Het offensief of tegenoffensief van Oekraïne stuit op grote problemen en mijn vriend, de heer Stephen Bryen, schrijft het volgende:

Er lijkt een potentiële grote ontwikkeling gaande te zijn in Oekraïne die gericht is op een onderhandeld akkoord met Rusland.

De Oekraïense minister van Defensie Oleksiy Reznikov zei dat “Oekraïne klaar is voor onderhandelingen en een vredesakkoord als Rusland de eerder verklaarde doelen van de Speciale Militaire Operatie wijzigt.”

Is dit echt? Misschien. Maar ik denk dat het het Oekraïense standpunt weergeeft en geen rekening houdt met het Russische perspectief. Nu het Oekraïense tegenoffensief zijn 7e dag ingaat, zie ik geen haalbare weg naar een overeenkomst tussen Oekraïne en Rusland, schrijft Larry Johnson.

Het beleid van Oekraïne is tot nu toe virulent anti-Russisch. Naast het verbieden van het spreken van Russisch, heeft het Oekraïense beleid zich gericht op het elimineren van elk laatste overblijfsel van de Russische cultuur en geschiedenis in Oekraïne. Kan Oekraïne echt op de rem trappen en hun beleidsmachine in de achteruit gooien en plotseling zeggen: “Laat maar zitten?” Ik betwijfel het.

Terwijl de westerse media volharden in de fantasie dat Rusland tegenslagen lijdt en op zoek is naar een manier om zich uit de oorlog in Oekraïne te bevrijden, laten de feiten ter plaatse zien dat Rusland Oekraïne enorme verliezen toebrengt – zowel mannen als materieel – en dat Rusland niet onder druk staat om een einde aan het conflict te maken. Niets minder dan onvoorwaardelijke overgave zal Rusland gunstig stemmen.

Oekraïne heeft echter voldoende redenen om de oorlog te beëindigen. Rationele militaire bevelhebbers aan Oekraïense zijde moeten nu begrijpen dat hun vooruitzichten om de Russische strijdkrachten een vernietigende slag toe te brengen met het uur minder waarschijnlijk worden. De voordelen van Rusland in termen van manschappen, artillerie en luchtsteun dwarsbomen de militaire ambities van Oekraïne. Ik sluit de mogelijkheid niet uit dat de militaire bevelhebbers van Oekraïne zich realiseren dat voortdurende aanvallen zinloos zijn en dat een onderhandelde beëindiging van het conflict hun enige hoop is om te overleven. Als dit rapport waar is, is het een teken van een groeiende kloof tussen de militaire en politieke leiders in Oekraïne. De enige oplossing is om de regering van Volodomyr Zelensky door het leger omver te werpen en vrede te vragen. Als dat gebeurt, betekent dat de nederlaag van de NAVO. Ik ben sceptisch. Ik denk dat het bloedvergieten door zal gaan.

  Rusland: LGBT-propaganda verboden - Om kinderen te beschermen tegen gendertheorie en pedofilie

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europeanen willen vrede in Oekraïne, maar Biden nietVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGrof betrapt… VS, NAVO definitief verantwoordelijk voor oorlogsmisdaad van vernietiging Kachovka Dam
Volgend artikelDe Hegemon zal een volledige hybride oorlog voeren tegen BRICS+
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Totale overgave door middel van totale overwinning. Dat is wat de Russen willen. Hoe komt dat? Reden: de vele leugens over Rusland en de vele valse beloften gedaan aan Rusland door het Westen(VS+EU) en dat 10-tallen jaren lang hebben de Russen wantrouwig gemaakt tegenover het Westen. Rusland wil helemaal geen uitbreiding naar de EU toe want de EU blijft voor Rusland een economische markt. Alleen moet er een totale omwenteling van denken bij de EU plaatsvinden en dat kan alleen als de oude garde verdwijnt door toedoen van het eigen volk. Daarom gaat Rusland voor de totale overwinning om de wereld te laten zien dat Rusland nu een supermacht is waartegen het Westen niets kan inbrengen. Maar ze gaan niet verder dus bij eventuele aanslagen kan men niet meer Oekraine de schuld geven en dat weten de ratten in het Westen. Ze staan dus letterlijk tegen de muur en dat is wat Rusland wil om zo het volk te doen inzien wie hier de boze is. Want ook in de VS begint langzaam maar zeker het volk in te zien dat de hele regering inclusief FBI, CIA, WHO en nog vele andere instanties niet te vertrouwen is.

  • Ja hoor.Helemaal mey Charles eens.
   Point of no return is bereikt.
   Nu ze wel willen onderhandelen,hebben ze zich zelf overtroefd.
   Rusland gaat door met denazificeren en demilitairiseren.

  • De Russische minister van buitenlandse zaken heeft nog zo niet lang geleden verklaard “we zullen het westen nooit meer vertrouwen” Mijn idee: VOLKOMEN TERECHT.

  • het was opmerkelijk dat de Russen en de US elkaar een hand gaven in Berlijn toen ze hun doel bereikt hadden dat Nazie Duitsland verslagen was maar daarna ging het erom wie wat toebedeeld kreeg van Duitsland de USA gaf al snel weer alles terug aan Duitsland aan de westkant maar de Russen hielden langer vol Het blijkt nu dat die Naziesnakomelingen nu in de Oekraine/USA zijn belandt…… Vrede kan er in de Oekraine alleen tot stand worden gebracht als de NAVO en het bolwerk Brusselse EU ervan af zien om de Oekraine bij het corrupte Brussels bolwerk zullen loslaten Dan is meteen de oorlog afgelopen en bijft alles weer bij het oude Echter de EU zit dan met 2/4 miljoen vluchtelingen opgescheept die niet meer teruggaan

 2. Minsk 3? Wie hou je voor de gek?
  Wel is het zo dat al sinds Koersk in 1943 a l l e Duitse legerofficieren wisten dat de oorlog niet meer gewonnen kon worden. Toch werden nog twee jaar miljoenen mensen vermoord. In de zomer van 1941 werd Rusland definitief verslagen verklaard. Het is toch best om de zaken vanuit wat meer afstand te bekijken.

 3. Lijkt me dat “vrede” op bestelling niet echt werkt, zeker niet als de Russische ervaring is dat het westen zijn woord constant breekt. Ik denk tot aan de Dnjepr over de hele lengte ne de kust strook tot 50/100 km landinwaarts tot aan Moldavië….

 4. Een ding is duidelijk De VS kan de oorlog niet winnen tegen de RF die feitelijk gesteund wordt door de wereld min het westen dat aanspraak maakt op het wereldleiderschap. Maar misschien kan de huidige president van de VS ons verrassen met een geste om de wereldvrede een serieuze kans te geven?

 5. Je kan er zeker van zijn dat de Russen en plan voor een tegen aanval hebben
  Dit zal de laatste reserven van de Oekraïners opvreten , ben benieuwd hoe alles zich veder ontwikkeld

 6. ….onze slechte verliezers gaan onder geen beding opgeven, gezichtsverlies weet je , de hele corrupte russofobe EU bende zou moeten ontslag nemen in de eerste plaats, maar, no way josé ,….we zullen dooorgaan , zei de kip tot de haan …tot we verdampt zijn ….

 7. Het is duidelijk dat het offensief van Kiev het grootste debacle is sinds de Tweede Wereldoorlog.
  Oekraine is zwaar aan het verliezen. Aan de andere kant : De Russen staan niet te trappelen om de onderhandelingen te openen. Dus vrede is nog niet in zicht.
  Er is echter nog een andere optie mogelijk :
  De NAVO gaat vanaf morgen de grootste oefening in zijn geschiedenis houden. Vanaf 12 juni tot en met 24 juni.
  Het is wel erg toevallig dat dit nou precies samenvalt met het langverwachte offensief van de Oekraïne.
  Dus :
  De NAVO valt West-Oekraïne binnen en forceert een grondoorlog, waarbij ze de Oekraïense troepen te hulp schieten. Dit doen ze onder het mom van ‘vredes-operaties’, om zogenaamd de vechtende troepen te scheiden. In werkelijkheid stouwen ze Oekraïne dan nog verder vol met westerse wapens.
  Dat is dan ook gelijk het begin van Wereldoorlog III.

  Hopelijk is dit slechts een scenario en wordt het geen werkelijkheid.

  • Pieter,ik denk dat je heel dicht nij de waarheid zit.
   Als de Navo-oefening een steun voor Oekraine wordt,breekt inderdaad de pleuris uit.
   Maar joenaaithetsteeds zal niet ongeschonden blijven,ben ik bang.
   Niet dat we er veel aan verliezen hoor als de failed state klappen krijgt.
   Helaas is de brave burger-bevolking altijd en overal het grootste slachtoffer.

 8. Oekraine heeft natuurlijk belang bij vrede maar de V.S. en het V.K. zeker niet als ze de R.F. willen plunderen en opdelen in 41 kleine staten aangezien de eerst genoemden de oorlog al heel lang hebben voorbereid lijkt me dat niet logisch nu openlijk navo ingrijpen heel dicht bij is.

 9. De nazi’s hebben zo goed als verloren; en met een paar dagen is het offensief afgelopen; geen soldaatjes meer.

  Nou zijn er twee jokers in het spel:
  –wat gaan de polakken doen?
  –er komt een grote vliegoefening van de NATO–is zo goed als zeker dat er wat staat te gebeuren.

  De provocateurs hebben plannen; ze gaan maar door. Volslagen crimineel gek.

  Maar Poetin weet dat ook. als waarschuwing heeft ie wat atoomwapens in Belarus geplaatst. Dan weten ze wat ze riskeren.

 10. Maar onderhandelen? Nee dat zit er niet in.
  Volledige onvoorwaardelijke overgave is alles wat mogelijk is.

  Dan de-militairizering en de-nazificering; verhoren, en dan verdelen.
  Oekraine mag niet groter blijven dan in 1919; de rest is aan de Russen te beslissen.

  Denk niet dat de Pooltjes wat krijgen……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in