Criminelen zetten wegversperringen op in Zweden en controleren passagiers

0
1535
Foto ter illustratie © HurwiczRocks

Criminele netwerken hebben wegversperringen opgezet in Angered in de provincie Göteborg. Bij de barricades controleert men de mensen die in en uit Hammarkullen rijden. Het gebeuren vindt plaats na geëscaleerd geweld tussen verschillende migrantenbendes.

In verband met de schietpartijen in Backa en Biskopsgården wordt nu gemeld dat criminelen in Göteborg wegversperringen hebben opgeworpen, meldt Fria Tider.

Verschillende schietpartijen hebben zich in de afgelopen weken voorgedaan en maken deel uit van een voortdurend conflict tussen verscheidene bendes.

Volgens informatie van P4 Göteborg heeft een van deze bendes wegcontroles hebben opgezet en onderzoekt vervolgens auto’s die in en uit Hammarkullen in Angered rijden.

“Het is volstrekt onaanvaardbaar, het is de politie die verantwoordelijk is voor de ordehandhaving in de samenleving en niet die netwerken”, zegt politiechef Erik Nord tegen Sveriges Radio.

Volgens Nord is de situatie in het gebied zeer ernstig en heeft de politie nu een speciale situatie uitgeroepen als gevolg van de schietpartijen.

De situatie wordt geclassificeerd als een “rode situatie”, wat betekent dat het risico van nieuwe bende-schietpartijen op open straat als hoog wordt beoordeeld. De wegversperringen die de criminelen de afgelopen dagen hebben opgeworpen, worden ook beschouwd als onderdeel van de escalerende bendeoorlog.

De illegale wegversperringen voor inkomend en uitgaand verkeer zijn opgezet bij de gebieden die “kwetsbare gebieden” oftewel in no-nonsense taal no-go zones worden genoemd.

GP schrijft dat een crimineel netwerk in Angered de afgelopen dagen “op verschillende plaatsen in het noordoosten van Göteborg” wegversperringen heeft opgeworpen, en dat de versperringen verband houden met een “conflict” in het gebied.

Voortdurende trend: Grote migrantenbendes omringen en mishandelen Zweden

Onthoofdt meisje en pronkt met haar hoofd op straat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here