Het consumptie-ijs in China is volgens een nieuw rapport met Covid-19 besmet. Tijdens recente routinematige overheidstesten, testten drie steekproeven van de ijsfabrikant positief voor het Coronavirus.

“Alle producten die door de Tianjin Daqiaodao Food Company werden geproduceerd zijn verzegeld en ingesloten nadat de steekproeven die deze week naar het gemeentelijk centrum voor ziektebestrijding waren verzonden, positief op het Coronavirus hadden getest”, meldt Sky News.

“De meeste van de 29.000 dozen in de partij moesten nog worden verkocht, verklaart de Chinese overheid. Men zegt dat er 390 verkocht in Tianjin werden opgespoord en de autoriteiten elders werden op de hoogte gebracht van de verkoop aan hun gebieden”, aldus The Associated Press.

Chinese ambtenaren vermoeden dat 4.836 dozen van het ijs kunnen zijn besmet, waarvan 2.089 dozen in de opslag zijn verzegeld.

“Een totaal van 935 dozen van het ijs, van de 2.747 dozen die op de markt kwamen, waren in Tianjin en slechts 65 werden verkocht aan markten”, schrijft Sky News.

De 1.662 werknemers van Tianjin Daqiaodao Food Company hebben opdracht gekregen om in quarantaine te gaan en hebben op donderdag een diagnostische test ondergaan.

Er waren geen aanwijzingen dat iemand het Coronavirus van het ijs heeft opgelopen.

De ingrediënten van de besmette lekkernijen zijn onder andere melkpoeder dat uit Nieuw-Zeeland wordt geïmporteerd en weipoeder uit Oekraïne.

Dr. Stephen Griffin, een viroloog aan de Universiteit van Leeds, vertelt Sky News dat het Coronavirus kon overleven door de koude temperatuur en het vet in het ijs.

Griffin zegt dat er waarschijnlijk geen reden tot alarm is.

  Dood Georgische verpleegster bevestigd die anafylactische shock kreeg na vaccinatie met serum van AstraZeneca

“We hoeven waarschijnlijk niet in paniek te raken dat elk beetje ijs plotseling met het Coronavirus zal worden besmet. Het is waarschijnlijk dat dit van een persoon komt, en zonder de details te kennen, denk ik dat dit waarschijnlijk eenmalig is. Natuurlijk is elk niveau van besmetting niet acceptabel en altijd een reden tot bezorgdheid, maar de kans is groot dat dit het gevolg is van een probleem met de productiefabriek en mogelijk van de hygiëne in de fabriek”, zegt Griffin.

Centers for Disease Control and Prevention verklaart:

“Op dit moment is er geen bewijs dat de behandeling van voedsel of het consumeren van voedsel geassocieerd is met Covid-19. Coronavirussen, zoals degene die Covid-19 veroorzaakt, worden verondersteld om meestal van persoon tot persoon door ademhalingsdruppels te verspreiden wanneer iemand hoest, niest of praat.

Het is mogelijk dat een persoon Covid-19 kan krijgen door het aanraken van een oppervlak of object, met inbegrip van voedsel of voedsel verpakking, dat het virus draagt en dan hun eigen mond, neus, of eventueel ogen aanraken. Maar dit wordt niet beschouwd als de belangrijkste manier waarop het virus zich verspreidt”, aldus de CDC.

De Amerikaanse Food and Drug Administration meldt:

“Op dit moment is er geen bewijs dat voedsel, voedselcontainers of voedselverpakkingen in verband kunnen worden gebracht met de overdracht van Covid-19. Net als andere virussen is het mogelijk dat het virus dat Covid-19 veroorzaakt, kan overleven op oppervlakken of objecten”.

“Als u zich zorgen maakt over de besmetting van voedsel of voedselverpakkingen, was dan uw handen na het hanteren van voedselverpakkingen, na het verwijderen van voedsel uit de verpakking, voordat u voedsel klaarmaakt om te eten en voordat u eet”, adviseert de FDA.

  Werkgevers in Israël eisen dat hun werknemers worden gevaccineerd - Geen vaccinatie, geen werk!

Het bureau raadt aan om regelmatig oppervlakken te reinigen en te desinfecteren, vooral ruimtes waar voedsel wordt klaargemaakt.

Op zaterdag onthulde het Amerikaanse Vaccine Adverse Event Reporting System dat er inmiddels 55 mensen in de VS zijn gestorven na ontvangst van Covid-19 vaccins.

Studie: mensen moeten zich bewust zijn dat Covid-19 vaccins het risico op ernstigere ziekten verhogen

Vorig artikelMainstream media eisen “nieuwe definitie van vrijheid van meningsuiting”
Volgend artikelNieuw record voor alternatieve zoekmachine
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Gaan ze nou ook alle cola, kiwi’s, geiten en weet ik veel wat nog meer verwijderen.
  Die slaan ook allemaal positief uit bij zo’n test.
  Eigenlijk alles wat je zo’n beetje test slaat positief uit.

 2. Die over gebleven ijswinkels hier kunnen het verder wel schudden als zo iets hier in het nieuws komt.
  Hier geloven ze alles.
  Nog even en we moeten allemaal handschoenen gaan dragen in de winkel als ze door gaan.

 3. Al je al eerder gekochte ijs eerst even 5 minuten in de magnetron.
  Of ophangen aan een waslijn in de zon voor een paar uur.
  Dan is dat virus wel verdwenen en voor consumptie geschikt.
  Dat werkt bij maskers ook, had ik ergens gelezen.

 4. Misschien is dit juist een bewijs dat het hele testcircus grote onzin is?
  Kiwi’s, coca cola, geiten en ik weet niet wat nog meer zijn al positief getest. Wat een nonsens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in