Alles moet veranderen om alles hetzelfde te laten blijven”, is de beroemde uitspraak van Tancredi, de neef van Prins Salina, in de Siciliaanse roman De Luipaard.

In Rusland is – net als op Sicilië – alles veranderd; althans, dat zeggen de westerse commentatoren. Er zijn “systeemscheuren in Moskou ontstaan”, maar toch blijft alles in Rusland hetzelfde, schrijft Alastair Crooke.

Prigozhin verhuist naar Wit-Rusland om een afsplitsing van Wagner op te bouwen die de Wit-Russische zuidgrens kan verdedigen en zich naast Kiev kan positioneren; het Wagner-kader wordt vrijgesproken van muiterij en gaat, met een aanpassing van zijn wettelijke status, grotendeels door met “business as usual”.

Hoewel Poetin de “plotters van de muiterij” onomwonden veroordeelde als mensen vol “kwaadaardigheid en kwade bedoelingen”, identificeerde hij deze plotters niet met “de meerderheid van de soldaten en commandanten van de Wagner Group” – die, zo benadrukte Poetin, “ook Russische patriotten zijn, loyaal aan hun volk en hun staat”.

Poetin was echter minder genereus toen hij het had over de “vijanden van Rusland – de neonazi’s in Kiev, hun westerse beschermheren en andere nationale verraders” die zouden hebben geprofiteerd als de staatsgreep was geslaagd: “Ze hebben zich misrekend” (wat duidelijk impliceert dat ze van tevoren hadden ‘gerekend’).

Misschien had hij iets dergelijks in gedachten – zoals The GrayZone in de VS meldde:

“Vol verwachting van een bloedbad en seismische politieke opschudding, hadden bedrijfsnetwerken zoals CNN een kamerbrede verslaggeving van de ‘coup die er niet was’ begroot – ze vulden de ‘green rooms’ van het kabelnieuws met rent-a-generals, denktankers van K Street en oorlogsgeile voormalige diplomatieke diensthakkers: iets meer dan 12 uur lang explodeerde iedereen, van voormalig ambassadeur McFaul tot Zelensky en neocon-pundit Anne Applebaum, met een schijnbaar libidinale opwinding over een vermeende “burgeroorlog” waarin zeker “Russen … Russen zouden doden”, samen met “veel slachtoffers” – en Poetin “zich waarschijnlijk ergens zou verstoppen”.

  De Petro-Yuan: Het einde van de Amerikaanse dollar als wereldmunt nadert

“Op zaterdagmiddag bereikte ons echter het nieuws dat Prigozhin een deal had gesloten met president Loekasjenko – om zijn protest te beëindigen en in ballingschap te gaan. Zo eindigde een grotendeels bloedeloze affaire die uiteindelijk minder gedocumenteerde doden kende dan de 6 januari ‘Capitol Riot'”.

Was er meer aan de hand? Het hoofd van de Russische Nationale Garde, generaal Viktor Zolotov, leek vrijdag na president Poetin te denken van wel: hij constateerde met “zekerheid” dat de muiterij van Prigozhin “geïnspireerd was door Westerse speciale diensten – wiens buitenlandse ‘inspiratie’ overvleugeld was geraakt door Prigozhin’s eigen opgeblazen ambities”.

Generaal Zolotov zei alleen dat de vraag of Westerse agenten al dan niet rechtstreeks betrokken waren bij de uitvoering van de operatie, volledig wordt onderzocht. Ongetwijfeld zal ‘oom’ Loekasjenko uit Minsk de waarheid te horen krijgen van Prigozhin, zijn vriend van twintig jaar.

Maar of de opstand van Prigozjin nu gevoed werd door Westerse inspiratie of door opgeblazen ambitie, hij vervloog binnen enkele uren. Er kwam geen steun van de politieke klasse of van het leger. De Russische militaire actie langs de verdedigingslinies in Donbass bleef volledig onaangetast. (Als er pro-westerse, Russische “Vijfde Columnisten” waren die samenwerkten met, en klaar stonden om de opstand te steunen, dan is dit niet onthuld. Er is weinig bewijs van).

Prigozhin heeft maandag zelf toegegeven dat zijn kortstondige muiterij nooit bedoeld was om de Russische regering omver te werpen, maar alleen was gelanceerd om te “protesteren” tegen wat hij het “ineffectieve optreden” van de regering in de oorlog in Oekraïne noemde.

We kunnen er echter zeker van zijn dat de “muiterij” veel serieuzer werd genomen dan later door het Westen werd beweerd, want het is duidelijk dat de Westerse MSM op de hoogte waren gebracht – “hint-hint” – dat er een “aardbeving” op het punt stond uit te breken in Rusland. En de Oekraïners zeggen dat ze van Britse en Amerikaanse functionarissen te horen hadden gekregen dat ze voorlopig moesten “wachten met schieten”.

  Oekraïne Oorlog Dag 14: De Russen rukken op (Interessante video)

De NY Times meldde ook dat Joe Biden en de leiders van de “Gang of Eight” in het Congres (die volgens de wet en alleen onder “buitengewone omstandigheden” (wanneer de president denkt dat “het essentieel is om de toegang te beperken” tot informatie over een geheime actie, 50 U.S.C. § 3093(c)(2))) woensdag al gebrieft werden.

Het Witte Huis van Biden spint nu echter dat die “Westerse ambtenaren” “overrompeld” werden. Minister Blinken stuurde vrijdagavond [23 juni] een dringend telegram uit, waarin hij ambtenaren over de hele wereld vertelde niet over de “muiterij” van Prigozhin te spreken.

De indruk onder degenen die de richtlijn ontvingen, schreef Axios, was dat “het ongebruikelijke telegram … het alarmniveau in de regering Biden liet zien …”.

“Alles verandert” – het Westen zette zwaar in op de verandering die het uiteenvallen van Rusland zou betekenen, maar nadat het Wagner-konvooi 100 km voor Moskou tot stilstand was gekomen, “werd alles weer hetzelfde”. De mannen van Wagner hebben iets van een legendarische status in Rusland – Russen steunen over het algemeen zowel Wagner als de reguliere strijdkrachten van de staat. Ze werden niet geconfronteerd. Naar verluidt riepen berichten op vrijdag van externe Telegramkanalen Moskovieten op om de straat op te gaan uit protest tegen de regering. Maar de Russen gaven er de voorkeur aan om Rusland te steunen – zelfs de communisten deden mee.

De Westerse media en ‘deskundigen’ spinnen echter hard dat alles veranderd is: dat er scheuren waren ontstaan; dat sommige officierskaderleden, volgens de VS, de opstand gesteund kunnen hebben; en dat Prigozhin een belangrijke stad in Rusland “veroverd” had: Rostov aan de Don.

  De Russen hebben de eerste Duitse Leopard 2A4 vernietigd met een eenvoudige bazooka-technologie uit de jaren 1960!

Dit is allemaal niet waar. Prigozjin slenterde Rostov binnen – liep naar het militaire hoofdkwartier – en werd gefilmd terwijl hij daar op het balkon met een aantal generaals stond te praten. Burgers liepen over het algemeen onbekommerd rond (veel video’s staan online).

Dit is enorm. Het is niet alleen dat de opstand van Prigozhin door het Westen “serieus genomen” werd. Het was de ‘laatste Weesgegroet’ van het Westen ten opzichte van Rusland. Na het mislukken van de “financiële oorlog”; het mislukken van de poging om een wig te drijven tussen Moskou en Peking; het mislukken van de poging om de rest van de wereld te dwingen om zich aan te sluiten bij de sancties tegen Rusland; en vervolgens het onverwachte mislukken van het Oekraïense “offensief” om een doorbraak te forceren tegen de Russische verdedigingslinies, werd het stichten van chaos in Rusland de “allerlaatste kans”.

Wat gaat het Biden ‘kamp’ nu doen? Veel vragen die niemand wil stellen; weinig antwoorden. De poging om een 12 uur durende, mislukte staatsgreep als een westerse ‘overwinning’ te bestempelen, zal echter slechts een kortstondige houdbaarheid hebben.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Grote gok in aanloop naar stormachtige tegenwindVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRuslands S-70 Okhotnik zware stealth drone begint Oekraïense troepen te bestoken terwijl Kiev wanhopig op F-16’s wacht
Volgend artikelDe ineenstorting van een mythe: De Oekraïners nemen hun toevlucht tot extra bepantsering uit het Sovjettijdperk om hun Leopard 2A6’s te redden!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Mooi zo. De ‘complotdenkers’ zaten er dus weer niet ver naast. Zelf dacht ik dus ook dat er een nieuwe stek gemaakt moest worden. Maar wat het ook geweest moge zijn, die colonne van Prigozhin, het is weer mooi op zijn pootjes gekomen, en het heeft veel nut gehad gezien het stupide Westerse gebalk. Kan geweest zijn dat Prigozhin zelf daarheen wilde, maar dat hij op bezwaren stuitte, en toen deze stunt uitvoerde. Hoe het ook moge zijn, er werd op een bijzonder volwassen en intelligente manier samengewerkt om de integriteit van de groeiende BRICS te behouden. More power to them. Hadden ze maar zoveel verstand en menselijkheid hier in KutteKnaagland, met Piet Hein-vdWal als Bully des Vaderlands, en in het EUnuch bolwerk olv dominatrice van de Lijken. Bah, wat een shitzooi hier. Dat zijn toch je medemensen niet meer… stelletje sadistische zelfverrijkers.

 2. p.s. ze zullen zich nu wel meer gaan richten op de zonblokkering voor de zgn ‘klimaatopwarming’. Directe vernieling van de leefbaarheid van de Aarde plus firmament, obv de grootste leugen ooit. Het gifspuitje is er niks bij.

 3. Beste Immortal,
  Hou de voorspellingen van Edgar Cayce uit de jaren 30-40 van de vorige eeuw maar in gedachten.
  Hij verklaarde dat de hoop voor de wereld uit Rusland zou komen waarbij ieder mens zou leven voor de ander.
  Hij sprak dan ook over echte vrijheid.
  Hij verklaarde er wel bij dat het vele jaren zou duren om het zich te ontwikkelen

  • Tot die tijd zo min mogelijk meegaan in de gekte die wellicht nog erger gaat worden.
   Voordat we de berg op gaan zullen we eerst door het dal moeten.

  • Tigron juli 2, 2023 at 13:07
   Ja, ik heb dat zitten lezen… erg interessant. Alsnog bedankt daarvoor. Bovendien nog meer gevonden, onder meer over die vogelsterfte en de 5G in de laatste week van juni.

   Een vriend uit de VS belde ook, om te zeggen dat er tienduizenden vluchten geannuleerd waren, vanwegde de storingen die de 5G veroorzaakt. Ook zijn er verkeersleiders te kort, maar de 5G speelt kennelijk een heel grote rol in het vluchtverkeer waardoor het stagneert. En dit was rond de grote holiday, the fourth of july.

   Dat mensen die 5G nog steeds zo aanbidden.

   • Beste Immortal,
    Er worden ons telkens zaken ‘ verkocht’ door overheden waarbij ze dan de zogenaamde voordelen voor de burger voorspiegelen.
    echter, er zitten nagenoeg altijd ander en grotere belangen achter waarover diezelfde burger in het onwetende wordt gehouden.
    Enkele voorbeelden:

    – Het loonzakje van heel vroeger op het einde van de week/maand.
    Daarna moesten wij een bankrekening hebben omdat het gesleep met
    contant geld overvallen in de hand kon werken.
    daarna kregen wij de betaalpas en de betaalkaart omdat dat sneller kon
    dan afrekenen met contanten bij de kassa.
    Toen kwam de pinpas omdat dat handiger was dan dat gedoe met die
    betaalkaarten en verifiëren van de handtekening.
    Ook het automatisch afschrijven van vaste lasten enz. kwam in de mode.
    Nu hebben wij inmiddels het contactloos betalen in de winkel zelfs zonder
    pincode omdat niet iedereen die telkens kon onthouden.

    Als je goed kijkt dan zie je dat men al heel lang bezig is om van contant geld af te komen. Wat ogenschijnlijk gemak is voor de burgers maar een ander doel diende ( CBDC )

    Ook de invoering van de Euro werd ons verkocht als makkelijk zodat we tijdens vakantie naar het buitenland niet telkens aan de grens en in de winkel de bedragen hoefde om te rekenen. was reuze handig zei men.

    Wat recenter in het geheugen; Het zogenaamde ‘ vaccin’ tegen Corona waarbij men ons wijs maakten dat het bescherming zou bieden voor ziek worden, dood gaan en/of besmetten van anderen. In wiens belang bleek dat achteraf te zijn?

    Als men goed op let dan zie je de misleiding van overheden.

    Nog eentje;
    De boeren met het door de overheid tot probleem gemaakte CO2.
    Ze moeten stoppen voor het behoud van de natuur en tegengaan van de zogenaamde opwarming van de aarde.
    Je hoeft mij niet op mijn beweringen te geloven maar zullen we een weddenschap afsluiten dat er straks een excuus verzonnen gaat worden om toch maar op die vrijgekomen plekken huizen neer te zetten?

    Dat huizen bouwen zit vanaf het begin in de planning. Moet ook wel met de blijvende toestroom van gelukszoekers en de tri state city plannen.

    Het is een grote goochel show waarbij je goed op de dingen moet letten wat ze niet vertellen of laten zien.

    Nog een hele oude;

    Het griepvaccin is opgenomen in het nationale vaccinatie programma van de overheid sinds de jaren 50 van de vorige eeuw.
    Na al die jaren krijgen wij nog steeds de griep…..
    En de Pharma heeft ieder jaar weer een winstuitkering aan medewerkers….

    • Tigron, wat je zegt is zo waar. Ik had altijd al argwaan, maar dan was je weer te wantrouwig, of een complotdenker etc. En zo strompelen mensen de val in. Maar wat mij zo boeit is, wat zijn dit voor creaturen die zich in die parasitaire posities wortelen om misbruik te maken van de massa en ze te misleiden. Hoe komt dit gedrag tot stand, en hoe rationaliseren cq verantwoorden ze dit voor zichzelf. Bijv, die Piet Hein-vdWal, hoe rationaliseert zij haar gedrag om haar bedrog tav de boeren vol te houden, om dat loonstrookje elke keer maar weer te ontvangen. Hoe doen ze het? Wat voor soort mensen zijn dit? Wat voor cognitieve processen vinden plaats. Wat is hun vorm van sociale cognitie, van sociale perceptie. Etc… het zou zo interessant zijn om daar eens meer inzicht over te krijgen door die gasten te analyseren. De Bully des Vaderlands zou al een heel interessante studie zijn – iemand die haar brood verdient met het tellen van stifstofdeeltjes… “o kiek, daar ben ‘r nog éen, da’s dan twee te veul vandaag.” Hoe doet ze het? En zit deze capaciteit in elk mens? Herken jij het in jezelf? Ik niet in mezelf, ik hoef andere mensen niet kapot te maken voor mijn dagelijks brood. (N.b. ze zijn niet allemaal psychopaten.) Zit gewoon te peinzen….

     • Beste Immortal,
      Ik heb het hier op FN al eens eerder geschreven; ieder mens heeft zijn prijs om dingen te doen die hij/zij in normale omstandigheden niet zou doen.
      Die prijs kan geld zijn, of promotie, status, invloed of macht.

      Menig arbeider gaat harder werken als hem/haar dan meer salaris wordt belooft.
      Menig politicus doet zijn uiterste best om de hogere rangen te mogen bezetten.
      Zijn/haar best doen is dus voornamelijk voor hen die reeds de macht en invloed hebben om dat te kunnen bepalen.
      Dat het ten koste kan gaan van anderen( het volk) is minder relevant.

      Ook mensen die in Nederland reeds aan de top verblijven streven ernaar om nog hoger op te klimmen zoals, de VN, EU, WHO enz.
      En dat vanzelfsprekend uitsluiten uit eigen belang.

      Hoe hoger de positie die men bekleed hoe groter de schade kan zijn voor Jan met de pet.
      Het ligt voor de hand dat, wanneer men op de hoogst mogelijke positie zit het persoonlijke EGO meegegroeid is waarbij de eventueel reeds aanwezige narcistische eigenschappen nog meer naar boven komen.

      Vooral het gevoel boven iedereen te staan en de macht te hebben om te delegeren werkt als een verslaving voor hen.

      Op een werkvloer heb je mensen die bij de baas likken en naar collega’s trappen.
      In het hogere management en politiek gaat dat precies hetzelfde.
      Op de werkvloer verziekt het ‘ slechts’ de werksfeer, in de politiek verziekt dat een heel land, en met meer van dat soort mensen, een heel continent en zelfs de wereld.

      Niet ieder mens voelt de behoefte om hogerop te komen en zijn tevreden met wat ze hebben. Anderen echter hebben een bijna onverzadigbare drang om steeds maar te streven om hogerop te komen.
      Het is nogal eens zo dat dat terug te voeren is op een laag zelfbeeld en/of gebrek aan eigenwaarde met als gevolg; bewijsdrang.
      Deze mensen willen zich d.m.v. status naar buiten toe bewijzen.
      Dat ze daarbij tegelijkertijd de waardering en aanzien verliezen van het volk/onderhen gestelden, maakt ze nagenoeg niets uit, hun status kan slechts worden vergroot door anderen die weer boven hen staan.
      En tenslotte is de bovenste baas pas tevreden zoals een aap bovenop de rots die ‘ slechts’ de hele rots voor zichzelf wil hebben.
      En als uitsmijter:
      Zodra een Narcist absoluut geen kant meer op kan met draaien en leugens en er geen uitweg meer voor hem/haar is, hij/zij een grote neiging heeft om zelfmoord te plegen teneinde totaal gezichtsverlies te ontlopen.
      In die gevallen gaat hier de vlag uit en neem ik een biertje.

      • Tigron juli 2, 2023 at 23:03
       Ik heb dit nog eens gelezen, en ik moest weer glimlachen. Zo goed. Zo is het. En dan die laatste zin! hahah!

 4. Tja zoal ik de gehele tijd al liet weten, prighozin is geliefd in rusland, putin kan hem niet zo maar opzij schuiven zonder onrust te veroorzaken, dus kwam lukaschenko goed uit . Zit hij er nu mee opgeschept. En hij laat het in zijn voordeel werken. Prighozin is een lefgozer met ballen maar een vreselijke stoefer die alles alleen wil doen. Lukaschenko is strenger dan putin, die zal wel zorgen dt er altijd iemand in zijn nek hijgt. Maar gied ik had weer gelijk met een paar andere opmerkzame lezers. De baby niet met het badwater weggooien.

  • Ik denk dat het wel goed van pas gaat komen. De blaasbalg is in goede handen met zijn vriend Loekasjenko, en met wat strenge begeleiding kan hij veel bereiken. Make lemonade when life gives you lemons.

 5. Dear everybody, nothing is as it seems. Putin’s wife/girlfriend once said, “he” does nothing without having thought it through thoroughly. Putin is a master chess player AND a KGB trained individual. Nobody knows what he is up to, so we have to see what his policies and decisions will lead to.
  Putin was a Young Global Leader (WEF) and super friendly with “dear Klaus”. But remember, he was also KGB trained.

  • Beste jonas,
   Putin was never a ‘ Young global leader ” when Klaus started that club. at that time Putin was past 40 years old.
   And 40 years was the limit to join that club.

 6. Wij tamme Vlamingen vechten al eeuwen voor onze taal terwijl dat bij de de Nederlanders hun kouwe kleren niet raakt. Het pikt als bloggers opeens in het Inglish gaan kwaken. De neusklanken van die taal van de overheerser roepen bij mij maagzuur op. Mijn verzet gaat zo ver dat ik het vertik om zelfs tegen een Amerikaan Inglish te gaan spieken; hij kan het uitleggen in “t Frans, Duits of Spaans tegen mij; dat hijzelf ook de moeite doet om een andere taal en de cultuurgevoeligheid daarvan aan te leren, de kolonisators…

  • Beste Lepoudre Luc,
   Amerikanen kun je het beste doodzwijgen.
   Daarbij hebben ze over het algemeen een nogal grote bek, en een grote bek zegt zo weinig…….

   Ge zijt unne schone mens, :))

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in