Corona: Sterk oversterfte onder migranten in Zweden

2
"Kwetsbaar gebied" Rosengårds © ArquiWHAT  (CC BY-SA 3.0)

In een Zweeds debatartikel, ondertekend door negen mensen met een achtergrond in onder andere de geneeskunde, wordt ingegaan op het werkgebied van de volksgezondheid in Zweden en wordt gesteld dat dit moet gebeuren zonder de ogen te sluiten voor hoe de werkelijkheid eruitziet. In de tekst staat dat de overmatige sterfte tijdens de pandemie in Zweden zich onder bepaalde immigrantengroepen heeft vermenigvuldigd, terwijl deze voor autochtone mensen onveranderd is gebleven en zelfs enigszins is afgenomen.

Het feit dat immigranten oververtegenwoordigd zijn in termen van zowel geïnfecteerden als Covid-19 overledenen is al sinds het begin van het jaar bekend – toen werden de Somaliërs specifiek genoemd als een extra getroffen groep, meldt Samnytt.

Dit werd later bevestigd door de staatsepidemieloog Anders Tegnell, die in april verklaarde dat er een oververtegenwoordiging was van patiënten die in andere landen zijn geboren, met name in Somalië, Irak en Syrië. De reden hiervoor werd toen beschouwd als zogenaamde sociaal-economische redenen.

Begin december zei Tegnell in een interview met SVT Aktuellt dat een van de redenen waarom Zweden zich zo sterk onderscheidt in het aantal geïnfecteerden en doden in vergelijking met de buurlanden, het hoge aantal immigranten is. Dit was iets waar hij zich later voor moest excuseren, toen de reacties zoals verwacht waren, ook al veranderde hij in wezen niet zijn waarneming.

Een paar dagen later bevestigden deskundigen dat de uitspraak van Tegnell juist was. Ook de Nationale Raad voor Gezondheid en Welzijn heeft Tegnell gelijk gegeven.

Noodzaak van volksgezondheidswerk

In het debatartikel in Dagens Nyheter, dat zaterdag werd gepubliceerd, staat dat er grote verschillen zijn in de manier waarop de pandemie verschillende delen van het land, maar ook verschillende groepen heeft getroffen.

  Australische minister van Volksgezondheid Greg Hunt opgenomen in ziekenhuis na toediening experimenteel COVID-vaccin

De oversterfte in Zweden is in maart en mei onder immigranten uit Syrië, Irak en Somalië in de leeftijd van 40-64 jaar met 220 procent toegenomen, en is tegelijkertijd met 1 procent gedaald (d.w.z. een lagere sterfte dan normaal) in dezelfde leeftijdsgroep onder mensen die in Zweden, de EU, de Scandinavische landen of Noord-Amerika zijn geboren.

Dit zou de behoefte aan werk op het gebied van de volksgezondheid moeten illustreren.

Goed gehandhaafde en beperkte immigratie

Het debatartikel wordt behandeld in een redactioneel artikel van Widar Andersson in Folkbladet die schrijft dat de situatie vergelijkbaar is met het virus “dat de deksel opheft van problemen die op zichzelf niet verborgen of onbekend waren, maar die eerder als een soort publieke geheimen in Zweden hebben bestaan”.

De maatschappelijke impact van uitgebreide immigratie is al jaren een van deze publieke geheimen. Natuurlijk had de immigratie niet zo omvangrijk moeten zijn als nu het geval is. Maar nu het zo is geweest (en deels nog steeds is), hadden de verantwoordelijken van de publieke sector de problemen en risico’s die gepaard gaan met uitgebreide immigratie niet moeten ontkennen. Men hoeft geen deskundige te zijn om te begrijpen dat Zweden op een aantal verschillende manieren verandert wanneer de bevolking in tien jaar tijd met een miljoen mensen groeit, van wie de meesten afkomstig zijn uit het Midden-Oosten en Afrika.

Om de situatie te verhelpen, roept Andersson op tot “goed gehandhaafde en beperkte immigratie, functionerende scholen in kwetsbare gebieden, lange gevangenisstraffen voor bendecriminaliteit en een lijn van werk die de subsidielijn duidelijk overstijgt”. Hij is van mening dat dit “een voorbeeld is van initiatieven op het gebied van de volksgezondheid die ertoe leiden dat kwaliteiten als vertrouwen en persoonlijke verantwoordelijkheid de Zweedse samenleving kunnen blijven kenmerken”.

Zweedse man veroordeeld voor haatdelict – at bacon in zicht van moslims

Vorig artikelALARM: Dokter Heinrich Fiechtner waarschuwt: “Het is een moordvaccinatie”
Volgend artikelBill Gates maakt zich zorgen over de lage Covid-19 cijfers in Afrika
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Mondkapjes zijn dus om de hobby dieren van anderen te beschermen….dit opent grote perspectieven…..toevallig ook oversterfte onder de noord Afrikanen?

    Griep was altijd al goed voor wat extra maagden buiten het reguliere afreizen naar het paradijs, dus eigenlijk is het gewoon de nieuwe normaal. Laten we kijken in het voorjaar, of de freedom flu er nog steeds is en wat wil muteren….en dan tellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in