Hossein

De regelgeving van de sociale dienst in Zweden irriteert de 19-jarige Hossein mateloos, schrijft het links-liberale dagblad Aftonbladet. Het “vluchtelingenkind”, dat een Samsung Galaxy Note 9 en een gouden horloge bezit, voelt zich gepest door de Zweedse autoriteiten.

In Lidingö buiten Stockholm wordt het geld dat men ontvangt via de Swish App, een Zweedse PayPal, geteld als inkomen. Dit betekent dat een uitkeringsgerechtigde minder bijstand ontvangt als er via het populaire betalingssysteem geld binnenkomt.

Hossein is een zogenaamde onbegeleide minderjarige, naar eigen zeggen ongeveer 18 jaar oud. Om in aanmerking te komen voor een uitkering moet hij zijn maandelijkse inkomen melden bij de autoriteiten, zegt het “kind”. Toen hij erachter kwam dat het geld dat hij via Swish ontving van zijn uitkering werd afgetrokken, was hij geschokt.

Hossein beweert dat het inkomen op zijn Swish account voor avonden wordt overgemaakt wanneer hij en zijn vrienden uit eten gaan in restaurants. Een van hen betaalt, terwijl de anderen hun deel van de rekening naar die persoon sturen.

“Ik voel me gepest. Alle andere jonge vluchtelingen kunnen geld naar elkaar overmaken”, vertelt hij Aftonbladet en vervolgt:

“Alleen de vluchtelingkinderen in Lidingö kunnen deze techniek, die in Zweden en in de wereld heel gewoon is, niet gebruiken. Wat is er niet goed met ons?”

De regels zijn echter voor iedereen hetzelfde die in Lidingö op een sociale uitkering aangewezen zijn.

Hosseins stelt voor dat “vluchtelingenjongeren” tot een bepaalde limiet geld mogen overmaken zonder dat het geld van de Zweedse uitkering wordt afgetrokken.

Het verhaal vertelt echter niet welke betaalmethode Hossein gebruikte toen hij zijn Samsung Galaxy Note 9 ter waarde van ongeveer 1.000 euro kocht, zijn gouden horloge en merkkleding, en hoe hij zich kan veroorloven om de maaltijden van zijn vrienden in restaurants te betalen.

Moslim-migranten in Zweden roepen op tot strijd: “Vecht lotgenoten, vecht hard tegen hard – de stad, het land, alles is van ons!”

  Ondanks lockdown - Afrikanen reizen ongehinderd per trein uit Italië - "helpers" betalen tickets
Vorig artikelAsielzoekers transformeren huisvesting in een ruïne – belastingbetalers financieren volledige renovatie
Volgend artikelDuitsland: Oma Angela (61) moest in asielhuis wonen – gepensioneerde werd prompt door een Afrikaan verkracht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in