Pixabay

Europa is opnieuw getuige van brute loopgravenoorlog. Om de omvang van het conflict aan te geven, een Poolse gemeente beraamt een gestandaardiseerde collectieve begraafplaats voor de 1.200 Polen die tot nu toe bij de gevechten zijn gedood. Russische soldaten vrezen dat WO III al aan de gang is.

Scroll naar beneden voor de video.

Het controversiële besluit van de gemeentelijke autoriteiten in Olsztyn om een “Amerikaanse stijl” begraafplaats te creëren is te wijten aan het grote aantal militaire begrafenissen voor de 1.200 Polen die zijn gestorven tijdens gevechten in Oekraïne, volgens het nieuwsorgaan Niezalezny Dziennik Polityczny, schrijft RT.

Olsztyn, in de provincie Warmia-Masuria, is de thuisbasis van Polen’s 16e Gemechaniseerde Infanterie Divisie. Veel van haar huidige en voormalige soldaten gaven gehoor aan de oproepen van president Andrzej Duda en minister van Defensie Mariusz Blaszczak en meldden zich aan in Oekraïne, waar volgens de NDP tot nu toe meer dan 1.200 Poolse soldaten zijn gesneuveld. Duizenden anderen zijn gewond of gehandicapt geraakt, meldde de krant onder verwijzing naar openbaar beschikbare bronnen.

De krant zegt dat de bijna “dagelijkse” begrafenissen op de begraafplaats van Olsztyn – inclusief de salvo’s die door de erewacht worden afgevuurd – die de plaatselijke bewoners hebben “geïrriteerd” en hebben geleid tot veel lastige vragen aan de autoriteiten van de stad. De NDP suggereerde dat dit het ware motief was achter de aankondiging van een “Amerikaanse” begraafplaats eerder deze maand.

Het voorstel voorziet in 1.700 percelen voor urnen met gecremeerde resten, met “gestandaardiseerde grafstenen” naar het voorbeeld van de Amerikaanse oorlogsbegraafplaatsen, aldus de directeur van de gemeentelijke begraafplaats, Zbigniew Kot.

Kot vertelde Gazeta Olsztynska dat er al “genoeg rommel” was op de Poolse begraafplaatsen, en dat het nieuwe ontwerp gericht is op een meer ordelijke begraafplaats, volgens de minimalistische lijnen die te zien zijn in Duitsland en sommige Scandinavische landen. Het moet ook helpen tegen de stijgende kosten van begrafenissen, voegde hij eraan toe.

Het Poolse publiek heeft slecht gereageerd op het ontwerp van Kot, dat voorziet in rijen van 60-centimeter vierkante grafstenen omgeven door gras, zonder bomen, banken of bloembedden die gebruikelijk zijn in het overwegend katholieke land.

De NDP noemde het ontwerp een “schandelijk einde voor huurlingen die in Oekraïne zijn gestorven” en suggereerde dat het aantal geplande percelen betekent dat er naar verwachting nog veel meer zullen sneuvelen.

Aan specifieke aantallen slachtoffers van het conflict is moeilijk te komen. In juni gaven functionarissen in Kiev toe 1.000 of meer mannen per dag te verliezen in de zware gevechten. In september schatte het Russische ministerie van Defensie het aantal Oekraïense slachtoffers op 61.000 doden en meer dan 49.000 gewonden, waaronder meer dan 2.000 buitenlandse huurlingen.

Het aantal gewonden is waarschijnlijk driemaal het aantal doden, hoewel dat kan variëren afhankelijk van de oorlogsomstandigheden. Het betekent dat in totaal ongeveer 4.800 man van het Poolse contingent in Oekraïne gewond of gedood zijn. Is dat een derde van de Poolse “huurlingen” in Oekraïne? Is het meer? Of minder?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne treuzelde niet lang: “Black Lives Matter” zwarten na demonstratie meteen gedeporteerdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOp de staatstelevisie van Qatar: WK-verslaggever wankelt en stort in elkaar
Volgend artikelVijf punten uit het verslag van de New York Times over de militair-industriële beperkingen van de NAVO
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

  • HEIN,
   Misscchien speelt ook wel mee datm erin Polen een grote werkeloosheid heerst maar zeker de haat tegen de Russen, kortom een mix dat zij graag dit doen, zou toch kunnen?

  • Wie draait straks weer voor de kosten op van de vele invalide zij zijn zelf verantwoordelijk voor hun onbezonnenheid en moet naar mijn mening niet geholpen worden, ik heb wel een goed advies stuur al die gelukzoekers die hier i Europa zitten naar het front dan zijn wij dat tuig ook meteen kwijt.

 1. Massagraven net als voor hun slachtoffers in vele oorlogsgebieden. Een echte man zegt nee tegen dit soort oorlogen en verdedigt zijn eigen familie, gemeenschap en land.

  • TOP. Helemaal mee eens. Deze figuren zijn walgelijk en alleen op zoek naar een kans om legaal te kunnen moorden. Opgeruimd staat netjes !

 2. ze waren in dienst van het nazi-regime van oekraïne, dus die zou moeten zorgen voor deze overledenen.
  de huidige situatie verraad dat polen zich verantwoordelijk voor deze mensen voelt, dat ze ze zelf gestuurd hebben.
  rusland zal uiteindelijk reageren op het sturen van mensen en materiaal door het westen, het is maar te hopen dat rusland beseft dat de politiek dit doet en niet de westerse bevolking

 3. Goed dat het huurlingen zijn, want als het reguliere soldaten zijn dan is het inderdaad oorlog tussen Rusland en NAVO, dus ons. Ik denk wel.dat.het straks steeds moeilijker wordt om “Huurlingen” (als ze dat zijn) te werven

  • Dat zijn ze natuurlijk niet , Nato is in oorlog met de Russen en ze durven hun luchtmacht niet in te schakelen vanwege de Russische luchtverdediging , het zal nog een hoop bloed kosten voordat dit over is

 4. Ik heb helemaal geen medelijden met welke Pool dan ook. Ze willen trouwens zelf een deel van Oekraïne annexeren. Ga maar lekker dood, ook in NL zorgen jullie alleen maar voor ellende

 5. Oorlog: als je daar vrijwillig heengaat, verdien je je leven niet.
  Dus dood: is dan nietszeggend.

  Maar gezien vanuit propaganda: zou goede zaak zijn de namen van die gasten bekend te maken….

 6. In deze uitmuntende video van een kwartiertje wordt de hele voorgeschiedenis verteld van het conflict waar we nu inzitten en welke uiterst kwalijke rol Amerika daar bij heeft gespeeld. Deel deze video.

  You’ve Been Lied To
  Jeffrey Sachs appeared on live show on Rumble, where he extensively explains the conflict in Ukraine and what the west has done to make the situation worst pre 2022.
  https://www.youtube.com/watch?v=d-mS-dCUz74&t=824s

 7. He mensen ik werd vandaag nog een hersenloze genoemd op twitter en facebook omdat ik zij het is niet mijn oorlog maar die van Rutte en zijn volgers, zou het nou niet fijn zijn als zij zelf gaan mee vechten want het is toch de oorlog van de VVD en Rutte kaag en dat ander links tuig onze oorlog moet nog komen maar dan wel hier in Nederland, deze week zal vermoedelijk het CDIC aangenomen worden dan dan kunnen zij ons gewoon verplichten om tegen Poetin te gaan vechten maar ik kan nu al zeggen zonder mij stel schapen.

 8. Zijn het Polen, Überhaupt vrijwilligers
  Wat kan er op deze wijze verborgen worden ? Schedels , botten, zijn er niet.
  Ody see
  David. Ewing Jr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in