In Kiev en Berlijn is een schok veroorzaakt door de zware verliezen van de Oekraïense Leopard 2A6 tanks, die tot nu toe beschouwd werden als de best beschermde gevechtstank in Europa.

De schok werd nog verergerd door de beelden die in het publieke domein terechtkwamen, waarop het Oekraïense leger in een poging om ze te redden, extra actieve tankpantsers van het type Kontakt EDZ van de eerste generatie op de Leopards heeft gemonteerd en als we eerste generatie zeggen, bedoelen we het Sovjet-tijdperk! schrijft Pronews.

In 2006 werd de derde generatie in gebruik genomen – de Relict EDZ 4S23 dynamische bescherming, die zich onderscheidt door een modulair ontwerp dat de vervanging van de benodigde elementen aanzienlijk vereenvoudigt, verhoogde bescherming tegen verschillende soorten munitie en unificatie met Contact-5. Dit dynamische pantser is geïnstalleerd op de T-72B2 Slingshot en T-90SM, hoewel niets verhindert dat het ook op andere tanks wordt geïnstalleerd. Via parfum-romantik.ru
Het “Kontakt-5” -complex wordt geïnstalleerd op de Russische productietanks T-80U, T-80UD, T-72B (vanaf 1988) en T-90. Via parfum-romantik.ru

De verliezen van de Leopard szijn volgens de Turkse inlichtingendienst, die in Oekraïne een slachtoffertelling uitvoert (om hun eigen redenen natuurlijk), opgelopen tot 41 tanks.

Dit alles sinds het Oekraïense tegenoffensief op 4 juni begon.

Westerse bronnen, zoals bijvoorbeeld het open informatieportaal Oryx, brengen dit aantal weliswaar omlaag naar 7 tanks (3 Leopard 2A4 en vier Leopard 2A6), maar toch lijkt de “mythe” dat Duitse tanks moeilijk te vernietigen zijn vanwege hun bepantsering, af te brokkelen.

Dit alles heeft ertoe geleid dat de Oekraïners begonnen zijn met het installeren van pantsering (tegels) van het Sovjettype Kontakt-1 op Leopard 2A6’s!

De bepantsering begon in 1983 met de versterking van de T-80BV tanks met 220 Kontakt EDZ-tegels en vervolgens de T-72 tanks.

Dit was de 1e generatie Kontakt-1 lichte bepantsering die nu is ingehaald door de sterke Kontakt-5 ERA en Relikt, maar de Oekraïners hebben deze niet en zijn dus beperkt tot Kontakt-1, in de hoop te voorkomen dat er nog meer tanks worden vernietigd.

  Oekraïne gedwongen om ROBOTS te gebruiken om munitieopslagplaatsbrand te bestrijden - straling en giftig verarmd uraniumstof

De Russen grappen zelfs dat ze de Duitse “Leopards” in het “rode boek” zullen opnemen, zoals de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij internationale organisaties in Wenen, Michail Oeljanov, zei.

Wat is het “rode boek”? Een archief waarin alle diersoorten die op Russisch grondgebied met uitsterven worden bedreigd, zijn opgenomen.

De “verdwijning” van Duitse tanks werd ook genoemd door het hoofd van de Strijdkrachten van Oekraïne zelf, generaal Valery Zaluzhny, die in een interview met de Washington Post zei dat Oekraïne behoefte heeft aan granaten, vliegtuigen en geduld en benadrukte dat het “vervelend is om te zeggen dat de opmars langzaam is, omdat elke maatregel met bloed wordt gewonnen”.

“We hebben meer munitie nodig. De troepen zouden minstens evenveel granaten moeten afvuren als de vijand, maar soms zijn de Russen in de meerderheid met tien tegen één,” zei Zaluzhnyi, die vervolgens naar de tientallen vernietigde Leopard-2’s verwees.

“Er zijn al verschillende Leopard-tanks vernietigd, een Leopard op het slagveld is geen Leopard, maar een doelwit.”

De installatie van het Kontakt EDZ pantser van de eerste generatie bevestigt dit feit alleen maar. Dat Oekraïense “Leopards” een bedreigde diersoort zijn in Oost-Oekraïne.

Het probleem ligt natuurlijk bij de Oekraïners, maar het raakt ook de Griekse realiteit.

Het Griekse leger heeft 170 Leopard 2HEL (vergelijkbaar niveau met de Duitse Leopard 2A6) en 183 Leopard 2A4.

Het spreekt voor zich dat het voor deze laatste moeilijk is om te overleven op het moderne slagveld, maar het feit dat zelfs degenen van het niveau -2A6 het slachtoffer worden van Russische drones zoals Lancet of de dodelijke 9K121 Vikhr A/T raket zou het Griekse leger aan het denken moeten zetten.

  "Dit zijn beesten, geen mensen": Zelensky laat veroordeelde kinderverkrachters, folteraars vrij om uitgedunde militairen te versterken

Het A5/6 pantser van de Leopard 2 werd tot op heden als extreem sterk beschouwd.

Maar het lijkt erop dat dit pas het afgelopen decennium het geval was toen de Duitse tanks werden besteld.

Hun bepantsering is verhoogd door de toevoeging van derde generatie synthetische pantserplaten die een boogvormige configuratie aan de voorkant van de tank vormen.

Deze delen van de bepantsering kunnen verwijderd worden als de tank geraakt wordt.

Daarnaast hebben zowel de Griekse, Spaanse als Zweedse tankconfiguraties een volledige dakbepantsering. Dit betekent dat de tank beschermd is tegen treffers van granaten en grond-grondraketten.

Aan beide zijden van de koepel van de tank en op het chassis is een vergelijkbare verhoging van de bepantsering aangebracht door de installatie van overeenkomstige platen, terwijl aan de binnenkant van de tank een anti-crash bekleding is aangebracht om de verliezen door scherven te beperken die worden veroorzaakt nadat een tank is geraakt.

Volgens gepubliceerde informatie is de bepantsering van de tank naar schatting gelijk aan 1.730-1.960 mm RHA aan de voorkant van de koepel van de tank tegen HEAT-projectielen en 920-940 mm RHA tegen kinetische projectielen. Voor het voertuig waren de cijfers 750 mm RHA tegen HEAT-projectielen en 620 mm RHA tegen kinetische projectielen.

We hadden reeds gemeld dat bij de Griekse tests van een (door METKA gebouwde) toren uit de jaren 2000, zelfs de voorste boog werd doorboord door de Russische Kornet-E antitankraket van het Griekse leger. Blijkbaar hadden de Turkse strijdkrachten “iets gehoord” of hadden ze hun eigen beeld en haastten ze zich om ook Kornet-E aan te schaffen.

  Niet in staat om succes te boeken, vermoorden Oekraïense troepen burgers in Donbass 

Nu hebben zweefmunitie en kamikaze-drones echter een nieuwe realiteit op het slagveld gebracht, die nog erger is voor tanks die zelfs twee decennia geleden gebouwd zijn.

De Leopards 1A5’s die de Oekraïners ook voorbereiden om te ontvangen (ongeveer 100 eenheden uit Duitsland) zijn natuurlijk uit den boze: hun pantser is nauwelijks bestand tegen het frontale deel van een oud RPG-7 schot. In alle andere schietbogen, zelfs van deze oude raket, is doorboring zeker…

Merk op dat LEO1A5’s de ruggengraat vormen van de Griekse pantserstrijdkrachten met ongeveer 550 eenheden…


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitslands toptank Leopard 2A6 vernietigd aan Oekraïense frontlinie, heeft belangrijke gevolgen die veel verder reiken dan Oekraïne zelfVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Prigozhin konvooi: “Alles verandert, alles blijft hetzelfde”
Volgend artikelLeugens en propaganda hebben zeer korte benen in een oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Telegraaf
  LIVE | Zelenski: ’Wagner raakte al meer dan 100.000 strijders kwijt in Oekraïne.
  Tja is Zelenski samen met de telegraaf in de Efteling geweest

 2. Heel goed nieuws voor de MID de Abrahams zou het zoveel beter doen, maar helaas is hij nog niet klaar om uitgeleverd te worden wat een toeval.
  Een fantastisch plan on Europa de nek om te draaien.
  4 voudige gas prijs, brandende AMX en Luipaarden big time kassa voor de VS

  • Goed gezien. Europa wordt doelbewust naar de donder geholpen, waarmee het doel van usa gerealiseerd wordt. Dat is een concurrent minder.
   Arm volk dat zulke incompetente lijers heeft, die hun oren laten hangen naar de smerige usa politiek in plaats vandoor het Europese volk te staan en samen met Rusland een sterk continent op te bouwen. De dure. (4,5x ) fracking gas nekt de Europese industrie. Dag E7, dag pleuro.
   Vandaar de haast om de cbdc in te voeren. Weer een munt gebaseerd op lucht!

   • >>Vandaar de haast om de cbdc in te voeren. Weer een munt gebaseerd op lucht!<<
    Gebaseerd op controle door de usa want gekoppeld aan usa dollar, usa it systemen en usa wetgeving – full spectrum dominance. Ondertussen heeft UK al geexperimenteerd met buitenlanders die essentieel nationale functies uitvoeren -bankpresident uit canada-. Dus dat krijgen we dan ook nog, nadat ec commissie het na veel gekibbel niet eens kan worden. Krijgen we een wallstreet kerel die de euro cbdc mag gaan sturen, lagarde is zo slecht dat het waarschijnlijk als een verbetering word ervaren.

    • David Cameron (1966) was tussen 11.05.2010 (11) en 13.07.2016 (1 + 3 + 7 = 11, het laagste meestergetal van de vrijmetselaars) premier van Groot-Brittannië. Op youtube heb ik een filmpje gezien, opgenomen op een bijeenkomst van de conservatieve partij (Tories) met slechts allochtone aanwezigen. Hij verklaarde doodleuk dat zij op korte termijn dit land (GB) zullen gaan overnemen van de autochtonen.
     De huidige premier & multimiljonair Rishni Sunak (1980) is slechts de slippendrager van deze ontwikkeling.

  • De naam Europa komt uit de Griekse mythologie.

   Zeus zag de phoenicische prinses Europa en besloot haar te verleiden in de gedaante van een witte stier. Ze werd door de stier ontvoerd naar Kreta en verkracht.

   Op Wallstreet staat een stier…

 3. Oud nieuws
  Die tank faalde al eerder in irak en later in noord syrie, net als amerikaanse abram tanks.
  Iedereen wil weten hoe die tanks het doen tegen moderne ieds, kornets, panzervuisten en wat al niet dus toen ook al uitgebreid getest met panzering, afstand rekken (Syrische t72 tank adra) en actieve afweer zoals flares, rookgordijnen en dazzlers.
  Dus terug naar de hoogovens en tekentafels voor een heel nieuw ontwerp. Trouwens al dat autonoom rijden studies van tesla en anderen in de gewone automotive is voorstudie voor de vervanging van tanks door drones. Twintig jaar een soldaat opvoeden en opleiden en dan riskeren in een tank van bijna veertig jaar oud is dom en kan niet meer met vergrijzing.

 4. Amerika en zijn Westerse protectoraten de NAVO zijn uitgeput en proberen tijd te winnen om nieuwe plannen te smeden.

  En Kaag hint op nog meer bezuinigingen: ‘We moeten weg van de neiging alles te willen compenseren’

  Lavrov: ‘Westen wil conflict tijdelijk bevriezen om tijd te winnen’

  1 juli 2023 19:53 uur

  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft de tegenstrijdige verklaringen van het Westen over Oekraïne “schizofreen” genoemd. Het Westen spreekt zichzelf tegen wanneer het spreekt van een vreedzame beëindiging van het conflict in Oekraïne, terwijl het er voortdurend op aandringt Rusland te verslaan.

  https://rtde.xyz/kurzclips/video/174154-lawrow-westen-will-konflikt-voruebergehend/

 5. Ze weten van gekte niet meer welke kant ze op moeten, of wat hun doel is. Maar de programma’s draaien gewoon door op kreupele poten, want die moeten gehaald worden. En zolang de stupide kudde meestrompelt ettert de waanzin verder. En wij, normale mensen, zitten in de stank.

  Ja, ja, Piet Hein-vd Wal, ook jij met je valse, hooghartige en onbeschofte hoogdunk bent medeplichtig aan deze vernieling van de samenleving en de gewone, simpele mens, die geen oorlog wilt of vernieling aan de landbouw. Ga maar gauw je beklag doen bij Pappa Staat over die vreselijke FN mensen, om je weer even omver te laten praten om de boeren weer geweld aan te doen. Baphomet zij met je. Maar ook jij, en jouw kleinkinderen zitten straks op de verduisterde aarde (zijn ze allemaal wel goed geboesterd…?), dus waarom maak je je nu zo druk over die boeren? Voor dat gulle omkoopstrookje? Voor de sadistische kick? Of voor dat malse varkenshaasje in het Koetshuis? De landbouw en de boeren verdwijnen echt vanzelf wel, daar zijn jij en jouw stikstof bullshit echt niet voor nodig, en de warmbloedige dieren verdwijnen ook. Vandaar krekels eten. Let maar op! Je bent echt een schat, hoor, je bedoelt het allemaal zooooo goed….

 6. Als een 155 mm granaat een tank raakt onder de koepen, moet je wel uitstappen om het kanon 25 meter verder op te rapen.
  Die beschermingen zijn nuttig tegen kleine antitank wapens, maar niet tegen het zwaardere spul.

  Algemeen: een tanks als wapen is obsolete; de nieuwste RU tank is het beste voor bescherming manschappen; maar zelfs met dat…..voor het geld van een tank kan je een heleboel droontjes kopen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in