Covid-vaccine kan slechts drie maanden immuniteit bieden

3
© Universal Studios, NBCUniversal (Public Domain)

Aanstaande vrijdag wordt ook in Nederland een begin gemaakt met massale vaccinatie in de hoop de Coronapandemie die de samenleving heeft verlamd te overwinnen. Uit studies blijkt echter dat de aangeboden vaccins slechts gedurende drie tot vier maanden bescherming bieden tegen infectie. Daarna loopt u het risico dat u de ziekte opnieuw krijgt of dat u zich opnieuw moet laten vaccineren, wordt onder meer door de Zweedse staatsmedia gemeld.

De Zweedse staatstelevisie heeft Matti Sällberg, hoogleraar en wetenschapper van vaccins aan het Karolinska Institutet, een aantal vragen van het publiek laten beantwoorden. Een kijker vraagt zich af of het waar is dat het vaccin slechts negen maanden lang immuniteit biedt.

Volgens Sällberg is het “geen slechte gok”, omdat men hoopt dat het vaccin tussen de zes en twaalf maanden bescherming biedt tegen infectie. Tegelijkertijd benadrukt hij dat de garantieperiode voor bescherming aanzienlijk korter is, namelijk slechts drie tot vier maanden.

Om die immuniteit te bereiken zijn ook dubbele vaccinaties nodig, één dosis is niet genoeg. De informatie geldt voor het door Moderna ontwikkelde vaccin, dat onlangs is goedgekeurd voor grootschalige vaccinatie in de EU en dus ook in Nederland.

Afhankelijk van hoe de corona zich gedraagt, kan het dus nodig zijn om elke jaar nieuwe massale vaccinatie te verrichten. Volgens Sällberg is het een verraderlijk virus.

Het is niet duidelijk of de vaccins van concurrerende leveranciers dezelfde, kortere of langere immuniteitsperiode hebben. Op dit moment kunnen degenen die zich willen laten vaccineren echter niet kiezen welke van de vaccins zij willen nemen. Volgens Sällberg is het niet eens zeker dat u het recht hebt om te weten welke van de vaccins u krijgt.

  Orbán: Soro's financiële Corona-plan is net zo gevaarlijk als immigratie

Een vervolgvraag waarop de professor commentaar geeft, is of er tests zijn uitgevoerd op de bijwerkingen voor mensen die zich herhaaldelijk hebben laten vaccineren. Het antwoord is dat dergelijke gegevens niet bestaan.

De onderzoeken die zijn gedaan om de vaccins snel op de markt te krijgen zijn, zowel wat betreft de werking als de bijwerkingen, gebaseerd op twee doses. Welke mogelijke verhoogde risico’s van bijwerkingen die het herhaaldelijk aanvullen van de immuniteitsbescherming met zich mee kan brengen, is op dit moment onduidelijk en volgens Sällberg is het iets dat moet worden onderzocht.

Volgens sommige deskundigen biedt een voltooide infectie een betere bescherming tegen het virus dan een vaccin, omdat dit laatste alleen bescherming biedt tegen het buitenste spijkereiwit, terwijl een infectie bescherming biedt tegen het hele virus.

Het uitwendige eiwit kan door mutaties worden veranderd, dus een uitgebreidere immuniteit is beter.

“Beweren dat men na een vaccinatie van de Corona-vaccins die nu bestaan een betere bescherming krijgt dan bij een overwonnen infectie, is als beweren dat de aarde plat is”, schrijft celbioloog Ann-Cathrin Engwall op Facebook en gaat verder:

“Een natuurlijke immuniteit na een voltooide infectie daarentegen geeft het individu een brede T-cel immuniteit voor het hele virus waarvan bekend is dat er delen zijn die op eiwitniveau nauwelijks veranderen, wat betekent dat je nog lang beter beschermd bent tegen mutanten en nauw verwante Coronavirussen. Het betekent niet dat je niet geïnfecteerd kunt worden, maar een eventuele infectie zal zeer mild zijn of waarschijnlijk asymptotisch met de nieuwe mutanten van het virus”.

“Vluchtelingenkind” met gloednieuwe Samsung Note 9 en gouden polshorloge klaagt over de sociale dienst van Zweden

Vorig artikelCovid-concentratiekampen? Nieuw Amerikaans wetsvoorstel adviseert detentiecentra voor “ziektedragers”
Volgend artikel“Amen and a woman” – poging tot politieke correctheid bij de opening van het Congres wordt bespot
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Zo kunnen ze dat treiteren van de bevolking nog wel even volhouden.
    4 vaccins per jaar dus. Voor de rest van je leven misschien?
    Je wordt hiermee nog net niet terminal verklaard maar wel chronisch voor de rest van je leven.
    Dat is nog eens cashen voor de bedenkers van een nep vaccin.
    Ze denken echt dat de rest van de wereld compleet achterlijk is en hier intrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in