Een aardbeving van 7,8 magnitude treft Europa’s zuiderburen Turkije en Syrië – en het NAVO-bondgenootschap doet vrijwel niets als reactie. Wat is dat voor een veiligheidsorganisatie? schrijft Finian Cunningham.

Zij lijkt het veeleer te druk te hebben met pogingen de Derde Wereldoorlog te beginnen door een ongekende mobilisatie van middelen en materieel in Oekraïne tegen Rusland. Een mobilisatie die volkomen ongerechtvaardigd is en in feite een vermetele gaslighting charade is die op het westerse publiek wordt gespeeld.

De door de Verenigde Staten geleide Noord-Atlantische Verdragsorganisatie heeft een jaarlijks militair budget van meer dan 1 biljoen dollar, verdeeld over haar 30 lidstaten. Een van die leden is Turkije.

Wat voor prioriteiten heeft de NAVO? Geen retorische, theoretische of veronderstelde prioriteiten, maar praktische, aantoonbare prioriteiten.

Op maandagochtend deze week werden het zuiden van Turkije en buurland Syrië verwoest door een aardbeving van 7,8 magnitude en meerdere enorme naschokken. Het dodental in beide landen is opgelopen tot meer dan 11.000 en tienduizenden zijn gewond geraakt en dakloos geworden. Met duizenden vermisten onder het puin zullen de slachtoffers de komende dagen nog toenemen.

Veel landen stuurden al snel reddingsteams naar het rampgebied aan de grens tussen Turkije en Syrië. Rusland en Iran – ervaren in dergelijke natuurrampen – behoorden tot de eerste buurlanden die hulp- en reddingsteams stuurden.

De apathische reactie van het door de VS geleide NAVO-blok was daarentegen abject. Wat nog ongelooflijker is, is dat Turkije al lang een prominent lid is van de organisatie en beschouwd wordt als een vitale partner voor de Europese Unie.

De NAVO profileert zich als een “collectieve veiligheidsorganisatie”. Haar opdracht gaat niet alleen over militaire veiligheid. De organisatie beweert dat zij het Euro-Atlantisch halfrond beschermt tegen alle veiligheidsdreigingen, ook tegen natuurrampen. Haar lauwe reactie op de aardbeving deze week voor de deur van Europa is als die van een grote glimmende rode brandweerwagen die lui geparkeerd staat bij een gebouw dat in brand staat – en er niets aan doet.

  "Storm Z": Moskou's nieuwe "Wagner" maakte zijn opwachting in de gevechten buiten Bakhmut - Tsjetsjenen & Russische mariniers sloegen de Oekraïners af

Je hoeft alleen maar de massale mobilisatie van militaire en financiële hulp van de VS en de NAVO voor Oekraïne te vergelijken. De proxy-oorlog in dat land tegen Rusland is gevoed met meer dan 100 miljard dollar aan “nood”-uitgaven van de Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten. Kosten noch moeite zijn gespaard door westerse regeringen die een stortvloed aan cheques hebben uitgeschreven, gefinancierd door hun belastingbetalende burgers, om een corrupt regime in Kiev overeind te houden in de strijd tegen Rusland. (Als u niet op de hoogte bent van de kluchtige Zelensky-cabal en zijn wemelende corruptie, hebt u te veel westerse media gelezen en krijgt u uw geopolitieke opvattingen van Hollywood-coryfeeën).

De NAVO heeft opgeschept over het tonen van “eenheid” en “vastberadenheid” ter ondersteuning van Oekraïne, waar Oekraïense voetsoldaten worden afgeslacht in wat een proxy-confrontatie voor Washington tegen Rusland is.

De Verenigde Naties schatten het aantal burgerdoden in de jarenlange oorlog in Oekraïne op ongeveer 7.000. Dat is relatief weinig vergeleken met de militaire slachtoffers, die misschien wel 200.000 bedragen. Tot 10 miljoen Oekraïners zijn door het geweld ontheemd geraakt en de meesten van hen worden in Rusland opgevangen. Ongeveer vier miljoen Oekraïners die hun land zijn ontvlucht, worden ondergebracht in hotels in de Europese Unie, waar ze een visumvrije status en royaal comfort krijgen, gefinancierd door de belastingbetaler.

De aardbeving die Turkije en Syrië heeft getroffen, heeft in enkele uren tijd echter veel meer burgerslachtoffers gemaakt dan de jarenlange oorlog in Oekraïne.

Waarom mobiliseren de Verenigde Staten en de NAVO-leden geen tientallen miljarden dollars aan hulp en reddingsploegen voor de slachtoffers van de aardbeving? Waar zijn al die vliegtuigen, schepen, tanks en technisch materieel voor nodig als ze niet efficiënt en logistiek kunnen worden ingezet om levens te redden? Waar is de wil om hemel en aarde te bewegen om mensen uit het verpletterende puin te graven?

  Laten we de wereld met kernwapens bestoken over wie de Krim bestuurt

Het antwoord is natuurlijk dat de NAVO geen “veiligheidsorganisatie” is in de normale betekenis van het woord. Het is een oorlogsmachine die de imperialistische doelstellingen van de VS dient. Het is een overblijfsel uit de Koude Oorlog dat nu is ingezet om Rusland en China te bestrijden, en zo de wereld naar de afgrond van een wereldwijde kernoorlog te duwen – de ultieme “onveiligheid”.

Als praktische veiligheidsoverwegingen al iets met de NAVO te maken hadden, dan toont de ramp deze week in Turkije en Syrië onomstotelijk aan dat de organisatie niets anders is dan een monsterlijk hypocriet front.

Deze week hield de Amerikaanse president Joe Biden zijn State of the Union-toespraak voor het Congres. Hij sprak minder dan 24 uur nadat de aardbeving verwoestingen had aangericht. Hij noemde de ramp niet eens tijdens de anderhalf uur durende smakeloze zelfverheerlijking over de deugden van de “unieke natie”. In zijn nationale toespraak hield hij vol dat de oorlog in Oekraïne “een test van onze tijd” is voor het Amerikaanse leiderschap.

Biden beweerde dat de altijd zo ridderlijke VS “een sterker Europa verdedigen” en “de democratie verdedigen” in Oekraïne tegen “Russische agressie”. Hoe? Door in Kiev een neonazi-regime te installeren en te bewapenen dat voortkomt uit een door de CIA gesteunde staatsgreep in 2014 en dat tot over zijn oren in de corruptie zit? Joe Biden bedriegt zichzelf en het Amerikaanse publiek met narcistische sprookjes. Geen wonder dat de Verenigde Staten en hun westerse volgelingen er economisch, sociaal en moreel zo slecht aan toe zijn wanneer ongegeneerde waanvoorstellingen landelijk worden uitgezonden op primetime televisie.

  "De terugtrekking uit Kiev is Russische Escalatie. Het is de...Transformatie van een Psychologische Operatie naar een Leerboek Oorlog"

De waarheid is veel lelijker en bloederiger. En de waarheid is dat de aardbeving deze week zulke vreselijke schade heeft aangericht vanwege de tien jaar durende proxyoorlog van de VS en de NAVO in Syrië. Die mislukte oorlog uit 2011 voor regimeverandering in Damascus (met islamistische terreurbendes als NAVO-voetvolk) veroorzaakte miljoenen vluchtelingen en een verzwakte infrastructuur in het getroffen grensgebied. Er was al een humanitaire crisis voordat de beving toesloeg – een humanitaire crisis die Washington en haar misdaadsyndicaat NAVO hebben gecreëerd vanuit hun criminele intriges voor een regimewisseling.

De internationale reactie op de aardbeving wordt nog eens extra belemmerd door sancties van de VS en de Europese Unie tegen de Syrische staat. Washington zei deze week harteloos dat het de sancties tegen Damascus na de beving niet zal opheffen.

Alle grootse ijdelheid en misleiding van Washington en zijn NAVO-minions worden in een oogwenk begraven door een plotselinge beweging van de tektonische platen.

De Verenigde Staten en hun westerse lakeien praten eindeloos – en misselijkmakend – over democratie, humanisme en veiligheid. Wanneer zich dan een echte noodsituatie voordoet, valt al dat vrome en zelfingenomen gepraat in duigen. En wanneer het stof is neergedaald en de hartverscheurende kreten van kinderen vervagen, blijft er van de westerse beweringen alleen nog wereldschokkende hypocrisie over.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Over de toekomst van Europa: Een voorstel vanaf 1 januari 2023Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWachten op Biden’s definitie van overwinning in Oekraïne
Volgend artikelOnafhankelijk videobewijs bevestigt belangrijk deel van het rapport van Seymour Hersh over de aanval op Nord Stream 2
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

53 REACTIES

 1. De laatste tijd schiet ik in een cognietieve dissonantie wanneer ik die kleine tering jood zie met zijn gebedel om méér wapentuig, al die politieke hufters die onze regering vormen staan als een man achter het verdomde Neocon beleid van de VS met name die van de jodin Victoria Nuland, gisteren het 20:00 uur NON-Journaal gaven ze znder met de ogen te knipperen Poetin de schuld alsof hij persoonlijk verantwoordelijk gesteld konworden om de MH-17 met een BUK-raketinstallatie de MH-17 uit de lucht geschoten zou hebben, die D66 smeerlap Sjoerd Sjoerdsma is ook naar Kiev vertrokken voor een onduidelijke missie, gaat goed in mijn vaderland.

  • Sjoerd gaat waarschijnlijk meten of er niet teveel stikstofuitstoot is gecreëerd door Russische zware artillerie in Oost-Oekraïne.

   • WW1,/WW2,/ KOREA/VIETNAM/AFGHANISTAN/IRAN/JEMEN/ATOOMBOMMEN op JAPAN.. ATOOMBOMMEN/TESTEN.. BOMBARDEMENTEN OVER DE HELE AARDBOL.. Ex-Joegoslavië..en ik vergeet er nog héél veel…vertel me waar de US/UK/NAVO… NIET BIJ BETROKKEN WAS..❗❗❗ Stikstof… Belachelijk 😵‍💫🤔🤔

   • Jozef februari 9, 2023 at 10:50

    Ongelofelijk wat een idioot die Sjoerdsma, de naam volksvertegenwoordiger niet waardig, het hoogste ambt van Nederland zó te grabbel gooien, had nooit een hoge pet op van de meeste volksvertegenwoordigers alleen het spul van FvD zijn nog om aan te gluren, zo lang het duurt.

  • Poetin gaat ook een soort onderzoeksraad oprichten die oorlogsmisdaden van het westen en Oekraïne onderzoekt. Elke westerse regeringsleider die wapens aan Oekraïne levert krijgt levenslang in een strafkamp in Siberië. Poetin looft miljoenen uit voor elke ingeleverde oorlogszuchtige regeringsleider.

  • Helaas zelensky is geen jood maar katholiek,zowel zijn vrouw als zijn kinderen zijn gedoopt. Maar nu als acteur ingehoerd door de cia speelt hij joods,want dat roept medelijden op en associeert met de tweede wereld oorlog en dan schaart het lompe volk zich achter de media die deze arme zielige fake jood steunen door dik en dun. Vaker martin armstrong blog lezen die haalt zoiets regelmatig boven.
   Vandaag schrijft hij weinig goeds by the way, beetje creepy zijn 5 laatste blogs.

  • Ja. En Blinken en al die andere joden die samen 70% van het kabinet van die Alzheimer-puppet vormen. Move along people, nothing to see here. Just another genocide of white Christians, weer gepland en uitgevoerd door joden, die van Oekraine Israel 2 willen maken, zonder blanke Christenen die in de weg lopen van de joodse oligarchen. Dan kunnen die het steenrijke Ukraine, steenrijk in grondstoffen en landbouwgrond en niet te vergeten: gelegen op een AAA-lokatie helemaal voor zichzelf ontginnen en leegplunderen. Shalom!

  • De MH17 is uit de lucht geschoten door de Oekraïense luchtmacht, in het begin hebben ooggetuigen dat gemeld. De filmpjes van deze getuigen stonden in het begin net na de crash op you tube. Alles is verwijdert. ook de black boxen zijn nooit openbaar gemaakt.

   • Klopt…..en ik heb die romp gezien……vol kogelgaten uit een mitrailleur ……en toen dat vvd-viesnest met zijn ….. ” De onderste steen zal boven komen “….. uiteindelijk die romp showde in het NOS-hoernaal, ja hoor, was al die beplating er af.

    Ik noem dit niet voor niks een kartelpolitieke hoerenkast.

    Het is er een.

  • Erik februari 9, 2023 at 10:47

   Weet je wat het is Erik mijn vrouw die kijkt deze ellende altijd, dus ik krijg er ook een tik van, nog nooit zoveel imbecielen meegemaakt die werkelijk alles pikken en zich alles laten aansmeren ongelofelijk.

 2. Totaal eens, Adriaan. Maar dat psychopatische rotschorem krijgt hun verdiende loon nog wel. Die schlemiel Sjoerdsma zou ik graag met een hollandse bats verwennen, plat op zijn onbetrouwbare smoelwerk.

 3. Hier nog een bewijs van complete incompetentie van de Biden slippendragers, God moge behoeden dat Rusland de SMO niet verliest, in beide gevallen zijn de Amerikaanse en Europese burgers echt de lul.

  Frankrijk zal Oekraïne naar de overwinning leiden – Macron

  Oekraïne kan hiervoor op Frankrijk en zijn bondgenoten rekenen, en Rusland mag en zal deze oorlog niet winnen.

  Tijdens een gezamenlijke persconferentie in het Elysee-paleis na een ontmoeting met Volodymyr Zelensky en Olaf Scholz, zei de Franse president Emmanuel Macron dat zijn land vastbesloten was om Oekraïne naar de overwinning te leiden.

  “We steunen Oekraïne en we zijn van plan het naar de overwinning te leiden”, zei Macron. “Oekraïne kan hiervoor op Frankrijk en zijn bondgenoten rekenen, maar Rusland mag en zal deze oorlog niet winnen.”

  De Franse president verzekerde Zelensky ook dat Parijs militaire hulp aan Oekraïne zou blijven verlenen en zich zou aanpassen aan de behoeften van Kiev.

  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die speciaal naar Parijs vloog om Volodymyr Zelensky te ontmoeten, bevestigde ook dat zijn land Oekraïne “zoveel als nodig” militaire hulp zou bieden en benadrukte, net als zijn Franse tegenhanger, dat een Russische overwinning niet mag worden toegestaan.

  Volodymyr Zelensky bedankte op zijn beurt Macron en Scholz voor het “spontane idee om deze bijeenkomst te houden”.

  “Frankrijk en Duitsland hebben het potentieel om een ​​verschil te maken”, zei hij. “Hoe sneller Oekraïne langeafstandswapens en moderne vliegtuigen krijgt, hoe sterker onze coalitie zal zijn.”

  Vandaag is Zelensky van plan om Brussel te bezoeken voor de EU-top.

  https://rusvesna.su/news/1675917230

  • Wees maar zeker als Rusland op het punt komt deze oorlog in hun voordeel te beslechten, ondanks de voortdurende miljarden militaire steun aan ukieland, het Westen de maskers helemaal gaan afgooien en geen schroom meer zullen vertonen om openlijk te intervenieren met de nodige soldaten.

 4. Uit deze natuurlijke ramp blijkt duidelijk wat voor monsters de USA,NATO,EU zijn deze organisaties hebben hun recht van bestaan verloren.Syrie een land dat verwoest werd door de USA en nog steeds leeggeroofd word door deze steekt geen vinger uit om te helpen wel miljarden pompen om hun zielige machtspositie te houden dat niet lang meer zal duren.Evenals Turkije dat volledig aan zijn lot word overgelaten door zijn zogenaamde partners. WALGELIJK …….

 5. Omdat de NATO eigendom is van de KM en DS
  en Stoltenmanpuppet bij hen ad touwtjes hangt kan deze organisatie enkel en alleen agressief zijn. Deze KM en DS kan echter geen leger formeren!
  Dus als redder en helper zou zij ook niet reddingsdiensten inzetten.
  Dus ook VS, al zouden ze willen, kunnen niet de NATO opdracht geven redders te sturen.
  Zo komen ze volkomen in het daglicht te staan
  dat ze niet verdragen kunnen. En wij kunnen zien dat zij geen macht hebben over de NATO.
  Zij is een dwaalkogel die rondvliegt.
  Wat een disclosure!!! van deze vazallenbende.
  Omdat deze enorme aardbeving gezien zijn omvang en kracht alleen van Moeder Aarde
  kan zijn kun je zeggen dat de ontwikkeling in deze crisis of proces in zijn kantelmoment is aangekomen.
  Deze aardschok blijft niet het enige.
  Er komen nog meer rampen van Moeder Natuur! Want zij bereidt de aarde voor op de nieuwe tijd. Zij laat de oorlogen beeindigen. En niet zij op het slagveld dat Oekraine heet.
  Voor de nieuwe tijd en zijn nieuwe incarnaties van mensen moet de aarde een ander aangezicht hebben.

 6. zulke ‘aardschokken’ zijn allesbehalve natuurlijk, ooit gedoken in de patenten v.w.b. geo-engineering ?

  Vergelding voor hun steun aan Rusland, natuurlijk zijn de slachtoffers gewone burgers

  orders van de ashkeNAZI = khazarian = fake-joodse mafia

  • Bilderberger, WEF’er, The Committee of 300-lid, lid van de soevereine orde van malta & lid van de orde van het heilig graf van Jeruzalem koning der Belgen Filip kreeg van rockster Zelensky een stukje van de MH17 cadeau. Het theater dat wij dagelijks aanschouwen wordt met de dag gekker.

 7. De oorlog lijkt nu in fase 2 te komen
  Rusland krijgt een mi mega EU leger voor zich , strijd is nog niet gestreden
  Komt de cult prima uit , twee vliegen in één klap . Depopulatie met de ‘ boosdoener’ Rusland
  De prijzen en belastingen gaan stijgen
  Krekels eten staat er voor niet cult leden op menu,
  De grote bedrijven boeken nu reeds miljarden winst.
  Animo? “ je doet het voor de Oekraïners, had je oma kunnen zijn”
  🥳

  • lijkt op een sterke vorm van autisme;
   Drive naar uitbreiding bezit’ en
   Één new world order 🛎 heeft gerinkelt, remmen zijn los
   Zie cult hype covid drivers was dit.
   Mogelijk dat hierbij ‘ de doos van Pandora die niet open mag’ komt.

 8. Volgens mij gaat het wel los lopen. Dat zootje stronthommels uit onze kartelpolitieke hoerenkast wil indruk maken met een zootje verouderde tanks……!…….?

  Whahahahahahahah…….!!!!

  Tegen de tijd dat ze die troep een keertje gebruiksklaar hebben, heeft Poetin al lang Oekraïne bevrijd van die bende EU-VS- nazi’s.

  Dan is dat zootje stronthommels uit de banen-carousel van de kartelpolitieke hoerenkast al berecht en opgesloten. Met het openbaar maken van de streken van dat tuig zouden de ontwikkelingen wel eens verdomd hard kunnen gaan.

 9. Beste Mensen

  Ra Ra Ra
  Hee ….. Ook toevallig ???
  Vind er Nu Plotseling een Aardbeving plaats in het holst van een gevecht
  Dat nog op een plaats welk als Aards vijands landen van De Kern van het Onheils Land genaamd Amerika kan worden beschouwd
  Wie heeft er iets mee te maken ???
  Tektonische platen ???
  Of iets anders ???
  Schuilt er geen Adder onder het Gras
  Net als met de pijpleidingen die zichzelf opbliezen op bepaalde uitgekozen plaatsen ???

  Darpa Beem Harp EMP…….enzovoorts

  Denk Tank …..
  Denk Denk Denk

  Dank U

 10. Eeuwig branden in de hel is nog te goed voor monster crimineel Biden.
  Het bloed aan zijn handen is veel te veel om ooit nog af te wassen .

 11. Gestoord pedo land hier…geregeerd door miezerige dunne scharminkels met een te grote bek…En de rest allemaal sexueel gestoorde psychopaten..Geef mij maar tzt een licence en ik draai persoonlijk al die oorloghitsers de kop van hun wef lichaam zonder te knipperen.

 12. Tektonische platen ?,
  H.A.A.R.P. van de yanken,dat kan aardbevingen veroorzaken,droogte,regen
  Turkije moet gestraft worden,daarom is die navo er iets,ze weten ervan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in