De hacks van het Amerikaanse Denk Tank Land zijn niet bepaald bekend met Montaigne: “Op de hoogste troon ter wereld zitten we nog steeds alleen maar op onze eigen billen.”

Door overmoed denken deze mensen dat hun slappe billen hoog boven die van anderen verheven zijn. Het resultaat is dat een kenmerkende mix van arrogantie en onwetendheid altijd de voorspelbaarheid van hun voorspellingen ontmaskert, schrijft Pepe Escobar.

Amerikaans Denk Tank Land – dronken door hun zelfgeschapen aura van macht – kondigt altijd van tevoren aan wat ze van plan zijn. Dat was het geval met Project 9/11 (“We hebben een nieuw Pearl Harbor nodig”). Dat was het geval met het RAND-rapport over het uitputten en uit balans brengen van Rusland. En nu is dat het geval met de op handen zijnde

Amerikaanse Oorlog tegen BRICS, zoals geschetst door de voorzitter van de in New York gevestigde Eurasia Group.

Het is altijd pijnlijk om de intellectueel oppervlakkige Denk Tank Land natte dromen vermomd als “analyses” te moeten doorstaan, maar in dit specifieke geval moeten de belangrijkste spelers van het Mondiale Zuiden zich terdege bewust zijn van wat hen te wachten staat.

Het is voorspelbaar dat de hele “analyse” draait om de op handen zijnde, verwoestende vernedering van de Hegemon en zijn vazallen: wat er nu gaat gebeuren in land 404, ook wel – voorlopig – Oekraïne genoemd.

Brazilië, India, Indonesië en Saoedi-Arabië worden weggezet als “vier grote hekkensluiters” als het gaat om de proxy-oorlog van de VS/NAVO tegen Rusland. Het is dezelfde oude “je bent met ons of tegen ons” troop.

Maar dan krijgen we de zes grote boosdoeners uit het Zuiden te zien: Brazilië, India, Indonesië, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika en Turkije.

In weer een andere ruwe, parochiale remix van een slagzin die verwijst naar de Amerikaanse verkiezingen, worden deze gekwalificeerd als de belangrijkste schommelstaten die de Hegemon zal moeten verleiden, overhalen, intimideren en bedreigen om zijn dominantie van de “op regels gebaseerde internationale orde” veilig te stellen.

Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika zijn toegevoegd aan een eerder rapport dat zich richtte op de “vier belangrijkste hekkensluiters”.

  Russische artillerie blijft jagen op Oekrainse M777 houwitsers van Amerikaanse makelij

Het schommelstaat-manifest merkt op dat ze allemaal lid zijn van de G-20 en “actief zijn in zowel de geopolitiek als de geo-economie” (Oh echt? Dat is nog eens brekend nieuws). Wat er niet in staat, is dat drie van hen BRICS-leden zijn (Brazilië, India, Zuid-Afrika) en dat de andere drie serieuze kandidaten zijn om lid te worden van BRICS+: de beraadslagingen zullen tijdens de komende BRICS-top in Zuid-Afrika in augustus in een stroomversnelling komen.

Het is dus duidelijk waar het schommelstaat-manifest allemaal over gaat: een wapenoproep voor de Amerikaanse oorlog tegen de BRICS.

Dus BRICS, hak er krachtig op in

Het schommelstaat-manifest koestert natte dromen over nearshoring en friendshoring weg van China. Nonsens: versterkte intra-BRICS+ handel zal vanaf nu aan de orde van de dag zijn, vooral met de uitgebreide praktijk van handel in nationale valuta (zie Brazilië-China of binnen ASEAN), de eerste stap naar wijdverspreide de-dollarisering.

De schommelstaten worden gekarakteriseerd als “geen nieuwe incarnatie” van de Non-Aligned Movement (Niet-Gebonden Beweging), NAM, of “andere groeperingen die gedomineerd worden door het Zuiden, zoals de G-77 en BRICS”.

Over exponentiële nonsens gesproken. Dit gaat allemaal over BRICS+ – dat nu de middelen heeft (inclusief de NDB, de BRICS bank) om te doen wat de NAM tijdens de Koude Oorlog nooit kon bereiken: het opzetten van het kader van een nieuw systeem dat Bretton Woods en de in elkaar grijpende dwangmechanismen van de Hegemon omzeilt.

Wat betreft de bewering dat BRICS niet “veel kracht heeft”, dat onthult alleen maar de kosmische onwetendheid van de Amerikaanse denktank over waar BRICS + allemaal over gaat.

De positie van India wordt alleen bekeken in termen van een Quad-lidmaatschap – gedefinieerd als een “inspanning onder leiding van de VS om China in evenwicht te houden”. Correctie: China in toom houden.

Wat betreft de “keuze” van de schommelstaten om te kiezen tussen de VS en China op het gebied van halfgeleiders, AI, kwantumtechnologie, 5G en biotechnologie, dat gaat niet over “keuze”, maar tot op welk niveau ze in staat zijn om de druk van de Hegemon om Chinese technologie te demoniseren, vol te houden.

  (Video's) "It's hell - Get in the building": De Russen hebben Amerikaanse troepen in Bakhmut in de val gelokt en gehamerd!

De druk op Brazilië is bijvoorbeeld veel groter dan die op Saoedi-Arabië of Indonesië.

Maar uiteindelijk komt het allemaal terug op de Straussiaanse neocon obsessie: Oekraïne. De schommelstaten zijn, in verschillende mate, schuldig aan het tegenwerken en/of ondermijnen van de sanctiedementie. Turkije, bijvoorbeeld, wordt beschuldigd van het doorsluizen van producten voor “tweeërlei gebruik” naar Rusland. Geen woord over het Amerikaanse financiële systeem dat Turkse banken met geweld dwingt om geen Russische MIR-betaalkaarten meer te accepteren.

Op het gebied van wensdenken springt deze parel eruit: “Het Kremlin lijkt te geloven dat het geld kan verdienen door zijn handel naar het zuiden en oosten te verleggen.”

Nou, Rusland verdient al uitstekend in heel Eurazië en een groot deel van het Zuiden.

De economie is weer op gang gekomen (drijvende krachten zijn het binnenlandse toerisme, de machinebouw en de metaalindustrie); de inflatie bedraagt slechts 2,5% (lager dan waar ook in de EU); de werkloosheid bedraagt slechts 3,5%; en het hoofd van de Centrale Bank Elvira Nabiullina heeft gezegd dat de groei tegen 2024 weer terug zal zijn op het niveau van voor de SMO.

Het Amerikaanse Denk Tank Land is van nature niet in staat om te begrijpen dat, ook al moeten de BRICS+ naties nog enkele serieuze handelskredietkwesties oplossen, Moskou al heeft laten zien hoe zelfs een impliciete harde ondersteuning van een munteenheid een instant game changer kan blijken te zijn. Rusland steunt niet alleen de roebel, maar ook de yuan.

Ondertussen trekt de de-dollariseringskaravaan van het Zuiden onverdroten verder – hoezeer de hyena’s van de proxy-oorlog ook in het donker blijven huilen. Wanneer de volledige – onthutsende – omvang van de NAVO-vernedering in Oekraïne zich ontvouwt, waarschijnlijk halverwege de zomer, zal de de-dollariserings-hogesnelheidstrein volgeboekt zijn, non-stop.

“Offer you can’t refuse” rijdt weer

Alsof al het bovenstaande nog niet gek genoeg was, gaat het schommelstaten-manifest nog een stapje verder op het nucleaire front, door hen te beschuldigen van “toekomstige (nucleaire) proliferatierisico’s”: vooral – wie anders – Iran.

  Vrijwillige desinformatiecode van de EU is verplicht: Gehoorzaam of sterf

Trouwens, Rusland wordt gedefinieerd als een “middenmacht, maar één in verval”. En nog “hyper-revisionistisch” ook. O jee: met zulke “deskundigen” hebben de Amerikanen niet eens vijanden nodig.

En ja, u mag nu wel lachen: China wordt beschuldigd van pogingen om BRICS te sturen en te coöpteren. De “suggestie” – of “offer you can’t refuse”, in maffiastijl – aan de schommelstaten is dat u zich niet kunt aansluiten bij een “door China geleid, door Rusland gesteund orgaan dat zich actief tegen de Verenigde Staten verzet.”

De boodschap is onmiskenbaar: “De dreiging van een Chinees-Russische coöptatie van een uitgebreide BRICS – en daardoor van het mondiale zuiden – is reëel en moet worden aangepakt.”

En hier zijn de recepten om het aan te pakken. Nodig de meeste schommelstaten uit voor de G-7 (dat was een jammerlijke mislukking). “Meer bezoeken op hoog niveau door belangrijke Amerikaanse diplomaten” (welkom bij koekjesverdeler Vicky Nuland). En last but not least, maffiatactieken, zoals in een “snellere handelsstrategie die begint met het kraken van de noot van toegang tot de Amerikaanse markt.”

Het scommelstaten-manifest kon niet anders dan de Top Cat uit de zak laten vallen en voorspellen dat “de spanningen tussen de VS en China dramatisch zullen toenemen en in een confrontatie zoals in de Koude Oorlog zullen uitmonden. Dat is al aan de gang – ontketend door de Hegemon.

Dus wat zou het vervolg zijn? De felbegeerde en tot de dood toe gesponnen “ontkoppeling”, die de schommelstaten dwingt om zich “meer aan te sluiten bij de ene of de andere kant”. Het is helemaal opnieuw “je bent met ons of tegen ons”.

Dus daar gaat u. Rauw, in levende lijve – met verborgen dreigementen. De hybride oorlog 2.0 tegen het Zuiden is nog niet eens begonnen. Schommelstaten, jullie zijn allemaal gewaarschuwd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Alarmsignaal voor het Westen: 16 landen willen toetreden tot de BRICS-groepVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIs een onderhandelend vredesakkoord mogelijk in Oekraïne ?
Volgend artikelScott Ritter: Eindelijk viel de stier aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

  • Speciale Militaire Operatie
   Maar niet met het doel om Oekraïne als land in zijn geheel aan te vallen maar om de Oostelijke Provincies en de Krim , die via referendums hebben aangegeven bij Rusland te willen horen te bevrijden van de nazies, aangestuurd door Kiev die alle Russische gebruiken zoals geloof , cultuur en taal met geweld te verbieden door jarenlange beschietingen rechtstreeks op burgerdoelen (sinds de coup in 2014) en deze oorlogsmisdaden een halt toe te roepen.
   Rusland doet niet meer of minder dan hun eigen landgenoten beschermen.
   Als Rusland daadwerkelijk Oekraïne op de knieën wil hebben was Kiev, met nazihoofd zelensky het eerste doelwit geweest, maar dat was dus duidelijk niet het doel van Rusland, dus geloof de westerse propaganda niet die stellen dat Rusland een invasie gepleegd zou hebben.
   Het westen Amerika voorop, gelooft die referendums niet en wil graag Rusland op de knieën krijgen vandaar die massale aanvallen met navo ruggensteun via deze proxy oorlog (proxcy oorlog is iemand anders in jouw plaats laten vechten en zelf de onschuldige spelen, zie i.s. in Syrië en nog veel meer andere landen).

 1. Ik denk dat de BRICS straks een heel alfabet zullen zijn met driekwart van de wereldbevolking als consument. Onze producten zullen duur worden en onverkoopbaar buiten de EU en de VS, en import zal ons duur kosten.

  Het is gelukt, driewerf hoera !!!… de WEF hoeren hebben het westen kapot gemaakt met hun omvolking en economische CO politiek en geen oorlog die dat nog kan recht zetten, enkel wat camoufleren voor het grotere publiek. Gaat de bevolking al die collaborateurs HANGEN? YES???? PLEASE ?????
  Zuid EU, dus Spanje, Portugal, Italië en Griekenland en Bulgarije zullen ook nog naar de BRICS over stappen….zie ik gebeuren…

  • het foutje in uw redenering is dat Spanje, Portugal, Italië enz… niks meer “over te stappen” hebben. Ze zijn net als wij hier in den Belgiek volledig met handen en voeten gedwongen en gebonden door contracten, associaties, lidmaatschap enz… dat er niks meer over hunzelf (onszelf) te beslissen is. Politiekers met “vreemde gedachten” worden voortijdig onschadelijk gemaakt.

   • Voor Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft de onafhankelijkheid van Vlaanderen niet meer de hoogste prioriteit.

   • Als er niks is en Europa in crisis zit word door deze landen een uitgestoken helpende hand met liefde aangenomen. daarbij, zowel Portugal als Spanje hebben in Zuid Amerika nog een band lopen met verschillende landen en Turkije gaat echt niet een bastion van de NATO worden als de NATO en de EU imploderen….en Italianen, die gaan net zo snel vooruit als achteruit, hebben ze meerdere oorlogen bewezen…

    Het onschadelijk maken van politiekers, ik ben er een van…machteloos gesteld terwijl de grondwet je rechten op schrift garandeert maar de uitvoerende en toeziende macht die trouw zwoeren op diezelfde grondwet wegkijken en niets doen om jou rechten te beschermen….die zijn tot op het bot gekocht en overgenomen…..

    In mijn optiek en volgens het (nota bene ondertekend door diezelfde regeringen ) handvest van de rechten van de mens is geweld tegen de regering een legitiem middel omdat hen die de grondwet bewaken niet waken maar naar willekeur vervolgen en bestraffen…

    Dus wat is de waarde van een grondwet en een verdrag wanneer westerse regeringen massaal hun eigen woord breken en hun ondergeschikten bevel geven dat te doen?

    Om die reden komt er geen vrede meer met het westen…om die reden zijn we niet langer landen en volkeren meer maar voorwerpen.

    Als mens en individu is de keuze aan jou of je slaaf wil zijn of met geweld je vrijheid zal verdedigen en terughalen.

 2. Indonesia zal nooit openlijk kiezen tussen de twee wereldmachten.
  Ondertussen probeert USA te slijmen in Jakarta over bondgenootschappen.
  Indonesie heeft haar keuze al gemaakt en zal intensiever gaan samen werken met China.
  De Indonesische defensie industrie werkt al samen met Chinese bedrijven.

  Uitwaardering namen de twee rivalen wel deel aan een grootste marine oefening.

  https://www.scmp.com/news/china/military/article/3223583/china-and-us-presence-komodo-navy-exercise-showed-support-indonesia-not-each-other?module=perpetual_scroll_0&pgtype=article&campaign=3223583

 3. het wordt een tsunami voor ons het westen..amerika zal ook overspoeld worden..door de zwakke gelovigen..het land wordt kaalgevreten door door haar ontaarde kleurenrevoluties..het speelt een grotere rol dan je kunt denken wereldweid..homo-pedo-trans-trans wereld.. het gouden zio-kalf beland in een bodemloze put.. samen met de collega-dollar…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in