Ursula von der Leyen is sinds 2019 voorzitter van de Europese Commissie. Foto: EU

In een rechtszaak voor een Belgische strafrechter wordt de voorzitter van de EU-Commissie beschuldigd van “onwettige belangenbehartiging en corruptie”. Von der Leyen zou rechtstreeks zonder mandaat met Albert Bourla, CEO van Pfizer, over de aankoop van vaccins hebben onderhandeld via sms’jes. De Belgische rechter kon ook voor het eerst de immuniteit van de beschuldigde opheffen, bericht RT.

EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen werd in april in België strafrechtelijk aangeklaagd. In de klacht beschuldigt aanklager Frédéric Baldan, een erkend EU-lobbyist, haar van “ambtsmisbruik en misbruik van titel”, “vernietiging van openbare documenten” en “onrechtmatige belangenbehartiging en corruptie”. Met de rechtszaak van Baldan krijgt de sms-affaire van von der Leyen voor het eerst een criminele dimensie, aldus het Oostenrijkse nieuwsmagazine tkp.at dinsdag.

Von der Leyen zou via via sms’jes rechtstreeks met Pfizer CEO Albert Bourla hebben onderhandeld over extra Pfizer-doses ter waarde van 1,8 miljard euro, waarbij de lidstaten en de Commissie werden omzeild. Met de “Pfizer-deal” had Von der Leyen zich “zonder enig mandaat” in de plaats van de lidstaten gesteld. Zij had “rechtstreeks en in het geheim” per sms onderhandeld met onder meer de CEO van Pfizer over contracten voor de aankoop van vaccins.

Eerder waren er al administratieve klachten over de vaccindeal ingediend bij de Europese Ombudsman en het Hof van Justitie van de Europese Commissie. Met de klacht voor de strafrechter kon de rechter in eerste aanleg in Luik nu voor het eerst de immuniteit van de Commissievoorzitter opheffen. Zo verklaarde juriste Diane Portat het vorige week tijdens een interview met Frédéric Baldan voor het Franse tijdschrift France Soir.

  Experimentele mRNA-vaccins veroorzaken volgens de Britse regering 600 nieuwe gevallen van oogaandoeningen en maken 5 mensen compleet blind

De Franse Europarlementariër Michèle Rivasi reageerde eind vorige week op Twitter op de aanklacht tegen von der Leyen:

“SMS-gate neemt een criminele wending. De voorzitter van de Europese Commissie wordt beschuldigd van “usurpatie van functies en titels”, “vernietiging van openbare documenten” en “illegale bescherming van belangen en corruptie”. De lopende onderzoeken van het Europees Openbaar Ministerie moeten worden gevolgd”.

Volgens aanklager Frédéric Baldan zou von der Leyen deze keer ook de sms’jes voor de rechter openbaar moeten maken. In de vorige procedure was zij met deze eis in gebreke gebleven. Haar weigering om de via sms’jeste overleggen op grond van vermeende privacy zou neerkomen op een erkenning van een privérelatie en dus op belangenverstrengeling. Volgens een bericht in EURACTIV had Baldan hierover gezegd:

“Als von der Leyen weigert de berichten openbaar te maken omdat ze privé zijn, zouden ze een intieme relatie tussen von der Leyen en Bourla onthullen, wat zou neerkomen op een ernstig belangenconflict bij contractonderhandelingen.”

Het wissen van de tekstberichten zou dus neerkomen op het vernietigen van administratieve documenten. Omdat dit juridisch mogelijk is, wil Baldan zelf de rechter-commissaris vragen om de sms’jes te mogen inzien.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Nazi wortels van EU Führer Ursula von der LeyenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPrepper-medicijn: 9 Geneeskrachtige kruiden om in uw eigen tuin te planten
Volgend artikelNiccos: Processen van Den Haag
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

39 REACTIES

 1. Mooi zo. Nu doorpakken, berechten en opsluiten dat smerige corrupte kutwijf. En pak dan meteen die volgevreten papensmoel Timmerfrans en z’n antifa billenmaatje Zwamsom aan.
  Maar het zal wel eindigen bij het hooggerechtshof met ‘geen mandaat van de rechtbank’ en ‘diplomatieke onschendbaarheid’. De praktijk leert namelijk iedere keer dat onze ‘elite’ elkaar de stront van de poepert wast.

  • De BRICS is onderweg.
   Het westen/kapitalisme is Failliete, Dollar, Euro, gedekt door Derivaten/schuldpapier is het einde nabij.
   Emmanuel Macron, net terug uit China, zei in het regeringsvliegtuig, dat Xi Jinping hem geadviseerd heeft, nog eens terug te komen als Frankrijk een Autonoom land is, dat zelfstandig kan regeren.
   Dan zal de BRICS Frankrijk na de val een beetje kunnen helpen overeind te komen.
   Macron kon niet wachten om het advies van Xi in het nieuws te brengen, en in het regeringsvliegtuig de melding te doen, dat Frankrijk en Europa onafhankelijk moet opereren zonder Amerika.
   Dat heeft Amerika behoorlijk kwaad gemaakt, en via z’n 51ste staat Nederland, Rutte opdracht gegeven Marion te vertellen dat Frankrijk de verkeerde weg is in geslagen.
   De toekomst zal het leren.

 2. ben benieuwd of zij eens heel hard aangepakt kan worden, kan er alleen maar ophopen, haar man en zij hebben hun zakken gevuld he, zijn gewoon criminelen, we zullen zien.

  • Is zij met die Bourla getrouwd of was het een ander dikke Pfizer kop die haar echtgenoot is. Blijft in ieder geval toch eengeval van belangenverstrengeling Hoop ook dat die feeks en neonazi voorgoed achter de tralies verdwijnt, barones of niet.

 3. We worden zoet gehouden met onbelangrijke details. Als ze al veroordeeld zou worden, wordt ze meteen weer vervangen door een andere puppet. De echte kern moet aangepakt worden, maar die krijgen we niet zomaar weg.

  • Klopt.
   Dit verhaal kan maar twee dingen betekenen.
   1) we worden blij gemaakt met een dooie mus.
   2) er wordt een schaakstuk geofferd om de partij nog te kunnen winnen.

   Ikzelf heb niet echt het gevoel dat er iets is te winnen.

 4. Zodra Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen, gaat er iets gebeuren.

  Leuk sprookje, maar eerst via de voltallige MSM op het schavot, en dat is deel 2 van het sprookje…..

  Dan; oogjes dicht , snaveltjes toe , slaap lekker…..

 5. “Als von der Leyen weigert de berichten openbaar te maken omdat ze privé zijn, zouden ze een intieme relatie tussen von der Leyen en Bourla onthullen, wat zou neerkomen op een ernstig belangenconflict bij contractonderhandelingen”.

  Een intieme relatie tussen von der Leyen en Bourla? Ik las ooit eens ergens (weet niet meer waar) dat ‘Madame vd Leyen een tranny zou zijn.

  Duss..dan zijn het twee heaumeautjes.
  Ik kijk nergens meer van op.
  En de beerput gaat stukje bij beetje open.

 6. Praat voor de vaak.
  Zand in de ogen.
  Een kluitje in het riet.
  Entertainment voor de sheeple.
  Deze rechtszaak duurt zo lang totdat ze in de vergetelheid geraakt.
  Dat kreng wordt niet opgeofferd; zij is het deksel op de beerput.
  Alle instanties hebben stront aan de knikker en dienen mekaar af te schermen.
  Wie gelooft er nog in klein Jezeke?

  • denk dat je gelijk hebt mbt, de deksel
   “God” is een ander verhaal.

   “God” is EEN allesomvattende power.
   Yin & yang ahw als zwart- wit.
   Waarneming, snap dat je er niets mee kunt. Maar toch…

   De duistere kant ; is mega duister.
   Elke cel van ons lichaam heeft bewustzijn; stel je voor dat elke cel opgegeten wordt , door andere bewustzijn cellen, uiteindelijk na een proces wat tijden duurt kom je in de uiteindelijke slang uit . Het is een soort slangenkuil maar dan niet zo mooi als in je verbeelding .
   De slang als zodanig was moeilijk te onderscheiden, van mijn blik op 🐍

 7. immuniteit bestaat niet voor een organisatie die niet erkend wordt.
  ja, dat betekend een heleboel en nee dat wil niet zeggen dat ze dus opgepakt worden.
  was het maar zo simpel.
  de politiek heeft de nederlandse soevereiniteit weggegeven aan een buitenlandse onderneming en dat kan natuurlijk nooit.
  het is nog steeds ons land en van niemand anders. ook al doen we er nu nog niets aan om dat weer zo te laten zijn.

 8. Mooi dat iemand actie onderneemt tegen Moeke Trutsula van de Lijken. Alles kan op de servers en hun backups opgehaald worden. Maar gaat de service provider dat doen? Die zal toch ook wel ‘de stront van de poepert wassen’ van Moeke?

 9. p.s. Hoe zit het met al die andere rechtzaken? Ik las een tijdje terug dat de Filipijnen bezig zijn met Gates? Maar die waren binnen een dag de bek gesnoerd door Gates en zijn entourage. Verder geen berichten hierover gevonden. Iemand?

  • heb even gegoogled op Philippines versus Bill Gates. Verschillende artikels van factcheckers zeggen dat het fake is. Jammer maar helaas.

  • en hoe zit het in India met die aanklacht tegen Bill Gates, daar wilde men hem ook voor de rechtbank brengen. Maar ook niets meer van gehoord of gelezen. Die gangsters, zoals ook Fauci weten zich overal van vrij te spreken. Enige oplossing voor die psychopaten is een sluipschutter.

 10. Te mooi om waar te zijn. Er zal wel weer een deksel op de beerput gelegd worden. Ala een gewone burger dit zou flikken, dan zat ie nu al heel lang in de bak. De zgn elite zal elkaar de wel helpen.
  De corrupte bende in Brussel verlangt van de burger straks de cbdc om inzicht te hebben op het bestedingspatroon. Diezelfde burger moet van de wieg tot het graf gevolgd kunnen worden en oh wee als je maar iets van hun krankzinnige denkbeelden afwijkt.
  En troela , en ik vermoed vele anderen daar, doet maar. 1,8 miljard aan rotzooi inkopen om het volk in het graf te zien belanden.
  Nexit NU! (En ook in NL een heel grote politieke schoonmaak)

  • was dat maar waar ?Jan zou voor de Europiaan zeer goed zijn als dat zooitje schorem aan het kortste eind getrokken werd ben het volkomen eens

 11. Zo een vuile figuren doen ze toch niets zij weet zoveel van die andere bandieten en ook van de rechters dat zij voor dat tuig niet bang hoeft te zijn ook van het volk heeft ze niets te vrezen want dat zijn angstige figuren dat heeft corona wel bewezen.

 12. Misschien zijn ze haar wel zat, met haar te grote bek en eigengereide opvattingen. Vergeet niet dat dit mens een gevaar is voor het westen, en dat weten ze best. Het kan zijn dat ze haar kwijt willen en dit de enige manier is. Ik probeer het uit een andere hoek te bekijken, maar misschien zit ik er naast.

 13. nou ?? dan ook maar onze vieze premier aan sprake lijk stellen he want ook die verwerpt zijn sms jes naar de prullenbak ook fdie mogen we niet weten wanneer gaat dat gebeuren !

 14. Hoog tijd, dat criminele mens te vervolgen en veroordelen.

  Nazi-afstamming. Heult met “oekrainse” neo-nazi’s.
  >>>>>> Door niemand gekozen. <<<<<<<<<<
  Voert allerlei grote operaties en beleids-plannen uit, zonder enig mandaat, en zonder enige toestemming.
  Een groot gevaar tegen de democratische rechtstaten.

 15. en die gelekte whatsapp berichten in de UK tussen Boris Johnson en zijn minister van gezondheid. Wanneer gaan we het volgende virus los laten was er blijkbaar een van. En uit andere berichten bleek dat die twee smeerlappen ontgoocheld waren over het lage aantal doden door die gifspuiten. Die verdienen ook de galg of guillotine.

 16. Koning Filip heeft bij het kitesurfen in Frans-Guyana drie ribben gebroken. Russische marineschepen zijn op weg naar de Noordzee en als het tot een maritiem treffen komt tussen beide landen; wie gaat dan de Belgische zeemacht aanvoeren?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in