Zelenski, naar verluidt in Kiev, zegt dat het leger "zijn wapens niet zal neerleggen en zich zal verdedigen". Screenshot van Telegram

Russische troepen hebben de Oekraïense militaire infrastructuur met kruisraketten aangevallen. Tijdens een briefing heeft de woordvoerder van het Russische Ministerie van Defensie, generaal-majoor Igor Konasjenkov, meegedeeld dat Russische troepen de Oekraïense stad Melitopol in handen hadden gekregen, bericht Freewestmedia.com.

Konasjenkov zei ook dat Russische troepen vannacht militaire doelen in Oekraïne  met precisiewapens hadden aangevallen, waaronder kruisraketten die op vliegtuigen en oorlogsschepen werden ingezet.

De ontwikkeling in de zuidelijke stad bij Mariupol, wijst op het opzetten van een aambeeld waartegen een hamer binnenkort een slag zal uitdelen aan de Oekraïense strijdkrachten die langs de contactlijn omsingeld zijn. De Volksrepublieken Donetsk en Lugansk hebben verdedigers ingeschakeld om de UAF-troepen op hun plaats en bezig te houden, in afwachting van een Russische hamer om toe te slaan. “Zeer mobiele pantserformaties die vanuit de nabijheid van Koersk en Belgorod in zuidwestelijke richting naar Charkov en Soemi aanvallen, zullen waarschijnlijk de noordelijke tang van de omsingeling vormen, terwijl soortgelijke troepen die vanuit het Krim-schiereiland oprukken, de zuidelijke tang zullen vormen,” aldus de bron.

Volgens het Russische Ministerie van Defensie zijn Russische soldaten op de avond van 25 februari de Oekraïense stad Melitopol binnengetrokken. Volgens het bericht van het agentschap zijn de Russische troepen geland in de buurt van de Oekraïense stad Azovskoye aan de kust van de Azov Zee. Onderweg werd hun geen weerstand geboden. Inwoners begroetten de Russische soldaten en oudere mensen gingen met rode vlaggen de straat op. Melitopol is nu onder controle van de Russische troepen.

Een Russische kaart met Melitopol blauw omcirkeld, waarop de opmars vanuit het zuiden vanuit de Krim te zien is. Screenshot van Telegram

“De militaire leiding van Oekraïne zei dat gebieden in de buurt van de steden Sumy, Poltava en Mariupol vrijdag getroffen werden door luchtaanvallen, waarbij Russische Kalibr kruisraketten vanuit de Zwarte Zee op het land werden afgevuurd,” meldt Reuters.

  Waarom Zelensky's Derde Wereldoorlog push zal mislukken

Het bureau van de Oekraïense president Zelenski reageerde ’s nachts op de laatste ontwikkelingen. “De situatie is in heel Oekraïne onder controle. Rusland heeft geen kans in Oekraïne,” zei de adviseur van het hoofd van het bureau van Zelensky. De merkwaardige uitlatingen van de Oekraïense leider hebben de verdenking van zijn drugsgebruik doen toenemen.

De Washington Post, die Amerikaanse regeringsbronnen aanhaalt, meldt echter dat de Biden-regering de afgelopen dagen verschillende veiligheidskwesties met president Vladimir Zelensky heeft besproken. Er werd ook gesproken over veilige plaatsen voor de politicus om zich te verbergen “om de continuïteit van de Oekraïense regering te verzekeren.”

Na de aankondiging van verschillende westerse sanctiemaatregelen heeft de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos de samenwerking met Europese partners bij lanceringen vanuit de ruimtehaven Kourou opgeschort en in reactie daarop werknemers uit Frans Guyana teruggeroepen. Dmitry Rogozin bevestigde de stap aan Radio Sputnik.

In de eerste 24 uur hebben de Russische zee- en luchtmacht eerst het Oekraïense luchtverdedigingsnetwerk en zijn militaire luchtvaart op de grond onderdrukt en vervolgens effectief vernietigd, en zijn kleine marine in korte tijd uitgeschakeld. “Dit werd bereikt onder een uitgebreide EW-paraplu, die bevelvoering en controle met moderne technische middelen onmogelijk maakte. Precisiemunitie gelanceerd door Russische vliegtuigen en kruisraketten ingezet door schepen van de Zwarte Zee Vloot en het Kaspische flottielje richtten zich op en schakelden strategische leiders en commando- en controledoelwitten uit,” aldus een bron.

ANNA News meldde dat Azov-strijders, op chatgroepen, geruchten hebben doorgegeven over de landing van Wagner-huurlingen bij Mariupol.

Over het lot van Mariupol zal in Volnovakha beslist worden. De bevoorrading van de stad geschiedt via dit logistieke knooppunt. Op het ogenblik zijn er al gevechten aan de rand van Volnovakha aan de gang. Separatistische DPR-eenheden rukken op met de vuursteun van de Russische strijdkrachten, aldus een bron.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Verenigde Staten hebben nog nooit zo’n kalme, onbeweeglijke, gedisciplineerde en zelfverzekerde vijand tegenover zich gehadVolg Frontnieuws op Telegram

  Waarom de Kachkovka-dam werd opgeblazen - De situatie aan de fronten Vuhlendar en Bakhmut - Zware Oekraïense verliezen
Vorig artikelOmicron profiteert van massavaccinatie: Een vergelijking tussen landen
Volgend artikelAlle elementen van het kwade recept zijn vandaag verenigd om onze wereld in een hel te veranderen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. De hamer en de sikkel. Een stap dichter bij wereldwijd communisme, oftewel the great reset, oftewel the jew world order. Putin doet als global young leader precies wat zijn overlords hem opdragen.
  De meeste zogeheten alternatieve media vandaag de dag vallen netjes in de val die er voor hen is opgezet : het indirect omarmen van de vernietiging van het Westen met Putin als de grote held en bevrijder.

   • Karel vam Wolferen horende in het interview blijkt een koshere journalist, weigert te praten over international jewish power, hun macht en hun agenda’s. Maar hij schroomt niet om het over denazificatie te hebben, wat die term ook mag betekenen. Een invloedrijke rabbijn zei handenwrijvend op camera dat Poetin slecht is voor de Russen, maar goed voor de joden.
    Ook heeft hij het niet over the Mackinder hearthland theory, niet over de Belt and Road Initiative met Israel in het hart ervan : zie de Bunting Cloverleaf map.
    En tegen zulke welbespraakte figuren kijken ‘wakkere’ mensen op.
    Het feit dat Stichting gezond verstand, met de uil van Minerva in hun loge, niet door jewtube wordt verwijderd zegt genoeg.

  • Van Wolferen schoof ooit aan bij de Bilderberg conferentie, maar daar zwijgt hij over als het graf.
   Bovendien trapt hij in zijn betogen altijd alleen maar open deuren in.

  • ROFLMA.
   Putin als ‘young global leader’? Putin was al meer dan 20 jaar te oud toen dat project werd gestart en er al een uitzondering werd gemaakt voor Merkel. Misschien tijd om de slaap uit uw ogen te wrijven.

   En wereldwijd communisme? Uw gedachtegang is als de Amerikaanse; gestopt in de jaren ’60-’70 of zo. Het moderne Rusland is geen communistisch land meer zoals het was achter het IJzeren gordijn. Ik ben zelf in Oost-Europa en Rusland geweest VOOR en NA de val van de muur en het is echt een wereld van verschil. Hoewel het achterland nog achterloopt zijn de grote steden modern. En overigens lang niet zo vies of bevolkt door zwervers en Afrikanen als de westerse steden.

   Putin heeft diverse malen duidelijk gemaakt niet te kunnen tolereren dat Ukraine bij de NAVO komt en daar heeft hij goede redenen voor. Het is de NAVO die al bijna 30 jaar aggressief naar het oosten oprukt, niet Rusland naar het westen. Het is de NAVO die steeds weer offensief materieel langs de grenzen plaatste en dan mekkerde dat Rusland daarop reageerde door zelf ook eenheden te plaatsen.

   Het was het westen dat na de verkiezingen in Ukraine in 2014 de zaak destabilseerde door een revolutie te steunen tegen een democratisch gekozen regering.
   Het is Putin die diverse pogingen heeft gedaan om te de-escaleren en werd weggehoond door het westen.

   Nu de maat vol is kan alleen een doofstomme, blinde, in een grot wonende heremijt denken dat het de schuld van Putin is.

 2. Go Putin , hij is geweldig en ruimt de cabalnesten op daar.

  Oekraine is 1 van de hoofdplekken van de cabal en stap voor stap worden deze ontmanteld.

  Ik hou van die man laat hem maar beuken dat maakt de deepstate met de dag zwakker.

 3. Real life RISK. Zielige politieke psychopaten. En achterlijk volk dat meedoet als soldaatje in deze strijd. Dom slaafs volk.

 4. Als de Duivel een ruwe vrijpartij wil houden
  Duivel = Amerika en al zijn kontjes likkers
  Inclusief Nederland
  Als de Duivel inclusief zijn poppetjes een bedreiging begint te vormen dan gaat de Beer zijn klauwen pas uit het wollen vacht naar buiten toveren
  Waag het dus niet
  Denk er zelfs nooit aan om Grote Broer Putin de les te lezen
  Hij is Barmhartig
  Warm Hartig
  Maar probeer hen niet uit te testen
  Duivel via loop hondjes
  U bent gewaarschuwd

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in