Nieuw record voor alternatieve zoekmachine

1
1748

De op privacy gebaseerde zoekmachine DuckDuckGo heeft een nieuw record bereikt: 100 miljoen zoekopdrachten op één dag, aldus Zdnet. De service is de afgelopen twee jaar aanzienlijk gegroeid.

Na de blokkade van de Amerikaanse president Donald Trump door Twitter vluchtten grote aantallen bezoekers naar de alternatieve microblog Parler, die vervolgens werd geëlimineerd in een “gecoördineerde aanval” door concurrerende internetreuzen, aldus Parler’s CEO John Matze.

Nu schrijft Parler op zijn website dat hij binnenkort terug zal zijn.

Ook andere alternatieven voor de internetgiganten zijn nu in opkomst.

De privacy-gerichte zoekmachine DuckDuckGo brak vorige week een nieuw record met 100 miljoen zoekopdrachten op één dag.

De dienst, die 12 jaar oud is, wordt daarmee een steeds sterkere concurrent voor Google.

Volgens Zdnet heeft Duckduckgo de afgelopen twee jaar een sterke groei doorgemaakt.

In augustus 2020 had de dienst 2 miljard zoekopdrachten per maand. Dat is echter nog steeds een klein aantal in vergelijking met Google, dat 5 miljard zoekopdrachten per dag heeft.

De groei wordt onder andere verklaard door het feit dat DuckDuckGo nu mobiele apps voor Android en iOS aanbiedt. Afgelopen september hebben vier miljoen mensen deze programma’s op hun telefoon geïnstalleerd.

Een andere verklaring voor de groei is dat de zoekmachine, in tegenstelling tot Google, geen gebruikersgegevens verzamelt of zoekresultaten manipuleert, maar dat alle gebruikers dezelfde zoekresultaten krijgen.

Hoe de techgiganten te vervangen

Virussen-Immuunsysteem

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here