Geneeskrachtige kruiden

Er bestaan duizenden geneeskrachtige planten, maar de negen onderstaande kruiden kunnen het grootste deel leveren van wat u nodig hebt om een achtertuinapotheek te creëren, schrijft Olivia Cook.

Als u deze kruiden in uw achtertuin kweekt, hoeft u niet urenlang te gaan zoeken of te vertrouwen op in de winkel gekochte kruiden die geen voedingsstoffen meer bevatten, zegt kruidendokter Dr. Nicole Apelian.

Hier zijn 9 nuttige kruiden die u in uw eigen tuin moet hebben:

Californische Boompapaver (Eschscholzia californica)

De Californische Boompapaver bevat verschillende plantaardige bestanddelen, waaronder alkaloïden (allocryptopine en protopine) en flavone glycosiden, die pijnstillend, krampstillend en slaapverwekkend zouden werken.

Dr. Aviva Romm merkt op dat de Californische Boompapaver een ontspannend kruid is dat de slaap bevordert. Het heeft ook een kalmerend effect en kan worden gebruikt om angst en nervositeit te verminderen.

Volgens kruidendeskundigen Rosemary Gladstar en David Hoffman is de Californische Boompapaver een veilig natuurlijk kalmeringsmiddel voor kinderen, vooral voor kinderen die overprikkeld zijn en niet kunnen slapen. Om een zachte, kalmerende thee te maken, combineert u Californische Boompapaver met kamille, havermelk en heemstwortel.

De Californische Boompapaver is krachtiger dan morfine, maar veiliger in gebruik voor de behandeling en beheersing van acute en chronische pijn.

Calendula (Calendula officinalis)

Essentiële oliën, flavonoïden, polysacchariden en triterpenoïden zijn de belangrijkste bestanddelen van Calendula bloemen. Deze plantenverbindingen vertonen farmacologische activiteit, volgens het boek Medicinal Herbs in Primary Care.

Calendula heeft voedende eigenschappen voor de huid en wordt plaatselijk gebruikt voor de behandeling van wonden vanwege de verzachtende en antibacteriële eigenschappen. Het kan ook gunstig zijn voor chronische prostatitis, luiereczeem, genezing van episiotomie, gingivitis, beenzweren (neuropathisch en veneus), stralingsdermatitis, stralingsslijmvliesontsteking en vaginale candidiasis. Calendula heeft ontstekingsremmende, anti-tumor en cytotoxische eigenschappen.

Kamille (Matricaria chamomilla)

Kamille is een bekende medicinale plant die vaak de “ster onder de medicinale soorten” wordt genoemd en is opgenomen in de farmacopeia van 26 landen. Kamille is een ingrediënt van verschillende traditionele, Unani- (een in India beoefend geneeskundig systeem) en homeopathische medicinale preparaten. Het wordt ook gebruikt voor kolieken, winderigheid, hysterie en intermitterende koorts.

De essentiële olie van kamillebloemen heeft ontstekingsremmende, antiseptische en krampwerende eigenschappen. Het kruid kan inwendig worden gebruikt – voornamelijk als tisane (cafeïnevrije thee) – bij diarree en misselijkheid, maagstoornissen die gepaard gaan met pijn, een trage spijsvertering, ontsteking van de urinewegen en pijnlijke menstruatie.

Uitwendig kan Kamille in poedervorm worden toegepast ter bevordering van de genezing van wonden, huiduitslag, infecties zoals steenpuisten en gordelroos, aambeien en ontstekingen aan ogen, mond en keel.

Cichorei (Cichorium intybus)

Een studie gepubliceerd in het Scientific World Journal meldde dat de meeste delen van de Cichoreiplant een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen bevatten, zoals koolhydraten, eiwitten, vitaminen (A, B1, B2, C), mineralen (calcium, ijzer, kalium), oplosbare vezels, sporenelementen en bioactieve fenolische verbindingen, die verantwoordelijk zijn voor de therapeutische kwaliteiten van cichorei.

Inuline, cumarines, tannines, monomere flavonoïden en sesquiterpeenlactonen zijn enkele van de belangrijkste fytonutriënten die in cichoreiplanten worden aangetroffen. Tot de gezondheidsbevorderende eigenschappen die aan cichorei worden toegeschreven behoren antibacteriële, antikanker-, antischimmel-, anthelminthische, anti-hepatotoxische, ontstekingsremmende, antimutagene, antioxidatieve, antivirale en immuunstimulerende activiteiten.

Echinacea (Echinacea purpurea)

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacognosy Review hebben de bioactieve bestanddelen van Echinacea, namelijk alkamiden, cafeïnezuurderivaten, glycoproteïnen en polysacchariden, antibacteriële, schimmelwerende, ontstekingsremmende, antioxiderende, antivirale en immuunstimulerende eigenschappen.

Echinacea wordt al lang gebruikt als natuurlijk middel tegen verkoudheid, griep en infecties van de bovenste luchtwegen. Het is nuttig bij de behandeling van candida en andere schimmelinfecties, tumoren en kinkhoest. Het kruid staat er ook om bekend het immuunsysteem te versterken.

Echinaceapreparaten zijn gecontra-indiceerd voor mensen met progressieve systemische ziekten, zoals collageenstoornissen, leukemie en leukemie-achtige ziekten, multiple sclerose, tuberculose en auto-immuunziekten.

Moederkruid (Tanacetum parthenium)

Ook bekend als wilde kamille, kan Moederkruid helpen bij het verlichten van ontstekingen die artritispijn veroorzaken. Studies wijzen op een stof genaamd parthenolide als het actieve bestanddeel van Moederkruid dat migraine en spierkrampen helpt verlichten.

Moederkruid is een huismiddeltje tegen koorts en pijn. Het kan worden toegevoegd aan thee of u kunt gewoon op een van de blaadjes kauwen.

Een kompres van geplette blaadjes Moederkruid op het aangetaste gebied kan helpen bij artritis of spierpijn. Het kan ook helpen om gewrichtsontstekingen te verminderen en gewrichtspijn te verlichten. Plet wat blaadjes Moederkruid (week ze als ze gedroogd zijn) en leg ze direct op het gewricht. Dek ze af met een schone doek om ze op hun plaats te houden.

Moerasspirea (Filipendula ulmaria)

De bloemen van Moerasspirea bevatten veel flavonoïden, maar de voornaamste bestanddelen van het kruid zijn salicylaten, met name salicine, salicylaldehyde en methylsalicylaat. In het spijsverteringskanaal worden deze verbindingen omgezet in salicylzuur, een stof die nauw verwant is aan aspirine (acetylsalicylzuur).

Zoet geurende Moerasspirea-thee is een natuurlijk pijnstillend middel. Het helpt bij verkoudheid en koorts, maar ook bij pijn door spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en ontstoken gewrichten. Het kruid is ook een natuurlijk diureticum en kan worden gebruikt als een samentrekkend middel en huidverbeteraar door de bladeren te weken in regenwater.

Pepermunt (Mentha piperita)

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Phytotherapy Research kunnen Pepermuntbladeren en -olie worden gebruikt als medicijn. Pepermunt is effectief tegen verkoudheid, hoest, ontsteking van mond en keel, sinusinfectie en andere luchtweginfecties.

De werkzame stoffen in Pepermuntbladeren zijn rosmarinezuur en verschillende flavonoïden, voornamelijk eriocitrine, luteoline en hesperidine. De belangrijkste vluchtige bestanddelen van de essentiële olie van Pepermunt zijn menthol en menthone. Het kruid heeft belangrijke antimicrobiële en antivirale activiteiten aangetoond, evenals een hoog antioxidant, anti-tumor en anti-allergeen potentieel.

Duizendblad (Achillea millefolium)

Duizendblad, een populair volksgeneesmiddel, bevat flavonoïden die de speeksel- en maagzuurproductie verhogen om de spijsvertering te bevorderen. Alkaloïden zoals azuleen uit de bloemen en bladeren van Duizendblad werken ontstekingsremmend en pijnstillend. Duizendblad kan helpen de spieren in de darmen en baarmoeder te ontspannen en menstruatie- en buikkrampen te verlichten.

Essentiële olie van Duizendblad staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Het is ook geweldig voor het verlichten van huidproblemen, zoals brandwonden, eczeem, insectenbeten en uitslag, vanwege het verkoelende, verzachtende effect.

Kweek geneeskrachtige planten in uw achtertuin, zodat u gemakkelijk toegang hebt tot krachtige natuurlijke remedies als de SHTF toeslaat.

Bekijk de video voor meer informatie over 30 geneeskrachtige planten die de Indianen dagelijks gebruikten.

Deze video komt van het Dilieze kanaal op Brighteon.com.

Neem deel aan het gesprek over dit artikel op Late Preppers.

Meer gerelateerde verhalen:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

De pandemie is nog maar het begin, de toekomst is rampzalig: “Er staat nu maar één ding op het spel en dat is het overleven van ons menselijk ras”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Dunegan Tapes onthullen de werking van de geesten van de psychopaten die een “Nieuw Systeem” plannen
Volgend artikelCorruptie beschuldiging: Von der Leyen wegens Pfizer-deal voor strafrechter in België aangeklaagd 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Ik zoek al enige tijd naar een zeer goed kruidenboek samen met het gebruik van kruiden. Wie kan mij helpen? Alvast bedankt.

 2. Zelf legale OPIUM maken ook heel simpel. LACTUCA VIRIOSA zaadjes kan je kopen bij Hortus Alkmaar.

  In Nederland om mensen af te schrikken natuurlijk GIFSLA genoemd.

  Groeit makkelijk en snel en op youtube te vinden hoe je met alcohol en de bladeren prachtige pijnstillende en geneeskrachtige opium maakt.

 3. Brandnetel! Je kunt die eten (gekookt of gestoomd), de zaden zijn zo ongeveer een superfood. En brandnetels kun je gebruiken om plantenvoeding van te maken die net zo werkzaam is als bv pokon. En brandnetels langs de rand van je tuin helpt om anderen weg te houden.
  Paardebloem (ik maak er een soort jam van)
  Kamille, pepermunt, papaver, lemonbalm, feverfew en nog een heel rijtje.

 4. The Lost Book Of Herbal Remedies,
  The Healing Power of Plant Medicine
  Edited and Written by Nicole Apelian, Ph.D. and by Claude Davis

  Dezelfde Nicole Apelian, die het verhaal van hierboven heeft geschreven.
  The Lost Book of Herbal Remedies is een fantastisch naslagwerk. Het bevat 306 bladzijden en is
  voorzien van heel duidelijke foto’s.
  Er is een index op planten en kruiden, maar ook een referentielijst van medische aandoeningen en kwalen. Zo kun je meteen vinden, welke planten of kruiden kunnen helpen tegen welke ziektes.

 5. Kweek je eigen groenten !

  Begin, met groepen, eigen volkstuinen.

  Huur / koop land, en begin een vereniging.
  Al dan niet, biologisch.

  Voor je eigen onafhanklijheid, en voor betrouwbaar voedsel.

 6. Allemaal prachtig hoor ! Heb er ruimte genoeg voor maar ga ze niet aanplanten ! Ben nu 73jr. en ’n kwartaal jong.. Ben 23 jaar geleden begonnen met simpelweg écht gezonde voeding en leefstijl omdat bij mij ineens zwaar artrose (in de nek) geconstateerd werd, terwijl ik toen de illusie had dát ik al best gezond leefde.. Verre van genoeg dus blijkbaar…En weet je wat ? Heb al 23 jaar nog geen gríepje of zelfs maar serieuze verkoudheid meer gehad..En al die tijd zonder één pil of andere medicatie of wat voor vaccinatie ook en zelfs–op een eerste paar jaar experimenteren na–zonder één supplement (ook niet in de winter…ja wat meer verse vis misschien..lekker !). En ben al die tijd nog–óók in de neppandemie-tijd–overal gekomen zonder ooit zo’n zombiekap op m’n snuffert te accepteren (paar goeie ruzies wel, haha!), heb ieder die dat durfde de hand geschud en die ik leuk vond geknuffeld en kindertjes hebben om m’n nek gehangen, heb naast rochelende nog oudere mannen op bankjes gezeten en ze vriendelijk op de rug geklopt…Dus als er iemand was die er eigenlijk om vróeg… Maar nog steeds níks aan het handje !!
  In het begin, 23 jaar terug had ik (zenuw)pijn, die toen binnen een maand na mijn ommezwaai naar écht gezond voer (koop sindsdfien álles biologisch, zéker fruit en groente, veel rauwkost etc..) verdween en nooit meer terugkwam…zware inspanning nog steeds geen probleem… Een röntgenfoto, zo’n 1,5 jaar terug gaf exáct dezelfde uitslag als 23 jaar terug, dus had het afbraakproces tussen m’n 50e en 71e totaal gestópt !!
  En pas op : vóór die ommezwaai had/heb ik een best bedenkelijke medische voorgeschiedenis ! Dus geen gelul over uitzonderlijk sterk gestel of genen a.u.b. !! Punt is dat wij al decennia verziekt en verjunkt zijn door een rotte voedingsindustrie en de Big-Farmakwakzalvers en hun loopjongens, tot een junkensamenleving zijn gemaakt waar meer dan 56% met totaal onnodige chronische kwalen loopt en de rest daar tegenaan hikt… De beste preventieve én genezende medicijn is én blijft simpel écht gezond vreten en leefstijl en je wórdt nooit meer ziek en blijft gezond ! Met dank ook aan de nog steeds superactuele wereldberoemde arts Hippocrates van zo’n 2500 jaar geleden ! Wat écht goed en wáár is verjaart nóóit, geldt voor de eeuwigheid ! Amen !

  • Hoi Rudolf, hier die andere Rudolf. Ik leef voornamelijk op sprouts uit diverse zaden die ik laat ontspruiten en leef daar al sinds m’n 25ste jaar hoofdzakelijk van. Met 3 a 4 dagen kweken in 14 bakjes kweek ik voedsel voor zeker twee weken en meer. Ik heb daar mijn methode in ontwinkeld en geef daar soms een lezing over voor belangstellenden. Ontsproten zaden zijn een superfood en met een flink handje vol kom ik hoofdzakelijk de dag al door. Het is ff de kunst om er iets lekkers van te maken en van je maaltje te genieten. Aan voedsel geef ik dus ook niet zoveel geld uit en het bespaart een vermogen op je energie verbruik.

   • Wat’s in a name Rudolfen :-). In ieder geval beiden goed bezig.
    @ Rudolf Bron hoe groot zijn je spruitbakjes? En ik neem aan dat je daarnaast ook nog andere dingen eet?
    In India had je Jasmuheen, die helemaal niets at, en zo zijn er meer.
    Benieuwd dus.

 7. Hoi Klien. sommige leven via prana, maar zover ben ik nog niet en wil ik eigenlijk nog niet. Ik heb mijn sprouts zaaibakjes al een jaar of 45 en zijn nog steeds te koop. Het is een systeem wat de minste ruimte inneemt 14,5×14,5 cm en elk bakje is zo’n 3,5 cm hoog dus je kan ze blijven stapelen en er zitten water doorlaatbare sleufjes in waar je je zaadjes over uitstrooit. Zet ze op een schaduw rijke plek en niet in de zon in je keuken en geef ze 2 of 3x verdeeld over de dag water. Dat giet je van bovenaf op de toren en het regenbuitje zakt door alle nivo’s naar onder in het opvang bakje. That’s all. Je hebt zaden die je uitgelopen ook in de winkel kan kopen die je dan gebruikt in een salade. Je hebt ze vast wel gezien, maar ik gebruik alle zaden, te veel om allemaal op te noemen, maar linzen lopen ook uit bv. Als voorbeeld kan je ff kijken, zoeken in de product lijst van ahealthylife.nl en zoek ergens in het midden naar kweeksets van de productenlijst die onderaan vernoemd worden. Gezuiverd water geven is natuurlijk het beste

  • Bedankt Rudolf. Systeem ken ik en waar je ze koopt ook. Maar er zijn veel soorten bakjes daarvoor, daar was ik benieuwd naar. Vroeger deed ik dat ook wel, weer losgelaten en bakjes weggedaan (oh foei) en nu kocht ik ze soms. Alle zaden heel goed idee en dat water ook!! Dank daarvoor. Weer aan de slag dus.
   Blijft de vraag gebruik je daarnaast nog andere voedingsmiddelen, Lijkt me haast wel.

  • Hallo Rudolf, nog 2 dingen. Lijkt Den Uyl wel…
   Sorry ik las niet goed over dat de sprouten je hoofdbestanddeel is van je eten. Ben er wel heel benieuwd naar hoe je dat dan smakelijk maakt. Wat mij betreft mag je via Rommel mijn mailadres vragen om rechtstreeks te communiceren. Of je geeft jouw mailadres aan Rommel met het verzoek aan mij door tegeven.
   Tweede punt, belangrijk voor iedere “tuinder”. Deze methode kun je binnenshuis toepassen, geen zon voor nodig en je loopt ook niet het gevaar de uitgescheiden rotzooi van chemtrails op je groenten etc te krijgen, en dus ook niet je lichaam in.
   Dank Rudolf voor het delen, bracht me weer andere inzichten!

   • We kunnen misschien beter communiceren via Messenger. Zoek mijn naam onder Rudolf Grob begeleid door een foto van mij met een vintage motor

 8. Gifsla, Lactuca virosa, Wild lettuce. Pijn stillend en je kunt er goed door slapen. Opium achtige effecten en onsteking remmend. Heerlijke high na het drinken van een thee.

 9. Hier nog een , 82 inmiddels , ik eet ook veel vers groen meest uit eigen tuin plus spruitgroente en regelmatig een visje. werk nog 2 dagen en veel tijd in de groentetuin . huisarts zegt gij, ge bent een oermens ,kan niks aan mij kwijt. sport o a bootkamp badminton en a t b dus elke dag aan het werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in