Krijgsbuit oekra wapens

De Amerikaanse televisiezender CBS heeft een documentaire aangekondigd waarin gemeld wordt dat de meeste wapens die door het Westen aan Oekraïne geleverd worden, in duistere kanalen verdwijnen.

Amerikaanse congresleden waarschuwen al lang dat de meeste wapens die aan Kiev geleverd worden, in een “zwart gat” verdwijnen omdat er geen functionerend controlemechanisme is. Oekraïne is een zeer corrupte staat en Europol waarschuwt ook al maanden dat een deel van de wapens, waaronder Stinger anti-tank- en luchtdoelraketten, op de Europese zwarte markt terecht zou kunnen komen en in handen zou kunnen vallen van islamitische terroristen of de georganiseerde misdaad, bericht Thomas Röper.

Half juli was ik aanwezig toen mijn Amerikaanse collega John Marc Dugan Aiden Aslin interviewde, een Brit die in Donetsk ter dood veroordeeld is, en die met de Koerdische YPG in Syrië gevochten heeft tegen IS en Turkije, voordat hij in Oekraïne kwam. Volgens hem hebben medewerkers van de Oekraïense geheime dienst hem benaderd om contacten te leggen met de YPG, waaraan Oekraïne vervolgens wapens leverde die het van het Westen had gekregen.

Hooggeplaatste Oekraïense officieren en leden van de regering verdienen dus geld aan deze wapendeals, en daarom is het niet verwonderlijk dat Kiev zich, in antwoord op de kritiek van Washington, heeft uitgesproken tegen controlemechanismen, omdat die de wapenleveranties zouden vertragen. En trouwens, volgens Kiev zijn al die beschuldigingen gewoon Russische propaganda. Overigens speelde Der Spiegel – zoals gebruikelijk voor hem – graag de rol van hulpje van Kiev en verzweeg gewoon de beslissende details en feiten voor haar lezers.

Nu heeft de Amerikaanse televisiezender CBS een documentaire over dit onderwerp aangekondigd, waarover op de website van de zender al informatie te vinden is. Dit is gemeld door het Russische persbureau TASS en ik heb het TASS-bericht vertaald.

Begin van de vertaling:

Media: het grootste deel van de westerse militaire hulp aan Oekraïne bereikt zijn bestemming niet

Kiev ontvangt 30 tot 40 procent van de wapens, meldt de televisiezender CBS.

Het grootste deel van de militaire hulp die de Westerse landen naar de Oekraïense strijdkrachten sturen, bereikt zijn bestemming in het land niet. Deze schattingen komen uit een documentaire van journalisten van de Amerikaanse televisiezender CBS, die zondag wordt uitgezonden. Fragmenten daaruit werden deze week op de website van de zender gepubliceerd.

“De meeste van deze wapens en militaire goederen komen aan de Poolse grens aan, waar de VS en de NAVO-bondgenoten ze snel <…> aan de Oekraïense ambtenaren overhandigen. Dit maakt een einde aan de controle van de VS,” zei de omroep.

“Het komt allemaal de grens over, dan gebeurt er iets, en slechts ongeveer 30 procent bereikt zijn bestemming,” vertelde Jonas Ohman, hoofd van de in Litouwen gevestigde niet-gouvernementele organisatie Blue-Yellow, die de overdracht van militaire hulp aan Oekraïne regelt, in april aan verslaggevers. “Mijn schatting is dat het om 30 tot 40 procent gaat,” voegde hij eraan toe.

  Einde aan de HEGEMONIE van de DOLLAR: Russische oliegigant gebruikt nu yuan en roebel voor exportafrekeningen

“Er zijn machtige mensen, oligarchen, politieke figuren,” verklaarde Ohman, verwijzend naar de corruptie in Oekraïne. Hij merkte op dat er in de Oekraïense machtsstructuren “de hele dag door een machtsstrijd gaande is”.

De Amerikaanse huurling Andy Milburn, die vroeger in het US Marine Corps diende en nu het Oekraïense leger traint, zei ook dat het onwaarschijnlijk is dat de militaire hulp zijn volledige bestemming in het land zal bereiken zonder toezicht van Washington. “Ik kan u zeggen dat de eenheden aan de frontlinies ongetwijfeld niet alles krijgen,” voegde de huurling eraan toe, verwijzend naar drones, Switchblade-granaten, lichaamspantsering en andere door Westerse landen geleverde artikelen.

In de documentaire wordt Donatella Rovera geciteerd van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International, die gegevens verzamelt over schendingen van de mensenrechten in Oekraïne. Zij wees erop dat de wapens die door de westerse landen aan de veiligheidstroepen in Irak en Afghanistan waren geleverd, deze vaak niet bereikten, maar in handen van extremisten terechtkwamen. “Om dit te voorkomen, hebben wij controlemechanismen nodig,” zei zij.

De operatie van Rusland en de acties van het Westen

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei op 30 april in een interview met het persbureau Xinhua dat de NAVO-landen alles in het werk zouden stellen om Rusland door politieke akkoorden te beletten de militaire operatie in Oekraïne uit te voeren. De minister van Buitenlandse Zaken zei dat er een eindeloze stroom van verschillende wapens aan Oekraïne werd geleverd. Volgens hem gebeurt dit alles onder het voorwendsel van “bestrijding van de invasie”, terwijl de VS en de EU in werkelijkheid van plan zijn Rusland “tot de laatste Oekraïner” te bestrijden en volkomen onverschillig staan tegenover het lot van Oekraïne als onafhankelijk subject in de internationale betrekkingen.

Eerder hadden Lavrov en andere Russische functionarissen ook gewezen op het gevaar dat door het Westen aan Oekraïne geleverde wapens andere regio’s zouden bereiken. De Russische ambassadeur in de VS, Anatoly Antonov, heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat de militarisering van Oekraïne door het Westen een directe bedreiging vormt voor de veiligheid in Europa en de wereld. Moskou roept de aanhangers van het regime in Kiev op het bloedvergieten in Oekraïne niet langer aan te moedigen en ernstig na te denken over de gevolgen van hun daden, zei de diplomaat, verwijzend naar de wapenleveranties van het Westen aan Kiev.

Op 24 februari kondigde de Russische president Vladimir Poetin de militaire operatie aan, nadat de leiders van de Donbass-republieken om steun hadden gevraagd. Hij benadrukte dat de plannen van Moskou niet inhouden dat Oekraïense gebieden worden bezet, maar dat zij gericht zijn op demilitarisering en denazificatie van het land. Als reactie op het besluit van Rusland begon het Westen geleidelijk aan talrijke uitgebreide sancties tegen het land op te leggen. Tezelfdertijd zijn de westerse staten begonnen Kiev te voorzien van miljarden dollars aan wapens en militaire uitrusting. Een aantal Westerse politici heeft toegegeven dat het hier in wezen om een economische oorlog tegen Rusland gaat.

  De huidige oorlog en de onderwerping van de Europese volkeren

Einde van de vertaling

***

Andrew Anglin:

Ze interviewen ook mensen die zeggen dat het Europese volk beloofd was dat het EU-project een einde zou betekenen aan gewelddadige conflicten, en nu vertelt de EU hun volk dat het doel van de EU een wereldoorlog tegen Rusland is.

Ik heb geen idee wat het betekent dat de mainstream media documentaires maken waarin deze oorlog wordt bekritiseerd. Het moet waarschijnlijk wel iets betekenen. Het kan niet per ongeluk geproduceerd en daarna uitgebracht zijn.

Vergeet niet dat de context hier is dat men non-stop raaskalt voor de oorlog, op elk niveau van de Westerse media, waarbij iedereen die er vragen bij stelt ervan beschuldigd wordt niet patriottisch te zijn voor Oekraïne, en dus een bedreiging voor de democratie.

Ik ga proberen uit te zoeken hoe ik deze documentaire moet bekijken. Het lijkt erop dat ze willen dat u ervoor betaalt. Maar het is nogal wat om het idee naar voren te brengen dat 70% van de wapens die de VS sturen spoorloos verdwijnen. Het is duidelijk dat het merendeel van die wapens door Oekraïense functionarissen verkocht zal worden – maar aan wie verkopen zij ze?

Wij hebben online onbevestigde advertenties gezien van mensen die verschillende wapens verkopen aan terroristen in het Midden-Oosten, maar dat schijnen individuen te zijn die deze advertenties plaatsen. Als Oekraïense regeringsfunctionarissen deze wapens in bulk aan verschillende terroristische groeperingen zouden verkopen, zouden zij dat niet doen via advertenties op het internet.

Al met al is de kans nihil dat deze wapens niet op een bepaald moment voor terrorisme binnen Europa gebruikt zullen worden. Je kunt niet zomaar voor miljarden dollars aan wapens in het niets laten verdwijnen en verwachten dat ze nooit gebruikt zullen worden. Iemand is van plan ze te gebruiken, anders zou hij ze niet kopen.

Het komt zelden voor dat de mainstream media tegen een narratief ingaan. U zult geen documentaire van CBS zien waarin het bewijs wordt onderzocht dat Sandy Hook een hoax is, opgezet door crisisacteurs.

De fundamentele implicatie hier is dat de VS deze oorlog zowel begonnen als verloren hebben door totaal wanbeleid, en dat de media zich opmaken om Joe Biden de schuld te geven van dit alles. Ik denk dat dat de richting is die wij uitgaan. Al deze superstomme dingen – die uiteindelijk uiterst impopulair zullen worden – zullen Joe Biden de schuld in de schoenen geschoven worden. Dan, in de aanloop naar de verkiezingen van 2024, zal er een soort transformatie van de partij plaatsvinden, waarbij ze een nieuwe kandidaat aanvoeren die alles aan Biden wijt en belooft het allemaal op te lossen.

De CBS preview begint met een citaat van Joe Biden, dat de toon zet voor “Joe’s stupid war”.

Wij hebben andere tekenen gezien dat de Oekraïne onder de bus wordt gegooid. De Verenigde Naties en Amnesty International beschuldigen Oekraïne nu allebei openlijk van betrokkenheid bij ernstige oorlogsmisdaden, vooral in verband met het systematische gebruik van menselijke schilden als een strategische kerndoctrine.

Dan heeft u de VS die naar China draait, met het duidelijke doel om Oekraïne uit het nieuws te halen.

  Oorlog is een zwendel: VK adviseert Zelensky om jonge Oekraïense rekruten aan te werven terwijl wapenbedrijven deals sluiten in Kiev

Er is niet veel voor nodig om hier tussen de regels door te lezen: de VS hebben deze oorlog verloren, en nu moeten zij er van weg pivoteren. Maar de mensen zullen niet zomaar vergeten dat het gebeurd is, dus zal er iemand onder de bus gegooid moeten worden. Joe Biden is voor iedereen volkomen waardeloos, en is vooral een regelrechte ramp geweest voor de Democraten, die al hun gewicht achter deze seniele oude sukkel hebben gezet, zonder ooit uit te leggen wat het doel van een seniele president was. Maar zij kunnen net zo gemakkelijk zeggen dat zij niet wisten wat er aan de hand was, dat Biden en de zijnen met geweld binnenkwamen en het overnamen.

Het is vrij duidelijk dat de oorlog met China niet beter zal verlopen dan de oorlog met Rusland, ook al denken zij dat zij een “overwinning” hebben behaald met de landing van Pelosi. Maar als dat mislukt, is het gewoon weer iets waarover zij Joe onder de bus kunnen gooien.

Wat dit op lange termijn betekent, is dat de VS zich zullen moeten afkeren van de aanhoudende geopolitieke fiasco’s, en zich naar binnen zullen moeten keren. Dat heeft niet veel zin, want het hele doel van de VS sinds tenminste het einde van de Tweede Wereldoorlog is wereldheerschappij geweest. Er is ook het probleem dat zich terugtrekken van het wereldtoneel na al deze voortdurende vernederingen zal betekenen dat de dollar zal worden losgemaakt als de wereldreservemunt, wat zal betekenen dat de VS niet langer in staat zullen zijn om in eigen land dezelfde soort controle uit te oefenen, omdat zij dan gewoon het geld niet meer zullen hebben voor al deze projecten.

Natuurlijk is de hele wereldorde gebaseerd op de dollar als reservevaluta, en zelfs de landen die zich daartegen verzetten – China, India, Saoedi-Arabië, enzovoort – hebben veel te verliezen als de dollar valt. De laatste maanden hebben zij min of meer gezegd: “oké, wel – wij zullen de klap maar opvangen, want wij hebben geen keus.” Misschien als de VS zich van het wereldtoneel zou terugtrekken, zouden zij langzamer gaan in hun plan om de dollar te onttronen. Als ik een Democraat was die uitkeek naar 2024, dan zou ik daarop hopen: dat er een manier is om ons terug te trekken van het wereldtoneel met een soort van “Haha, sorry daarvoor, jongens. Haha, geen kwade gevoelens…” en dan een serieuze positie in de wereldeconomie te blijven innemen zonder een gemene bullebak te zijn.

Dat gezegd hebbende, denk ik niet echt dat deze mensen slim genoeg zijn om dat allemaal voor elkaar te krijgen, ook al hebben ze daar wel een vaag plan voor.

Het zal interessant zijn om te zien.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Zet u schrap! EU staat op een kantelpunt, want de afgrond is dichterbij dan wij denkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe “Ongevaccineerden” vraag
Volgend artikelNederlandse politiechef verguisd om “pride” opmerkingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Kunnen ze goed gebruiken om meer dictatoriale regels in te voeren voor het zogenaamd beschermen van de bevolking.
  Want er zijn zeer gevaarlijke wapens in de criminele wereld terecht gekomen.
  En nee we hebben geen idee hoe dat is gebeurd en waar de wapens wegkomen.

 2. Ik begrijp niet dat de pushers van die rotzooi nog leven; kijk eens wat Gates uitvrat in India.
  Er worden mensen afgemaakt voor veel minder…..

  Het is ook voor het eerst in de geschiedenis, dat een regering actief bezig is eigen bevolking te verarmen en af te maken; zelfs Hitler beperkte zich tot bepaalde groepen.
  Rutte, de Jonghe en trawanten niet dus.

 3. Om die schurk zelenski die door de volkeren schapen wordt gezien als een goedheilige man blijft de EU wapens leveren waar Zelenski voor gebedeld heeft ja zelf gedreigd heeft (Graan te leveren) Of die wapens daadwerkelijk aankomen in zijn oorlogsgebied is de vraag die niemand bevestigen kan want de gehele Oekraine is bezet door Rusland op strategische punten De honderdvijftig duizend vluchtelingen die ons land verblijven die beginnen nerveus te worden dat ze op een hotelkamer zitten en zich rot vervelen en beginnen te morren en onder elkaar ruzie gaan maken!!!!! Rutte die bezig is met te gehoorzamen aan de Brussel om ons land verder vol te proppen met honderdduizenden gelukzoekers die Nederland een fijn vakantie land vinden die deert dat niet…… en is geld bijeen aan het schrapen om die mensen te eten te geven een onderdak te verschaffen en gebruik te mogen maken van alle sociale voorzieningen in luilekkerland dat eens Nederland heette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in