Politieagenten in Seattle, Washington, dragen mondkapjes gemaakt door het Rode Kruis, tijdens de grieppandemie, december 1918. Credit: National Archives

Een van de kenmerken van totalitaire systemen is de criminalisering van afwijkende meningen. Niet alleen het stigmatiseren van afwijkende meningen of het demoniseren van afwijkende meningen, maar de formele criminalisering van afwijkende meningen en van elke andere vorm van oppositie tegen de officiële ideologie van het totalitaire systeem. Het globale kapitalisme is al geruime tijd op weg naar deze stap, en nu is het er klaar voor, zo lijkt het.

Duitsland heeft het voortouw genomen. Al meer dan een jaar wordt iedereen die vraagtekens zet bij of protesteert tegen de “Covid noodmaatregelen” of het officiële Covid-19 verhaal gedemoniseerd door de regering en de media, en, helaas, maar niet geheel onverwacht, de meerderheid van het Duitse publiek. En nu is een dergelijke afwijkende mening officieel “extremisme”, schrijft auteur CJ Hopkins op off-guardian.org.

Ja, dat klopt, in het “Nieuwe Normale” Duitsland, als je afwijkt van de officiële staatsideologie, ben je nu officieel een gevaarlijke “extremist”. De Duitse inlichtingendienst (de “BfV”) heeft zelfs een nieuwe categorie van “extremisten” uitgevonden om zichzelf in staat te stellen iedereen die verdacht wordt van “antidemocratisch en/of het delegitimeren van de staat op een manier die de veiligheid in gevaar brengt” legaal in de gaten te houden, zoals… je weet wel, geweldloos protesteren, of zich uitspreken tegen, of kritiek leveren op, of satire bedrijven over het zogenaamde “Nieuwe Normaal”.

Natuurlijk ben ik een beetje bezorgd, aangezien ik de meeste van deze “extremistische” activiteiten heb ondernomen.

Mijn gedachtenmisdrijven staan daar gewoon op het Internet te wachten om door de BfV te worden onderzocht. Ze zijn waarschijnlijk op dit moment deze column aan het Google-vertalen, en een lijst aan het samenstellen van alle mensen die hem lezen, en hun Facebook-vrienden en Twitter-volgers, en professionele kennissen, en familieleden, en iedereen die een van de voornoemde mensen mogelijk heeft ontmoet, of terloops heeft genoemd, die zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan soortgelijke gedachtenmisdrijven.

U denkt waarschijnlijk dat ik een grapje maak, of niet?

Ik maak geen grap. Zelfs niet een beetje. Het Federale Bureau voor Bescherming van de Grondwet (“Bundesamt für Verfassungsschutz”) houdt actief iedereen in de gaten die vraagtekens zet bij de officiële “Nieuwe Normaal”-ideologie… de “Covidi-ontkenners”, de “samenzweringstheoretici”, de “anti-vaxxers”, de gevreesde “Querdenkers” (d.w.z. mensen die “buiten de gebaande paden denken”), en iedereen die ze in de gaten willen houden en die geweigerd heeft zich aan te sluiten bij de Covidsekte.

We zijn nu officiële vijanden van de staat, niet anders dan andere “terroristen”…of, oké, technisch gezien, een beetje anders.

Zoals The New York Times vorige week meldde (German Intelligence Puts Coronavirus Deniers Under Surveillance), “het gevaar van Coronavirus-ontkenners en samenzweringstheoretici past niet in het plaatje van de gebruikelijke politiek gedreven groepen, waaronder die van uiterst links en rechts, of van islamitische extremisten”.

Toch, volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, hebben wij duivelse “Covid-ontkenners,” “samenzweringstheoretici,” en “anti-vaxxers” “de staat zelf, zijn leiders, bedrijven, de pers, en het globalisme aangevallen”, en “politieagenten aangevallen” en “burgerlijke autoriteiten getrotseerd”.

  Dokter schopt vader eruit: Geen behandeling voor kind (5) zonder Corona-test!

Bovendien hebben in augustus 2020, in een generale repetitie voor de “bestorming van het Capitool”, “Covid-ontkennende” opstandelingen “de trappen van het parlement beklommen” (d.w.z., de Rijksdag).

Natuurlijk vergeet The Times te vermelden dat deze zogenaamde “Bestorming van de Rijksdag” werd uitgevoerd door een kleine subgroep van demonstranten aan wie de Duitse autoriteiten een vergunning hadden verleend om zich te verzamelen (afgezien van de hoofddemonstratie, die massaal en volkomen vreedzaam was) bij de trappen van de Rijksdag, die de Duitse politie om de een of andere reden volkomen onbewaakt had gelaten.

Gezien de achtergrond van de persoon aan wie de Duitse autoriteiten deze “Trappen-van-de-Reichstag”-protestvergunning hebben afgegeven – een bekend voormalig functionaris van de NPD, met andere woorden, een neonazi – wel, de hele zaak leek mij een beetje twijfelachtig … maar wat weet ik ervan? Ik ben maar een “samenzweringstheoreticus”.

Volgens Al Jazeera verklaarde het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken dat deze dwarsdenkende extremisten hun aanhangers aanmoedigen om officiële bevelen te negeren en het staatsmonopolie op het gebruik van geweld uit te dagen.

Serieus, kun je je iets gevaarlijker voorstellen? Het gedachteloos opvolgen van bevelen en het naleven van het staatsmonopolie op het gebruik van geweld zijn de hoekstenen van de moderne democratie… of van een soort politiek systeem, in ieder geval.

Maar zie, daar ga ik weer, “antidemocratisch zijn” en “de staat delegitimeren”, om nog maar te zwijgen van het “relativeren van de Holocaust” (ook een strafbaar feit in Duitsland) door het ene totalitaire systeem met het andere te vergelijken, zoals ik herhaaldelijk heb gedaan op sociale media, en in een column die ik publiceerde in november van 2020, toen het parlement de “Infectiebeschermingswet” aannam, die geen enkele vergelijking vertoont met de “Machtigingswet van 1933“.

Dit is natuurlijk niet alleen een Duits verhaal.

Zoals ik in februari in een column meldde, is de  The “New Normal” War on Domestic Terror -oorlog tegen Binnenlands Terrorisme een globale oorlog, en hij is nog maar net begonnen. Volgens een Department of Homeland Security “National Terrorism Advisory System Bulletin” (en de “liberale” corporatieve-media propagandamachine), wordt de ‘democratie’ nog steeds bedreigd door deze “ideologisch gemotiveerde gewelddadige extremisten met bezwaren tegen de uitoefening van overheidsgezag” en andere dergelijke “grieven aangewakkerd door valse verhalen” waaronder “woede over Covid-19 beperkingen”.

Deze Covid-ontkennende “gewelddadige extremisten” hebben blijkbaar hun krachten gebundeld met de “blanke-supremacistische, door Rusland gesteunde, Trump-liefhebbende “Poetin-Nazi’s” die de afgelopen vier jaar de ‘democratie’ terroriseerden, en bijna de Amerikaanse regering omver wierpen door zonder toestemming in het Capitool rond te slenteren, met de politie te worstelen, meubels aan te vallen, en zich over het algemeen onbeschoft en onhandelbaar te gedragen.

  Waarom ik niet geloof dat er ooit een Covid-virus was

Nee, ze hebben niet echt iemand gedood, zoals de volgzame media meldden, maar een overheidsgebouw binnendringen en je voeten op de bureaus van politici leggen is vrijwel hetzelfde als “terrorisme”.

Of wat dan ook. Het is niet alsof de waarheid er echt toe doet, niet wanneer je massahysterie aanwakkert over denkbeeldige “Russische aanvallen”, “blanke-supremistische milities”, “Covid-ontkennende extremisten”, “anti-vax terroristen”, en “apocalyptische plagen”.

Wanneer je een nieuwe officiële ideologie uitrolt – een gepathologiseerde totalitaire ideologie – en alle afwijkende meningen criminaliseert, gaat het er niet om de schijn te wekken dat het om feiten gaat. Het punt is gewoon om mensen te terroriseren.

Zoals Hermann Goering beroemd verklaarde over hoe een land in een oorlog te leiden (en het principe geldt voor elke grote overgang, zoals de overgang die we nu meemaken):

Je kan het volk kan altijd naar de pijpen van de leiders laten dansen geleid. Dat is gemakkelijk. Je hoeft ze alleen maar te vertellen dat ze worden aangevallen en de pacifisten aan te klagen wegens gebrek aan patriottisme en het blootstellen van het land aan gevaar.

Ga terug en lees die citaten van het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken en de DHS nog eens rustig na. De boodschap die zij uitzenden is onmiskenbaar duidelijk. Het lijkt misschien niet zo nieuw, maar het is wel zo. Ja, ze vertellen ons al twintig jaar “we worden aangevallen” en veroordelen critici, demonstranten en dissidenten (d.w.z. sinds de War on Terror in 2001 van start ging, en de afgelopen vier jaar in hun War on Populism), maar dit is een heel nieuw niveau… een samensmelting van officiële narratieven en hun respectievelijke officiële vijanden in een enkelvoudig, geaggregeerd officieel verhaal waarin afwijkende meningen niet langer zullen worden toegestaan.

In plaats daarvan zal het worden gecriminaliseerd, of het zal worden gepathologiseerd.

Serieus, ga terug en lees die citaten nog eens. Globale kapitalistische regeringen en hun corporatieve media spreekbuizen vertellen ons, in niet mis te verstane bewoordingen, dat “bezwaar tegen hun autoriteit” niet langer zal worden getolereerd, evenmin als het afwijken van hun officiële verhalen.

  Grafeen COVID-19 dodelijke injecties: Laat het bewijs voor zichzelf spreken

Dergelijke afwijkende meningen zullen worden beschouwd als “gevaarlijk” en bovenal “vals”. Er zal niet mee worden omgegaan of rationeel over worden gedebatteerd. Het zal uit het publieke zicht worden gewist. Er zal een onaantastbare, officiële “realiteit” zijn. Iedere afwijking van de officiële “werkelijkheid” of het trotseren van de “burgerlijke autoriteiten” zal worden bestempeld als “extremisme”, en dienovereenkomstig worden aangepakt.

Dit is de essentie van totalitarisme, het vestigen van een onschendbare officiële ideologie en het criminaliseren van afwijkende meningen. En dat is wat er op dit moment gebeurt. Er wordt een nieuwe officiële ideologie gevestigd. Niet een staatsideologie. Een globale ideologie. Het “Nieuwe Normaal” is die officiële ideologie. Technisch gezien is het een officiële post-ideologie, een officiële “realiteit”, een axiomatisch “feit”, dat alleen “criminelen” en “psychopaten” zouden ontkennen.

Ik zal in mijn toekomstige columns dieper ingaan op de “Nieuwe Normaal”-ideologie en het “gepathologiseerde totalitarisme”, en… sorry, ze zullen waarschijnlijk niet erg grappig zijn. Voor nu laat ik u achter met nog twee citaten. Het bold is van mij, zoals altijd.

Hier is senator Richard Pan van de staat Californië, auteur van een opiniestuk in de Washington Post: “Anti-vax extremisme is verwant aan binnenlands terrorisme“, geciteerd in de Los Angeles Times:

Deze extremisten zijn nog niet ter verantwoording geroepen, dus gaan ze door met het escaleren van geweld tegen de bevolking…We moeten nu de politieke wil opbrengen om te eisen dat binnenlandse terroristen consequenties moeten aanvaarden voor hun woorden en daden. Onze democratie en onze levens hangen ervan af…Ze hebben allianties opgebouwd met witte supremacisten, samenzweringstheoretici en [anderen] van extreem-rechts…

En hier is Peter Hotez in Nature magazine:

De Verenigde Naties en de hoogste regeringsniveaus moeten Rusland rechtstreeks en zelfs confronterend aanpakken en in de Verenigde Staten antivaccinatiegroepen ontmantelen. De inspanningen moeten worden uitgebreid tot cyberveiligheid, rechtshandhaving, publieksvoorlichting en internationale betrekkingen. Een task force op hoog niveau van verschillende instanties, die verslag uitbrengt aan de secretaris-generaal van de VN, zou de volledige impact van de anti-vaccinistische agressie kunnen beoordelen, en harde, evenwichtige maatregelen kunnen voorstellen. De taskforce zou moeten bestaan uit deskundigen die complexe wereldwijde bedreigingen zoals terrorisme, cyberaanvallen en kernbewapening hebben aangepakt, omdat anti-wetenschap nu een vergelijkbaar niveau van gevaar nadert. Het wordt steeds duidelijker dat voortschrijdende immunisering een tegenoffensief vereist.

We zullen nog veel meer van dit soort retoriek horen naarmate deze nieuwe, meer totalitaire structuur van het globale kapitalisme zich geleidelijk ontwikkelt … waarschijnlijk een goed idee om goed te luisteren, en ervan uit te gaan dat de Nieuwe Normalen precies menen wat ze zeggen.

Het Nieuwe Normaal (Fase 2)

Vorig artikelArts spreekt van euthanasie: waarom vaccineert men gehandicapten, kankerpatiënten en geesteszieken eerst?
Volgend artikelKlokkenluider NHS bestuurslid zegt “De regering pleegt genocide, en uw kinderen zijn de volgende”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Ach, daar heb ik al mijn hele leven last van, dat ik gecriminaliseerd wordt of zwart gemaakt vanwege mijn afwijkende mening.
  Eigenlijk vind ik altijd wel iets anders dan andere vinden.
  Dat heb je nou eenmaal met eigenwijze mensen.
  Maar dat hou je toch, daar doe je niks aan met die grote bek van mij.
  Vooral de mensen die dan bijzonder verontwaardigd reageren zijn wel grappig, met, oh dat mag je niett zeggen.
  Jammer dan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in