Naarmate de grondsituatie in Oekraïne uit de krantenkoppen verdwijnt, wordt het duidelijk dat Rusland een duidelijke overwinning heeft behaald en dat belangrijke verhalen niet door de MSM worden gemeld. Volgens de gepensioneerde kolonel van het Amerikaanse leger McGregor: “Ik denk dat de mensen over een paar weken zullen weten dat de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten zeer hoog zijn, veel meer dan iedereen toegeeft. Ik denk dat er een andere kijk op de Russische operaties zal zijn,” schrijft Thesaker.is.

Laten we beginnen met het grootste en meest impactvolle nieuws van vandaag:

– Een andere helikopter-evacuatie in Mariupol is neergeschoten, ironisch genoeg zoals de DPR zegt – met een geconfisqueerde Amerikaanse Stinger raket. Weet u nog dat ik zei dat die raketten nutteloos zijn tegen Russisch materiaal dat uitgerust zijn met geavanceerde DIRCM (Vitebsk L-370 en Rychag AVM), maar Oekraïense toestellen zijn niet zo fortuinlijk.

Er doen verschillende geruchten de ronde en het is nog te vroeg om er veel van te bevestigen, maar hier zijn enkele weetjes die ik kan melden:

– Er waren eerder al 3 helikopters neergeschoten in de afgelopen dagen, blijkbaar is degene die ze probeerden te evacueren van het grootste belang, want ze offeren er wanhopig veel helikopters en bemanningen voor op.

– Vandaag zijn er berichten dat er niet één maar 2 neergeschoten zijn, en dat er 2 daadwerkelijk weggekomen zijn. Sommigen zeggen dat er in totaal 4 helikopters waren die ’s nachts voor de evacuatie kwamen, extreem laag over Berdyansk vliegend om de radars te ontwijken en dan naar de Azov Zee kwamen. Misschien waren die Stingers in handen van de DPR niet zo effectief.

– Nu is dit een zeer speculatief gerucht, maar Gleb Bazov meldt de volgende beweringen:

“Bronnen geven aan dat in #Azovstal een groep van in totaal 20 – van #US (#Amerikaans) & #UK (#Brits) militaire adviseurs van #Azov-verdedigers, evenals verscheidene Britse #SBU (#Oekraïense|e geheime politie) adviseurs – zich samen met Azov-strijders verschanst heeft. Zij waren te laat om te evacueren.

Bronnen geven aan dat in #Azovstal een groep van in totaal 20 #US (#Amerikaans) & #UK (#Brits) militaire adviseurs van #Azov-verdedigers, evenals verscheidene Britse #SBU (#Oekraïense geheime politie) adviseurs zich verschanst heeft, samen met Azov-strijders. Zij waren te laat om te evacueren.”

– Neem dit met een korrel zout MAAR, als het waar is dan zou het duidelijk de extreem disproportionele en wanhopige pogingen verklaren om deze omsingelde VIP doelwitten in de Azovstal fabriek te evacueren. Waarom zou het Oekraïense commando anders het neerhalen riskeren van zoveel heli’s en bemanningen die verloren gingen bij hun poging om dit personeel van hoge waarde te evacueren?

Er waren ten minste 13 doden waarvan wij tot nu toe weten en ten minste 2 overlevenden. Een van hen wordt al ondervraagd en geeft informatie, hij schijnt in feite de bron te zijn van de info over de andere ontsnapte heli’s en hoeveel het er in totaal waren, enz. Hier wordt een van de overlevenden geïnterviewd:

Een andere van de overlevenden zou een hoge officier van de Oekraïense GUR Militaire Intel zijn, die hier afgebeeld staat: https://i.postimg.cc/mDt65GqJ/5343993649547033149.jpg

Hier is een video van de nasleep, waarschuwing – er worden veel gruwelijke taferelen getoond op de plaats van de crash.

Ik ben er zeker van dat er in de komende uren nog veel belangrijke informatie uit gehaald zal worden. Maar uiteindelijk zijn deze wanhopige laatste reddingsoperaties een duidelijk teken dat Azov in Mariupol is ingestort en dat de ratten het zinkende schip verlaten.

– In ander nieuws heeft Zuid-Ossetië zich nu aangesloten bij DPR/LPR door aan te kondigen dat zij een referendum zullen houden om zich bij de eigenlijke Russische Federatie aan te sluiten. De Ossetiërs zijn onmiddellijk de straat op gegaan om dit te vieren:

“1. Het referendum zal los van de presidentsverkiezingen, die voor 10 april gepland zijn, gehouden worden.
2. Er wordt reeds overleg gepleegd over de juridische en praktische aspecten van de organisatie van een referendum over de toetreding tot Rusland.
3. De Staatsdoema verklaart dat de data voor het referendum mei-juni zijn. De wetgeving maakt het mogelijk dat Zuid-Ossetië deel gaat uitmaken van Rusland, als het die wens uitspreekt.
4. Na de hereniging van Zuid-Ossetië met Rusland wil Zuid-Ossetië zich verenigen met Noord-Ossetië, zodat alle Ossetiërs in één subject van de Russische Federatie kunnen leven.”

Het lijkt erop dat Rusland echt bezig is zijn gebieden te consolideren. Wij hebben al aangekondigd dat LPR / DPR referenda zullen houden zodra de vijandelijkheden beëindigd zijn, om zich bij de RF aan te sluiten. Nu heeft de Oekraïense inlichtingendienst eerder vandaag een verklaring vrijgegeven dat Rusland “van plan is om in Kherson een onafhankelijkheidsreferendum te houden”. Dit zou propaganda van hun kant kunnen zijn, maar zo niet dan kan het een inkijkje zijn in de plannen van Rusland, en een bevestiging van theorieën dat Rusland misschien niet alleen LPR / DPR wil innemen, maar ook het grote stuk land dat zich uitstrekt naar Odessa. Kherson is een van de regio’s waar Rusland al bezig is met het opzetten van administratieve infrastructuur, o.a. Russische omroep, Roebelbetalingen, enz.

Dit brengt mij bij een ander belangrijk onderwerp: Operatie Z heeft de wereldorde duidelijk gescheurd en tektonische verschuivingen bespoedigd, die zich zowel als direct als indirect gevolg van het Russische optreden voordoen. De unipolaire globalistische wereldorde is nu eindelijk en echt aan het afbrokkelen en in de plaats daarvan komt wat China/Rusland nu de “Eerlijke Wereldorde” heeft genoemd.

  BREAKING NEWS - China stuurt militaire uitrusting naar Rusland

1. De Syrische Assad bracht onlangs een bezoek aan de VAE en werd daar verwelkomd, wat zijn eerste bezoek aan een Arabisch land was sinds het uitbreken van de Syrische oorlog in 2011. De toenadering eindigde met de oproep van de kroonprins van de VAE aan alle buitenlandse mogendheden die Syrië illegaal bezetten om te vertrekken, en er werden vele bilaterale handels/economische deals besproken.

2. Saudi-Arabië heeft zojuist eindelijk “om vrede gevraagd” om een einde te maken aan de oorlog in Jemen, nadat de Houthi’s de Aramco-terminal in Jeddah gebombardeerd hadden en de KSA vernederd hadden aan de vooravond van hun grote F1-racespektakel. https://english.alarabiya.net/News/gulf/2021/03/23/Full-text-of-Saudi-Arabia-s-new-peace-initiative-to-end-Yemen-war

3. India en China, ’s werelds 1e en 3e machtigste economieën naar BBP PPP (een bijzonder relevante metriek in het licht van waar wij het over hebben) verkennen steeds belangrijkere wegen van verrekeningsmechanismen in eigen munteenheden. https://www.rt.com/business/552993-russia-india-swift-alternative-trade/

Een tektonische reorganisatie van de wereldorde voltrekt zich voor onze ogen, en deskundigen signaleren steeds meer de naderende dood van niet alleen de dollar, maar van het westerse financiële systeem.

Nu over enkele ontwikkelingen op de grond. Er zijn er niet veel om over te spreken, omdat Rusland momenteel bezig is met zijn grote reorganisatie en herpositionering van troepen, ter voorbereiding van het begin van Fase 2, zoals wij nu allemaal weten. Fase 2 zal waarschijnlijk beginnen met de inname van Mariupol, die nu waarschijnlijker lijkt dan ooit, gezien het nieuws van vandaag over wanhopige, laatste vluchtpogingen met helikopters.

In het algemeen, rond Kiev en Kherson, heeft Rusland zich defensief ingegraven. In Izyum en op de noordelijke lijn Mariupol/Donbass blijft Rusland doorvechten. De grootste winst van de afgelopen 24 uur is dat Rusland steden heeft ingenomen zoals Zolota Nyva net ten oosten van Velyka Novosilka, dat een belangrijk Oekraïens commandocentrum is in die regio. Het zal waarschijnlijk het eerste en grootste doelwit zijn om te bevrijden zodra fase 2 begint. Voorlopig lijkt het erop dat RF-troepen het zullen blijven omsingelen.

Klik om te vergroten

– Een paar opmerkingen over de operatie in het algemeen. Velen blijven vraagtekens zetten bij de doeltreffendheid van de planning en de algemene strategie van Rusland. Hier volgen een paar geheugensteuntjes. Uit de mond van het paard zelf:

De adviseur van Zelenski, Arestovych heeft vandaag een verklaring vrijgegeven waarin hij zegt: “Rusland heeft onze hele defensie-industrie praktisch vernietigd, en zijn die nu aan het afwerken.”

https://www.rt.com/russia/553061-ukraine-defense-industry-russia/

Hier is de verklaring van generaal Macgregor van eerder:

“Gepensioneerd kolonel McGregor van het Amerikaanse leger:
Ik denk dat de mensen over een paar weken zullen weten dat de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten erg hoog zijn, veel meer dan iedereen toegeeft. Ik denk dat er een andere kijk op de Russische operaties zal komen.”

Hier is een Russische analist van Telegram met wiens mening ik het grotendeels eens ben. Zijn beschrijving van de Operatie Z tot nu toe:

“Laat de paniek varen.
1. Er is vrijwel geen offensief in de buurt van Kiev, Tsjernigov en Soemi. Men hoopte dat men die zou innemen met een aanval van de lichte cavalerie, zoals in 2014. Maar dat is niet gelukt.
2. De groepering moet gerouleerd en uitgebreid worden. Het gaat om extra reserves.
3. Het plan van 2014 heeft niet gewerkt. In de eerste fase hadden de gebieden die men wist te bezetten geluk. Nu moet er gewoon volgens alle regels gevochten worden. En dat betekent gevechten met gecombineerde wapens en georganiseerd met de grond, anders niets. Aanvallen in alle richtingen is onrealistisch.
4. De eerste stap is het afmaken van de groepering in de Donbass. Daaronder is het realistisch om nog 15-20 duizend reserves te verzamelen en dan zal het een stuk beter gaan. Dan Zaporozhye, Nikolaev en Odessa. Het zal niet mogelijk zijn de groepering in alle richtingen uit te breiden.
5. Vanuit het zuiden kunt u niet door naar Nikolajev. Daar is de zuidelijke rivierdelta van de Bug, daar is geen ruimte voor manoeuvres. U moet naderen vanuit Zaporozhye en Kryvyi Rih. Anders zijn de afstanden daar zo groot, dat de vijand een smalle aanvoerlijn vanuit Kherson zelf onder vuur houdt.
6. In de buurt van Nikolajev en Odessa zit een machtige vijandelijke groepering, de op één na grootste na de Donbass. Bovendien zijn eenheden van de Strijdkrachten van Oekraïne en de territoriale verdediging uit Kherson daarheen vertrokken. Het resultaat is dat de lichte eenheden van de landingsmacht de op één na grootste groepering daar aan de kant vegen. En zij vegen met succes opzij, niemand kan zijn neus in Kherson steken.
7. De groepering bij Nikolajev is agressief, het is onmogelijk om die in de achterhoede te laten. Er zijn geen middelen om tegelijkertijd de groepering in de Donbass en in Nikolajev te elimineren, en zelfs naar Kiev te gaan. Daarom richten wij ons op de zuidelijke richting.

Dit is geen aftocht, dit is een herziening van de doctrine. Niemand gaat ergens heen.”

– Dus, de belangrijke kanttekeningen. Wat hij zegt is, dat Rusland HOOPTE dat ze een nieuwe overname zoals het Krim-scenario van 2014 konden bewerkstelligen “zonder een schot te lossen”, door wat hij noemt een “lichte cavalerie-aanval” te doen op de grote hoofdsteden zoals Kiev en Charkov. Dit is een verwijzing naar de Russische lichte VDV & Spetnaz aanval die in de opening snel op die steden afkwam, met voornamelijk BMD en Tigr voertuigen en zonder veel zware ondersteuning.

  Duitse minister van Defensie zegt dat publiek moet wennen aan mogelijkheid van "oorlog in Europa"

Kortom, dit was een berekende zet van Rusland, maar het ontkracht geenszins het grotere algemene plan, waarvoor nog steeds die meerdere fronten nodig waren geweest, om de redenen die wij nu allemaal kennen (en waarover ik het in de laatste update had) van manoeuvre oorlogvoering en vastpinnen-strategieën.

Denk er eens over na, als je de kans hebt om mogelijk de hele oorlog in een dag of twee te beëindigen in een snelle bliksemaanval om symbolisch belangrijke steden en mogelijk de leiding van het land te veroveren, zou je die kans dan niet grijpen? Maar zoals Andrej Martynov eerder uitlegde, hoe militaire planning werkt, is dat u zich nooit op slechts één strategie toespitst. Er zijn vele “enveloppen”, zoals hij in zijn video beschreef, en u neemt het eerste plan, als dat niet werkt, opent u de volgende envelop voor het 2e onvoorziene geval, enz. Dus natuurlijk zou Rusland de kans grijpen om te zien of het snel een einde kan brengen zonder veel bloedvergieten, waarom zou het dat niet doen? Maar denk in geen miljoen jaar dat Rusland zich ooit volledig op zo’n geringe kans op succes zou hebben vastgelegd, en in feite volledige “hoofd”- en veel betrouwbaardere strijdplannen had om op terug te vallen als het gambiet niet zou lukken.

Nu volgen hier de redenen waarom Rusland toch al die meerdere fronten had moeten openen, en waarom een aanval in vele richtingen tegelijk niet zomaar een of ander onnozel plan was dat “niet werkte”. In feite slaagde het in de meeste van zijn belangrijke operationele doelstellingen, zoals ik hieronder zal uiteenzetten.

Rusland moest absoluut enkele van de belangrijkste doelwitten van mogelijke valse vlaggen door het regime in Kiev veilig stellen. Dit betekende het beveiligen van plaatsen als de centrale van Tsjernobyl, de kerncentrale van Zaporizja, eventueel het nucleaire instituut van Charkov, verschillende belangrijke dammen en infrastructurele objecten die, als zij tot ontploffing zouden worden gebracht, valse vlaggen van massale burgerslachtoffers zouden kunnen veroorzaken waarvan de Russen de schuld zouden krijgen, en natuurlijk de beruchte Biolabs.

– Chernobyl was een must, want de naam alleen al roept een spookbeeld op in het grootste deel van Europa en de wereld, en Oekraïense scenarioschrijvers zouden het graag gebruikt hebben (en geprobeerd hebben het te gebruiken) voor een groot vals vlagscenario. Hiervoor was het dus absoluut nodig dat Russische troepen vanaf de noordelijke as binnenkwamen om dit veilig te stellen.

– Zaporizja. Wat de meesten niet weten is dat deze centrale niet

alleen de #1 grootste kerncentrale van heel Europa is, maar in de top 10 van de wereld staat, met alleen enkele Aziatische centrales voor zich.

Het was dus duidelijk dat zo’n doelwit van grote waarde beveiligd moest worden, want het had de potentie van een ongekende valse vlag (en zover was het bijna gekomen, als u zich dat herinnert) en verschillende nucleaire chantagepogingen van het Kievse regime. Dit geeft dus een volledige validatie van de Russische as vanuit het zuiden naar Zaporizjzja.

In dezelfde regio moest Rusland, zoals u weet, de dam deblokkeren die al het water naar de Krim verstikte. En dan zijn er natuurlijk nog de Biolabs, die Rusland tijdig moest veroveren, niet alleen om te voorkomen dat ze gebruikt zouden worden om valse vlaggen te ensceneren, maar ook om te voorkomen dat de Amerikaanse inlichtingendienst belangrijke en belastende documenten zou verwijderen, die Rusland gelukkig op tijd van een aantal van hen kreeg. Aangezien er veel Biolabs in meerdere streken zijn, rechtvaardigde dit alleen al de Russische opmars naar bepaalde ongelijksoortige fronten in de opening, om deze zeer belangrijke doelwitten te veroveren.

Kortom, er zijn dus uiterst duidelijke redenen waarom Rusland niet een simpele strategie volgde waarvan sommigen schenen te denken dat die “bevorderlijker zou zijn geweest om het conflict snel te winnen”, zoals het idee om alle troepen alleen naar de Donbass te sturen en daar eerst de ketel op te ruimen, en de rest van het land later te laten afwerken. Dit idee is om de bovengenoemde redenen zeer kortzichtig, want er was een hele reeks kritieke doelstellingen die Rusland tegelijkertijd moest bereiken.

Mensen die niet goed thuis zijn in militaire zaken hebben de neiging op een zeer binaire manier te denken, waarbij iets zwart of wit is. Dat is niet hoe de dingen werken. Operationele doelstellingen worden zo opgevat dat met één actie zoveel mogelijk nevendoelstellingen kunnen worden bereikt, omwille van de efficiëntie; kortom: meerdere vliegen in één klap slaan. Toen Rusland dus, zoals ik als voorbeeld heb geschetst, vanuit het noorden een offensief moest opzetten om Tsjernobyl veilig te stellen, en daarna ook de troepen in Kiev in de buurt moest vastpinnen, zodat die de groeperingen in het oosten niet konden ontzetten, zou de andere veelzijdige doelstelling ook hebben opgeroepen om te “proberen” Kiev met een snelle blikseminslag in te nemen, alleen maar om te zien of het mogelijk was de oorlog vroegtijdig te beëindigen met zo weinig mogelijk bloedvergieten. Helaas leken de Oekraïners en de 5e/6e columnisten deze gewaagde zet verkeerd gelezen te hebben als een soort grote “Russische mislukking”, alsof het de enige doelstelling van Rusland was om Kiev in te nemen en dat het nu mislukt is. Nee, zoals ik hierboven heb uiteengezet, was het een kleine tertiaire subdoelstelling als onderdeel van een veel breder en belangrijker operationeel strijdplan dat volledig met succes werd verwezenlijkt.

  Martin Armstrong vertelt Mike Adams: Het Westen koestert zich in zijn waan dat het mega-machtig is

Tenslotte wilde ik enkele van mijn berekeningen herhalen die ik in de draad opmerkingen heb gemaakt.

Het andere deel van het falen van het collectieve westen om de successen van Rusland tot nu toe juist in te schatten, komt voort uit wat een onjuiste berekening lijkt te zijn van Ruslands troepenmacht in Oekraïne. Ziet u, in het begin van de operatie heeft het Pentagon enkele verklaringen afgelegd over het gebruik door Rusland van 150-200.000 troepen en “100% van al zijn toegewezen troepen” en iedereen, ook de meesten van ons in de verzetssfeer, zijn gewoon met die getallen aan de haal gegaan en hebben ze als basisnormen aangenomen. Maar in werkelijkheid zijn die getallen zeer twijfelachtig, en er is geen enkel bewijs dat Rusland zoveel troepen heeft ingezet, noch heeft het Russische MOD ooit officieel een hoeveelheid aangegeven.

Wat wij echter kunnen afleiden is het volgende:

Rusland heeft volgens de lijst ~280.000 officiële troepen in zijn grondleger. Hierbij worden echter zowel kontraktniki als dienstplichtigen geteld. De verhouding die ik in de RF strijdkrachten kon vinden is ongeveer 62% tegen 38%, dus dan zouden er daarvan ongeveer 173.000 overblijven als contractreguliere troepen die in Oekraïne gebruikt kunnen worden (vergeet niet dat Poetin het gebruik van dienstplichtigen verboden heeft).

Er zijn nog eens 45.000 VDV en ~15.000 Spetnaz en ook Marine Infanterie (Mariniers) van ongeveer 12.000. De percentages dienstplichtigen liggen bij hen veel lager, dus laten we zeggen dat er ruwweg 50.000+ totaal bruikbare troepen uit deze groep zijn. Dan is er nog de Nationale Garde (Rosgvardia), die maar liefst 350.000+ blijkt te hebben.

Mijn gedachte is dat Rusland tot nu toe nog niet in de buurt van de “geclaimde” 150-200.000 heeft gebruikt. Het zou zo weinig als 80-100.000 of minder kunnen zijn. Maar laten we zeggen, zelfs als zij 150-180.000 gebruikt hebben, dan zou Rusland volgens mijn schattingen nog minstens (173.000 + 50.000 = 223.000 afgetrokken van de huidige schattingen van troepen in het theater) 50-70.000 troepen beschikbaar kunnen hebben om nog te injecteren, en nog veel meer als mijn eigen vermoeden juist is dat Rusland bij lange na niet de hoeveelheden gebruikt die het Pentagon beweert (het past natuurlijk heel goed in het verhaal van het Pentagon om te doen alsof Rusland al zijn troepen heeft uitgeput, enz). En dan tel ik de Nationale Garde nog niet mee, gewoon omdat ik niet zeker ben van de parameters van het gebruik daarvan, hoewel we duidelijk veel troepen van Rosgvardia in Oekraïne gezien hebben. Maar daar zou nog een enorm aantal bij kunnen komen.

Kortom, ik denk dat zodra Mariupol volledig veroverd is, wij een extra injectie van minstens tienduizenden troepen zouden kunnen zien, om de Donbass-ketel te elimineren. En in recente berichten uit de frontlinie, geschreven door een soldaat in Izyum, staat dat het “gevoel in de lucht” is dat er binnenkort een grote Donbass strijd / operatie zal beginnen, en die zal veel sneller gaan dan voorheen. Als Rusland inderdaad die enorme reserves injecteert en alles op alles zet voor Donbass, dan zouden we de ketel wel eens heel snel kunnen zien instorten.

Wat Mariupol betreft, het is duidelijk dat het einde nabij is. De satellietfoto’s van vandaag wijzen op een snelle opmars naar de absoluut zuidelijke uiteinden, dicht bij het water.

En trouwens, het goedkeuringscijfer van Poetin in Rusland blijft omhoogschieten. Ik heb een tijdje terug gemeld dat die vóór de operatie in de buurt van de 60% lag (nog steeds veel hoger dan welke westerse leider dan ook, zoals Biden (40%), Macron en Johnson (beide in de 20-30%). Toen de operatie begon, ging de waardering van Poetin naar 70, daarna naar 80. Nu laten de nieuwste peilingen van het Levada centrum een enorme 83% zien, de hoogste goedkeuringsgraad van alle wereldleiders.

En wat de Roebel betreft, die heeft 100% van al zijn verliezen teruggewonnen: https://www.zerohedge.com/markets/ruble-regains-100-its-loss-after-russia-invaded-ukraine-why

En in feite staat hij nu op veel indexen LAGER dan vóór het conflict. Op sommige indexen stond hij op 22 februari op 83 tegen 1 dollar, en nu staat hij op veel indexen op 79-81, tot groot ongenoegen van het westen.

De grootste ironie is dat de roebel nu in financiële kringen wordt bejubeld als de best presterende valuta ter wereld voor de maand maart.

Tenslotte blijven de RF strijdkrachten overal veel Oekraïense gevangenen nemen:

Terwijl de Tsjetsjenen en de RF / DPR strijdkrachten de Azov Nazi’s overal blijven verpletteren:

https://www.bitchute.com/video/6nrDlkh7E5dt/

Kiev, ondertussen, kan alleen maar wegen ondermijnen en burgers doden zoals gewoonlijk:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelGevaccineerd door machines, gevolgd door machines: De mensheid wordt cel voor cel geüpdate
Volgend artikelStijgende olieprijzen, energie- en voedselcrisissen aan de horizon… is het mogelijk dat wij het ECHTE doelwit van deze economische oorlog zijn?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Verschrikkelijke beelden wat een zinloosheid om zo te sterven.
  En die komiek zit in zijn bunker en roept door vechten onder luid applaus van de tweede kamer.

 2. M.i.z. zijn de wereldburgers altijd al misleid.
  We hebben nooit geweten wat er achter schermen speelde.
  Daarom is cynisme gewenst betreffende wereldsituaties.

  Wat nu speelt is in mijn ogen hetzelfde machtsspel als in de oorlogen en de z.g.n. koude oorlog.

  De wereld is gestoeld op mecht door geld verkregen.

  De meeste machthebbers zijn doorgeslagen en te oud, om het leven in al zijn vormen (mens en natuur) te laten gedijen.

  De oorlogen zijn verwerpelijk, aan gezet door rijken.
  Het zou hen sieren wat van hun geld in de armoedige bevolkingsprojecten ye investeren.
  Probleem is ze willen niets inleveren, erger nog winst is wat de klok luid.

  Uiteindelijk zal dat hun ondergang worden

  • Ook hier ben ik het mee eens. Het zinloos stapelen van geld heet egoïsme. Er is voor iedereen plek op deze aarde . Als men zou delen was het Paradijs al reeds hier.

 3. Een oorlog voeren in stedelijk gebied is voor een regulier leger riskant, zeker als de andere partij raketwerpers heeft en luchtdoel wapens. De geschiedenis heeft geleerd dat burgers met hand en schouder vuurwapens een regulier leger in een stad maanden bezig kunnen houden, Warsaw is daar een goed voorbeeld van, maar ook in de Spaanse burgeroorlog waren steden zware kost. En Stalingrad, ook een plek waar het geweer en de handgranaat alles blokkeerde….of Is die in steden in Syrie niet weg kon worden gejaagd…

  De moderne tijd heeft andere wapens en middelen, maar bij iedere oefening is er een draaiboek en moet iedereen kunstjes volgens schema uitvoeren. In de filmjes van de overheid zie je een groep zwaar uitgeruste mannetjes in pakjes trappen oprennen, deuren openen en roepen dat de ruimte veilig is. Cut ! en dan is er pauze, want dat koude biertje na het zwten is erg aanlokkelijk. In een oorlog in stedelijk gebied ligt achter de deur een brandbom, iemand met een zwaar wapen of de vloer is gewoon weg en de eerste die binnen loopt valt 2 verdiepingen recht naar beneden.
  Zodra je weet dat de vijand komt en je hebt ook maar iets tijd kun je heel veel doen. Van het mengen van huishoud middelen tot brandmiddel of mosterdgas of rookpluim, en alles binnen budget….vaak gratis….

  Dat de Rus niet de steden ingaat is geen falen maar wijsheid, wat is de meerwaarde van het innemen van een stad? Dat je een berg vluchtelingen mag voeden en gevangenen? Beter insluiten en wachten dan manschappen en materieel verliezen in een gevecht om brokstukken en vernielde gebouwen. Niks doen is soms wijzer…Wat strategisch is moet misschien worden genomen, maar dat zal een brug moeten zijn of een punt vanwaar alles te beschieten en te zien is….strategisch is relatief. Steden veroveren zijn een emotie….een denkwijze uit de tijd van Napoleon, de gedachte van een stratego spel. Wie de ander zijn hoofdstad heeft ingenomen is de winnaar….innemen is prima, eruit komen word dan een probleem…wat ik lees qua commentaar over de oorlgosvoering in onze kranten is zo ahcterhaald, als dat de info is die de NAVO vrijgeeft dan spelen ze achterlijk of dan zijn ze dat. Of ze willen ons achterlijk houden omdat we anders hun decennia van verkeerd gokken op paarden en hoeren zien…een beetje net als onze burgerbescherming, decennia lang allemaal miljarden opsoeperen om plannen voor rampen te bedenken en allerhande voorrraden inslaan en bunkers bouwen etc…, komt er een griepje en ze hebben geen plan en zelfs geen mondkapjes. Moet de regering bij de zetbaasjes van de Pharmaceuten advies vragen over hoe te handelen….in sommige samenlevingen worden dusdanig falende lui tegen de muur gezet. Het lijkt een beetje op de beslissingen van Zelensky, eerst vragen aan Engeland en Amerika of hij iets mag doen of zeggen of tekenen. die overleggen met hun poppendirecteurs….Dan ben je een zetbaas, ongeacht hoe je jezelf verder verkoopt. Minpunten….

  Legers zijn gericht op werken in structuur, guerillia is juist de structuur van de ander benutten om de ander te slopen. Tegenwoordig is er communicatie via radio’s , zonder liggen de meeste legereenheden uit elkaar als een kleuterschool en zwarte Piet die snoepgoed strooit. Daarom zijn radio frequentie Jammers verboden, omdat overheids personeel dan niet kan communiceren…..een man/vrouw met een geweer in een flat die niet zo dom is om de loop van het geweer uit het raam te steken en die na een of twee schoten een ander plekje zoekt kost een regulier leger tijd en veel werk, en slachtoffers. Per soldaat die gewond is moeten er enkele andere soldaten bewegen, en een gebouw wat met valstrikken en doorgangen op onlogische plekken geprepareerd is kan een onmogelijke vesting worden. Dat leren ze niet op soldatenschooltje…een trap die inzakt of een stuk beton aan een touw wat valt en heen en weer slingert, een bankste wat doordrenkt met benzine in een trappenhuis valt en alle brandstof door de klap verneveld…een klein vonkje of een sukkel die schiet….stofbommen….vishaakjes aan visdraad op ooghoogte en pinnen met poep eraan op de grond…kost hoe dan ook soldaten. een kleine oogsplinter schakelt een verder kernfit en gezond iemand compleet uit. De mens hoe sterk dan ook is tegelijkertijd enorm kwetsbaar en kan op vele simpele manieren totaal ontredderd worden in seconden…
  Moderne militiare uitrusting is brandbaar….moderne militairen worden volgeladen met electronica en beugeltjes en tasjes voor ieder object in hun bezit….ze zijn de helft van de tijd bezig met het terugstoppen van spul in die bakjes en tasjes….wel eens een Leogdoos gehad war een stukje miste? puzzel incompleet , maker teleurgesteld.
  Moderne legers en politiemachten zijn op enkele beter getrainde en ervaren eenheden na een soort thuis-breng service voor wapens en aanverwante zaken. Bewapen vooral BOA’s en boswachters en soortgelijken, het zal een revolutie meer brandstof en materiaal bieden…. en dat is als burgers guerillia voeren met minimale middelen….kun je nagaan wat het word met een gulle broodheer…

  Oorlog of verzet voeren in modere tijden moet je doen in verstedelijkt gebied, die dichter bebouwd hoe beter…

  • Oneens, ik zie een beeld waarin de rijkste landen alleen nog met drones werken ter land ter zee of in de lucht voorzien van AI en bestuurd van achter een computer in eerste instantie. Dit zal pas gebeuren op het moment dat Bill Gates wens in vervulling gaat namelijk een haf miljard mensen die de aarde bevolken en waarom, omdat de biodiversiteit in de immuniteit zo gering geworden is dat anders de genocide van de mens totaal zal zijn. De Aarde maald er niet om.

 4. Diep triest om te zien, lekker oorlogje spelen ten koste van zoveel onschuldige mensen. Huizen ontvlucht.
  Echt walgelijk. Ik kan er echt geen enkel goeds of zinnigs meer over zeggen.

  Dit is absoluut zonde van de tijd en ons leven op aarde. We moeten ons als mens zijnde echt kapot schamen dat we zo met deze aarde om gaan. Waar zijn de knappe koppen die nu in actie zouden moeten komen in plaats van een racket ontwerpen die naar Mars kan vliegen. man man man… wat een sci-fi thriller zijn we in belandt met z’n allen.

  Intussen, tijdens de Oscars: Will Smith draait emotioneel door en slaat een man volop in zijn gezicht.
  Duizenden “wereldberoemde sterren” op een kluitje bij elkaar, Covid? bestaat niet … dus ja, bewijst het wel weer……en zijn getuigen van de gebeurtenis. Fake slap? Nope…. we zijn met zijn allen aan het wakker worden en goed ook. We worden wakker geSLAGEN.

  I’m here fot it!

 5. En toch blijf ik zeggen dat frontman Schwab achter de coulissen tegen zijn opdrachtgevers zegt: ‘Putin is doing an excellent job’. Zo begon namelijk de tweede wereldoorlog ook met de inval van Hitler in Polen om Danzig te ontzetten en de burgers die daar toen door Polen op hun nek werden gezeten te beschermen. De rest van de geschiedenis kennen we. Het heeft de globalisten geen windeieren gelegd met de VN en de staat Israël. Precies wat ze graag wilden hebben ze voor elkaar gekregen. Voor het vervolg moest de technologische ontwikkeling nog wat vooruitgang boeken. En daar hebben ze 75 jaar lang hard aan gewerkt. En nu hebben ze hun elixer voor de totale ‘enslavement van de wereldbevolking’. En Putin helpt een handje. De geschiedenis die zich gaat voltrekken vanuit Oekraïne lezen we in Openbaring 6 en verder.
  https://hijkomtmetdewolken.nl/openbaring/openbaring-6

  Denk niet dat de NWO nu verleden tijd is. Het wordt nog véél en véél erger. Dit is nog maar het begin. De oliebaronnen lachen zich nu al een bult vanwege de enorme winsten die vanwege de hemelhoge prijzen worden verdiend. En die prijzen gaan nog veel verder stijgen.
  Voor wie iets van economie begrijpt. De Weimar inflatie van de jaren 20 in de vorige eeuw had niets maar dan ook niets te maken met geldschepping want dan zouden we nu al lang en breed torenhoge inflatie moeten hebben. Er was zelfs onvoldoende geld. Daarom moest bestaand geld worden ‘opgehoogd’ om nog te kunnen functioneren in het op hol geslagen betalingsverkeer:
  https://www.cgbfr.com/500-milliarden-mark-sur-5000-mark-allemagne-1923-p-124a-b-,b32_0805,a.html
  Maar waarom sloeg het betalingsverkeer op hol? Wat zorgde er voor de instabiliteit in de prijzen? Als je bekend bent met vraag- en aanbodcurves, dan weet je dat zolang een aanbodcurve de vraagcurve in de onderste helft snijdt, sprake is van een stabiel systeem. Het aanbod is dan elastisch en laat zich zeer snel corrigeren door prijsveranderingen. Echter als de aanbodcurve de vraagcurve snijdt in de bovenste helft, dan hebben we te maken met een inelastich aanbod, dat zich niet door prijsveranderingen laat corrigeren. Het systeem wordt instabiel. En dát en alleen dát veroorzaakt op den duur hyperinflatie, zoals in de Weimar Republiek.

  Net als zoveel andere waardevolle info wordt dit het grote publiek onthouden. En iedereen maar denken dat het komt door het bijdrukken van geld. Nee. Is niet waar. De monetaristen hebben ongelijk. Het is heel simpel: wanneer het aanbod zich niet door prijzen laat aanpassen, gaan de prijzen de pan uit rijzen. En als gevolg daarvan zullen overheden er niet aan ontkomen geld bij de drukken om althans nog enige handel te laten blijven bestaan. Niet de geldschepping is eerst, het inelastische aanbod is eerst. De geldschepping is daarvan het gevolg. En dat is wat de globalisten nu aan het creëren zijn, met Putin als zondebok. Het overschot aan geld is er al en zit nu in de ‘inactieve kassen’, zoals Keynes het zou noemen. Nu het inelastisch aanbod nog. Daar zorgt de oorlog in Oekraïne voor, de graanschuur van de wereld. Ook op andere manieren zijn ze bezig de wereld voedselvoorziening te saboteren. Middels het mislukken van oogsten bijvoorbeeld. Waarom denkt u dat het zo heerlijk was in maart en nu alles in bloei staat de winter weer een knauw geeft? In twee opeenvolgende jaren! Waarom denkt u dat de logistiek wordt aangevallen omdat ‘Covid’ zo’n ‘gevaarlijke ziekte’ is? Allemaal om het aanbod van voedsel wereldwijd de nek om te draaien. Precies wat de bankiers van de wereld in de jaren ’20 met Duitsland deden. We beleven weer precies dezelfde zaken als in de vorige eeuw, alleen wordt het nu ECHT wereldwijd en niet langer alleen maar Europa. Het zijn de apocalyptische ruiters van Openbaring 6 die in aantocht zijn.

  U kunt nog mee met de opname van de gemeente als u nu uw leven aan Jezus Christus geeft. Er is weinig tijd meer. Nog steeds staat Hij met wijd open armen te roepen (ik zou bijna zeggen, als roepende in de woestijn): ‘Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven; neemt mijn juk op u en leert van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart, en gij zult rust vinden voor uw zielen.’ Mattheus 11:28,29
  Meer over de timing van de opname:
  https://youtu.be/5zoOI9lIBSc

  • Ik heb de macht van de onmachtig en gaf mijn ziel allang aan GOD. Ik denk dat door de toenemende prijs stijgingen straks eerst de kleine coupures zullen verdwijnen en later de briefjes steeds meer nullen zullen krijgen, uiteindelijk ontstaat er ruilhandel, waar goud en zilver het meest gewenst zijn. Voor de rest ben ik het met u eens.

 6. Hoe kan je nou mensen verwijten dat ze NWO of WEF volgen, als je zelf een seniele pedo propagerende ouwe lul uit Vaticaan volgt?
  De paus werd als heilig beschouwd; maar hij ging WEL akkoord om 2/3 van de Serven en alle joden uit te moorden, en Vaticaan bracht WEL de oorlogsmisdadigers in veiligheid….

  Maar allez; voor de tegnwoordige tijd.
  Ik had een droom, een mooie droom, en daar gebeurde waarlijk heel goede dingen in.
  De Mossad ging samenwerken met de voormalige KGB en de Zwarte Havikken; zij vervolgden en veroordeelden en executeerden gelijktijdig de volgende mensvijandige figuren:
  Gates, Schwab, Rutte, Biden, Zelensky, Jetten, Klaver, Merkel, Leyten, Macron, EP.
  Corrupte figuren van de UN en van de WHO werden standrechtelijk afgemaakt; evenals alle leiders van de grote pharmafabrieken, als ook de politici door hen omgekocht; wegens massa moord.

  En plotseling begon de zon weer schijnen.

  Toen volge een rapport met drie data, en een conclusie.
  —-hoe afrika was 60 jaar geleden
  –hoeveel geld er in totaal heen ging
  –hoe de situatie nu is.
  Conclusie: water naar de zee dragen; geen cent meer.
  =========================================
  Ook in NL zag ik veranderingen.
  Links werd er volledig uitgetrapt; rechts nam over.
  Alle mensen in politiek moesten een relevante opleiding hebben.
  Parlement: alleen voorlichting, max 100, en iedere partij gelijke zendtijd.
  Controle op kabinet.
  Maandelijks via een electronisch referendum beslissingen; ook eventueel staande ontslag leden kabinet.
  Kabinet: zaken kabinet; uitsluitend ter zake deskundigen, en geen buigblokken voor de PM

  Islam werd veboden, moskeetjes gesloopt, of er werden slachthuizen voor varkens van gemaakt, als antwoord op de niet aflatende onteringen van kerken door “vluchtelingen”in Griekenland, FR, DE, NL, IT en Cyprus, Irak, Iran, Egypte, Syrie.

  Moslims met verblijfstatus maar zonder werk: status intrekken en deporteren, naar land van binnenkomst–duitsland dus. Zij schaffen das wel.
  Grenzen gingen dicht en werden bewaakt; geen vluchtelingen werden nog toegelaten

  Wij gingen uit de EU, namen gulden terug en dwongen Zwitserland ons goud terug te geven met samengestelde rente van minimaal 5%.
  De gulden kreeg wee gouddekking.

  Gut, het is zo simpel om NL weer leuk en leefbaar te maken.
  Jammer dat het alleen maar een droom was.
  Realiteit: we hebben alleen linkse gekkies in de overheid, van die is geen goeds te verwachten

 7. Om duidelijker te zijn: ik had verwacht dat op het moment van eerste aanval veel marineschepen met zwaar geschut en kruisraketten constant zouden vuren, dat zware artillerie het zelfde zou doen, en dat vliegtuigen hun doelen met precisie en heel veel bommen zouden aanvallen.
  ook raketten vanaf RU zouden erbij horen
  Dit uiteraard op vooraf bekende militaire doelen.

  Dat gedurende die aanval de Russiache infantrie met name naar de Dombas regio zou gaan en die zou innemen en veiligstellen.

  Maar voor het meeste: dat speciale units Zelensky en Hunter Biden zouden opsporen en afmaken of tenminste gevangen zetten in Moscou.

  Ik ben het eens met de invasie, maar de manier waarop: te langszaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in