Honderdtwintigduizend Russische troepen hebben zich verzameld in de buurt van Kremina en bereiden zich voor om op te rukken naar Koepiansk en Kharkov, onthulde de voormalige directeur van het Royal Institute of Defence Studies, professor Michael Clarke, op een tv-kanaal.

De Britse analist en professor sloeg alarm en benadrukte dat Rusland het Westen had verrast. Als er meer Russische troepen samenkomen in de richting van Kharkov vanaf de Belgorod-kant, waar ze zich onlangs hebben samengetrokken, dan zal de situatie heel erg moeilijk worden voor de Oekraïners die vastzitten in Zaporizhzhya, schrijft Warnews247.

De Britse professor heeft het bij het rechte eind: ondanks het feit dat de Oekraïners 8 brigades hebben gemobiliseerd (eergisteren werden er nog twee gemobiliseerd) in het gebied, hebben ze nog niets bereikt.

De Russen rukken op door de Oekraïense loopgraven en vestingwerken om ze stap voor stap te ontmantelen en de beelden van de slagvelden zijn erg grimmig.

Tientallen doden, gewonden en krijgsgevangenen, terwijl Oekraïne in weer een ander deel van het front lijkt te wankelen. Er zijn ook zware verliezen in de gelederen van de buitenlandse huurlingen.

Video: chaotische strijd tussen Russen en Oekraïners in het bos van Kremina.

Professor Clarke: 120.000 Russische soldaten verzamelen zich in Kremina

De afgelopen weken hebben de strijdkrachten van de Russische Federatie hun operaties in de regio Kremina opgevoerd. Het Russische leger verzamelt er aanzienlijke troepen. Deze gebeurtenissen baren het Westen zorgen.

Professor Michael Clark, voormalig directeur van het Britse Royal Institute of Defence Studies, merkt bezorgd op dat Rusland zijn troepen in deze regio heeft uitgebreid. Hij benadrukt dat de strijdkrachten van de Russische Federatie in Kremina “tegen alle verwachtingen in” stand hebben gehouden.

  Zwakke propagandapraatjes

Clark benadrukt dat daar nu tienduizenden Russische troepen geconcentreerd zijn. Volgens sommige bronnen zijn het er wel 120.000, hoewel de professor zelf van mening is dat dit cijfer enigszins overdreven is.

“De activering van de strijdkrachten van de Russische Federatie bij Kremina lijkt op het begin van een Russische tegenaanval,” concludeert de Britse militaire expert.

“Terwijl de Oekraïners langs deze lijnen oprukken (Zaporizja en Yuzhno-Donetsk), lijkt het erop dat de Russen hun eigen tegenoffensief zullen lanceren,” merkt Clark op.

Hij benadrukt dat het Westen geen idee heeft wat voor troepen er bij Kremina geconcentreerd zijn, hoeveel het er zijn, wat voor wapens ze hebben, wat het trainingsniveau van het personeel is.

Het is mogelijk, meent Clark, dat de Russische strijdkrachten zullen proberen om de gebieden die ze in 2022 in de regio Kharkiv verloren, terug te veroveren.

In het licht van het mislukte tegenoffensief in de richting van Zaporizhzhia voorspelt een dergelijke wending niet veel goeds voor Oekraïne.

In het bijzonder zouden de strijdkrachten van de Russische Federatie bij succes in deze richting een aanval op Kharkov zelf kunnen lanceren.

De Britse analist heeft de klok geluid…

Bekijk de video van wat de Britse professor en analist onthult.

De Russen rukken op ten westen van Kreminna op de O-130501 weg

Tegelijkertijd meldt de Amerikaanse militair deskundige en auteur Chuck Pfarrer dat het Russische leger al enkele dagen achter elkaar een offensief op meerdere fronten uitvoert in de buurt van Kreminna. Hij benadrukt dat dit offensief van meerdere kanten wordt uitgevoerd.

  Instorting op komst: Inflatie eurozone springt naar recordhoogte 10,7%

Ten westen van Kreminna rukken Russische troepen op langs de O-130501 verkeersas en bereiken al het Zherebetsky gebied, waardoor het Russische bruggenhoofd binnen de verdedigingszone van de Oekraïense strijdkrachten steeds verder wordt uitgebreid.

Oekraïense media melden de terugtrekking van een van de Oekraïense brigades aan de grens van het Serebryansky bosdistrict in de regio Luhansk.

De gepensioneerde luitenant-kolonel van de strijdkrachten van Lugansk, Andrei Marochko, meldt dat het Oekraïense leger in dit gebied aanzienlijke verliezen lijdt. De lichamen van dode Oekraïense soldaten zijn al een week niet van het slagveld geëvacueerd.

De Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne meldt dat Russische troepen oprukken naar Belogorovka in de richting van Krasnolimansky. Oekraïense stellingen liggen zwaar onder vuur in het gebied van de nederzettingen Serebryanka, Verkhnekamenskoye, Razdolovka. Russische luchtmacht en rakettroepen voerden aanvallen uit op het Oekraïense leger in de gebieden Ivanovka, Torsky, Disputed en Dibrova.

Nu ontwikkelt de situatie aan het front van Lugansk zich precies andersom dan de Oekraïners hadden verwacht: de Russen zijn minder dan twee kilometer verwijderd van de buitenwijken van Seversk.

Video met grimmige beelden: Russische VDV’s hebben de Oekraïense loopgraven in Kreminna gezuiverd.

Video: Dode Oekraïners op de confrontatielijn in het Kreminna-bos.

Video: Russen en Tsjetsjenen in het Kremina-woud.

Kaart met de multi-front aanval van Russische troepen in de regio.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – VS geeft beelden vrij van Russische Su-35S die probeert hun MQ-9 Reaper-drone neer te laten storten boven Syrië & Franse AMX-10’s branden als droge kartonnen dozenVolg Frontnieuws op Telegram

  Wij hebben de vijand ontmoet en hij is ons

Lees meer over:

Vorig artikelWoke acteur Richard Gere deelt video waarin hij fans vraagt om te helpen Europa te overspoelen met meer moslimmigranten
Volgend artikelAutopsiestudie die massale sterfgevallen door vaccins aantoonde binnen enkele uren verwijderd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Allez, ze zijn hier in België langzaam begonnen om hun kar te keren. Na maanden stoere praat dat Oekraïne met onze steun die criminele Russen eens een lesje ging leren wordt er sinds gisteren in kleine kolommetjes melding gemaakt van “geheime gesprekken tussen beide partijen om tot een compromis te komen” nog gauw eraan toevoegend “zonder de steun van de VS”. De eerste geluiden duiken al op dat de instorting van Rusland nog niet voor gauw zal zijn. Er is in onze media ook al sprake van “jarenlang durend conflict”, langzaam wordt het stoere narratief aangepast.

  • Een overeenkomst met Banderastan is waardeloos.
   Vorig jaar maakten de Russen al een overeenkomst en trokken terug van Kiev.
   De oekies braken die overeenkomst direct
   De minsk akkoorden: daar wilde de Oekies zich helemaal niet aan houden.

   De enige manier voor vrede: onvoorwaardelijke overgave.
   –de nazis arresteren en vervolgen
   –de gasten die RU soldaten martelden opsporen en mee afrekenen
   –leger ontbinden
   –land verdelen; Banderastan: zoals in 1919.

   En misschien hebben de vuilnis organisaties–USA–NATO–Brussel dan geleerd, dat je echt niet Rusland moet bespotten of aanvallen; dat loopt altijd slecht af.

 2. Het valt mij op dat er in deze nieuwe reportage ook oude(re) filmpjes worden gebruikt. Ze lijken wel op mekaar.
  Dat van die loopgraven en lijkzak heb ik eerder gezien.

 3. Hoop dat de Russen de corrupte Amerikaanse NAVO totaal vernietigen in Oekraïne. Omdat de NAVO alleen maar oorlogstaal uitkraamd naar iets wat zij zelf al jaren hebben uitgelokt maar niet verwachtte dat de Russen xo ver in tactiek waten, dachten dat ze tegen 1 of ander Irak land vechten. Dus zeer incompetent zooitje in Europa.

 4. Wordt de “ RUSSICHE BEER EINDELIJK ECHT WAKKER.” ❓❓
  Eerst de tegenpartij “ leeg laten bloeden “ met manschappen en wapens, en dan nu overgaan van en Speciale Militaire Operatie naar ……gevechtshandelingen , oorlogshandelingen.

  Putin is een ECHTE strateeg. ‼️

  De NAVO heeft slechts “ vergadertijgers” die met beide handen gebonden zijn aan hun “ broodheren” ( wapenindustrie en politieke leiders , die ook uit die ruif ontvangen) de NAVO MET EEN “ bloeddorstige “ chief in de USA die in het verleden alleen maar onzinnige oorlogen heeft verloren.

  Het enige gevaar is het ONGELEIDE PROJECTIEL ZELENSKY……. als hij bommen gaat gooien op de kerncentrale…..in Zaporozhye hoe zullen zijn “ oorfluisteraars “ dan reageren??

  Of………. Hebben ze hem inmiddels door……? Begrijpen ze dan EINDELIJK dat Zelensky alles aan elkaar liegt en bedriegt om ZIJN EIGEN HACHJE TE REDDEN…….En dat is ZIJN LEVEN, want dat staat op het spel………zijn “ maatjes “ ondergeschikten, of legerleiding hebben BIJ HET BEGIN VAN DE OORLOG GEZWOREN…… ALS HIJ GEEN WAPENS MEER KRIJGT VAN HET WESTEN ZE HEM ZULLEN VERMOORDEN…….
  EN…….. HIERTOE ZIJN ZE IN STAAT…..waarom……. De “ commandant / “ leger leiding “ die in het begin van deze oorlog in bespreking was met Rusland……. Die man die op papier , met Rusland een overeenkomst had, waar Putin mee zat te zwaaien toen de 4 Afrikaanse presidenten op bezoek kwamen ter bemiddeling, die man, is bij aankomst in Kiev VERMOORD…… EN DAT ZELFDE LOT ZAL BIJ EEN NEDERLAAG VAN HET UKRAINSE LEGER ZALENSKY TREFFEN‼️‼️En dat weet hij heel goed…….ze kennen daar maar 2 dingen…Winnen of de dood❗️
  DUS IN UKRAINE GELDT; GESPREKKEN OVER VREDE= VERMOORD WORDEN…..

  Dit zijn de bandaristen, de nazi’s waar Putin naar op zoek is….❗️
  De echte aanleiding van deze oorlog is dat de bandaristen in DONBAS en Lugansk al 15.000 ethnische Russen had vermoord….❗️Omdat ze Russisch zijn……❗️Die strijd was al heel lang bezig, vergeet niet dat door dit onderlinge conflict de MH 17 is neergeschoten……. ❗️Toen vermoordden ze daar al Russen….❗️
  VERGEET DAT NIET‼️

 5. Personelijk ben ik van mening, dat het tijd is dat Poetin een ultimatum stelt.

  B.v. onvoorwaardelijke overgave, of we vegen…………. van de kaart met een neutronen wapen.
  Drie dagen tijd.
  Waarom?
  Simpel, ik en veel anderen verwachten een valse vlag aanval op een kerncentrale, of eeen andere provokatie om WO3 te laten beginnen.

  Vergeet niet: USA en Nato staan te trappelen ervoor!

  –Niet vergeten: in 2015 schoten de Oekies MH17 neer op verzoek van Rutte, in opdracht van USA
  –in 2016 waren ze fanatiek aan het Russen vermoorden; die aanvallen op burgers kostten toen 8 millioen dollar per dag.

  Daarom zeg: streep eronder, afrekenen.

  • Pierre H.M.van de Kletersteeg,
   Is helemaal niet waar.. Ze schijten in hun broek van angst om het tegen de beer op te nemen. Ze worden verpletterd als ze dat doen. Net als het Derde Rijk in W.O.2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in