Hossein

FENIXX KLASSIEKEN

De regelgeving van de sociale dienst in Zweden irriteert de 19-jarige Hossein mateloos, schrijft het links-liberale dagblad Aftonbladet. Het “vluchtelingenkind”, dat een Samsung Galaxy Note 9 en een gouden horloge bezit, voelt zich gepest door de Zweedse autoriteiten.

In Lidingö buiten Stockholm wordt het geld dat men ontvangt via de Swish App, een Zweedse PayPal, geteld als inkomen. Dit betekent dat een uitkeringsgerechtigde minder bijstand ontvangt als er via het populaire betalingssysteem geld binnenkomt.

Hossein is een zogenaamde onbegeleide minderjarige, naar eigen zeggen ongeveer 18 jaar oud. Om in aanmerking te komen voor een uitkering moet hij zijn maandelijkse inkomen melden bij de autoriteiten, zegt het “kind”. Toen hij erachter kwam dat het geld dat hij via Swish ontving van zijn uitkering werd afgetrokken, was hij geschokt.

Hossein beweert dat het inkomen op zijn Swish account voor avonden wordt overgemaakt wanneer hij en zijn vrienden uit eten gaan in restaurants. Een van hen betaalt, terwijl de anderen hun deel van de rekening naar die persoon sturen.

“Ik voel me gepest. Alle andere jonge vluchtelingen kunnen geld naar elkaar overmaken”, vertelt hij Aftonbladet en vervolgt:

“Alleen de vluchtelingkinderen in Lidingö kunnen deze techniek, die in Zweden en in de wereld heel gewoon is, niet gebruiken. Wat is er niet goed met ons?”

De regels zijn echter voor iedereen hetzelfde die in Lidingö op een sociale uitkering aangewezen zijn.

Hosseins stelt voor dat “vluchtelingenjongeren” tot een bepaalde limiet geld mogen overmaken zonder dat het geld van de Zweedse uitkering wordt afgetrokken.

Het verhaal vertelt echter niet welke betaalmethode Hossein gebruikte toen hij zijn Samsung Galaxy Note 9 ter waarde van ongeveer 1.000 euro kocht, zijn gouden horloge en merkkleding, en hoe hij zich kan veroorloven om de maaltijden van zijn vrienden in restaurants te betalen.

Moslim-migranten in Zweden roepen op tot strijd: “Vecht lotgenoten, vecht hard tegen hard – de stad, het land, alles is van ons!”

Het korte, naïeve leven van Zaida Catalán

1 REACTIE

  1. Niemand heeft hem gevraagd om te komen…het staat hem volledig vrij om te vertrekken, niemand zal hem tegenhouden…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here