De Palestijnse strategie tegen Israël is gericht op het vernietigen van Israëls vermogen om in zijn huidige staat in een lange oorlog te overleven.

Dit betekent het aanvallen van de onoverwinnelijkheid van de Israel Defense Forces (IDF) en hun zogenaamde Iron Dome verdediging; dit begon met het grensoverschrijdende offensief op 7 oktober, en gaat door met dagelijkse drone- en artillerieaanvallen op doelen binnen Israël, evenals het verzet tegen de invallen van de IDF in Gaza, schrijft John Helmer.

Het plan betekent ook het blootleggen van de zwakte van de infrastructuur en de economie van de staat; het slagveld uitbreiden over het hele Israëlische grondgebied – de havens, elektriciteitscentrales en het elektriciteitsnet, communicatie en financiële markten – waardoor de kosten van de bezetting van de Arabische gebieden ondraaglijk worden. In een lange oorlog gaan twee van Israëls belangrijkste exportproducten, die meer dan 40% van de handel van de staat uitmaken – diamanten en toerisme – ten onder.*

“De Israëli’s zijn niet bestand tegen één jaar vechten in een oorlog,” zei de Iraakse president Saddam Hoessein in 1983 tegen zijn generale staf tijdens een bespreking van de planning voor een regionale oorlog van de Arabieren tegen Israël.** In de veertig jaar sindsdien heeft de evolutie van militaire technologie en tactieken de macht van kleine nationale bevrijdingslegers zoals Hamas, Hezbollah en de Houthi’s, van proxy-opdrachtgevers zoals Iran, en van de strategische evenwichtsrol van Rusland en China vergroot. Hun combinatie heeft nu het uithoudingsvermogen van de Zionistische staat in een lange oorlog verkort, en dat van zijn proxy-principaal, de VS.

De Israëli’s en de Joodse diaspora begrijpen dit met tegenzin. Voor hen moet de korte oorlog navenant korter zijn. Dit betekent de genocide van minstens een miljoen Palestijnen in levens en ontheemding.

De oorlog om dat te bereiken is nu een internationale oorlog geworden – en dit is een oorlog die de VS niet kan volhouden. Zoals een ingewijde van het Pentagon deze week publiekelijk zei: “Omdat er zoveel beslag wordt gelegd op de logistieke en ondersteunende infrastructuur van het Pentagon, zijn we niet bereid om er gezamenlijk op in te gaan. Wat we nu zien is de dood door duizend sneden. Onze tegenstanders weten dat we gespannen zijn, dus gaan ze ons nog meer laten spartelen, zodat we nog minder kunnen reageren.”

De woordvoerder van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, erkende dit punt donderdag in Moskou: De versterkingen van de Amerikaanse marine, luchtmacht en marine die rond Israël en Gaza zijn ingezet, zijn “Amerikaanse tactieken om hun eigen veiligheid te versterken (zo moet het worden geïnterpreteerd) ten koste van iemand anders.” Ze hebben een averechtse uitwerking op het vermogen van Washington om Amerikaanse troepen te verdedigen in de Middellandse Zee, de Rode Zee, de Perzische Golf en op landbases in Syrië, Irak en Jordanië. “Integendeel,” voegde Zakharova eraan toe, “de militaire inzet van de VS zal de situatie in het Midden-Oosten verder op zijn kop zetten en extra spanningen veroorzaken die zich buiten de regio kunnen uitbreiden.”

De waarschuwing van Zacharova kwam in de namiddag in Moskou. Tegen die tijd hadden functionarissen van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ontmoetingen gehad met een delegatie van Hamas en functionarissen uit Iran, Egypte en Koeweit. Aan de andere kant van de stad had president Vladimir Poetin op hetzelfde moment telefonische gesprekken met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Het communiqué van het Kremlin meldde: “Rusland en Turkije hebben vrijwel overlappende standpunten.”

De Israëlische en door de VS geleide mediacensuur en propaganda verhullen de reikwijdte van het Palestijnse oorlogsplan en de steeds diepere militaire en economische zwaktes van de Israëlische staat.

Hoe langer de oorlog voortduurt, hoe duidelijker het bewijs op het slagveld wordt dat het één-staat-plan van Israël en de VS niet langer mogelijk is. Of Israël en de VS kunnen worden gedwongen om zich terug te trekken tot de grenzen van 1967 en een nieuwe Palestijnse staat op te richten met verdeling, demilitarisering en internationale veiligheidsgaranties – de basis van het Russische standpunt dat donderdag opnieuw in Moskou werd aangekondigd – moet nog worden uitgevochten.

In deze lange oorlog zijn de goden het uitverkoren volk niet gunstig gezind.

In de Israëlische en Anglo-Amerikaanse pers is het onmogelijk om de acties op het slagveld nauwkeurig te volgen. De berichtgeving over operaties en Israëlische en Amerikaanse slachtoffers wordt volledig onderdrukt of dagen, zo niet weken, uitgesteld.

Volgens deze televisiereportage van NBC, uitgezonden op 24 oktober, waren er minstens 24 Amerikaanse militaire slachtoffers na drone-aanvallen op of rond 18 oktober op de Al-Tanf basis in Syrië en de Al-Asad basis in Irak. De berichtgeving over de marineactie in de Rode Zee, waarbij de USS Carney naar verluidt enkele uren lang Houthi-raketten bestreed, is veranderd sinds de eerste nieuwsflitsen van 19 oktober. Lees hier meer. In een nieuw bericht van 24 oktober werden Israëlische en Amerikaanse slachtoffers onthuld bij een gezamenlijke aanval in Gaza: “in de laatste 24 uur of zo, gingen enkele van onze Special Ops troepen en Israëlische Special Ops troepen Gaza binnen om te verkennen, om te plannen waar ze naartoe zouden willen gaan om gijzelaars te bevrijden en een impact te maken, en ze werden aan flarden geschoten en leden zware verliezen, zoals ik het begrijp. Ik denk dat we die kant opgaan en ik zie dat op geen enkele manier als een overwinning voor Israël. En ik denk zeker dat het heel gevaarlijk voor ons is”. In de huidige verslaggeving van Al Mayadeen worden dagelijkse aanvallen op Amerikaanse bases in Irak en het noordoosten van Syrië gedocumenteerd.

  Israël-supporters zouden letterlijk elke Israëlische gruweldaad verdedigen

Het is ook moeilijk om de elektrische oorlogs- en infrastructuuraanvallen van Hamas en Hezbollah te volgen. Ze begonnen met cyberaanvallen op de Israëlische elektriciteitscentrales en elektriciteitsnetten; deze werden gevolgd door raket- en droneaanvallen. “De basis is gelegd voor aanvallen op het Israëlische elektriciteitsnet,” beweert een Amerikaanse militaire bron. “Ik denk dat drones eerst zullen komen, daarna raketten. We kunnen zelfs commandoaanvallen zien.

De zeehavens van Israël worden ook constant aangevallen. Ashkelon, dat het dichtst bij Gaza ligt, is gesloten. Eilat was mogelijk het doelwit van de Houthi-raketaanval die vorige week door de USS Carney werd onderschept. Ashdod, dat goed is voor ongeveer 40% van de inkomende en uitgaande Israëlische overzeese handel, en de haven van Tel Aviv zijn het doelwit geweest. Het resultaat is een vertienvoudiging van de verzekering tegen oorlogsrisico’s voor schepen en ladingen, en een beperking van het internationale scheepvaartverkeer in en uit de Israëlische havens; er zijn berichten dat de scheepvaart in Ashdod met 30% is afgenomen in vergelijking met het volume van voor de oorlog. Evergreen, de Taiwanese containerrederij, verklaarde op 17 oktober force majeure voor Ashdod, stuurde een schip om naar Haifa en legde toekomstige scheepvaart naar beide havens stil. “Wij adviseren om elk havenbezoek in Israël van geval tot geval te bekijken en de juiste voorzorgsmaatregelen in de noodplannen voor schepen op te nemen,” adviseert een waarschuwingsbulletin van de maritieme industrie.

Het offshore Tamar gasveld van Chevron is stilgelegd. De bron produceert 70% van het gas dat nodig is voor de elektriciteitsvoorziening van Israël. Geen enkele Anglo-Amerikaanse mediabron heeft opgemerkt dat Israël het risico loopt om zijn belangrijkste energiebron te verliezen door een drone- of raketaanval. “Na wat de Amerikanen en Duitsers deden om de Nordstream-pijpleidingen op te blazen,” zegt een bron uit de Moskouse industrie, “wat weerhoudt Hamas er dan van om Tamar aan te vallen, of Hezbollah de andere Israëlische gasvelden?”

Links: Chevrons Tamar-gasproductieplatform ligt op zee, 24 kilometer ten westen van Ashkelon. Rechts: klik om de kaart van Israëls offshore gasbronnen te vergroten.

Een bron uit Moskou merkt op dat “de VS en het VK in Israël voorraden kunnen aanvoeren zonder een heel groot risico dat Amerikaanse schepen worden aangevallen. Het risico is voor de havens en bases, niet voor voorraden uit de Middellandse Zee. De Griekse en Cypriotische bases zullen zeer goed van pas komen. Israël zal niet met ernstige logistieke problemen worden geconfronteerd zolang het in het offensief is. Als de nederzettingen worden afgesneden, omsingeld of binnengedrongen, dan wordt het een andere zaak.”

De indirecte economische gevolgen van de oorlog zijn ook niet berekend of besproken in de mainstream media of internationale zakenkranten. De belangrijkste exportinkomsten zijn diamanten, met meer dan $9 miljard per jaar, en toerisme, dat in 2019 een piek van $8,5 miljard bereikte. Samen zijn diamanten en toerisme goed voor meer dan 40% van de exportinkomsten van de staat.

De Covid-19 pandemie en wereldwijde reisbeperkingen hebben de inkomsten uit toerisme van Israël met een viervoud verminderd, en dit had zich hersteld in 2022 en het toeristenseizoen van dit jaar. Dit is nu gestopt, hoewel voorlopig raketlanceringen van Hamas op de luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv zijn onderschept.

12 oktober 2023 — bron: https://www.youtube.com/

INKOMSTENTRAJECT ISRAËL TOERISME, 1999-2022

Bron: https://www.macrotrends.net/

Israëls high-tech machine-export en farmaceutica kunnen ook worden getroffen als de elektriciteitsvoorziening, internetnetwerken en transport worden beschadigd.

Het cumulatieve effect zal de uitkomst zijn waarop de internationale ratingbureaus de internationale banken en financiële markten hebben gewaarschuwd zich voor te bereiden. “Naar onze mening,” meldde Fitch op 17 oktober aan klanten, “maakt de combinatie van Israëls dynamische economie met een hoge toegevoegde waarde, de bewezen veerkracht bij regionale conflicten, [en] de bereidheid tot militaire confrontaties… het onwaarschijnlijk dat een relatief kort conflict dat grotendeels beperkt blijft tot Gaza de rating van Israël zal beïnvloeden…. het risico dat andere actoren die Israël vijandig gezind zijn, zoals Iran en Hezbollah, zich op grote schaal bij het conflict zouden kunnen aansluiten, is aanzienlijk toegenomen… een grote escalatie zou kunnen leiden tot een negatieve rating. Dit zou de vorm kunnen aannemen van een breder en langer conflict, met als gevolg een aanhoudende fiscale aderlating, zowel door hogere uitgaven als door lagere belastinginkomsten, evenals verlies van menselijk en materieel kapitaal en ernstige economische ontwrichting.”

  Israëlische inlichtingendienst plotseling in staat om Hamas-communicatie te onderscheppen

Hoe kort, en ook hoe lang, het oorlogsplan van Israël zal duren, hangt af van de Amerikaanse en internationale acceptatie, niet alleen van de genocide die bedoeld is voor de Palestijnen van Gaza, maar ook van de Novichok-achtige chemische oorlogsvoering die het IDF en het Pentagon gepland hebben voor het tunnelsysteem van Hamas in Gaza Stad. Na verscheidene jaren waarin de VS en het VK beweringen hebben verzonnen dat Syrië en Rusland verboden wapens voor gasoorlogsvoering gebruikten, hebben de Israëli’s naar verluidt de VS overgehaald om deel te nemen aan de operatie om de tunnel aan te vallen. Het Pentagon ontkent de berichten.

Bron: https://www.middleeasteye.net

Russische en Amerikaanse militaire bronnen bevestigen al de logistieke bevoorradingsproblemen waarmee de Israëlische en Amerikaanse strijdkrachten momenteel te kampen hebben, terwijl de oorlog nog maar drie weken duurt. Griekse bronnen melden dat de basis Souda Bay op Kreta al zijn capaciteit heeft bereikt voor de bevoorradings- en ondersteuningsoperaties van de Amerikaanse marine en luchtmacht; de spill-over wordt geconfronteerd met groeiend Grieks protest op de Elefsina luchtmachtbasis bij Athene.

Een Cypriotische bron zegt dat er steeds meer Amerikaanse en Britse vliegtuigen van en naar de luchtmachtbases Dekhelia en Akrotiri vliegen en dat er een pendeldienst door de lucht en over zee is tussen de Cypriotische havens Larnaca en Limassol en de vliegdekschipgroep USS Gerald Ford op zee ten zuidwesten van het eiland.

De verlenging van de aanvoerlijnen die nodig zijn om de USS Eisenhower vliegdekschipgroep in de Rode Zee en de Perzische Golf te ondersteunen, en de bases aan land die nodig zijn om deze te ondersteunen, liggen nu al politiek gevoelig; en de risico’s van Houthi-aanvallen en andere aanvallen, samen met binnenlandse Arabische menigteprotesten, zullen voor deze bases in de Arabische sjeikdommen toenemen naarmate de oorlog tegen Israël Arabische en Iraanse oorlogsvaardigheden en weerstand blootlegt.

Het omzetten van deze verworvenheden in een onderhandelingskader voor Israëlisch-Amerikaanse terugtrekking is de taak die Russische functionarissen proberen te volbrengen in stille coördinatie met de Chinezen, en in halfopen onderhandelingen in Moskou deze week. In haar eerste stap buiten de regio sinds het begin van de oorlog heeft Hamas Moskou bezocht voor onderhandelingen, onder leiding van de in de VS opgeleide Moussa Mohammed Abu Marzouq.

Links: Moussa Mohammed Abu Marzouq; midden: Husam Badran; rechts: Ali Bagheri Kyani.

Zakharova bevestigde het begin van de gesprekken met Hamas op donderdag. Ze zei: “Ik kan ook zeggen en bevestigen dat vertegenwoordigers van de betreffende Palestijnse beweging in Moskou zijn. Wat de contacten betreft, zullen we u aanvullend informeren.” Ze heeft ook bekendgemaakt dat sinds het begin van de oorlog negenduizend Russische paspoorthouders uit Israël naar Rusland zijn teruggekeerd; en dat ten minste vijftien Russische paspoorthouders onder de Hamas-gijzelaars zijn gedood tijdens de luchtaanvallen van de IDF.

Tegelijkertijd met de bijeenkomsten van Marzouq gaf Husam Badran een verklaring uit aan het Russische staatsnieuwsmedium Sputnik. “Rusland,” zei Badran, “is in staat om een belangrijke rol te spelen in het beëindigen van de oorlog tussen Israël en de Gazastrook, en het leveren van hulp aan de Palestijnse exclave. Hamas waardeert de rol van Rusland op het internationale toneel, vooral het gebruik van het veto in de VN-Veiligheidsraad tegen de Verenigde Staten. Maar Rusland kan een grotere rol spelen bij het beëindigen van de agressie tegen ons volk in de Gazastrook en het uitoefenen van internationale druk om dringend hulp te verlenen aan ons volk in de Gazastrook.”

Wat Hamas bedoelt met een “grotere rol” voor Rusland is nog niet openbaar gemaakt. Het is bekend dat Hamas bereid is om via Iran te onderhandelen over de vrijlating van “niet-militaire” gijzelaars, waaronder Israëliërs met een Russisch paspoort. Voorwaarde hiervoor is dat de IDF haar belegering van Gaza opheft en voldoende voorraden in alle delen van het gebied toelaat.

De “militaire gijzelaars” worden vastgehouden in ruil voor de vrijlating van Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen. Daarvan zijn er meer dan 6.000; er zijn misschien minder dan 200 gijzelaars in Gaza, aangezien er tot 50 zijn gedood door Israëlische bombardementen.

De verklaring van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken over de gesprekken met Hamas is minder onthullend. Volgens het bericht van Sputnik “heeft Rusland de vrijlating van gijzelaars en de evacuatie van Russen uit de Gazastrook besproken tijdens een ontmoeting met een delegatie van Hamas in Moskou op donderdag.” Een lid van het politieke bureau van de Islamitische verzetsbeweging Hamas, Abu Marzouq, is in Moskou. Er vonden contacten met hem plaats in het verlengde van de Russische lijn voor de onmiddellijke vrijlating van buitenlandse gijzelaars die zich in de Gazastrook bevinden, en er werd ook gesproken over kwesties met betrekking tot het waarborgen van de evacuatie van Russische en andere buitenlandse burgers van het grondgebied van de Palestijnse enclave.”

  Israël verliest oorlog in Gaza, geven commandanten toe

Op hetzelfde moment op donderdag – onopgemerkt en niet gemeld door de westerse media – hielden Russische functionarissen verschillende onderhandelingssessies met een Iraanse afgezant, onderminister van Buitenlandse Zaken Ali Bagheri Kyani. In drie afzonderlijke mededelingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken werden communiqués uitgegeven voor Kyani’s ontmoetingen met de onderministers Mikhail Bogdanov, Sergei Ryabkov, en Mikhail Galuzin. “De noodzaak van het staken van de vijandelijkheden in en rond de Gazastrook en de snelle verstrekking van humanitaire hulp aan de getroffen Palestijnse bevolking werd bevestigd,” aldus het communiqué van Bogdanov. “Er werd verklaard dat Moskou en Teheran vastbesloten zijn om de inspanningen nauw te blijven coördineren in het belang van het stabiliseren van de situatie in het Midden-Oosten.”

Het is onduidelijk of bij de gesprekken ook de Hamas-functionarissen in een driepartijenformaat aanwezig waren. Gedurende de dag waren er in Moskou ook onderhandelingen op het Ministerie van Buitenlandse Zaken met Koeweitse en Egyptische ambtenaren.

In het Kremlin is bekendgemaakt dat president Poetin met de Turkse president Erdogan heeft gesproken om de oorlog te bespreken. Volgens de mededeling van het Kremlin “bespraken de presidenten de actieve inspanningen van Rusland in de VN-Veiligheidsraad en de overeenkomstige politieke en diplomatieke stappen van Turkije om het bloedvergieten te stoppen en de ongehinderde levering van humanitaire hulp aan mensen in nood te garanderen. Er werd benadrukt dat Rusland en Turkije vrijwel overlappende standpunten hebben, die gericht zijn op de uitvoering van de bekende tweestatenoplossing, die voorziet in de oprichting van een onafhankelijk Palestina dat in vrede en veiligheid naast Israël bestaat.”

In haar briefing voor de pers wees Zacharova de stappen van de VS tot nu toe van de hand. “Wij beschouwen de aanwezigheid van de VS in het Midden-Oosten niet als een bijdrage aan de stabiliteit van de situatie in de regio. Precies het tegenovergestelde. De eerdere pogingen van Washington om het regelingsproces in het Midden-Oosten te monopoliseren, waarbij de ware oorzaken van het slepende conflict werden genegeerd, hebben grotendeels geleid tot de huidige catastrofale gevolgen… Deze situatie heeft een absoluut duidelijke en begrijpelijke weg, een ‘routekaart’ voor een regeling. Het is niet eenvoudig, maar complex, pijnlijk, maar leidt tot de oplossing van het probleem, niet tot de verergering ervan.”

“Natuurlijk zullen luchtverdedigingssystemen, wapenleveranties, materiaalinjecties in sommige ‘veiligheidscomplexen’ niet helpen om deze situatie op te lossen. De les van vandaag moet geleerd worden. Hoeveel Amerikanen er ook zijn ingezet (hun bases, experts, satellieten), niets heeft geholpen om een bloedig scenario te voorkomen, waarvan zowel Palestijnen als Israëli’s het slachtoffer zijn.”

[*] Met de steun van Israël en invloedrijke Joodse diamantairs in New York en Tel Aviv bereidt de Amerikaanse regering een sanctieregeling voor om te verhinderen dat Russische ruwe diamanten, geproduceerd door Alrosa, verkocht worden op de Belgische, Israëlische en Amerikaanse markt. De Russische goederen zouden als “bloeddiamanten” bestempeld worden vanwege de oorlog in Oekraïne. Nu Israël echter de Palestijnse bevolking van Gaza vernietigt, kan het label “bloed” worden toegepast op de Israëlische diamantslijpindustrie en op de Joodse diamanthandel in het buitenland. Steun voor de anti-Russische sanctie en ook voor de IDF-operaties tegen de Palestijnen is te vinden in de nieuwsberichten van Rapaport.com. “Rapaport staat achter Israël”, verklaarde de publicatie en haar eigenaar Martin Rapaport op 26 oktober, “en heeft alle noodzakelijke inspanningen en kosten op zich genomen voor de oktober Single Stone Auction om de Israëlische markt te helpen zo goed mogelijk zaken te blijven doen in deze moeilijke tijd. Rapaport gelooft dat doorgaan met zakendoen in Israël tijdens de oorlog een overwinning is op de wrede Hamas-terroristen, en Israël zal helpen de oorlog te winnen.” In een ander hoofdartikel voor de diamanthandel stelt Rapaport voor om “Iran en alle andere aanhangers van de terroristische organisatie Hamas te boycotten.” Rapaport haalt ook religieuze autoriteit aan voor liquidatie. “In de woorden van G-d (Exodus 17:14): ‘Ik zal de herinnering aan Amalek volledig uitwissen van onder de hemel.’Mogen de woorden van G-d gedaan worden, hier en nu.” In stilte dicteren de diamantbelangen van Rusland een strategie om zich tegen deze tweesnijdende Israëlische politiek te beschermen.

[Saddam Hoessein wordt geciteerd in het hoofdstuk over de VS-complotten tegen hem in Irak – zie The Jackals’ Wedding: American Power, Arab Revolt, Hoofdstuk 6.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

“Niet uitgelokte aanval” of een Deep State oorlog?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël lanceert grondaanval in Gaza, voert zware luchtaanvallen uit en schakelt alle telecommunicatie uit (Video’s + Update)
Volgend artikelGetuigenissen van 7 oktober onthullen dat het Israëlische leger Israëlische burgers “beschoot” met tanks, raketten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

38 REACTIES

 1. Is Asperger een Joods syndroom? Bestaat er een egoïstisch gen?

  Het bepalende kenmerk van Asperger is het onvermogen of de onwil om rekening te houden met de behoeften of gevoelens van anderen. We hebben het over een fundamenteel gebrek aan menselijke empathie.

  De joodse toneelschrijver David Mamet, links, zegt: “Het Asperger-syndroom komt het meest voor onder Asjkenazische joden en hun nakomelingen.”

  Ras doet er blijkbaar toe als het op joden wordt toegepast.

  “Rassen zijn, zoals [de joodse psycholoog] Steven Pinker schreef in zijn weerleggende boek The Blank Slate, gewoon tamelijk grote families; families delen genen en dus ook hun genetische aanleg.”

  OMG, zei hij dat?

  David Mamet, een Asjkenazische Jood, suggereert dat dit de oorzaak is van de vele succesvolle Joodse filmproducenten en regisseurs.

  Disclaimer – Ik ben een Asjkenazische Jood. Ik heb deze symptomen aangetoond, maar ik zeg niet dat iedereen dat doet.

  https://www.henrymakow.com/2019/08/epiphany-i-am-an-egotistical-person.html

  • De wet van de compenserende achterstand. Maar Joden zijn soms wel erg geïnteresseerd in hun genen.
   Ik heb nooit naar mijn stamboom gekeken. Ik zie het in termen van karma. Er is een verhaal van de reïncarnatie van Anne Frank die verwonderd leek te zijn dat joden ook in christelijke families kunnen reïncarneren. Waarom dan niet in moslims?

  • De Joden, die vooral de 3e straal vertegenwoordigen, hebben vaak veel van de vierde straal: de wandelende (zoekende) Jood, dat wijst op kunst. Maar ook Einstein had een vierde straals mentaal, en had verder (ziel en persoonlijkheid) 2.2. De vierde straal zorgt voor een intuïtieve kant.

   Stralen werken uit op 5 niveaus met substralen, ziel-persoonlijkhid-mentaal-astraal-fysiek.
   3 tot en met 7 vormen een serie.

   Hoofdstralen. 1 wil-macht, 2 liefde-wijsheid, 3 actieve intelligentie.
   Aspectstralen. 4 harmonie door conflict, kunst, 5 concrete wetenschap, 6 abstract idealisme, 7 ceremoniële orde, organisatie.

  • Volgens de bijbel boeken zijn het allemaal nakomelingen van Jacob en zijn 4 vrouwen! Deze familie ruzie moet bijgelegd worden want geen van deze stammen wil dit maar wordt meegesleept in zelfmedelijden. Oorlog moet per wet verboden worden. Inmiddels na 1800-2000 jaar is het zo gemixt dat niemand meer kan zeggen dat die niet zijn familie aanvalt! Kijk maar op de
   Kerkhoven, de Joden hebben het met alle Palestijnen gedaan. Dus, zijn er ego’s en vooral commerciële krachten die dit opgezet hebben. Een familie ruzie kan de wereld in brand zetten❗️Te voorkomen door GEEN PARTIJ TE KIEZEN? Hoe erg elke dode ook is!

 2. Dieper gravend, stuit je steeds weer op hetzelfde aardse slijk: geld. De diamanthandel is een belangrijke hoeksteen van het huidige Israël. Die moet er zo min mogelijk onder lijden. Dus willen we een korte oorlog. Dus: bombarderen maar, dat Gaza – veeg het van de kaart. Israël en de VS zijn ‘Rothschild landen’.

  De wereld diamanthandel is in Rothschild handen. Zij hebben een kunstmatig monopolie gecreëerd via de boerenoorlogen in Z-Afrika, waar Cecil Rhodes een belangrijke rol in heeft gespeeld (Rothschild agent, zoals zovele belangrijke namen in de geschiedenis).

  De Russische impact op het monopolie zou wel eens de achterliggende oorzaak kunnen zijn van de vijandige ‘Westerse’ houding jegens Rusland – al sinds 1917.

  • Ik denk weer aan de club die me hierover inlichtten, met Indiërs als Ravi Tiku, de grootste magnaten ter wereld, die met hun esoterische gezwam de economie van Engeland en het hele Westen beheren.
   Koren op de molen van Adriaan W. en zijn averechtse jongensidolen. Toen ik vertelde over de onbeschoftheid van de Hollanders op persoonlijk vlak zijn alle Hollanders ontslagen.

   • Een had een grachtenpand in Amsterdam, maar hij kon niet tegen de spoken, want zij die die huizen gebouwd hebben waren zo gierig dat ze niet los konden komen van hun lage materiële (materialistische) gehechtheid en daar rond bleven hangen. Zo blijkt ook uit het onderwijs van de verloren zielen.

   • John oktober 28, 2023 Bij 12:10

    Als men niet meegaat in je slappe gezeik dan probeer je ander reguurders aan je foute flanken te organiseren, de korte lontjes en lichtjaren van eigen gelijk te propaganderen, triest smerig goor tering persoon het kan mij niet verdommen dat ik voor deze reactie een ban krijg, wat jij kan kan ik beter, op elke negatieve reactie jan jouw kant volgt een smerige reactie van mij gore paardenlul.

  • @Peter…

   ‘Dieper gravend, stuit je steeds weer op hetzelfde aardse slijk: geld.’

   Geld is de wortel van het kwaad, echt. Maar consumenten willen geld blijven gebruiken en leggen daarom steevast uit dat geld een neutraal ruilmiddel is. Consumenten denken niet na, die consumeren, daarom snappen ze niet dat geld echt de wortel van het kwaad is. Tijd en energie zijn onze oorspronkelijke, natuurlijke en universele valuta… WIJ zijn onze eigen valuta.

   Wist je dat Nederland in 1600 de basis heeft gelegd voor de economie obv rente en schulden. En dat het Vaticaan die economie in 1666 wereldwijd heeft verspreid. Nederland is één van de architecten van de hel waar we nu in leven. Nederland gidsland. Onze elites zitten heel hoog in de piramide van het commitee 300. Geld is waarmee ze ons tot slaven hebben gemaakt.

  • Just❗️ Dus? Elk land heeft en blijft van
   die lusten en lui hebben die door een zooi te trappen geld verdienen. REDACTIE: Nagel die gasten die deze oorlog (mede) financieren aan het kruis! Lijsten maken met adressen en telefoonnummers en publiceren❗️❗️🎉

 3. Israël is niet het uitverkoren volk waar de bijbel over schrijft, dat waren de Joden in Europa.
  Israël moet het gestolen land teruggeven of het land moet Palestina heten en geen Israël.

  • Blabla… er is geen uitverkoren ras of volk. Dat is hoe kleuters op het schoolplein hun klasgenoten onderdrukken. Het is heeeel eenvoudig.

   Mensen zijn 1 soort en in die soort zijn er twee type mensen; liefdeloos of liefdevol.

   De liefdevolle mensen zijn het uitverkoren volk.

 4. Het “uitverkoren” volk is dat alleen voor HUN god. Die god is de god van het oude joodse testament, dat helemaal bol staat van de moord en doodslag, verraad een corruptie door hen die zeggen dat zij joden zijn en zijn het niet want zij zijn van de synagoge van de satan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in