Hoewel er de laatste tijd geen grote ontwikkelingen zijn geweest langs de frontlinie in Oekraïne sinds de verovering van Bakhmut/Artemovsk door de Russen, was de afgelopen week er toch een van verhoogde activiteit.

De Russische uitputtingsslag eist zijn tol, ook al zijn er ontelbare miljarden aan wapens en munitie gestoken in de bevoorrading van de worstelende Oekraïense strijdkrachten, schrijft Paul Serran.

Aan het begin van de oorlog vroegen velen zich af waarom Kiev tijdens de militaire campagne zo goed als onaangeroerd was gebleven. Die dagen zijn voorbij. De afgelopen week heeft een voornamelijk nachtelijke bombardementscampagne zich gericht op Oekraïense regio’s in de achterhoede, weg van de contactlijn, en in het bijzonder op de hoofdstad Kiev.

De mix van raketten en drones ondermijnt langzaam het Oekraïense moreel in de hoofdstad. In een post op social media die viraal ging, toonde een jonge vrouw die in Kiev woont dat zij zich ervan bewust was dat de doelwitten in de stad de luchtverdedigingsraketsystemen waren.

“Eén vraag zit me dwars. Is het mogelijk om het f*cking Patriot [raketsysteem] voor een week ergens heen te brengen, zoals naar West-Oekraïne? Niets persoonlijks, ik wil gewoon wat slapen.”

Maar luchtverdedigingssystemen zijn niet het enige doelwit. Een dag nadat het Russische Ministerie van Defensie aanvallen had aangekondigd op centrale besluitvormingspunten in Oekraïne, was het hoofdkwartier van de hoofdinlichtingendienst van Oekraïne, op het Rybalsky-eiland in de buurt van Kiev, het doelwit. Op beelden is te zien dat het gebouw tekenen vertoont dat het doelwit was.

De reactie van het hoofd van de Oekraïense hoofdinlichtingendienst, Kirill Budanov, die er eerder prat op ging dat Oekraïne voor het einde van de lente de Krim zou heroveren, kan alleen maar pathetisch genoemd worden.

  De eerste Duitse district blackout simulatie: 400 doden in 96 uur
Boedanovs pathetische cope: “een psychologische verovering van de Krim”.

Budanov zei dat Oekraïne “puur psychologisch” de Krim heeft ingenomen.

“Vandaag hebben de bezetters een feestdag: we zouden onze belofte om de Krim voor het einde van de lente in te nemen niet zijn nagekomen. Er bestaat zoiets als een psychologisch tegenoffensief. Imponeer de vijand met de onvermijdelijkheid van een nederlaag.

Ik denk dat we daar volledig in geslaagd zijn. Puur psychologisch gezien hebben we de Krim veroverd.

Als militair zal ik zeggen dat dit soms belangrijker is dan echte gevechten met de vijand. Dit is een onvoorwaardelijke overwinning voor ons leger, die de militaire geschiedenisboeken zal ingaan”, zei hij.

Terwijl dit allemaal gebeurt, is fondsenwerver-legerleider Zelenzky het land uit en liet hij zich filmen in een zichtbaar veranderde staat, terwijl hij de Britse premier Rishi Sunak ontmoette, wat vragen oproept over zijn stabiliteit op dit cruciale moment van de oorlog.

Bekijk de video:

Tot slot, maar het belangrijkste is dat de voortdurende betrokkenheid van het westen bij het conflict de situatie in de richting van een ongelooflijke grote confrontatie duwt.

De laatste Oekraïense drone-aanvallen op Moskou hebben een vuur ontstoken dat de hele wereld kan overspoelen.

The Sun bericht:

Binnen enkele uren [na de drone-aanval] riepen pro-Poetin parlementsleden van de harde lijn om een nucleaire reactie. Parlementslid Oleg Nilov zei: “Moskou was het doelwit van een drone-aanval door de Oekraïense terreurstaat. We kunnen reageren met alle beschikbare opties van de Russische strijdkrachten – tactische kernwapens zullen niet te lang op de lange baan geschoven blijven.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky is er geweestVolg Frontnieuws op Telegram

  De beker met geduld loopt over: Hoe steun voor Oekraïne de ratings van westerse politici beïnvloedde

Lees meer over:

Vorig artikelWOKE oorlogsvoering in de Verenigde Staten krijgt een grote klap
Volgend artikelPoolse huurlingen namen deel aan aanval op Russisch grensgebied (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Dhr Putin heeft ook opdracht gegeven om een belangrijk hospitaal een radiation treatment te geven.
  – tactische kernwapens zullen niet te lang op de lange baan geschoven blijven.”
  Nou we kunnen onze borst natmaken,voorspelt niet veel goeds.
  Aan de andere kant,niks doen is geen optie.
  Dan maar met de botte bijl

 2. Die gast heeft coke nodig. En die Rishi Sunak zit er gelukzaligd bij te glunderen alsof hij in zijn eigen wereldje zit en geen idee heeft wat er speelt. Ik heb in de afgelopen 2,5 jaar nog nooit zoveel geestelijk gestoorden gezien dag in dag uit. Het is een verademing als je een clip kan zien vd eoa toespraak van een Rus. Hoe vraag je asiel aan in Rusland…?

 3. Vindt hem er anders uitzien, laatste tijd.
  Mogelijk een stand-inn of anders .
  Snuiven doen die gasten ws al jaren, kan het mi niet zijn.

  • Als …. het een stand-inn is; kan zelensky aan het herstellen zijn van cosmetische ingrepen, en ‘verdwijnt’ ✈️ hij binnenkort.
   Deze gaat dan ‘ zg ‘ 💣 🚁

 4. De televisiekijkers met hun sensuele grappen hebben hetzelfde soort karma als de toeschouwers op de tribune in Rome toen de christenen door God in de steek gelaten voor de leeuwen kwamen te staan.

  • In de tijd van Christus werden simpele mensen gewaarschuwd voor de sentimentele en paranoïde psychopaat keizer Nero van de christenvervolgingen – die Rome in brand stak en daarbij als redder, artistiek en vol eigenliefde, de viool speelde – bekend als 666 uit Openbaring. Tegenwoordig is geen tekst en uitleg nodig. Het nieuws spreekt voor zichzelf. Dat is speciaal zo georganiseerd voor hen die er toen niet bij konden zijn en het onderscheid nog niet kennen.

 5. De luchtaanvallen op Kiev stellen absoluut niets voor, vergeleken bij de bombardementen die de geallieerden op Duitsland uitvoerden, en waarbij tienduizenden mensen in één nacht gedood werden door de amerikanen en engelsen. Ik denk hierbij aan de bombardementen op Hamburg (30.000 doden) en Dresden (200.000 doden). Dit waren oorlogsmisdaden, gepleegd door de Amerikanen en Engelsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in