© РФ/ТАСС

Het Russische ministerie van defensie zegt dat het een grote voorraad militair materieel uit de Verenigde Staten en Europese landen heeft vernietigd in de buurt van het spoorwegstation Bohodukhiv in de Oekraïense regio Kharkiv, bericht Presstv.ir.

Het ministerie zei zaterdag dat het vrijdagnacht 18 Oekraïense militaire faciliteiten heeft getroffen, waaronder drie munitiedepots in Dachne, bij de havenstad Odesa.

Westerse naties hebben Rusland brede economische sancties opgelegd en steeds grotere hoeveelheden wapens verscheept om de Russische strijdkrachten te confronteren.

Eerder in mei zei het Russische ministerie van defensie dat het een raketaanval had uitgevoerd op een militair vliegveld bij de havenstad Odesa, waarbij een landingsbaan en een hangar met wapens en munitie, die door de VS en Europese landen aan Oekraïne geleverd waren, vernietigd werden.

Franse generaal: Westen moet zich schrap zetten voor langdurige rivaliteit met Rusland

Generaal Thierry Burkhard, de algemene stafchef van de Franse strijdkrachten, heeft in een interview met AFP gezegd dat het Westen zich moet voorbereiden op een langdurige rivaliteit met Moskou, die verder dreigt te gaan dan het huidige conflict.

Europa moet zich herbewapenen en zijn eigen eenheid versterken voor wat een periode van “lange concurrentie” met Rusland zal zijn, zo werd hij geciteerd.

“Wij moeten goed beseffen dat de Russen een langetermijnstrategie hebben,” voegde Burkhard eraan toe, wijzend op de nadruk die Moskou heeft gelegd op de ontwikkeling van gespecialiseerde capaciteiten, waaronder hypersonische wapens.

“Zij zijn bezig met een informatieve strijd en zij hebben het Westen in een vorm van energieafhankelijkheid gebracht. Ons gebrek aan vrijheid van handelen komt doordat wij in dit door Rusland opgestelde spinnenweb zitten.”

  Werd de Turkse aardbeving door de mens veroorzaakt? Nou, de technologie bestaat

Pentagon ontkent rol bij het tot zinken brengen van de Moskva

Het Pentagon ontkende berichten dat het de Oekraïense strijdkrachten heeft geholpen bij het tot zinken brengen van het Russische oorlogsschip Moskva in de Zwarte Zee vorige maand, in een verbluffende tegenslag voor de militaire operatie van Moskou.

“Wij waren niet betrokken bij de beslissing van de Oekraïners om het schip te treffen of bij de operatie die zij uitvoerden,” zei Pentagon-woordvoerder John Kirby in een verklaring.

“De Oekraïners hebben hun eigen inlichtingencapaciteiten om Russische marineschepen op te sporen en aan te vallen, zoals zij in dit geval hebben gedaan,” zei hij.

Amerikaanse media hebben de afgelopen dagen gemeld dat de Verenigde Staten Oekraïne hebben geholpen bij het identificeren en richten op de Moskva en ook op Russische generaals terwijl ze in het veld zijn.

Kremlin: Polen zou een bron van dreiging kunnen zijn

De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, zei dat er vijandige retoriek uit Polen kwam, en dat Warschau “een bron van dreiging” zou kunnen zijn.

Polen heeft het voortouw genomen bij oproepen aan de EU om de sancties aan te scherpen en aan het westelijke NAVO-bondgenootschap om Oekraïne te bewapenen, terwijl het probeert weerstand te bieden aan Russische troepen die het oosten van het land veroveren.

Stanislaw Zaryn, een woordvoerder van de Poolse veiligheidsdiensten, beweerde dat Rusland al verscheidene dagen een gecoördineerde desinformatiecampagne tegen Polen voert, met inbegrip van suggesties dat het een bedreiging zou kunnen zijn voor de territoriale integriteit van Oekraïne.

“Het doel van de Russische acties is om wantrouwen tussen Polen en Oekraïne te creëren, alsook om Polen te belasteren en het voor te stellen als een gevaarlijk land dat conflicten in Oost-Europa opwekt,” schreef hij in een commentaar per e-mail.

  Het Oostfront van de Oekraïners is ingestort: Kiev evacueert 53 nederzettingen in Kharkiv - Oekraïense AFU: Russen hebben een "Schokvuist" gemaakt

Functionaris: Rusland blijft “voor altijd” in Zuid-Oekraïne

Andrej Turchak, een hoge ambtenaar van het Russische parlement, zei dat zijn land voorgoed in het zuiden van Oekraïne zal blijven.

“Rusland is hier voor altijd. Daar mag geen twijfel over bestaan. Er zal geen terugkeer naar het verleden zijn,” zei hij.

“We zullen samenleven, deze rijke regio ontwikkelen, rijk aan historisch erfgoed, rijk aan de mensen die hier wonen,” voegde Turchak eraan toe.

Britse ambassadeur ontboden door Rusland over nieuwe sancties

De Britse ambassadeur in Moskou, Deborah Bronnert, is ontboden bij het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken om gewaarschuwd te worden over nieuwe Britse sancties die aan Russische media zijn opgelegd, in een beweging die wordt gezien als een voorbode van represailles tegen Britse persactiviteiten in Rusland.

In een verklaring laat op vrijdag zei het ministerie dat Rusland “hard en vastberaden” zal blijven reageren op alle sancties die door Londen worden opgelegd.

Het Verenigd Koninkrijk kondigde eerder deze week sancties aan tegen het staatstelevisiestation Channel One, en beschuldigde het van “het verspreiden van desinformatie in Rusland, waarbij de illegale invasie van Poetin wordt gerechtvaardigd als een “speciale militaire operatie””.

Groot-Brittannië heeft ook sancties opgelegd aan een groep Russische journalisten die bij het Russische leger in Oekraïne zijn ingelijfd, waaronder Evgenij Poddubny, oorlogscorrespondent voor de Staatsomroep van Radio en Televisie van Rusland, Alexander Kots, oorlogscorrespondent voor de Russische krant Komsomolskaja Pravda, en Dmitrij Stesjin, een speciale correspondent voor dezelfde krant.

Rusland ontkent graan te stelen uit Oekraïne

Informatie dat Rusland graan uit Oekraïne steelt is waarschijnlijk nep, verklaarde Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov, nadat een functionaris van het voedselagentschap van de VN had gezegd dat er tekenen waren dat Rusland graan uit bezette gebieden van zijn buurland had weggetransporteerd.

  Het gaat beginnen: EU Commissie bereidt zich voor op blackouts en Wereldoorlog III

“Wij hebben geen informatie, het lijkt nep te zijn,” zei Peskov.

Een ambtenaar van het voedselagentschap van de VN zei vrijdag dat bijna 25 miljoen ton graan vastzat in Oekraïne en niet weg kon vanwege infrastructurele problemen en de blokkade van havens in de Zwarte Zee.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens parlementslid – “Wij strijden voor de Nieuwe Wereldorde”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe elite zal hun “gouden paspoorten” gebruiken om het land te ontvluchten en de rest van ons achterlaten voor een nucleaire oorlog
Volgend artikelTrump spoort niet: MAGA-menigte niet onder de indruk als Trump vriendschap verkondigt met Johnson & Johnson erfgenaam tijdens rally
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. “Zij zijn bezig met een informatieve strijd en zij hebben het Westen in een vorm van energieafhankelijkheid gebracht. Ons gebrek aan vrijheid van handelen komt doordat wij in dit door Rusland opgestelde spinnenweb zitten.”

  Tja zo lust ik er ook nog wel een paar van Generaal Thierry Burkhard, simpel gezegd wie is er nu bezig om de burgerrechten en zwaar bevochten westerse vrijheden te vernietigen dit kan n.m.m. onder 1 noemer terug gebracht worden namelijk de Verenigde Zionisten Staten.

  De VS en zijn “illustere” bondgenoten in het satanische kwaad de EU vazalstaten en natuurlijk de NATO zijn en helpen Amerika bij het uitvoeren van de proxy-oorlog tegen Rusland, feitelijk staat Oekraïne hier los van, het is een offerande, een lichtschaakstuk voor de groothandelaars in menselijk leed.

  • >Ons gebrek aan vrijheid van handelen komt doordat wij in dit door Rusland opgestelde spinnenweb zitten.”

   Waar hebben ze het over?

   Ze zijn in de verdediging gedrongen.

   Dat is het democratische handboek.

   Verhaaltje van Obama: Leugen en waarheid wandelen langs het kanaal.
   Leugen komt op het idee om erin te springen en zegt tegen waarheid zijn kleren uit te doen, en dan springen ze samen.
   Maar leugen springt niet, pakt de kleren van w1arheid en gaat ermee aan de haal…

   Sindsdien, loopt de naakte waarheid achter de leugen aan…

   Ziet u?

   En nu de rollen zich beginnen te keren, (althans, dat is mijn indruk) kunnen ze daar niet tegen, en moet dat vermeld worden.

   Dan zie je dat het offensief nemen met bullshit door democraten, daadwerkelijk tactiek was om u geen ademruimte te geven, zodat je niet kan terugdenken aan eerdere mainstraimmedia-beweringen, om dan op te merken dat niets van wat ze zeggen, klopt.
   Ze rekenen op uw ijzersterk regenworm-geheugen.

 2. Natuurlijk zitten de yanks hier achter.
  Waarvoor vliegt er anders een “luister”drone boven de zwarte zee op en neer.

 3. Ik denk dat de Amerikaantjes er niet mee inzitten dat al hun geleverde verouderde brol kapotgeschoten wordt.
  Dit zal sowieso betaald moeten worden aan Uncle Sam.

 4. De communistische partij in het Kremlin zegt zoveel. Voor het overgrote deel is het doorzichtige propaganda volgens het patroon van ‘active measures’. Deze website lijkt daarin gevangen te zitten. Tijdens een conflict sneuvelt de waarheid als eerste en dat aan beide zijden. Partij kiezen is contra-productief waardoor een evenwichtige beoordeling faalt.

 5. Wordt tijd dat Rusland spieren laat zien; Azovstal met bunkebusters en andere middelen afmaken. ze hebben ook een versie van “Daisies”.

 6. Transporten zijn te groot om ongezien in Oekraine te komen.
  De transporten aanvallen zou strategischer zijn.

  Nog beter: als er weer eens een “hoge”is in Kiev, of Zelensky een show maakt: dat gebouw waarin hij zit te grazen nemen…
  Kop van slang af en zo…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in