Sinusvenen © P. K. Sasidharan (CC BY 3.0)

Onderzoekers van de Universiteit van Greifswald, in samenwerking met het Paul Ehrlich Instituut en collega’s uit Wenen en Graz, hebben ontdekt waarom trombose vaker voorkomt na Astrazeneca-injecties.

Vanmorgen (19 maart 2021) heeft Andreas Greinacher, een deskundige op het gebied van trombocytopenie, trombocytopathie en door geneesmiddelen veroorzaakte immuunreacties aan de universiteit van Greifswald, aan de Duitse en Oostenrijkse pers uitgelegd hoe zijn team, in samenwerking met het Paul Ehrlich Instituut en collega’s in Wenen en Graz, in slechts enkele dagen en met nog minder slaap heeft ontdekt waarom er sprake was van een verhoogde incidentie van cerebrale veneuze trombose bij mensen die met het Covid-19 serum van Astrazeneca waren gevaccineerd:

Bloedplaatjes waren verkeerd geactiveerd in alle negen onderzochte bloedmonsters van getroffen mensen. Deze bloedplaatjes zorgen ervoor dat bloed samenklontert na verwondingen en dat wonden dichtgaan. Het is nog onduidelijk waarom de vaccinatie bij sommige patiënten zonder onderliggende ziekten deze verkeerde reactie via de Fcγ-receptor IIa teweegbrengt. Volgens Greinacher zou dit te wijten kunnen zijn aan de vectorvirussen die bijvoorbeeld door Astrazeneca worden gebruikt, maar ook aan de koorts die als regelmatige bijwerking na vaccinaties optreedt. Daarom is het ook onduidelijk of andere Covid-19 vaccins niet ook een soortgelijk risico inhouden, bericht Peter Mühlbauer op Telepolis.

Ernstige hoofdpijn

Volgens de professor in de geneeskunde van Greifswald is het “zeer zeldzaam” dat zoiets gebeurt. Dit blijkt uit het feit dat van de miljoenen mensen die met AZD1222 zijn gevaccineerd, tot nu toe slechts 40 tot 50 bekende gevallen in Europa zijn voorgekomen. Nu moeten gevaccineerden erop letten of zij vanaf de vierde dag na de vaccinatie hevige hoofdpijn krijgen of dat een been plotseling dikker wordt. De hoofdpijn is een teken van een mogelijke cerebrale veneuze trombose, terwijl een dikker been of spierpijn wijzen op een been veneuze trombose. In beide gevallen moeten degenen die gevaccineerd zijn onmiddellijk medische hulp inroepen.

  Het is NIET het virus: Sterfgevallen onder tieners en twintigers rijzen de pan uit na het uitbrengen van COVID-19 "vaccins"

Volgens Greinacher is hoofdpijn die twee tot drie dagen na de vaccinatie optreedt geen alarmsignaal, maar een normale bijwerking. In alle gevallen die hij onderzocht, werd het mechanisme tussen de vijfde en de veertiende dag na de vaccinatie geactiveerd. Daarom hoopt hij ook dat er vanaf de tweede week na de injectie geen gevaar meer is.

Antidotum stopt het mechanisme, maar neemt de trombose schade niet weg

Indien het vermoeden van trombose na een vaccinatie wordt bevestigd, kunnen artsen en ziekenhuizen met behulp van een door de wetenschappers van Greifswald ontwikkelde test nagaan of de trombose inderdaad het gevolg is van door het vaccin veroorzaakte verkeerd gerichte bloedplaatjes. Zij kunnen dan intraveneuze immunoglobuline (IVIg) toedienen. Dit geneesmiddel, dat in ziekenhuizen voorradig is, stopt het mechanisme, maar neemt de schade die door de trombose reeds is aangericht niet weg. Greinacher acht preventieve toediening vooraf van IVIg echter niet raadzaam vanwege de bijwerkingen.

Ook al is het basismechanisme nu ontcijferd, volgens Greinacher blijven er nog veel vragen onbeantwoord. Bijvoorbeeld, waarom de gevallen die tot dusver bekend zijn geworden voornamelijk vrouwen betreffen. Als mogelijke verklaringen noemt hij, naast een denkbaar verband met oestrogenen en een in het algemeen hogere frequentie van auto-immuunziekten bij vrouwen, ook de samenstelling van de groep die nu met Astrazeneca wordt gevaccineerd, die in de gezondheids- en zorgsector overwegend vrouwelijk zou kunnen zijn. Evenmin is duidelijk waarom hersentrombose, en niet beenvaatjes-trombose, tot dusver de voornaamste oorzaak lijkt te zijn.

Greinacher is van plan om in de komende dagen in The Lancet te publiceren wat hij en zijn medewerkers en collega’s tot dusver hebben ontdekt. Hij besloot de ziekenhuizen en de media van tevoren in te lichten, zodat artsen meer getroffen patiënten snel kunnen behandelen en hen zo van een fatale embolie kunnen redden. Hij vraagt ook dat gevaccineerden en bezorgden zich niet rechtstreeks met vragen tot zijn instituut wenden, waar de telefoon nu non-stop rinkelt. Alleen al tijdens de persconferentie ontving hij een honderdtal e-mails via teams.

  Taiwan rapporteert meer sterfgevallen door vaccinatie dan door Covid-19

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Artsen koppelen Pfizer, Moderna vaccins aan levensbedreigende bloedziekte

Vorig artikelStatistieken: Covid-sterfgevallen stijgen daar waar het meest gevaccineerd wordt
Volgend artikelNoorse mainstream media zeggen dat sommige mensen “moeten sterven” aan Covid-19 vaccins als een offer aan de mensheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in