Volgens de Express “speelt Rusland het lange spel” en zal deze strategie fatale gevolgen hebben voor Europa, omdat Rusland genoeg middelen heeft om zowel Oekraïne als Westerse sancties te weerstaan.

De krant merkt ook op dat burgers van Westerse landen moe beginnen te worden van het conflict in Oekraïne naarmate de kosten van levensonderhoud stijgen door de sancties en gevechten.

Express bericht:

Vladimir Poetin heeft genoeg middelen om “het lange spel te spelen” en kan het zich veroorloven om te wachten tot de Westerse kiezers zich wenden tot politici die meer populistische en nationalistische ideeën steunen, aldus een deskundige.

Maar nu het conflict bijna 600 dagen bezig is, begint een deel van het publiek in de Westerse wereld oorlogsmoeheid en economische vermoeidheid te ervaren, gestimuleerd door de gestegen kosten van levensonderhoud als gevolg van de sancties en de oorlog, aldus een deskundige.

Op de lange termijn kan dit ertoe leiden dat landen meer naar binnen gaan kijken en de inspanningen van de Oekraïners om hun land te bevrijden van de Russische troepen met een kille blik bekijken.

Michael Rossi, docent aan het departement Politieke Wetenschappen aan de Rutgers Universiteit, suggereerde dat dit Poetin in de kaart zou spelen.

Hij vertelde Express.co.uk: “Hoe langer [de oorlog en sancties] aanslepen en hoe meer dit wordt gezien als een proxy-oorlog, zullen mensen als [de voormalige premier van Slowakije] Robert Fico, [de premier van Hongarije] Viktor Orbán en [de voormalige leider van de Franse National Rally] Marine Le Pen groeien en zullen ze meer electorale steun krijgen, niet omdat mensen hun ideologieën steunen, maar omdat het gewoon de steun voor de oppositie is.”

Mariupol: Canadese generaal zou als hooggeplaatste westerse huurling uit de Azov staalfabriek gearresteerd zijn

De deskundige legde ook uit: “Rusland speelt het lange spel, dit is hoe ze het de hele tijd doen. Ze hebben de middelen, het geld en de diplomatieke middelen om [oorlog en sancties] te weerstaan. En ja, dit is een manier om Europa uiteindelijk gewoon van binnenuit te laten imploderen.”

Een van de landen waar een groot percentage van de mensen denkt dat Rusland niet schuldig is aan het beginnen van de oorlog in Oekraïne is Slowakije, waar de burgers op 30 september naar de stembus gingen.

Een van de hoopvolle premiers is Robert Fico, die de afgelopen maanden boodschappen heeft verkondigd die Poetin waarschijnlijk zullen bevallen.

De Slowaakse politicus, die in 2018 als premier werd afgezet, heeft dit jaar een meer populistische houding aangenomen in een poging om weer aan de macht te komen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland zal niet toestaan dat Oekraïne een chronische wond blijftVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSoms maakt de democratie het mogelijk dat de wil van het volk staatspolitiek wordt: dit bewogen weekend in Washington en in Slowakije
Volgend artikelFrontnieuws filmpscoop – Nauwkeurig Russisch mortiervuur laat Fleischsoldaten rokend in hun holen achter
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

32 REACTIES

 1. Poetin en Xi zijn deel van het grote NWO-plan en dus wordt de westerse ‘strijd tegen Rusland’-propagandaBS gebruikt door de global-fascisten om hun zeer winstgevende oorlogen te kunnen blijven voeren. En hele bevolkingen uit te moorden van bv Oekrainazio. Niets geeft hen meer voldoening dan dat!

  Dus het zal niet lang meer duren voordat de satanisten doorkrijgen dat de burgers niet meer in hun covvax-leugens geloven, en dan komt de oorlog ’thuis’ ook op gang. Het zal uiteindelijk toch een wereldoorlog worden, met spuitjes of met wapens, maar volgens WEF moet “de wereldbevolking met 85% worden terug gebracht”…

   • Daar zijn idd geen bewijzen van want het is niet zo.
    Putin en XI verzetten zich tegen “The New World Order” (NWO), ze dwarsbomen de plannen van de NWO. En als ze eventueel met de NWO zouden meedoen, dan willen zij (de staat Rusland en de staat China) er genoeg zeggenschap in (niet hun miljardairs). En dat wil de “deep state” niet, en daarom is er nu een proxy-oorlog bezig tegen Rusland, en zal het er gaan tegen zitten met China.

    • Vind ik.lastig. in China bestaat sociale kredietscore, central.bank digital currencies, lockdowns (erger nog dan bij ons), doodstraf, etc… wij.hebben incompetente.leiders,.zoalsnJohnson, Rutte, Kaag.en Trudeau die ik graag op hun bek zie gaan, maar een alliantie onder leiding van China.met bijvoorbeeld Iran, Noord Korea.zie ik niet als bevrijding. Maar hopelijk kunnen zij ons.democratischer maken tegen de WEF en WHO,.etc… autoritaire, ondemocratische landen die ons democratisch moeten maken… echter.. met de huidige leiders.gaan we recht richting de afgrond.

     • Beste Mensen

      Wij zitten liggen staan daar al waarover men het beweert heen te zullen gaan
      Het Zicht
      Dat is vals & het valse bepaald
      Is doorslag gevend in het vals zijn
      De mensheid is het enigste in het Universum die dat achter-gesteldheid bezit
      Mede dankzij het Ego ik

      Dank U

   • Nuja, t is geen bewijs, maar er schijnen super-loges te bestaan.
    En deze bestaan weer uit 2 kampen: het radicale kamp en het gematigde kamp, om het zo maar even simpel te stellen.
    Beide hebben hetzelfde doel, echter verschillen van mening hoe tot dat doel te komen.

    De rest mag u invullen 🙂

  • Zoals ik het begrijp is het de bedoeling om pak m beet een half miljard mensen over te houden, waarbij de usual suspects bijna alles zo niet alles bezitten en de rest als bezitloze slaaf door het leven dient te strompelen. Als je alles bezit heb je ook geen afzetgebied meer nodig; de overgebleven slaven worden geacht alles te produceren wat de susual suspects nodig hebben.

   “Silent weapons for quiet wars” – zoek naar de pdf.

  • Afzet boeit ze niet meer. Consumentisme was het middel om ons te laten bouwen wat zij willen… een transhumane wereld waarin mensen niet meer nodig zijn omdat alles wat zij willen volautomatisch wordt geproduceerd. De mensheid is net als de kassameisjes die je bij de supermarkt naar de zelfscanners pushen… we heffen onszelf op. De elites hebben ons niet meer nodig. Geld, omzet, afzet, winst en verlies… dat was een spel/een matrix waarin wij voor glimmertjes en kraaltjes deden wat zij wilden. En nu kunnen robots en AI bijna alles overnemen, dus de matrix wordt beëindigd.

   Keerzijde is dat de elites in feite ook overbodig zijn, dus het is nu WIJ of zij. De nagenoeg volautomatische wereld kan ook een hemel op aarde maken voor de mensheid.

   • wauw, geen speld tussen te prikken, op 1 mogelijkheid na: zij kunnen niet winnen, maar wij die niet met hun systeem meedoen, wel.

 2. Die media in het VK keren de boel om, hun beleid en hun keuzes bezorgden de Eupeanen ellende en armoede, Rusland is daar niet schuldig aan, de Brexit is hun eigen schuld, de Britten wilden niet maar de Ieren,Noord Ieren, Schotten en Wales wilden in de EU blijven, de minderheid heeft de gevolgen nu van de Britse meerderheid, zelf stem ik niet meer voor het Parlement in Europa maar economie toerisme en ben voor Europese samenwerking maar wel met autonome keuzes, juist dat is er niet meer bij, er is een nieuwe weg bezig, maar dat gaat langzaam, misschien Polen nu ook na Slowakije, wie weet?

   • ItsMe,
    Heeft wel degelijk veel dingen verslechterd en dat blijkt wel uit allerlei dingen, je kunt in Nederland ook uit de Eu willen, het 2e feit is ook dat die kleinere volkeren op dat eiland er niet voor stemden maar wel de nadelen van hebben.
    Ik vind zelf in de Eu zitten geen probleem maar wel dat je als land weinig tot niks nog zelf mag beslissen, zie meer in een soort Zwitserland zeg maar met ook in diverse delen van dat land dat je referenda hebt, lokale invloed, in de houdige Eu is daar geen sprake meer van, je moet slaafs volgen en hebt geen enkele regie meer zelf, terug naar de oorsprong zou ik willen zeggen, maar ja ik ben slechts een reaguurder en burgertje!

 3. Een pot nat allemaal. Poetin hoort ook bij de NWO. Doordat hij het westen van binnenuit laat opblazen, laat zien dat hij van het geheel is. Komt begin volgend jaar de Brics er nog bij en de dollar valt om, of het geld wordt veel minder waard. Hierdoor hebben ze al zichzelf opgeblazen.

  • Dat denk ik niet. Er zijn grote getalen Rusland haters. En dan bedoel ik diepe haat. Is al ruim 100 jaar het geval. Waarom? Omdat ze nooit hebben gedaan wat van ze verwacht werd. Daarom de coupe in 1917, onder leiding van banken uit de VS. En nu zie je weer hetzelfde verhaal. De Oekraine is gewoon als een excuus gebruikt om het land in te pikken, en weer door diezelfde groep.

 4. Beste Mensen

  Het is dat
  Als GEHEEL EUROPA zich van ALLE wapens heeft ontdaan
  Er geen oorlog zal plaats vinden in Europa tussen welke landen van Europa ook

  Maar het Ego
  Die is de grootste spelbreker
  Helaas Pindakaas
  Dus uitroeien maar
  Of op een late moment alsnog Capitulatie roepen
  Net als in de Tweede Wereldoorlog
  Dan is de stoerigheid wel tussen de billen in gekropen

  Dank U

  • Het ego (ik) gaat sterven en het collectieve bewustZIJN (WIJ) zal dan een wederopstanding beleven. Er is maar 1 leven, en al het leven op aarde is dat ene leven. Het enige dat ons verdeelt zijn onze gedachten, daar zijn en verlangen we allemaal wat anders. In onze harten zijn we allemaal gelijk en verlangen we hetzelfde, liefde.

   De hele mensheid zal door trauma uit hun gedachten (ego’s, ik) gaan terug in de eenheid van het hart komen, waar we allemaal hetzelfde zijn en verlangen, liefde. Maar eerst komt er strijd, want het ego sterft niet zonder gevecht.

 5. Slowakije heeft gesproken de eerste flinke scheur in de EU, van harte gefeliciteerd mr. Fico

  Fico zei dat Slowakije en zijn inwoners grotere problemen hebben dan Oekraïne
  Slowakije kampt momenteel met ernstiger problemen dan Oekraïne, dus Bratislava zal Kiev niet militair steunen, zei Robert Fico, het hoofd van de Social Democracy Direction (SMER)-partij die de parlementsverkiezingen heeft gewonnen.

  • Ja, allemaal de schuld van de desinformatie, vooral aangestuurd door Rusland om Europa te verzwakken. Zo heeft de Eurocommissaris het gezegd. En natuurlijk ook door “misleidende” sites zoals Frontnieuws 😊😂🤣

 6. Ja Adriaan , gefeliciteerd Slowakije met dit heugelijk nieuws .
  Rest volgt nog wel , het is een kwestie van tijd
  Die moffen krijgen in hun eigen land nog de nodige strijd van honger en dorst en ik zie het al voor me dat maf wijf van Defenci straks voor het straf peleton en gericht schieten .
  Lang leve God dan voor dat heugelijke dag .

 7. Enkele mensen die ik ken van mijn studiejaren zijn redelijk behoorlijk hoog geklommen op de ladder. Burgemeester en zo.
  Die maakten geen bijzonder intelligente indruk eigenlijk.
  Wel hard lerend en braaf luisterend naar de inhoudsdeskundigen dat wel. Maar op een bepaalde manier heel wereldvreemd en naief.
  Dat soort mensen heeft wel de touwtjes in handen en geeft mede richting aan de maatschappij.
  Ik vind dat heel griezelig tijdens deze dagen, om te weten dat dat soort kneuzen min of meer mijn lot bepaalt.
  Of ze moeten wel heel veel geleerd hebben. Wat ik echt betwijfel.

  • Een mandataris mag in geen geval cavalier seul spelen. Moet de algemene beleidslijnen beamen en volgen. De Navo, onze “bondgenoten”, de democratie en de rechtstaat, en dat soort praatjes, daar schaatst de politieke carrière op. Zulke lieden hebben eigenlijk geen eigen onafhankelijke mening. Hun houding wordt bepaald door de carrière. Zo werkt het systeem, Romeinse Rijk 4de eeuw…

  • Ik herken wat je zegt Dan. Het ONDERwijs is zo opgezet dat de meest gehoorzame/corrupte slaven boven komen drijven. Wie goed scoort op school, scoort vaak waardeloos als mens en wie slecht scoort op school, scoort vaak hoger als mens. Er zijn uitzonderingen, maar ONDERwijs is een selectie middel waarmee de elites de juiste slaaf op de juiste plek krijgen. Nagenoeg alle leidinggevenden zijn egoïstische, narcistische verraders die overal aan meewerken omdat ze daar zelf beter van worden. Onze hele maatschappij is één groot piramidespel geworden en op ALLE sleutelposities zitten domme idioten die likken naar boven en schoppen naar beneden. Ze moeten dom zijn, want ze moeten gewoon gehoorzamen.

  • Dan oktober 1, 2023 Bij 19:57

   Klemgestudeerde naïeve idioten, vooral bezig om in eigen kring met andere klemgestudeerde idioten zich te bewegen/plezieren die vaak ook golf en tennis spelen, kotsvolk met een hoge eigendunk ik kan ze zó uittekenen.

 8. Er is wel iets voor te zeggen dat Poetin in ieder geval in de kaart speelt van de NWO.
  Laat het Westen zich maar financiële onhoudbare lasten opleggen voor hun Proxy oorlogen.
  Des te vlugger zal hun wereld in chaos in elkaar klappen.
  Wie zal er dan vrij spel hebben met het Westen?
  De NWO kan dan de boel helemaal naar zich toe halen, toch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in