Amnesty International heeft in een verrassende verschuiving in een nieuw rapport dat donderdag is vrijgegeven haar onderzoek naar de mensenrechten op Oekraïne gericht. Het leidde onmiddellijk tot een storm van kritiek, aangezien zowel westerse deskundigen als Kiev-functionarissen zelf de bevindingen als “oneerlijk” bestempelden, bericht Thefreethoughtproject.com.

Het Amnesty-rapport zegt dat de onderzoekers “bewijzen hebben gevonden van Oekraïense troepen die aanvallen uitvoerden vanuit dichtbevolkte woonwijken, en zich ook verschansten in burgergebouwen in 19 steden en dorpen” in drie door oorlog verscheurde regio’s van het land van april tot juli.

In het rapport wordt gedetailleerd beschreven dat scholen en ziekenhuizen, en ook huizen van mensen, in gevaar werden gebracht, wat wijst op tactieken van het type “menselijke schilden” die door het Oekraïense leger worden gebruikt.

“Dergelijke tactieken zijn in strijd met het internationaal humanitair recht en brengen de burgerbevolking in gevaar, omdat zij civiele voorwerpen tot militaire doelen maken. De daaropvolgende Russische aanvallen in bevolkte gebieden hebben burgers gedood en civiele infrastructuur vernietigd,” vervolgde Amnesty, zeggende dat dit resulteerde in Russische aanvallen op genoemde civiele infrastructuur.

Het rapport vermeldt verder dat in 22 van de 29 scholen die tussen april en juli door een Amnesty-team bezocht werden, onderzoekers bewijzen vonden van voorafgaande militaire activiteiten. Bovendien werden vijf gevallen gedocumenteerd waarin Oekraïense troepen ziekenhuizen als bases gebruikten. In het rapport werd zelfs benadrukt dat Amnesty “niet op de hoogte was” van gevallen waarin Oekraïense troepen eerst hadden geprobeerd burgers uit deze plaatsen te evacueren.

Ondanks het feit dat zij onder druk staat om geen onderzoek in te stellen naar de Oekraïense kant en deze niet te bekritiseren voor schendingen van de mensenrechten, zei secretaris-generaal van Amnesty International Agnès Callamard bij de vrijgave van het rapport:

“In een defensieve positie verkeren, ontslaat het Oekraïense leger niet van de plicht het internationaal humanitair recht te eerbiedigen.”

Dat zo’n gerespecteerde, in het Westen gevestigde vooraanstaande mensenrechtenorganisatie deze praktijken van het Oekraïense leger veroordeelde, leidde natuurlijk tot tegenreacties van de leiders in Kiev, en ook van sommige westerse deskundigen, die zelfs zo ver gingen om de gebruikelijke beschuldiging “Poetin-sympathisanten!” te uiten…

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitry Kuleba was er snel bij om het Amnesty-rapport af te kraken, en zei: “Ik begrijp dat Amnesty op kritiek zal reageren door te zeggen dat zij beide partijen in het conflict bekritiseren. Maar bij zulk gedrag van Amnesty gaat het er niet om de waarheid te zoeken en die aan de wereld te presenteren, maar om een vals evenwicht te scheppen tussen de misdadiger en zijn slachtoffer.”

Andere commentatoren zeiden dat het neerkwam op “victim-blaming”…

Het Kremlin, ondertussen, zei dat het rapport bevestigt wat Rusland al lange tijd zegt. Woordvoerster Maria Zakharova zei: “Wij hebben het hier voortdurend over gehad, door de acties van de Oekraïense strijdkrachten de tactiek te noemen van het gebruiken van burgers als een “menselijk schild”.”

Andrew Korybko:

  Oekraïens plotselinge hoge luchtmacht-verliezen waarschijnlijk veroorzaakt door nieuwe Russische raketten

De waarheid is dat er om te beginnen nooit sprake is geweest van een “dappere Oekraïense verdediging”, waarbij alle beweringen van het tegendeel, zoals het Slangeneiland-incident en de Geest van Kiev, bewezen zijn niets anders te zijn dan nepnieuws. Nu kan iedereen wijzen op het laatste rapport van Amnesty International om Kiev te beschuldigen van oorlogsmisdaden, waardoor de populaire perceptie dat zijn strijders “onschuldige engelen” zijn, uitgehold wordt. Zij zijn het verre van, en hebben in feite het leven in gevaar gebracht van dezelfde burgers die zij beweren te “verdedigen” door woonwijken te militariseren.

Over die tactiek heeft Zububrothers half mei verklaard dat het een van de 15 redenen is voor de langzame maar gestage vooruitgang van Rusland in zijn speciale militaire operatie. President Poetin gelooft oprecht in de historische eenheid van Russen en Oekraïners, wat blijkt uit het feit dat hij zijn troepen opdracht geeft straat-voor-straat gevechten uit te vechten en zich zo in gevaar te brengen, in plaats van het leven van Oekraïense burgers te riskeren door eenvoudigweg hun tegenstanders, die zich in woonwijken verschanst hebben, met een tapijtbombardementen te bestoken. Zonder het te willen, heeft Amnesty International tegelijkertijd de reputatie van Kiev verslechterd en die van Rusland verbeterd.

Daarom zijn pro-Kiev trollen zo getriggerd, want deze NGO legt een groot gewicht in de schaal als het gaat om de vorming van de westerse publieke opinie. Veel mensen nemen haar woorden voor waar aan, zelfs wanneer zij liegt, zoals wanneer zij bijvoorbeeld beweert dat Rusland oorlogsmisdaden heeft begaan. Hoewel zij daar niet de waarheid over spreekt, is er geen reden om te vermoeden dat zij zou liegen over de oorlogsmisdaden van Kiev, vooral omdat zij had kunnen voorspellen dat haar laatste rapport op zo’n felle tegenstand van de trollen van die kant zou stuiten. Toch heeft het het gepubliceerd, wat zijn beweringen dat het de mythe van de MSM over Kiev ontmanteld heeft, nog meer geloofwaardigheid geeft.

  Voormalige Russische president waarschuwt NAVO voor 'Apocalyps'

Het had dit duidelijk niet hoeven doen, maar de activisten voelden zich sterk genoeg bij wat zij ontdekt hadden, dat zij beseften dat het hun plicht is de Westerse massa te informeren, zelfs als dat tegen het officiële verhaal ingaat. De MSM nieuwsorganen die de eerdere beweringen van Rusland ontkenden, worden nu ontmaskerd als mensen die gelogen hebben tegen hun doelpubliek, wat hun geloofwaardigheid nog verder uitholt en aantoont dat hun zogenaamde “factchecks” hierover pure propaganda waren. De Amerikanen beseften dat echter al vóór dit rapport, en daarom beschouwt slechts 1% Rusland als het “belangrijkste probleem” van de VS volgens de laatste opiniepeiling van Gallup.

Nu Amnesty International bewezen heeft dat Kiev woonwijken militariseert en zo roekeloos het leven van hun eigen mensen in gevaar brengt, is de verwachting dat nog minder Amerikanen de proxy-oorlog van hun regering tegen Rusland zullen steunen. De meesten van hen zijn immers zeer begaan met mensenrechtenkwesties, ook al laten zij zich ook gemakkelijk misleiden tot het steunen van doelen die dergelijke retoriek alleen gebruiken om hun doelpubliek te misleiden. In dit geval wordt hun een “politiek ongemakkelijke” waarheid over het Oekraïense conflict verteld, die bewijst dat Kiev niet zo “onschuldig” is als velen misschien ten onrechte gedacht hebben.

Pro-Kiev trollen hebben dus een reden om getriggerd te zijn door het laatste rapport van Amnesty International, maar zij hebben zich zo laten meeslepen dat zij niet eens beseffen dat hun nieuwste samenzweringstheorie over dat die NGO “Russische propaganda” zou zijn averechts werkt. Niemand gelooft dat serieus, en degenen die aan het conflict twijfelen of aan de gerechtigheid van de zaak Kiev beginnen te twijfelen, zullen op die samenzweringstheorie reageren door nog meer te twijfelen aan wat hun door de MSM verteld is dan ooit tevoren.

  Macron herhaalt dreiging van westerse grondtroepen in Oekraïne 'op een gegeven moment'

Deze samenzweringstheorie is immers zo dwaas dat zij iedereen in diskrediet brengt die beweert “aan de kant van Oekraïne te staan”. Wat die pro-Kiev trollen hadden moeten doen, was dit rapport negeren in plaats van te proberen er mee om te gaan door een volkomen belachelijke complottheorie te verzinnen, maar zij konden duidelijk hun emoties niet in bedwang houden nadat zij zo getriggerd waren door deze invloedrijke NGO die het officiële verhaal over het conflict tegenspreekt. Daaruit blijkt maar weer dat trollen een blok aan het been zijn voor iemands zaak, in plaats van een troef, maar zij zullen dat nooit beseffen en dus ongewild tegen de belangen van hun kant blijven werken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne gebruikt zijn burgers als menselijke schildenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom zwijgen zij over kinderhandel in Oekraïne?
Volgend artikelIn het Westen terreur en dood, terwijl COVID in Afrika stilletjes voorbijgaat. Waarom?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

42 REACTIES

  • Let op Amnesty is ook een bende schavuiten zij worden door het WEF geld in stand gehouden zij zijn ook mede plichtig net zo als vele andere instellingen kijk maar naar het rechtssysteem helemaal verrot tot op de bodem ze zijn allemaal omgekocht door het WEF het zijn gevaarlijke gestoorde gekken die op macht en geld uit zijn en hoe zij dat vergaren maak hun niets uit zij vermoorden zelfs kinderen ervoor, wij kunnen alleen dat nog recht trekken als wij gezamenlijk met andere landen opstaan en grote schoonmaak gaan houden.

 1. En dan nog zie je mensen in die twitter berichten zeggen dat het Russische propaganda is 🤣

  DIT ZEGT ALLES: “Dergelijke tactieken zijn in strijd met het internationaal humanitair recht en brengen de burgerbevolking in gevaar, omdat zij civiele voorwerpen tot militaire doelen maken. De daaropvolgende Russische aanvallen in bevolkte gebieden hebben burgers gedood en civiele infrastructuur vernietigd,” 

  Mensen zijn zo gemanipuleerd, ze zien het recht niet eens meer. Ze zijn de feiten uit het oog verloren, de realiteit. Maar ja, dit soort is toch snel uitgeroeid.

 2. “dat Kiev woonwijken militariseert en zo roekeloos het leven van hun eigen mensen in gevaar brengt”

  Die “eigen mensen” betreft voornamelijk etnische Russen, en “Kiev” bestaat uit Russen hatende Oekraïense nationalisten, weinig verbazend dus dat die “hun eigen mensen in gevaar brengen”, want in hun ogen zijn dat hun eigen mensen helemaal niet.
  En dat kwartje moet eens dringend vallen in het westen…

 3. Inflatie inmiddels meer als 10% ,liever iedereen in totaal miljarden Euro’s in Europa te laten betalen voor gas in plaats van als in Roebels te betalen voor Russisch gas, wat hun recht is om in uitbetaald te worden..Deze oorlog slaat helemaal nergens op

 4. Tja het is oorlog, er gaan mensen dood. En dit keer in het ziekenhuis, niks ongewoons dus en de dokter kon niet helpen dit keer.

  In oorlog zijn geen regels en ook geen mensenrechten, het is een lachertje. Alleen de natuurwetten gelden, het recht van de sterkste.

 5. Alle wapens en sancties van Amerika en Europa zullen niets helpen en alleen de oorlog verlengen, maar aan de uitkomst zal het niks veranderen.

 6. Een vuile oorlog
  https://www.amnesty-international.be/nieuws/oekraiense-gevechtstactieken-brengen-burgers-in-gevaar
  Hoog tijd dat Europa de wapenleveringen stopt om Oekraïne naar onderhandelingen met Rusland te dwingen en ook de EU zelf met Rusland gaat onderhandelen want wij willen niet in de kou zitten deze winter om de liberale waanideeën te steunen.
  Het is een Amerikaanse proxy-oorlog, een wij zijn NIET Amerika!
  Overigens, als de EU consequent wil zijn met haar sancies tegen oligarchen dan moet de grootste oligarch van allemaal, Gerhard Schröder, ook op die lijst zodat al de tegoeden en bezittingen van Gerhard Schröder in beslag genomen worden en Gerhard Schröder een reisverbod opgelegd krijgt naar en door de EU. Daar Gerhard Schröder dan illegaal in de EU verblijft als ie nog thuis is kan Duitsland Gerhard Schröder in de gevangenis zetten. Dat zou consequent zijn, maar Europa is niet consequent.
  Daarom kan Europa maar beter de sancties opheffen en luid en duidelijk “NEEN” zeggen tegen Amerika.

  • Ik heb al eerder vermeld dat Amnesty de zelfde club als het WEF is zakken vullen en gewoon de elite volgen want als ze dat niet doen hebben zij geen inkomsten meer en dat zelfde geld ook voor ombudsman zij leven per gratie op onze belastinggeld ,dieren bescherming de klimaat gekken zijn allemaal partijen als de geld stroom weg valt is het gedaan en wij zullen er nog niet iets van merken.

 7. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel. Het heeft helaas lang geduurd en heeft vele doden gekost, voor er meer mensen wakker worden en niet blindelings volgen als schapen.

 8. Vanaf WW2 is Europa een slaaf van de VS.
  Alle regeringen zijn gekocht en gechanteerd. Wie uit de pas loopt wordt kapot gemaakt.
  Dat de smeerlapperij van Kiev nu eindelijk aan het licht komt zal ook wel een rede hebben.Bij Amnesty zijn het ook geen heilige boontjes en ook zij worden gecontroleerd.
  Onafhankelijk ? Ik kan het alleen maar hopen.
  Alle oorlogen komen van de tekentafel en worden ingeleid met valse aanslagen.
  Onschuldige burgers worden telkens door hun eigen regering vermoord tbv de inmiddels hier welbekende agenda. Msm draait op volle toeren om iedereen op dezelfde manier te laten blaten.
  En bijna iedereen trapt er weer in.
  Het menselijk ras schijnt uitgeroeid te moeten worden zodat een selecte groep alles kan bezitten.
  Oorlogen, hongersnoden, chemtrails, smerig gemanipuleerd voedsel, massa immigratie, niks is te gek om ons kapot te
  maken. En steeds trappen we erin.
  Omdat openlijk oorlog voeren toch wat lastig is geworden door de aanwezigheid van kernwapens,
  is gekozen om de mensheid dan maar uit te roeien met z.g. expirimentele gentechinjecties.
  Een kernoorlog zeker op grote schaal lijkt mij onwaarschijnlijk. De aarde zal voor de 1% dan geen waarde meer hebben.
  De msm en hun gluiperige fake checkers hebben vanaf dag 1 doelbewust gelogen over deze oorlog.
  Gaat de massa nu ook snappen dat we over alles worden voorgelogen door deze gasten dus ook over covid ?

  • Het zal niet alleen vanaf WW II zijn geweest, maar al veel eerder.
   Duidelijk is dat er praktisch geen organisatie, bedrijf, universiteit, ziekenhuis, msm enzovoort is waar niet de lange tentakels zitten van degenen die al langer dan een eeuw achter deze wereldwijde rotzooi zitten. Dat is te zien aan de financiële bijdragen die aan oa die instanties zijn uitgedeeld en die ook bekend zijn.
   Maar je ziet het ook aan de baantjes die worden verdeeld onder degenen die trouw zijn aan die organisaties, de geworven (gekochte of gechanteerde) Young (inmiddels ook niet meer zo jonge) Global Leaders (in de lichting 2022 zit namens NL “maar” 1 persoon), de Weffers, diverse loges van de vrijmetselaars, de Europese Commissie, regeringen op nationaal niveau. Vast nog wel iets vergeten.
   Het enige positieve hieraan is dat als iemand uit die groep zijn/haar klus/ werk heeft gedaan, of uit de pas loopt, hij/zij wordt opgeruimd. Maar ja, dan blijven nog steeds de opdrachtgevers over.
   Als je je in de wereldgeschiedenis op onderzoek uitgaat en je je er echt in gaat verdiepen, kom je tegen wie daar altijd bij betrokken zijn geweest en nog zijn.
   Ze hebben al eerdere pogingen gedaan om “dit” uit te rollen, dat is toen niet gelukt. Misschien helpt het als meer mensen wakker worden en er echt tegengas wordt gegeven. Ik hoop het en ik wil graag positief blijven denken.
   Goed weekend voor allen.

 9. Dit werd hoogste tijd dat een organisatie als AI met dit rapport komt. Het was allang bekend. Zo zijn er nog veel meer zaken die om opheldering en rappotage vragen. Goede stap de goede richting uit. Ook een onderzoek naar de gebeurtenissen in de AZUV Stahlfabriek, is meer dan nodig. Via info berichten waren er Oekraïnse soldaten die zich over wouden geven naar van het regime in Kiev geen toestemming kregen. Daarin tegen kregen AZOV militanten de opdracht om ieder die zich over wou geven direct te executeren. En wat te denken van berichten dat burgers ( volwassenen en kinderen ) in de AZUV Stahfabriek in Mariupol gexecuteerd werden vervolgens omhangen met granten en naar buiten werden gegooid . Dit om bewijzen te vernietigen en Rusland als dader beschuldigen. Genoeg om de hele corrupte regering van Zlenski voor tribunaal te berechten.

 10. Het grappige is voor mij dan dat een Amnesty International die helemaal niet neutraal zelfs dit nieuws naar buiten brengt, dit zegt voor mij heel veel, bovendien stapte een Oekraïnse op na deze publicatie, ook grappig, Amnesty is nu ineens pro Rusland, maar het feit blijft dat Amnesty er zelfs nu ook over begint, de desinformatie gaat een andere kant op, althans ietsje, wil men Zelensky weg in het Witte Huis, wie weet.

 11. Aan de Zelensky-vereerders.
  Je mag je Oekraïense vlaggetje en je “Slava Ukraïni” nu bij je naam weghalen, maar voor mij blijf je een vieze nazi met bloed van duizenden mensen aan je handen. Omdat ik dit terugtrekken al zag aankomen, heb ik op tijd jouw foto van Twitter en Facebook opgeslagen op een bord op Pinterest. Met je naam erbij. En als je een nep-foto had heb ik je opgezocht op internet en daar jouw foto vandaan gehaald. Alles is geverifiëerd zodat ik niemand vals beschuldig.
  Dus je kunt terugtrekken wat je wil, de hele wereld kan zien wat voor een jij er bent.

 12. Walgelijk
  Wie is nu bij wie binnengevallen de Oekraïne bij Rusland?
  Geen enkele vragen bij Russische agressie
  En dat noemt zich onafhankelijk
  Dacht dat amnestie voor alle burgers ter wereld op zou komen
  Hoor echter niets over Russische burgers die van straat verdwijnen

 13. Kijk maar eens wat Nederland heeft bereikt met he sturen van militaire alleen maar leugens en verdriet bij deze oorlogen waar zij niets verloren hadden en uit eindelijk met de staart tussen de benen terug keerde en waar wij belasting betaler nog steeds schade vergoedingen zijn aan het betalen, lekker makkelijk zij trappen rotzooi en wij het volk betaald de rekening. KUT VOLK RIP.

 14. Nederland stuurde militairen in VN verband dus niet op eigen initiatief.en daar zijn NL bij gesneuveld dat is een hoge prijs die zij betaald hebben. Maar ipv defensie budget te vehogen!!
  gaven we nog geen 1 % aan defensie uit bijna niets dus!
  dat is de oorzaak dat Europa met zijn broek op de knieën zit in dit conflict!!
  en we afhankelijk zijn van de amerikanen om ons weer uit de shit te trekken!!!
  geld en macht ja daar gaat het over!!
  nep oorlog lijkt me niet ,er gaan dagelijks mensen dood !!
  niks neps aan.
  zo snel mogelijk een wapenstilstand dat is waar we naar moeten streven!!
  gas zat in Europa op pompen het is oorlog,de Groningers nu eindelijk eens compenseren voor die verzakkingen .Moet kunnen met huidige gasprijs.
  Kunnen we die gasprijs ook in de hand houden.
  Zo snel mogelijk een sterk Europees offensief voor vrede in Europa.Dus in gesprek met putin. Met als uitgangs punt vrede en voorspoed voor Russen en Europeanen dus ook de Oekraḯners.

 15. Ja maar wij zitten al 12 jaar met een regering die het moorden van mensen als een opdracht zien zij worden en dat weten wij allemaal gedwongen door Amerika en het WEF en de vuile leiders die wij over de gehele wereld hebben voor geld en macht uitvoeren wij zijn niet alleen het slachtoffer maar ook de moordenaars van de vele onschuldige burgers over de gehele wereld , wat zijn wij toch een goed volk he.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in