© Freepik

In de grootste waarnemingsstudie die de natuurlijke immuniteit, verkregen door een eerdere SARS-CoV-2 infectie, vergeleek met de immuniteit die door het vaccin van Pfizer werd opgewekt, hadden mensen die herstelden van COVID veel minder kans Delta te krijgen, symptomen te ontwikkelen of in het ziekenhuis te worden opgenomen dan nooit geïnfecteerde maar wel gevaccineerde mensen, bericht Childrenshealthdefense.org.

Natuurlijke immuniteit lijkt een langduriger en sterkere bescherming te bieden tegen SARS-CoV-2-infectie, symptomatische ziekte en ziekenhuisopname door de Delta-variant in vergelijking met de door Pfizer-BioNTech met twee vaccindoses geïnduceerde immuniteit, zo blijkt uit een nieuwe Israëlische preprint-studie.

De nieuwe gegevens zouden een belangrijke rol kunnen spelen bij het bepalen of mensen die eerder COVID hebben gehad, beide doses van de vaccins van Pfizer of Moderna moeten krijgen, meldt Science.

In de grootste real-world observationele studie die natuurlijke immuniteit, opgedaan door een eerdere SARS-CoV-2 infectie, vergeleek met vaccin-geïnduceerde immuniteit door het Pfizer mRNA vaccin, hadden mensen die herstelden van COVID veel minder kans dan nooit geïnfecteerde, gevaccineerde mensen om Delta te krijgen, symptomen te ontwikkelen of in het ziekenhuis te worden opgenomen.

De studie, gepubliceerd op 25 augustus op medRxiv, werd uitgevoerd in een van de meest gevaccineerde landen ter wereld met gebruikmaking van gegevens van Maccabi Healthcare Services, die ongeveer 2,5 miljoen Israëli’s registreert, of ongeveer 26% van de bevolking.

Onderzoekers onderzochten de medische dossiers van 673.676 Israëli’s van 16 jaar en ouder – en brachten hun infecties, symptomen en ziekenhuisopnames tussen 1 juni en 14 augustus in kaart, toen de Deltavariant in Israël overheerste.

De studie, geleid door Tal Patalon en Sivan Gazit van Maccabi’s onderzoeks- en innovatietak KSM, toonde in twee analyses aan dat mensen die nooit geïnfecteerd waren geweest met SARS-CoV-2 maar in januari en februari waren gevaccineerd, zes tot 13 keer meer kans hadden op een doorbraakinfectie met de Deltavariant in vergelijking met ongevaccineerde mensen die eerder waren geïnfecteerd met SARS-CoV-2.

“Deze analyse toont aan dat natuurlijke immuniteit een langduriger en sterkere bescherming biedt tegen infectie, symptomatische ziekte en ziekenhuisopname als gevolg van de Deltavariant,” zeggen de onderzoekers.

“Het is een schoolvoorbeeld van hoe natuurlijke immuniteit echt beter is dan vaccinatie.   Voor zover ik weet, is het de eerste keer dat dit echt is aangetoond in de context van COVID-19,” vertelde Charlotte Thålin, een arts en immunologisch onderzoeker aan het Danderyd Hospital en het Karolinska Institute, aan Science.

  Waarom blijven magneten aan de COVID gevaccineerden kleven? UPDATE - NIEUWE compilatie van magneten die op de armen van gevaccineerde mensen kleven

In een analyse die meer dan 32.000 mensen in het gezondheidssysteem beoordeelde, was het risico op het ontwikkelen van symptomatische COVID 27 keer hoger onder de gevaccineerden en het risico op ziekenhuisopname acht keer hoger, meldt Science.

“De verschillen zijn enorm,” zei Thålin, hoewel ze waarschuwde dat de aantallen voor infecties en andere gebeurtenissen die voor de vergelijkingen werden geanalyseerd, klein waren.

Eric Topol van Scripps wijst op verschillende beperkingen van de studie, zoals de inherente zwakte van een retrospectieve analyse in vergelijking met een prospectieve studie die regelmatig alle deelnemers test en die nieuwe infecties, symptomatische infecties, hospitalisaties en sterfgevallen in de tijd volgt.

Michel Nussenzweig, een immunoloog aan de Rockefeller University die onderzoek doet naar de immuunrespons op SARS-CoV-2, zei dat de Israëlische studie de laboratoriumbevindingen bevestigt van een reeks artikelen in Nature en Immunity van zijn groep, en een studie van collega Dr. Paul Bieniasz — wiens team eerder deze maand een preprint publiceerde waaruit blijkt dat polyklonale antilichamen tegen SARS-CoV-2 bestand zouden moeten zijn tegen toekomstige SARS-CoV-2-varianten en bescherming zouden kunnen bieden tegen toekomstige sarbecovirus pandemieën.

Nussenzweig zegt dat zijn groep gegevens heeft gepubliceerd die aantonen dat mensen die herstellen van een SARS-CoV-2-infectie tot 12 maanden lang steeds meer en meer coronavirus-gerichte antilichamen blijven ontwikkelen.

Daarentegen, zei Nussenzweig, zien mensen die twee keer gevaccineerd zijn een paar maanden na hun tweede dosis geen toename meer “in de potentie of breedte van het totale geheugen van het antilichaam-compartiment”.

Het publiek krijgt niet de hele waarheid over doorbraakgevallen te horen

Bij nadere beschouwing van de gegevens blijkt dat in de communicatie over de volksgezondheid het effect van het vaccin op de overdracht wordt overdreven en de omvang en het risico van doorbraakinfecties worden onderschat, aldus de Intelligencer.

“De boodschap dat doorbraakgevallen uiterst zeldzaam zijn en dat je je er geen zorgen over hoeft te maken als je gevaccineerd bent – dat dit alleen een epidemie van de ongevaccineerden is – die boodschap valt plat,” zegt Dr. Michael Mina, een epidemioloog van Harvard.

  Australische minister van Volksgezondheid Greg Hunt opgenomen in ziekenhuis na toediening experimenteel COVID-vaccin

“Als dit nog Alpha was, zeker. Maar met Delta, worden er veel mensen ziek. Er is veel overdracht gaande. En mijn persoonlijke mening is dat het hele idee van kudde-immuniteit van twee vaccinaties heel snel het raam uitvliegt met deze nieuwe variant,” zegt Mina.

“We zien veel meer verspreiding bij gevaccineerde mensen,” zegt Topol in een interview met Intelligencer, die schat dat de werkzaamheid van de vaccins tegen symptomatische overdracht was gedaald van 90% naar 60% voor Delta. Later suggereerde hij dat het gedaald zou kunnen zijn tot 50%.

Op 25 augustus suggereerde een grote preprint-studie, gepubliceerd door de Mayo-kliniek, dat de werkzaamheid tegen besmetting was gedaald tot 42%.

“Het doorbraakprobleem is veel zorgwekkender dan wat onze overheidsfunctionarissen hebben doorgegeven. We hebben geen goede tracering. Maar elke indicator die ik heb, suggereert dat er veel meer onder de radar is dan tot nu toe aan het publiek wordt verteld, wat jammer is,” zegt Topol.

Topol legt uit:

“Ik denk dat het probleem dat we hebben is dat mensen – of het nu de CDC is of de mensen die de briefings doen – hun grote zorg is dat ze alleen maar vaccinaties omhoog willen krijgen. En ze willen geen gaten slaan in het verhaal over vaccins. Maar wij kunnen de waarheid aan. En dat is wat we zouden moeten krijgen.”

Bijna alle berekeningen over het aandeel doorbraakgevallen zijn gemaakt met gebruikmaking van de gegevens van het lopende jaar 2021, waarin verscheidene maanden zijn opgenomen voordat de massavaccinatie begon (wanneer er per definitie maar heel weinig doorbraakgevallen konden zijn opgetreden), in welke periode de overgrote meerderheid van de totale gevallen en sterfgevallen van het jaar plaatsvond.

Tweederde van de 2021-gevallen en 80% van de COVID-sterfgevallen deden zich voor vóór 1 april, toen slechts 15% van het land volledig was gevaccineerd, hetgeen betekent dat het berekenen van de ratio’s voor het lopende jaar betekent dat de prevalentie van doorbraakgevallen mogelijk met een factor drie wordt onderschat en die van de sterfgevallen door doorbraak met een factor vijf.

  Dr. David Martin hekelt de gezondheidsautoriteiten omdat ze van ongeveer 4 miljard mensen "biowapenfabrieken" hebben gemaakt

Bovendien, als de ratio’s worden berekend aan de hand van gegevensreeksen die eindigen vóór de Delta-uitbraak, geeft dat een extra vertekend beeld, aangezien zowel doorbraakgevallen als ernstige ziekte onder gevaccineerden bij deze variant aanzienlijk vaker lijken voor te komen dan bij eerdere varianten.

Volgens de meest recente gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) waren er op 23 augustus 11.050 volledig gevaccineerde mensen met een COVID-doorbraakinfectie in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Helaas zijn nauwkeurige en volledige gegevens over doorbraakgevallen moeilijk te verzamelen. Dat komt omdat de CDC op 1 mei heeft aangekondigd te stoppen met het rapporteren van alle gevaccineerden doorbraakgevallen, en in plaats daarvan alleen gevallen te rapporteren die zich hebben voorgedaan bij volledig gevaccineerden die tot ziekenhuisopname of overlijden hebben geleid.

De staten houden momenteel hun eigen databanken over doorbraakgevallen bij zonder dat er een consensus tussen de staten bestaat over hoe doorbraakgevallen moeten worden geteld. In Michigan deden zich tussen 15 juni en 30 juli 19,1% van de COVID-gevallen voor bij degenen die volledig waren gevaccineerd.

In Utah was 8% van de nieuwe gevallen begin juni een doorbraak, maar eind juli, toen Delta steeds vaker voorkwam, was 20% van de COVID-gevallen een doorbraak, volgens NBC News.

Zoals The Defender op 24 augustus meldde, zijn ongeveer 30% van de nieuwe COVID-gevallen in Los Angeles doorbraakgevallen. Dit aantal is gestegen van 13% in juli en 5% in april.

Vanaf 17 augustus waren meer dan 12.500 volledig gevaccineerde inwoners van Massachusetts positief getest op COVID en nog eens 18 waren overleden, meldde NBC Boston.

Volgens CDC-documenten die naar de Washington Post zijn gelekt, werden er vanaf 29 juli wekelijks 35.000 symptomatische doorbraakgevallen geregistreerd – ongeveer 10% van het totaal in het land. Vermoedelijk waren veel meer doorbraakgevallen asymptomatisch, waardoor het aantal nog hoger zou liggen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Studie: dubbel gevaccineerden sterven 6 keer vaker aan Deltavariant dan ongevaccineerdenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDuits parlementslid: “Meer mensen overleden aan Covid vaccin in 2021 dan in de laatste 20 jaar aan alle vaccins bij elkaar”
Volgend artikelDe grootste angst van politici – BLM en Trump-aanhangers marcheren samen tegen vaccinatieplicht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Samen met de te verwachten bijverschijnselen is dit dus een “prettig” vooruitzicht. Op kosten van de belastingbetaler gratis aangeboden door uw vertegenwoordigers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in