De gesanctioneerde Russische kunstmest- en steenkoolmagnaat Andrej Melnitsjenko waarschuwt dat er een wereldvoedselcrisis kan ontstaan als het conflict in Oekraïne niet snel ophoudt.

“De gebeurtenissen in Oekraïne zijn werkelijk tragisch,” zei Melnichenko in een commentaar dat door zijn woordvoerder naar MSN werd gestuurd, schrijft Ethan Huff.

“Wij hebben dringend vrede nodig. Als Rus van nationaliteit, Wit-Rus van geboorte en Oekraïner van bloed, voel ik grote pijn en ongeloof als ik zie hoe broederlijke volkeren vechten en sterven.”

Melnichenko zegt dat een van de “slachtoffers” van de crisis “de landbouw en de voedselvoorziening zal zijn,” aangezien Rusland en Oekraïne samen belangrijke bestanddelen van de wereldvoedselvoorziening leveren.

Melnitsjenko, die zich aansluit bij de door het bedrijfsleven gecontroleerde media om de schuld bij de invasie te leggen, voegt eraan toe dat hij gelooft dat de “snel stijgende prijzen,” ook wel inflatie genoemd, geen direct gevolg zijn van de corruptie van het centrale bankwezen en Wall Street, maar veeleer van de oorlog.

Als miljardair en oprichter van Ruslands grootste ammoniumnitraat- en steenkoolproducenten, EuroChem en SUEK, behoort Melnichenko tot de vele Russische oligarchen die het doelwit zijn geworden van Westerse sancties wegens het conflict. Om het geld binnen te laten rollen heeft Melnitsjenko het nodig dat het conflict ophoudt.

Hoeveel duurder zal het nog worden voordat wij een breekpunt bereiken?

Sinds de invasie is de inflatoire druk, die al sterk was gedurende de hele plandemie, nog sterker geworden. Daardoor konden de media de invasie de absolute schuld geven, in de hoop dat de mensen de plandemie, de ineenstorting van de markten in 2008, die nooit echt opgelost is, en meer dan 100 jaar particulier centraal bankieren door de Federal Reserve, helemaal zouden vergeten.

  Oekraïne Dag 13: De val van Mariupol gaat dicht nu Rusland naar het oosten begint te trekken

Nu worden we allemaal geacht Poetin maar de schuld te geven van de torenhoge benzineprijzen, de stijgende voedselprijzen, de problemen met de toeleveringsketen, de tekorten, en nu een gebrek aan export van kunstmest vanwege de westerse sancties tegen Rusland.

De tarwe- en maïsprijzen blijven stijgen, evenals de kosten van kunstmest. Rusland neemt naar verluidt ongeveer 13 procent van de wereldproductie van kaliumchloride, fosfaat en stikstof voor zijn rekening, drie belangrijke landbouwinputs die nodig zijn voor grootschalige industriële landbouw.

“De productie is sterk afhankelijk van aardgas, waarvan de kosten ook zijn gestegen ten gevolge van het conflict in Oekraïne,” beweert MSN.

De Verenigde Staten staan weliswaar op de tweede plaats in de wereld wat tarweproductie betreft, na Rusland, maar de binnenlandse productie alleen zal wellicht niet voldoende zijn om de verloren export te compenseren. Eerder in de maand riep het Russische Ministerie van Handel en Industrie de kunstmestproducenten van het land op om alle export op te schorten.

“Dit zal nu leiden tot een nog hogere voedselinflatie in Europa en waarschijnlijk voedseltekorten in de armste landen van de wereld,” waarschuwt Melnitsjenko, die opmerkt dat de voedselprijzen tijdens de plandemie al aan het stijgen waren.

Na de sancties heeft Melnichenko ontslag genomen als bestuurslid en belangrijkste begunstigde van zowel EuroChem als SUEK. EuroChem beweert tot de top vijf van kunstmestbedrijven in de wereld te behoren.

“De uitvoer zal tegen april hervat worden,” schreef iemand op Natural News over de kunstmestsituatie in Rusland. “Tegen die tijd zal Rusland losgekoppeld zijn van SWIFT, wat extra vertragingen oplevert voor de verwerking van de betalingen.”

  30 tekenen dat u misschien een Imperium Simp bent

“De Amerikaanse agro-coöperaties zijn in de jaren ’90 failliet gegaan door opslagsubsidies van de overheid aan bedrijfsboerderijen en door marktmanipulatie van de geconsolideerde vleesproductie en de verpakkingsindustrie, en door EPA-regulering van de petrochemische en kunstmestproductie!” zei iemand anders, die een beetje achtergrond gaf over hoe de Amerikaanse landbouw al decennia lang ontmanteld wordt.

“Onze Farmers Union fabriek in Lawrence, Kan. is gesloten en Farmland Meats is verkocht. De raffinaderij in Coffeyville werd gesloten vanwege de nieuwe EPA-eisen voor MBTE-mengsels, en nu moet onze plaatselijke olie met een hoog zwavelgehalte per vrachtwagen naar Oklahoma of Texas vervoerd worden. Onze regering wil dat wij een langzame uitputtingsdood sterven en is bezig het leven uit ons land te zuigen!”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Strenge economische sancties tegen Rusland zullen de economische zelfmoord van het Westen inluidenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelGepensioneerd kolonel Macgregor van het Amerikaanse leger: Poetin’s doel in Oekraïne “Bijna bereikt”
Volgend artikelPas op voor de Ides van maart… Rusland verslagen en Poetin vermoord?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  • Nederland zou alle landbouwgrond, wat nu gebruikt wordt om veevoer te produceren ( voor slachtvee, wat meest geéxporteerd wordt) kunnen inzetten voor biologische land-en tuinbouw. Dat lijkt mij een win-win situatie. Dán zouden we genoeg voedsel hebben.
   Niet afhankelijk van kunstmest-import uit Rusland. Niet afhankelijk van soja-import uit de gesloopte Amazone wouden…bijvoorbeeld…
   Maw..dat elk land gewoon weer voor zichzelf zorgt. Met nederlanders die zich daar ook verantwoordelijk voor voelen. Nederlanders die zich (weer ) verantwoordelijk voelen voor hun EIGEN land en bevolking…
   Laten we eerlijk zijn..die miljoenen buitenlandse vluchtelingen/asielzoekers zullen hier niet in de frontlinie gaan staan..

   • Goed zo Mikkie ! Kunnen we eindelijk eens leren massaal die bodemverziekende kunstmestrommel af te zweren en bewijzen dat het een Leugen is dat biologische aanpak de wereld niet zoukunnne voeden…Toen Mansholt vroeger met de grootschaligheid en industrialisering kwam stonden de kapitaalschrapers te juichen omdat ze direct mogelijkheden voor roofbouw en uitbuiting zagen…Toen Mansholt tot inkeer kwam en getuigde dat het toch niet de goede weg, laat staan de beste was, was hij ineens een slechte en een stommeling…Maar de parasitaire roofbouwplegers, dom kortzichtige uitbuiters en verziekers van mens en milieu zitten echt aan de kant van de rücksichtlose macht- en miljardenschrapers-tegen-elke-prijs waar wij momenteel tegen knokken !

  • Zelfvoorzienend is niet altijd mogelijk. Maar de (voedsel)bronnen moeten wel redelijk gedecentraliseerd zijn zodat bij het wegvallen van een bron de impact beperkt blijft.

  • Beste Mary,
   Het is schande dat voedsel en de grondstoffen als politieke dwangmiddelen worden gebruikt.
   Er zijn landen die niet zelfvoorzienend kunnen zijn/worden v.w.b. voedsel.

 1. En toevaaaaaaallig is er net een uitbraak van “kippenziekten” en mogen die niet vervoerd worden. Joh, wat een toeval.
  Overigens heeft nederland meer dan genoeg voedsel als het niet alles naar het buitenland zou verschepen. Maar dan moet je natuurlijk niet de boeren gaan onteigenen.

  • Ik heb ernstige twijfels over die kippenziekte. Wij lopen beide minimaal een uur in het veld. Mét de honden. Wij hebben nog nergens een dode vogel gevonden behalve langs de snelweg..aan flarden.ik denk dat de vogelgriep een heel andere oorzaak heeft.
   Net als de bse/mkz in de jaren 80 op de Veluwe. Toen is een man, verdacht van malafide zaken, naar Zuid Afrika gevlucht .

 2. Vele schijnen voorbij te gaan dat de 2 jaar covid-19 hoax alle aan en afvoerlijnen hebben verstoord en doordat vele arbeiders overleden zijn of gehandicapt zijn geraakt door de vaccins. Zijn er grote gaten gevallen in de aan en afvoer keten, daar er 2 jaar lang een minimale vraag was van voedsel, hebben vele boeren minder geplant. Want in 2020 is enorm veel voedsel door gedraaid en vernietigd, door vraag uit val. Zo ook dat er al decennia lang door de linksen milieu fascisten het olie en gas verbruik in het verdomhoekje hebben geplaatst. Nu met de grote groene verdrag van de EU dit extra is gaan belasten, waardoor de prijzen van alles al 2x zo duur al werden. Maar om nu Rusland de schuld te geven vanwege Oekraïne, is wel heel erg kort door de bocht. Want de voedsel tekorten nu heeft niets te maken met Rusland of Oekraïne. Deze klap komt pas in het najaar als het oogstseizoen er is. Daar de landbouw en veestapels verpaupering in de EU en Amerika al decennia bezig is en het steeds nijpender wordt, begint het ons nu pas op te vallen. Dat ligt buiten Rusland of de Oekraïne. Wat er ook bij komt is dat wereldwijd we nu even een versoepeling van de lock-downs hebben, waardoor iedereen weer massaal van het kleine beetje voorraad van 2021 aan het opkopen is. Dan gaat elke prijs pieken, als de vraag hoger is, dan het aanbod. Maar als jij je oogkleppen verdomd af te doen, om het totale plaatje te kunnen zien. Denk je dat het alleen aan Rusland ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in