12222786 / Pixabay

Afgelopen week riep “Fridays for Future” opnieuw op tot een wereldwijd protest. Het is inmiddels al lang duidelijk dat achter het “fenomeen” Greta Thunberg niet alleen een machtig netwerk schuilgaat, dat vooral gesteund wordt door de elite en dus door rijke mensen, maar ook een bepaalde agenda nastreeft. Hoe kan een 16-jarige anders de machtigste mensen ter wereld ontmoeten en spreken voor de meest invloedrijke organen op deze planeet?

“Hoe kan een 16-jarige het anders tot “Person of the year” van de prestigieuze Time schoppen?”, vraagt burgerjournalist Guido Grandt zich af.

De website The Vigilant Citizen schreef hierover reeds in december 2019:

Feit is: De Greta-agenda gaat niet over actie, maar over emotie. Het gaat om het overbrengen van angst, paniek en zelfs hopeloosheid naar de jongeren.

Een kop uit de Canadese krant National Post.

De Canadese krant National Post schreef op 18 december 2019:

“We gaan sterven”: Moeder uit Toronto zegt dat haar jonge dochter bang is voor de presentatie van de school over de klimaatverandering. Een groep van zeven- en achtjarigen kwam samen in de bibliotheek van hun school om een video te bekijken van een toespraak die Greta Thunberg bij de VN hield.

Een moeder uit Toronto zegt dat een verontrustende schoolpresentatie met jeugdactivist Greta Thunberg en een tikkende klok haar dochtertje deden vrezen voor het naderende onheil van de aarde, en scholen zouden voorzichtiger moeten zijn met wat ze zevenjarigen leren.

Tenminste één kind schreeuwde “Ik wil niet sterven” tijdens een lezing over klimaatverandering op 4 oktober in een klaslokaal van de 2e en 3e klas.

Een groep van zeven- en achtjarige kinderen had zich verzameld in de bibliotheek van de Elmbank Junior Middle Academy in Etobicoke om een video te bekijken van een toespraak die Greta hield op de VN-klimaattop op 23 september.

In haar opmerkingen beschuldigde een zichtbaar boze Greta de wereldleiders ervan dat ze de klimaatverandering negeren en haar kindertijd stelen:

“Mensen lijden. Er gaan mensen dood. Hele ecosystemen storten in. We staan aan het begin van een massale uitsterving en het enige waar je over kunt praten is geld en sprookjes over eeuwige economische groei. Hoe durf je!”, zegt ze.

Na de vijf minuten durende toespraak van Greta toonde de projector een grote koolstofklok die aftelde van acht jaar – de beweerde tijd die nodig is om de wereld met 1,5 graden Celsius op te warmen volgens het Mercator Research Institute for Global Commons and Climate Change. De klok kan worden gewijzigd om 26 jaar weer te geven. Dit is de geschatte resterende tijd om opwarming met zogenaamd 2°C te voorkomen.

Ze zei, “Mama, ze zeiden dat we over acht jaar gaan sterven”, zegt de moeder Blazevic.

Blazevic zegt dat haar dochter zich haar vriendinnetje herinnert die schreeuwt: “Ik wil niet sterven” en de rest van de klas haar bijviel. TDSB-woordvoerder Ryan Bird zegt echter dat er inderdaad een scholiere was die de opmerking maakte tijdens voordracht, en de docent de klas meteen vertelde dat dit niet waar was. De leraar nam later contact op met het kind en zijn ouders om er zeker van te zijn dat alles in orde was, zegt Vogel.

Maar Blazevic zegt dat haar dochter de opmerking en de grimmige waarschuwing in de presentatie, “niet geschikt voor ontwikkeling” ernstig ter harte nam.

Maar ook psychologen hebben al lang geleden erkent hoe destructief Greta’s doemdag-fantasieën kunnen zijn.

De National Post gaat verder:

“Elizabeth Allured, een New Yorkse psychologe en medevoorzitter van de Climate Psychology Alliance North America, was het erover eens dat de presentatie intens had kunnen zijn voor een achtjarige.”

Moeten ze zich door Greta bekrachtigd voelen of moeten ze het gevoel hebben, dat hen verteld wordt, dat hun leven verschrikkelijk gaat worden? Ik denk dat (de aftikkende klok) de kinderen alleen maar bang maakt – en dat is begrijpelijk.

In plaats daarvan zou men kinderen op deze leeftijd hoop moeten krijgen en dingen moeten leren die ze in hun eigen leven kunnen doen om een positieve invloed op het milieu te hebben…

“Robert Gifford, hoogleraar psychologie en milieustudies aan de Universiteit van Victoria, zei dat een contextuele presentatie kan helpen om de impact van de boodschap te verzachten. Maar voor de gemiddelde achtjarige was het waarschijnlijk ‘ongepast’.”

We weten dat niet alleen kinderen, maar van elke leeftijd extreme presentaties een reactie op de boodschap kan uitlokken. Een goede boodschap voor kinderen… is het tegengaan van het idee dat het hopeloos is.

Kinderen moeten weten dat er een manier is om dit probleem op te lossen in plaats van te geloven dat we allemaal gedoemd zijn te falen. Ik denk niet dat we gedoemd zijn te mislukken als we de juiste maatregelen nemen. Kinderen hebben een aanpak nodig die zich richt op de prachtige aspecten van ons ecosysteem, hoe het ons ondersteunt en hoe genereus het in het grootste deel van ons leven is, zegt Gifford

Maar..:

  Bill Gates' nieuwe plan: 70 miljoen hectare bomen kappen om "de opwarming van de aarde tegen te gaan"

“…het zijn niet alleen kinderen die zich zorgen maken over de vermeende dreiging van klimaatverandering. Een groeiend aantal psychologen meldt gevallen van wat zij “eco-angst”, “eco-verlamming” of “milieu-zorgen” noemen.

Een e-mail van CEO Sandy Spyropoulos, die Blazevic met de National Post deelde, zegt dat 69 kinderen in drie klassen van zeven tot 13 jaar de presentatie zagen.

“We vertrouwen op de expertise van onze docenten en medewerkers om met de schoolkinderen te praten op een leeftijdsgeschikte manier. Ik denk dat er een goed evenwicht is”, zegt Bird.

Moeder Blazevic zegt dat ze zich nog steeds zorgen maakt dat andere kinderen nog steeds mogelijkerwijze moeite hebben om daarmee om te gaan.

“Ik begrijp dat ze les zullen geven over klimaatverandering. Maar ze moeten een soort van richtlijn hebben en een grens voor wat ze de zevenjarigen gaan laten zien”, zegt Blazevic, en voegt eraan toe dat ze de kwestie eerder had besproken met haar dochter.

De Vigilant Citizen vat het samen:

Dit artikel legt uit hoe een groep tweedeklassers een van Greta’s speeches te zien kreeg, samen met een klok die tikt tot aan hun naderende dood.

Dit is niets minder dan een psychologische kwelling…

Deze campagne van angst en paniek die door de mainstream media wordt geënsceneerd, is zo effectief dat het in feite psychologische problemen veroorzaakt bij tieners, adolescenten en volwassenen.

De achterliggende agenda van Greta is niet het milieu:

Het creëert een generatie van angstige en depressieve mensen die gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd door middel van angststoornissen.

Wie heeft er baat bij? Degenen die de massamedia controleren. De elite.

Dus uiteindelijk wordt de jongere generatie geleerd dat de planeet over een paar jaar zal sterven, dat er meer dan twee geslachten zijn met nog een aantal zeer omstreden ideeën, die moeten worden afgedwongen door een agenda.

The Vigilant Citizen:

Het plan: Het creëren van een grote kloof tussen jongeren en hun ouderen. In plaats van te vertrouwen op hun ouderen voor advies, begeleiding en perspectieven die alleen uit ervaring kunnen komen, wordt jongeren geleerd hen te haten, te verwerpen en tegen te spreken.

Laat ik u zeggen: politici (vooral de milieupartijen) en de mainstream media zijn gretig betrokken bij het bevorderen van deze verdeling tussen de generaties.

  Het komt dichterbij: De eerste Duitse woningbouwvereniging sluit dictatorstijl warm water en verwarming af om energie te besparen

De “Greta Elite Agenda” is dus gebaseerd op angst, haat en verdeeldheid om paniek te zaaien zodat de mensen nog meer manipuleerbaar zijn.

Alleen deze keer is het geheel gericht op kinderen en jongeren. Iedereen moet hier serieus over nadenken in deze “Greta hype”.

Dienovereenkomstig verklaart The Vigilant Citizen in september 2020 logischerwijs:

Hoewel velen dit feit met grote kracht willen ontkennen (omdat het tegen hun agenda ingaat), is Greta slechts een pion. Ze wordt gecontroleerd door machtige mensen en veel geld om een bepaalde agenda te promoten. De agenda gaat niet alleen over klimaatverandering, maar over klimaatverandering vanuit een zeer specifiek oogpunt.

Haar rol werd door Greta zelf perfect gedefinieerd tijdens een toespraak op het (zeer elitaire) World Economic Forum:

“Volwassenen blijven zeggen dat we het aan de jongeren verschuldigd zijn om ze hoop te geven. Maar ik wil je hoop niet. Ik wil niet dat je hoopvol bent. Ik wil dat je in paniek raakt. Ik wil dat je de angst voelt die ik elke dag voel.

En verder:

Greta is het gezicht van een massale druk tussen de massamedia en het onderwijssysteem om kinderen ervan te overtuigen dat hun “huis in brand staat”. Omdat kinderen de informatie die hen wordt gegeven zonder enige twijfel absorberen, heeft dit duwtje een nieuw verontrustend fenomeen gecreëerd: Milieu-angst.

In plaats van te genieten van hun kindertijd, groeien kinderen op met een gevoel van angst en dreigend onheil. Wetenschappers leggen reeds een verband tussen milieuproblemen en gevallen van angst, depressie en zelfs zelfmoord. Greta heeft dit gevoel zelf gecommuniceerd tijdens haar toespraak bij de VN:

“Hoe durf je… Je hebt mijn dromen en mijn jeugd gestolen met je lege woorden.“

En:

Hoewel Greta zich ernstig zorgen maakt over de klimaatverandering, heeft de daar achterliggende elite een veel donkerdere agenda: het creëren van een generatie kinderen die geplaagd wordt door angst en depressie en de elite carte blanche geven om drastische maatregelen te nemen, variërend van belastingverhogingen tot het verlies van persoonlijke vrijheden. En laten we het hoofddoel van dit alles (dat ook het hoofddoel is van de elite-organisaties achter Greta) niet vergeten: het creëren van één enkele wereldregering die door de wereldelite wordt bestuurd… om uiteraard de klimaatverandering te bestrijden.

WHO-directeur zegt dat de wereld ‘niet meer terug kan naar hoe het was’ – Zijn oplossing? Een nieuwe wereldorde

Vorig artikelBlanke vrouw droeg geen mondkapje – werd geëlektrocuteerd en gearresteerd door zwarte schoolagent
Volgend artikelNieuwe linkse trend – baby’s weggooien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Misschien is het tijd kinderen van school te halen,n plaats van plaatsen om kennis op te doen als basis voor je eigen zelfstandige leven zijn het hersenspoel fabrieken geworden…..

  Media door de staat gesubsidieerd is puur hersenspoelen geworden, en wie er werkt is besmet met de gedachte iets goeds te presteren…..

 2. Gezondheid gaat gebukt onder het beleid: in gesprek met Marije Berkelaar | #2.29

  ‘Marije Berkelaar is één van de critici van de coronamaatregelen die recentelijk viraal gingen op social media. Daarbij kreeg zij extra aandacht én kritiek vanwege haar achtergrond als huisarts. Omdat zij zich niet meer kon verenigen met de nadruk op farmacie en de invloed van die industrie is zij nu haar eigen weg gegaan, meer gericht op behandelmethoden die uitgaan van het eigen lichaam en een gezonde levenswijze.

  Sven nodigde haar uit om te komen praten over de situatie, haar standpunten en zienswijze. Nogmaals spreekt zij zich uit tegen het overheidsbeleid en de schadelijke uitwerking die deze heeft op de gezondheid, in de hoop dat mensen zelf de waarheid gaan onderzoeken en trouw blijven aan zichzelf, zonder angst.’

  Links:
  https://puurmarije.nl/
  https://eenoorlogreedsverloren.nl/

  https://www.youtube.com/watch?v=Dtgilip_8Wg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in