De 22e dag van de Russische militaire operatie in Oekraïne is verlopen langs het pad dat door de ontwikkelingen van de laatste dagen was uitgestippeld. Zowel Oekraïne als Rusland meldden geen grote militaire doorbraken in de vorm van het veroveren van grote steden of offensieve operaties. Niettemin hebben de gezamenlijke strijdkrachten van Rusland, de DPR en de LPR opnieuw de voet aan de grond gekregen van de troepen van Kiev in de regio Donbass, schrijft Veteranstoday.com.

Tezelfdertijd consolideerde Rusland zijn terreinwinst rond de Oekraïense hoofdstad en in het noordoosten van het land, en herschikte het zijn eenheden in de regio Mykolaiv, waardoor de voorwaarden werden geschapen voor de opmars langs de westelijke oever van de Dnipro-rivier in het zuiden van Oekraïne.

Evenals in de voorgaande dagen vonden op 17 maart de meest actieve militaire acties plaats in de regio Donbass.

Strijdkrachten van de Volksrepubliek Lugansk, gesteund door het Russische leger, hebben hun operatie voortgezet, gericht op de volledige uitschakeling van de groepering van de strijdkrachten van Kiev in de agglomeratie Severodonetsk-Lysichansk [1]. Volgens het Russische leger zijn de troepen van de LPR reeds vanuit verschillende richtingen Rubejnoe, ten noorden van de agglomeratie, en de stad Severodonetsk binnengetrokken. Eerder hebben zij daar de facto de beweging van de troepen van Kiev afgesneden door het zuidoosten van Severodonetsk te bereiken.

Pro-Kiev eenheden daar worden rechtstreeks bedreigd met de volledige omsingeling en proberen zich nu langzaam onder aanvallen van de Russische luchtmacht terug te trekken in de richting van Slovyansk en Kramatorsk. Het voornaamste doel van de eenheden van Kiev die in de agglomeratie Severodonetsk-Lysichansk [2] blijven, is tijd te winnen en de opmars van LPR, DPR en Rusland in de regio te vertragen.

In de sector ten zuiden van de agglomeratie Severodonetsk-Lysichansk zijn door Rusland geleide troepen bezig geweest om de stad Popasnaya [3] veilig te stellen. De stad zelf blijft grotendeels in handen van de oprukkende troepen. Intussen moeten de eenheden van Kiev nog steeds van het platteland worden teruggedrongen.

Op 16 en 17 maart voerden eenheden van de Volksrepubliek Donetsk offensieve acties uit om de dorpen Maryinka, Slavnoe en Sladkoe in te nemen in de sector van operaties ten oosten van de stad Donetsk [4]. Er werden geen grote overwinningen behaald. De gebieden Maryinka, Peski en Adviivka [5] zijn goed versterkte bolwerken van de troepen van Kiev op het platteland van de hoofdstad van de DPR. De uitschakeling van deze sterke punten als onderdeel van de directe aanval erop is een ingewikkelde taak, die tijd zal vergen. Hoogstwaarschijnlijk zullen zij pas samen vallen met de algemene ineenstorting van de gehele verdedigingslinie van de troepen van Kiev aldaar.

Klik voor video RUSSIAN SLOW ADVANCE FACES UKRAINIAN VIRTUAL VICTORIES: TWENTY-FIRST DAY OF MILITARY OPERATIONS IN UKRAINE

Tegen de avond van 17 maart hebben eenheden van de Russische Strijdkrachten tactische successen geboekt ten zuidoosten van Maryinka door de dorpen Novomaiskoe en Prechistovka in te nemen. Deze opmars dreigt Maryinka af te snijden van de rest van de eenheden van de Oekraïense strijdkrachten die nog in de sector aanwezig zijn.

Wat de DPR betreft, haar militaire autoriteiten hebben verklaard dat zij tijdens de opmars om Maryinka te bevrijden, 3 Amerikaanse militaire instructeurs hebben geëlimineerd.

Volgens de DPR-verklaring hebben de DPR-troepen tijdens de operatie om de nederzetting te bevrijden een bolwerk van het 1ste gemechaniseerde bataljon van de 54ste Brigade van de Oekraïense Strijdkrachten uitgeschakeld. DPR-eenheden meldden dat daar buitenlandse wapens en persoonlijke bezittingen gevonden waren van Amerikaanse militaire instructeurs die aan de kant van de Oekraïense nationalistische bataljons aan de vijandelijkheden deelgenomen hadden. De DPR zei dat de gevonden bezittingen het mogelijk maakten deze instructeurs te identificeren als kapitein Michael Hawker, luitenant Logan Shrum en luitenant Cruz Toblin, “die in 2018 naar Oekraïne kwamen om burgers in Donbass te doden”.

Op 16 maart heeft het hoofd van de Russische delegatie bij de besprekingen in Wenen over militaire veiligheid en wapenbeheersing, Konstantin Gavrilov, gezegd dat buitenlandse huurlingen die naar Oekraïne komen, zij het lot zullen delen van degenen die onlangs bij een aanval op de militaire basis in de regio Lviv werden uitgeschakeld.

In de stad Mariupol in de regio Donetsk wordt nog steeds hevig gevochten. De gezamenlijke strijdkrachten van Rusland en de DPR werken daar aan de uitschakeling van de overgebleven leden van de strijdkrachten van Kiev. Volgens video’s en foto’s die online verschenen, rukten de Russische en DPR troepen onlangs op in het noordelijke deel van de stad en bereikten zo het Centrale District.

Troepen onder Russische leiding in de buurt van Mariupol:

Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien
Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien
Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien
Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien
Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien
Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien
Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien
Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien

Door de vorige opmarsen konden de DPR en Rusland al beginnen met de evacuatie van burgers uit de stad. Volgens de Russische kant zijn er de afgelopen dag 42.992 mensen uit de stad geëvacueerd. Eerder werd de evacuatie gesaboteerd door leden van Oekraïense nationalistische bataljons. Zij werkten en werken nog steeds om de evacuatie te verhinderen om burgers als menselijk schild te gebruiken. Niettemin staat het lot van deze misdadigers al vast, aangezien de DPR en de Russische troepen hun voornaamste bolwerken in Mariupol reeds bereikt hebben.

  10 miljoen extra vluchtelingen kunnen naar Duitsland vluchten als Oekraïne valt - Welt

Inmiddels hebben Russische troepen in de regio Mykilaiv de provinciehoofdstad vanuit de zuidelijke, oostelijke en noordoostelijke richtingen volledig geblokkeerd. De weg naar de stad Novaja Odessa, ten noorden van Mykolaiv, blijft de enige min of meer “veilige” weg die de strijdkrachten van Kiev in de stad verbindt met hun collega’s in de aanpassende regio’s.

De Russische strijdkrachten hebben naar verluidt ook hun winst veilig gesteld in het kader van de opmars naar de stad Kryvoi Rog in de Oblast Dnipropetrovsk. In deze sector bereikten de Russische strijdkrachten de lijn Kochubeevka, Mykolaivka, Visokopillya dicht bij de stad Zelenodolsk.

Wat de regio Kherson betreft, bleef de situatie daar betrekkelijk rustig. Niettemin zouden de Oekraïense strijdkrachten in de avond van 17 maart 2 Tochka-U ballistische raketten op de stad Melitopol hebben afgevuurd. Beide werden neergeschoten. Desondanks zouden overblijfselen van één van de raketten de plaatselijke gaspijpleiding geraakt hebben.

Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien

In het noordoosten van Oekraïne, in het bijzonder in de streek van Kharkiv, kan de situatie omschreven worden als een tactische patstelling. De Russische strijdkrachten bestormen de stad Kharkiv niet. De operatie om de stad Izum in het zuiden van dezelfde regio in te nemen is nog niet voltooid.

De steden Sumy, Chernihiv en verschillende kleinere steden in deze streken blijven volledig geblokkeerd door Russische troepen. Niettemin ondernemen de Russen geen actieve acties om ze in te nemen. De aandacht van de Russische strijdkrachten in het noorden is gericht op de stad Kiev. Artillerie en luchtmacht van de Russen schakelen gestaag de verdediging van de Oekraïense strijdkrachten in de sectoren Brovary en Irpen uit. De weg van Kiev-stad naar het zuiden wordt opzettelijk opengehouden om steeds meer burgers in staat te stellen de stad te verlaten.

Het Russische Ministerie van Defensie blijft video’s vrijgeven van pinpoint-aanvallen op militaire doelen in Oekraïne. Op 17 maart heeft het een video vrijgegeven van de vernietiging van een batterij Oekraïense 152-mm houwitsers met hoge-precisiewapens.

Een dronevideo toont de vernietiging van drie Oekraïense militaire houwitsers.

“Video van objectieve controle van de vernietiging van een artilleriebatterij van 152-mm houwitsers van de strijdkrachten van Oekraïne. De vuurposities van een artilleriebatterij <…> met alle uitrusting en wapens werden volledig vernietigd na een aanval met precisiewapens,” aldus de verklaring.

Backup:

Het Russische Ministerie van Defensie merkte op dat in de loop van de dag de luchtvaart en de luchtverdediging van de Russische luchtmacht een Oekraïense Mi-24 helikopter bij het dorp Belki hebben neergeschoten, evenals vijf onbemande luchtvaartuigen, waaronder een Bayraktar TB-2. Russische operationeel-tactische, leger- en onbemande vliegtuigen raakten 29 militaire installaties van Oekraïne. Daartoe behoorden één installatie van een meervoudig lanceerraketsysteem, drie commandoposten, waaronder een commandopost van een veldmobiele brigade, zes munitiedepots en 14 plaatsen waar militair materieel wordt verzameld.

Een van Bayraktar TB-2 UAV’s neergehaald in Oekraïne:

Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien
Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien

Volgens de Russische kant hebben de Russische strijdkrachten, sinds het begin van de speciale militaire operatie, vernietigd: 182 vliegtuigen en helikopters, 177 onbemande luchtvaartuigen, 1.393 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 134 meervoudige raketwerpers, 523 veldartilleriestukken en mortieren, alsmede 1.182 eenheden van speciale militaire voertuigen.

Daarbovenop gaf Rusland nog meer details vrij over het militair-biologische programma van de Verenigde Staten in Oekraïne. Documenten (link) en de volledige toespraak (link) van het hoofd van de Nucleaire, Biologokale en Chemische Verdedigingstroepen van de Russische Strijdkrachten luitenant-generaal Igor Kirillov over deze kwestie werd het volgende op de website van het Russische Ministerie van Defensie gepubliceerd:

Het Russische Ministerie van Defensie blijft materiaal bestuderen dat van medewerkers van Oekraïense laboratoria is ontvangen met betrekking tot de uitvoering van militaire biologische programma’s van de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten op het grondgebied van Oekraïne.

De westerse massamedia en sommige biologen, die meestal een tweede Amerikaanse nationaliteit hebben, uiten twijfels over de betrouwbaarheid van het door ons gepubliceerde materiaal. Ik zou uw aandacht willen vestigen op het feit dat de documenten de handtekeningen van reële functionarissen dragen en gewaarmerkt zijn door de zegels van organisaties.

Wij geloven dat de onderdelen van biologische wapens op het grondgebied van Oekraïne zijn gemaakt.

Hier is een document van 6 maart 2015, waarin bevestigd wordt dat het Pentagon rechtstreeks deelneemt aan de financiering van militaire biologische projecten in Oekraïne.

Volgens vaste praktijk worden Amerikaanse projecten op het gebied van sanitaire voorzieningen in derde landen, ook in Afrika en Azië, gefinancierd via de nationale gezondheidsautoriteiten.

Ik zou uw aandacht willen vestigen op het feit dat de overeenkomst over gezamenlijke biologische activiteiten is gesloten tussen het Amerikaanse Militaire Departement en het Ministerie van Volksgezondheid van Oekraïne. De werkelijke begunstigden van de fondsen zijn echter de laboratoria van het Oekraïense Ministerie van Defensie in Kiev, Odessa, Lvov en Charkov. De totale financiering bedroeg 32 miljoen dollar.

Het is geen toeval dat deze biolabs door het Amerikaanse Defence Threat Reduction Agency (DTRA) en het aannemersbedrijf Black & Vitch werden uitgekozen als uitvoerders van het U-P-8 project dat gericht is op het bestuderen van de ziekteverwekkers van de Congo-Crimeaanse hemorragische koorts, leptospirose en hantavirussen. Het overeenkomstige verzoek van het Pentagon om Oekraïense laboratoria bij de uitvoering van het project te betrekken, wordt op de dia gepresenteerd. Vanuit ons gezichtspunt is de belangstelling van de Amerikaanse militaire biologen te danken aan het feit dat deze ziekteverwekkers natuurlijke brandhaarden hebben, zowel op het grondgebied van Oekraïne als in Rusland, en dat het gebruik ervan vermomd kan worden als natuurlijke uitbraken van ziekten. Daarom heeft dit project extra financiering gekregen, en zijn de termijnen voor de uitvoering ervan verlengd.

Bij bestudering van de documenten in het deel van het P-781 project over de studie van de manieren waarop ziekten via vleermuizen op de mens kunnen worden overgebracht, bleek dat het werk werd uitgevoerd op basis van een laboratorium in Charkov, samen met het beruchte R. Lugar Centrum in Tbilisi. De totale kosten van het Pentagon voor de uitvoering ervan in Oekraïne en Georgië bedroegen 1,6 miljoen dollar, waarvan het grootste deel door Oekraïne als hoofdcontractant werd ontvangen.

Uit de documenten die het Russische Ministerie van Defensie heeft ontvangen, blijkt dat het onderzoek op dit gebied systematisch is en al minstens sinds 2009 wordt uitgevoerd onder rechtstreeks toezicht van specialisten uit de Verenigde Staten in het kader van de projecten P-382, P-444 en P-568. Een van de curatoren van deze activiteit was het hoofd van het DTRA-kantoor op de Amerikaanse ambassade in Kiev, Joanna Wintrall. Misschien moeten journalisten eens met haar gaan praten?

Tijdens de uitvoering van deze projecten werden zes families van virussen (waaronder coronavirussen) en drie soorten ziekteverwekkende bacteriën (verwekkers van pest, brucellose en leptospirose) geïdentificeerd. Dit is te verklaren door de voornaamste kenmerken van deze ziekteverwekkers die hen gunstig maken voor besmetting: resistentie tegen geneesmiddelen, snelle verspreiding van dier naar mens, enz.

Er zij op gewezen dat er een aantal documenten zijn die de overbrenging bevestigen van in Oekraïne geselecteerde bioassays naar het grondgebied van derde landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, Georgië.

Hier zijn officiële documenten die de overdracht bevestigen van vijfduizend monsters van bloedserum van Oekraïense burgers naar het R. Lugar Centrum dat verbonden is aan het Pentagon in Tbilisi, 773 bioassays zijn overgebracht naar het referentielaboratorium van Groot-Brittannië. Er is een overeenkomst getekend voor de uitvoer van onbeperkte hoeveelheden besmettelijk materiaal naar het Leffler Instituut in Duitsland.

Uit een analyse van de ontvangen informatie blijkt dat de Oekraïense specialisten niet op de hoogte zijn van de mogelijke risico’s van het overbrengen van biomateriaal, dat zij in wezen blindelings te werk gaan, en dat zij geen echt idee hebben van het werkelijke doel van het onderzoek dat wordt verricht.

Ik zou de aandacht willen vestigen op de uitbraken van economisch belangrijke ziekten op het grondgebied van de Russische Federatie. Alleen al in 2021 bedroeg de schade door de hoogpathogene vogelpest meer dan 1,7 miljard roebel, en werden 6 miljoen stuks pluimvee vernietigd. Tegelijkertijd bedroegen in de Europese landen de verliezen van de landbouwindustrie door deze ziekte ongeveer 2,0 miljard. euro.

In het kader van het FLU-FLYWAY project heeft het Instituut voor Diergeneeskunde van Charkov wilde vogels bestudeerd als vectoren voor de verspreiding van hoogpathogene aviaire influenza. Tevens is nagegaan onder welke voorwaarden de verspreidingsprocessen onbeheersbaar kunnen worden, economische schade kunnen veroorzaken en risico’s voor de voedselveiligheid kunnen opleveren.

Deze documenten bevestigen de betrokkenheid van het Kharkov-Instituut bij het verzamelen van aviaire influenzavirusstammen met een hoog epidemisch potentieel die in staat zijn de interspecifieke barrière te overwinnen. De activiteiten van dit instituut moeten het voorwerp uitmaken van een internationaal onderzoek.

Wij blijven informatie ontvangen over pogingen tot vernietiging van biomaterialen en documentatie in laboratoria in Oekraïne.

Wij weten dat tijdens de liquidatiemaatregelen in het laboratorium voor diergeneeskunde in Khlebodarskoye, de werkende werknemers (burgers van Oekraïne) het gebouw niet eens in mochten! . . Dit laboratorium werkt samen met het naar Mechnikov genoemde Anti-Plague Research Institute in Odessa, dat onderzoek doet met ziekteverwekkers van pest, miltvuur, cholera, tularemie, arbovirussen.

In een poging om hun sporen uit te wissen is biologisch afval uit het laboratorium in Chlebodarskoje 120 km verderop naar de westgrens gebracht, naar het gebied van de woonkernen Tarutino en Berezino. Al deze feiten zijn door het Ministerie van Defensie geregistreerd voor latere juridische beoordeling.

Het is nodig de noodvernietiging van documenten in het biologisch laboratorium van Kherson te vermelden.

Een van de redenen voor die haast kan zijn het verzwijgen van informatie over de uitbraak van dirofilariasis, een ziekte die door muggen wordt overgebracht, die zich in 2018 in Kherson heeft voorgedaan. De vraag rijst waarom er in februari vier gevallen van besmetting werden vastgesteld, wat ongebruikelijk is voor de levenscyclus van deze insecten. In april 2018 hebben vertegenwoordigers van het Pentagon de plaatselijke gezondheidsinstellingen bezocht, waar zij kennis hebben genomen van de resultaten van het epidemiologisch onderzoek en de medische documentatie hebben gekopieerd.

Er is echter geen enkel bewijsstuk gevonden over deze uitbraak in het laboratorium van Kherson. Hiervan uitgaande menen wij dat de dringende noodzaak om dergelijke bewijsstukken te vernietigen verklaard wordt door de wens om te voorkomen dat zij bij Russische deskundigen terecht zouden komen.

Bovendien wordt de aandacht gevestigd op het feit van een sterke toename van tuberculosegevallen, veroorzaakt door nieuwe multiresistente stammen, onder burgers in 2018 die in de volksrepublieken Lugansk en Donetsk wonen. Deze gegevens worden bevestigd door specialisten van Rospotrebnadzor. Tijdens de massale uitbraak die in het gebied van de plaats Peski werd geregistreerd, werden meer dan 70 gevallen van de ziekte vastgesteld, die snel fataal afliepen. Dit kan wijzen op een opzettelijke besmetting, of op het per ongeluk weglekken van de ziekteverwekker uit een van de biolabs die zich op het grondgebied van Oekraïne bevinden.

Overeenkomstig het Verdrag inzake het verbod op biologische en toxinewapens verstrekken de deelnemende staten aan de VN informatie over voorwerpen en lopende biologische activiteiten.

Dit zijn vertrouwenwekkende maatregelen die worden gepubliceerd om de uitvoering van het verdrag te controleren. Sinds 2016 – het moment van het begin van de uitvoering van de door ons genoemde projecten (waaronder UP-4, UP-8 en P-781), hebben de VS en Oekraïne er bewust over gezwegen in de internationale berichtgeving, ondanks hun overduidelijke militair-biologische oriëntatie.

Die geheimzinnigheid is een reden te meer om na te denken over de ware doelstellingen van het Pentagon in Oekraïne.

Ik wil u herinneren aan de historische feiten toen dergelijke onverantwoordelijke activiteiten van de Verenigde Staten buiten de nationale jurisdictie alleen eindigden met formele verontschuldigingen van de Amerikaanse regering. Zo heeft de Amerikaanse president Obama in oktober 2010 toegegeven dat hij met toestemming van het Witte Huis illegaal onderzoek heeft verricht op Guatemalteekse burgers die opzettelijk besmet waren met de ziekteverwekkers syfilis en gonorroe.

De Russische Federatie heeft herhaaldelijk aangedrongen op de publicatie van gegevens over de militaire biologische activiteiten van het Pentagon op het grondgebied van derde landen, maar het collectieve Westen, aangevoerd door de Verenigde Staten, blokkeert dit initiatief consequent, en geeft er de voorkeur aan om met “andermans handen” onderzoek te doen dat de internationale verplichtingen omzeilt.

Wij zullen het bewijsmateriaal blijven bestuderen en de wereldgemeenschap op de hoogte brengen van de illegale activiteiten van het Pentagon en andere Amerikaanse regeringsinstanties in Oekraïne.

Deze ontwikkelingen kwamen te midden van een nog groeiende hysterie van Westerse diplomaten en MSM over de Russische militaire operatie in Oekraïne. De Amerikaanse president Joe Biden noemde de Russische leider Vladimir Poetin “moorddadige dictator” en beweerde dat Rusland “een immorele oorlog voert”. Kennelijk zijn de NAVO en vooral Washington zeer ongelukkig met de ineenstorting van het anti-menselijke regime in Oekraïne, dat zij in de voorgaande jaren gecreëerd, gefinancierd en gesteund hebben. Ondanks officiële verklaringen dat de NAVO niet aan het conflict zal deelnemen, leveren de NAVO-lidstaten openlijk wapens, inlichtingen en huurlingen aan Kiev, en blijven zij in de permanente staat van zoeken naar andere listen die zij kunnen gebruiken om zich ermee te bemoeien.

  Terwijl het Auschwitz museum zich als stijlloze ondankbaren openbaart, verdubbelt de Biden regering de confrontatie met Rusland

Geïnspireerd door deze acties saboteert Kiev actief een mogelijke diplomatieke regeling van het conflict via besprekingen met Rusland in Wit-Rusland. In plaats daarvan leggen de autoriteiten van Kiev “overwinningsverklaringen” af en sturen zij dreigementen naar de Russen. In deze omstandigheden blijft het bereiken van een diplomatieke oplossing van de huidige situatie een grote vraag. Hierdoor wordt Moskou gedwongen zijn militaire operatie voort te zetten en is het lot van de Oekraïense strijdkrachten reeds bepaald.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De globalistische Reset Agenda heeft gefaald – is Oekraïne plan B?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOok in Duitsland bevestigd: Giftige metaalonzuiverheden in vaccins
Volgend artikelAftellen tot ineenstorting van de petrodollar… Amerika’s dollar dominantie komt tot een plotseling, catastrofaal einde… totale CHAOS zal volgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Is van wat ik nu post en op een andere site las, iets van waar?

  Rusland is niet in staat de meeste van haar technisch hoogwaardige wapens zelf te maken. Men kocht voorheen veel onderdelen elders in en die toegangen tot onder meer computerchips zijn nu in veel gevallen door de ingestelde sancties onmogelijk geworden.

  Dus iedere raket met ingewikkelde elektronica er in kan tijdens deze oorlog niet vervangen worden met een nieuwe.

  De afgelopen drie weken heeft Rusland munitie verschoten alsof het allemaal onuitputtelijk was. Het besef begint nu te komen dat deze oorlog ook voor Rusland wel eens ’te’ lang kan gaan duren.

  Zodra de verre afstandswapens verschoten zijn, moet men teruggrijpen op domme munitie met een kortere actieradius.

  Het nadeel daarvan is logistiek en kwetsbaarheid. Ze moeten dan echt alles naar Oekraïne brengen en hun soldaten daar ook houden.

  Ondertussen zien we aan de kant van de Oekraïners dat ze steeds meer en steeds betere wapens krijgen. Ze krijgen ook meer ervaring in het afschieten van dat ingewikkelde wapentuig.

  Kortom, de balans verschuift langzaam naar de verdedigende partij.

 2. Gezien Ukraine zo te lezen al en gigantisch leger had opgebouwd en barste van de Bio labs met volle steun van de NAVO met ook de wens van atoomwapens mag je niet anders concluderen dat Rusland enorm bedreigd werd. Niet altijd is aanvaller schuld maar in dit geval duidelijk de uitlokker.

 3. Gekkies dachten dat de SS22 chip gekocht was. Nee hoor; de russen kochten de machine die die chips maakte; NL bedrijven deden eraan mee. Is dezelfde chipals in de Tomahawks.

  Russische producties: airodynamica: ver vooruit op het westen. Raketten: betrouwbaarder.
  Tanks; uitstekend.
  Infantriewapens: AK is het meest verkochte wapen in de geschiedenis.
  Siberie vrachtwagens; rijden overal door; 1,5 meter wter; geen probleem. Zo lelijk als de pest; maar functionerend…

  Maar als je een goede hamer of schroevendraaier zoekT: onvindbaar.

 4. Kan je ook zien hoe gek die linksen zijn in NL: de Lada Niva kost in NL 49.000; in Adolfinastan 11.000

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in