatie. Het is een economische belegering van een vitaal belang van Rusland. Hoewel er geen onmiddellijk gevaar is voor de Russische bevolking van Kaliningrad, is dit wel een brandhaard die tot een echte oorlog zou kunnen leiden, in tegenstelling tot een speciale militaire operatie.

Wat is het verschil tussen een speciale militaire operatie en een oorlog? In een SMO laat u de communicatie, de elektrische infrastructuur, de vervoersinfrastructuur en de brandstofdepots grotendeels intact. In een SMO probeert u het aantal burgerslachtoffers en militaire slachtoffers tot een minimum te beperken.

Oorlog daarentegen is angstaanjagend. Als Rusland voor oorlog kiest, zal de terughoudendheid die zijn activiteiten in Oekraïne kenmerkt, vervangen worden door een volledige aanval op belangrijke militaire installaties en middelen in de regio, en door de vernietiging van de communicatie-, elektrische, vervoers- en brandstofbronnen van de tegenstander. Dit omvat waarschijnlijk ook het uitschakelen van kritieke satellietcommunicatie- en inlichtingenverzamelsystemen van de Verenigde Staten en Europa.

Oh Oh! Medvedev: "De Ruiters van de Apocalyps galopperen vooruit"

Kaliningrad, vroeger bekend als Königsberg, werd in 1945 onder Sovjetcontrole geplaatst volgens de voorwaarden van het Potsdam-akkoord, dat gesteund werd door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Het Russische volk heeft in 1945 bloed betaald voor dit land en is niet van plan het af te staan tegenover pesterijen of dreigementen van het westen. Als u een boze beer met een stok gaat porren, kunt u er maar beter verdomd zeker van zijn dat die beer opgesloten zit en u niet te pakken kan krijgen. Rusland zit zeker niet veilig in een kooi.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ach kijk! Met WO III voor de deur is preppen opeens geweldig en trendy. De vlag draait naar de nieuwe wind!   Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVijfde grootste levensverzekeringsmaatschappij in de VS betaalt 163% meer uit voor sterfgevallen van werkende mensen tussen 18-64 jaar in 2021 na COVID-19 vaccin mandaten
Volgend artikel“Wij worden eenvoudigweg naar een zekere dood gestuurd”: Waarom steeds meer Oekraïense militairen weigeren aan de frontlinies van de Donbass te vechten
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

20 REACTIES

 1. Amerikaanse troepen opbouw in de baltische staten begon al een jaar voor deze oorlog begon. Onder het mom van oefeningen zijn daar navo troepen bijgekomen.
  De laatste keer dat amerika tegenover een georganiseerd en gelijkwaardige tegenstander stond was in korea.
  En daar hebben ze vreselijk op hun donder gekregen.
  Litouwen gokt vreselijk veel op navo hulp als het misgaat..als het mis gaat worden de navo troepen weggevaagd op een manier die sinds ww2 niet meer is gezien.

   • Niet politieke idioten, doch doortrapte volksverlakkers.
    Waren het maar idioten, dan was er altijd nog een sprankeltje hoop dat je hen toch nog tot inzicht kon brengen. Met landsveraders in volksvertegenwordigerskleren is dat helaas volstrekt onmogelijk.

 2. 22 Juni gaat het gebeuren , trek ten strijde voor uw vrijheid
  Pak die puntneus aan met de gore kliek in Den Haag
  Verdedig Nederland , kom in opstand tegen de Den Haag kliek
  Verdedig NU
  22 Juni ga er voor

  • Ik weet nu al hoe staat gaat helaas. Eventjes op het mailieveld huppelen wat roepen en een gele paraplu laten zien en dan gaat men weer netjes naar huis toe om zichzelf op de borst te kloppen, van zie ik ben goed bezig geweest en netjes aan de wet gehouden en netjes tussen alle lijnen gelopen enz, enz. Maar gene ene revolutie is gewonnen door je aan de wet of regels te houden. Dus de 22ste juni gaat het weer niet worden. De NLders zijn te braaf, zie hoe de media over die boeren viel terwijl die zelfs gene 1ne wet hebben overtreden. Pas als het te laat is gaat men het pas zien en janken. Zie hoe de Duitsers de WOll oorlog werden ingerommelt en dat staat ons nu ook te wachten.

 3. Moet je nagaan dat rutte gisteren zei dat NL in oorlog is.
  Er is momenteel op deze achterlijke ongrondwettige uitspraak veel kritiek op deze paljas die notabene Rusland de OORLOG verklaard.
  Dat onderkruipsel vergeet dat dit niet en nimmer de keuze van de bevolking is.
  De deugkneuzen mogen zich nu achter hun oor krabben met die uitspraak van hun geliefde fuhrer.

  • Ja, die gast is te dom om te schijten.
   Daarom gedraagt hij zich als een echte marionet van derden.
   Lijkt het tenminste nog wat.

  • Nederland en Duitsland hebben zelf eenzijdig de wapenstilstand van 18-05-1945 opgezegd, door wapens te gaan leveren aan Oekraïne. Daarmee hebben zij rechtstreeks Rusland de oorlog verklaard. Maar vele beseffen dat nog steeds niet. Met deze wapenstilstand eenzijdig op te zeggen, hebben beide landen hun bevoegdheid over de grondgebieden als ware opgeheven. Want zij zijn wat vergeten, dat de 4 machten van toen, waar de sovjet unie de voorzitter van was en nog steeds is. Aanspraak kan maken op deze grondgebieden. De andere 3 machten van toen waren Amerika, Engeland en Frankrijk, maar al deze 3 machten zijn failliet en kunnen geen leger meer betalen, enkel met ongedekt fiatgeld betalen. Voor Duitsland is Rusland nu gemachtigd om oost Duitsland (het vroegere DDR) weer terug te vorderen. Want dat was o.a. in de voorwaarden gesteld. Duitsland heeft zich zelf hierdoor als ware opgeheven te bestaan.

 4. hm, de NAVO en EU (en clubjes) hebben natuurlijk uitgezocht waar ze Rusland dan wel kunnen treiteren…

  daar schijnbaar, ik weet niet hoe Rusland daar op zal reageren, als ze dat al gaan doen, maar als ze het doen zullen ook zij iets tactisch uit gaan halen wat de (ook onze) ‘vijand’ harder (EU/WEF/UN/NAVO/enz) zal raken, zal wellicht 1-3 delen bevatten.

  Kaliningrad kan verder nog via andere wegen bevoorraad worden, immers officieel niet in een wereldoorlog, dus tegen houden zullen ze dat niet, bv via lucht/water, das wel wat lastiger, maar Russen kunnen wel tegen een stootje, de vraag is of die anderen ook zo happy worden van de strategische tegen zet.

  En dan zal die andere weer willen kome met een zet, dat kan op termijn slecht aflopen en het lont korter maken, de normale burgers van Europa meeslepende in die onzin.

  Gooi alles wat vanuit Amerika al binnen Europa zit eruit, die infiltreerde alle! en als eerste die wat denken te zeggen of te kunnen regelen, ook al die creep clubjes en hun financiers ala WEF WHO EU EU raad enz enz enz UN UNHCR and so on, alles eruit! geen enkel van buitenaf komende organisatie meer, F-off

 5. Dit wist ik al van in het begin van deze operatie van Rusland. Dit is dus het einde van litouwen , vergeet art 5 maar , stoelenerg heeft op voorrand gezegd dat die drie provincies er niet veel aan te van is.

 6. Als ik Rusland was zou ik de hele transportroute welke door Litouwen naar Kaliningrad loopt gewoon veroveren. En als je dan toch bezig bent wellicht heel Litouwen. En zeggen dat als Zweden en Finland bij de NAVO komen dat je Letland en Estand er ook meteen bijneemt.
  Laat de NAVO maar komen zou ik zeggen als ik Rusland was. Wat wapens sturen en inlichtingen geven vanuit een veilige afstand is heel wat anders dan zelf het bloed van je soldaten aan je bevolking uit te moeten leggen. Als men de resultaten ziet in bijv. Afghanistan en Syrie zou ik als ik Rusland was zo’n confrontatie met de NAVO in volle vertrouwen tegemoet zien.

 7. De staat der Nederlanden is in oorlog met zijn eigen burgers…..rutte heeft voor een keer de waarheid gesproken.

  Wij moeten blijkbaar kapot.

  • https://www.niburu.co/buitenland/17516-rusland-is-helemaal-klaar-met-het-westen

   Bedankt rutte….

   Net zoals Engeland bovenaan de lijst staat als ‘onvriendelijk land’, zo staat ons land daar ook.

   De permanent liegende Rutte vindt het niet alleen onze oorlog in Oekraïne, maar wil ook heel graag dat dit land versneld lid wordt van de EU. Dit, nadat hij de wens van het Nederlandse volk, dat via een referendum liet weten niets met Oekraïne te maken willen hebben, had genegeerd met het beruchte inlegvel dat men vooral niet moest zien als een opmaat naar een lidmaatschap van de EU.

   Rusland heeft nu laten weten volkomen lak te hebben aan liegende mannetjes zoals Rutte en consorten en het zal vanaf nu volledig haar eigen koers bepalen en dat zal er niet één zijn waarvan men in het Westen erg blij zal worden.

 8. Oorlog is ook een juridische staat. Die moet formeel worden uitgeroepen.
  Beetje moeilijk met Oekraine; die is vlgs internationaal geen staat.

  Litouwen is oer en oer stom.
  Maar tegen de tijd dat ze erachter komen is het wellicht te laat

 9. Binnenkort zullen den Borris en de Rutten misschien een russische sigaar kunnen roken met paddestoelenrook,ik denk dat het er niet ver vandaan is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in