De Brexit heeft Groot-Brittannië in één klap 62,5 miljard euro minder arm gemaakt. Zo groot zou het Britse aandeel in het onlangs overeengekomen EU-wederopbouwfonds zijn geweest.

De EU heeft het EU-wederopbouwfonds goedgekeurd. Sommige staten, de zogenaamde nettobetalers, met name Duitsland, zullen opnieuw zwaar moeten bloeden om de kar voor andere EU-landen uit het moeras te trekken. Groot-Brittannië was, zolang het lid was van de EU, ook een van de nettobetalers, ondanks alle speciale overeenkomsten, kortingen en diverse andere speciale lokmiddelen waarover het land heeft onderhandeld – en had daarom op basis van zijn economische prestaties moeten deelnemen aan het wederopbouwfonds van de EU, aldus Die Unbestechlichen.

Dankzij de Brexit, die door verschillende mainstream media en vooral door ‘oude partijen’-politici nog steeds wordt omschreven als een grote vergissing en een verwoestende uitwerking op de Britse economie, bleef de Britse begroting in één klap een uitgave van 62,5 miljard euro bespaard. Op een totaal budget van bijna 900 miljard euro (!!) is dat nog steeds zeven procent. Bespaard geld dat nu in Groot-Brittannië kan worden gebruikt voor binnenlandse opgaven, zoals de ontwikkeling van het NHS-gezondheidssysteem.

Ter vergelijking: de oorspronkelijke begroting voor de Bondsrepubliek Duitsland voor 2020 zou oorspronkelijk slechts 362 miljard euro bedragen, dat wil zeggen slechts 40 procent van de Britse begroting. Zelfs de aanvullende begroting, die het totale bedrag heeft opgeblazen tot iets minder dan 510 miljard euro, zal slechts 57 procent van de Britse begroting bereiken. Niettemin zal Duitsland 133 miljard euro moeten betalen voor EU-fondsen; dat is 36 (!) procent van de oorspronkelijke begroting en nog steeds 26 procent van de staatsbegroting die door de toeslagen wordt opgeblazen.

  Het FvD: een Paard van Troje

Als Duitsland de weg van Groot-Brittannië had gevolgd, zou dit geld beschikbaar kunnen worden gesteld voor taken die in het land al lang hadden moeten worden uitgevoerd.

Soros wil meer geld van Nederland: “Erg egoïstisch”

Vorig artikelBLM-Protesten verboden bij het huis van de burgemeester in Chicago
Volgend artikelCriminelen zetten wegversperringen op in Zweden en controleren passagiers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Ze hebben er ook nog eens maximaal van geprofiteerd.
  Zo’n 30 jaar geleden was ik eens in Birmingham.
  die hele binnenstad is op kosten van de EU opgeknapt.
  Net als vele andere Britse binnensteden.
  Dat geld zijn we dus ook kwijt.

 2. Geweldig om weer in een vrij land te leven. Engelnd dat nu weer hun eigen wetten kan maken. Baas in eigen land. Nederland zal nog wel eeuwen gebukt gaan onder het EU dictatoriaal.
  In de history is het nog nooit eerder gebeurd dat een land vrijwillig zijn soevereiniteit opgeeft, mar deze generatie is knetter gek

 3. Geluk voor de Britten, ook hun eigen asielbeleid gaat binnenkort hun vruchten afwerpen. Langzaam zal het land er weer bovenop komen. Nederland is niet meer te redden, zelf ga ik dit land ook verlaten voor waarschijnlijk Denemarken, ook een van de landen die wel hun eigen identiteit willen behouden. Wel lid van de EU (helaas) maar gelukkig geen euro. Eigen asielbeleid, strenge toelating wat betreft zandbakvolk, veel betere scholen, justitie en politie zijn erg gewaardeerd en hebben vol vertrouwen van de bevolking. Ik zou graag mijn Nederlandse paspoort inruilen voor het Deense. Ik voel mij Nederlander, maar ik voel mij niet meer thuis in eigen land. Dit land is helaas niet meer te redden, hoezeer de PVV en Ja21 het ook willen. Een land gevuld met naïef volk, is de ondergang van Nederland, en met dit land ook andere zwakke naive westerse landen in Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in