Protest Bulgarije: Screenshot Telegram; Demo Hongarije: Ignaz Bearth / Telegram; Fan Curve Choreo Servië: Screenshot Twitter; Samenstelling: Wochenblick

Europa mag niet het toneel worden van een proxy-oorlog. In steeds meer Europese landen groeit het verzet tegen deelname aan de oorlog in Oekraïne. Gisteren, zaterdag, zijn talrijke Bulgaren in de hoofdstad Sofia voor het Ministerie van Defensie bijeengekomen. Na Hongarije is het daarmee het tweede NAVO-land in het voormalige Oostblok waar fel verzet opkomt tegen unilaterale interventie in het huidige conflict. Ook in Servië zijn de mensen onlangs de straat op gegaan, bericht Wochenblick.at.

“NAVO eruit”: Demonstratie voor het Ministerie van Defensie in Sofia

Volgens berichten in de Bulgaarse media waren de organisatoren van de demonstratie de systeemkritische partij Wasraschdane (“Wedergeboorte”), die zich onder andere verzet tegen de toetreding van Bulgarije tot de eurozone en scherpe kritiek uitoefent op de totalitaire Coronamaatregelen. Sinds afgelopen november heeft zij 13 zetels in het parlement. Nog maar enkele dagen geleden heeft het een parlementaire vraag ingediend met het doel de stationering van nog meer NAVO-eenheden in het land te verhinderen. Het huidige protest is ook gericht tegen de overdracht van de weinige defensiewapens die Bulgarije bezit aan Oekraïne.

Tijdens de demonstratie zei partijleider Kostadin Kostadinov, die onlangs door Oekraïne wegens zijn kritiek voor 10 jaar de toegang tot het land werd ontzegd, tegen de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin: “Wij willen hem laten zien dat wij Bulgaren een volk zijn dat op de hoogte is van onze eigen belangen. En die zijn: wij moeten niet meegesleurd worden in een nieuwe broederoorlog.” Op de bijeenkomst werd met vlaggen gezwaaid, onder het scanderen van anti-oorlogs- en anti-NAVO-leuzen. Borden met de tekst “Yankee go home” werden ook gezien.

  Video: Amerikaanse troepen verdwalen in Oekraïne - Vragen Russischtalige burger om een "map"

Hongarije: Orban en het volk tegen oorlogsinmenging

Bulgarije is sinds 2004 lid van de NAVO. Hongarije is al vijf jaar langer lid van de NAVO – maar ook daar is men niet gelukkig met de proxy-acties in de onmiddellijke omgeving. Daar is de afwijzing van verdere oorlogszucht zelfs de officiële regeringsdoctrine. Premier Viktor Orban weigert westerse wapenleveranties door zijn land te laten passeren. Hij verdedigde ook zijn besluit om niet deel te nemen aan de westerse bewapening van Oekraïne.

Dit was het antwoord van de conservatieve regeringsleider op de stemming die in het land heerste vóór de verkiezingen van april. Deze week vond, ter gelegenheid van de Hongaarse feestdagen, een grote bijeenkomst plaats in Boedapest, waar Orban ook een toespraak hield. Hij verdedigde de neutrale houding van zijn land in het huidige conflict: “Geen enkele Hongaar mag gevangen zitten tussen een Oekraïens aambeeld en een Russische hamer. Het is niet in ons belang om als voetsoldaten slachtoffer te worden in de oorlog van andere landen.” Sommige van de duizenden en duizenden deelnemers hielden spandoeken omhoog met boodschappen van vrede.

 

Servië: Straat- en supportersprotesten tegen de NAVO-intriges

De toenemende stationering van NAVO-soldaten in Oost- en Zuidoost-Europa stuit op groeiend verzet in de regio. Onlangs waren ook in Servië demonstraties hiertegen gericht. Het voormalige Joegoslavische land is verenigd onder de pijnlijke herinnering aan het bombardement door de NAVO-landen in 1999, dat in strijd was met het internationaal recht. In iets meer dan twee maanden tijd werden meer dan 28.000 explosieven op Servië gegooid – niet bepaald wat men zou verwachten van een vermeend “verdedigingsverbond”.

  101ST Airborne doet fotosessie in Roemenië 

In dit verband kan waarschijnlijk ook de neiging van veel Serviërs om met Rusland te sympathiseren in het smeulende Oost-West conflict verklaard worden. Na protesten die neigden naar solidariteit met Rusland, hebben ook de voetbalfans een signaal gegeven. De supporters van recordkampioen Rode Ster Belgrado hebben tijdens de achtste finale van de Europa League tegen Glasgow Rangers hun kritiek laten blijken op de NATO-machinaties op de tribune. Daarbij herinnerden zij aan de talrijke oorlogen van de VS in de afgelopen decennia. De choreografie bevatte een citaat van Beatles-muzikant John Lennon (1940-80): “Het enige wat wij zeggen, geef vrede een kans.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Er is een grote oorlog op komstVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDr. Coleman: De Tijd dringt voor hen die om Vrijheid geven
Volgend artikelHolocaust-overlevende: Beleid nazi-tijdperk en COVID-beleid vertonen veel gelijkenissen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Top! Laat dit in NL het nieuwe onderwerp van demonstraties zijn: Vrede en weg met Navo en EU: NEXIT! Samenwerken met landen als Hongarije, Roemenië etc zal ons veel meer brengen dan een slaafs schoothondje van USA/ EU zijn. Weg met EU, weg met rutte, kaag, de jonge etc etc. VRIJHEID!

 2. Ze hebben helemaal gelijk . Het westen de usa en de navo . Zijn vele malen erger dan communisme. Ze moeten dingen respecteren en gewoon wegblijven uit de grenzen van rusland en china . Nakomen wat ze begin jaren 90 hebben ondertekend .

 3. Is Poetin de “tiran”?
  of . . . de “redder”, die het WEF een halt zal toeroepen ?
  Ik denk het laatste . . . de komende tijd, zal de waarheid boven komen !

 4. Wie zegt dat er geen Nazi’s meer zijn in europa? Wie zegt dat Duitsland de oorlog verloor? Die beseffen niet, dat kinderen die als nazi werden opgevoed, misschien hun bek houden, maar wel nazi zijn en dat ook doorgeven aan hun kinderen.

  En note: nazi=links. (nationaal socialisme)
  De nazi landen zijn dus NL, DE, FR, OS, RO, ES, IT……..
  en Oekraine.

  DeAsov brigades, de kind brigades die hysterisch schreeuwend door de straten lopen met Ïk will Joden en Russen afmaken…”Zelensky die zegt dat Oekrainers van “puur bloed” zijn en de Russen rotzooi.

  Hij weet kennelijk niet dat Kiev werd gesticht door moordenaars bendes die plunderend en moordend door de regio trokken….en de grootste slaven jagers van Europa waren…

  Maar allez:
  DE zorgt ervoor door Javelins te geven, dat de Russen de steden aan puin gaan schieten; zalig zijn de de armen van geest….

 5. In Servië zijn ze de bombardementen met licht radio actieve munitie nog niet vergeten. Duizenden mensen zijn ziek geworden en ontwikkelde schildklier problemen en kanker.

  • Eerste Golfoorlog en later Fallujah. En wat gebeurde er in Syrie en nu in Jemen. In Syrie gezien fotos waarschijnlijk ook nucleaire wapens gebruikt door het westen.

 6. Laat je niet misleiden. Dit is geen gewone oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Putin werkt gewoon samen met het WEF. Hij is opgeleid door Klaus Schwab (5-jarige cursus) en werkt hard mee aan de Great Reset. Klaus heeft een oorlog nodig om zo veel mogelijk burgers te doden. Met de vaccins ging het te langzaam en het volk begint wantrouwend te worden. Rusland bombardeert nu burgerdoelen in Oekraïne. Ze maken zo veel mogelijk dodelijke slachtoffers. Iedereen die het Oekraïense volk wil gaan helpen mag zich daar laten doden. Vrouwen en kinderen worden geëvacueerd en krijgen meteen een op termijn dodelijke vaccinatie wanneer ze de buurlanden binnenkomen. Mannen mogen Oekraïne niet verlaten. Ze moeten vechten (met Molotov coctails) tegen de goed bewapende Russen en zich af laten maken. Dit is een snellere manier om de Aarde te ontvolken dan de “vaccins”. Klaus wrijft zich vergenoegd in zijn handen. Alles gaat naar wens…

  • Het is bekend dat Putin een fervent medestander was van de WEF en daar veel speeches hield.
   Maar net als iedereen bestaat de mogelijkheid dat ook Putin inmiddels wakker geworden is. Misschien heeft Syrie hem de ogen geopend. We weten het niet. In zijn taalgebruik is hij bezig de rechten van de mensen in Donbass, Lugansk, de Krim te behartigen door een militaire interventie.
   Misschien werd hem ook duidelijk dat degenen die dit alles orkestreren de gehele wereld willen bezitten. Zoals ze in een historische speech in Den Haag openlijk verklaardden. En misschien heb je gelijk.
   Vergis je niet in de USA ligt ook een executive order van Obama, Attack the Netherlands plan. Zoals Assange al zei. Iedereen wordt gechanteerd. Waarmee wordt Rutte gechanteerd? Is er waarheid dat hij aanwezig was bij satanische rituelen in NL waarbij kinderen vermoord werden, zoals een getuige beweerd? En als we onze mening baseren op dat soort info wie is meer een tiran. Putin, Rutte of een hele andere groep die achter de schermen aan de touwtjes trekt en anderen de shit uit laten voeren. Beiden kanten financieren en voorzien van wapens. én hoe is het met ons eigen volk gesteld. Na Covid vacs en de vele deelnemers herken ik het NL volk niet meer. Gezien de vele troep op straat, de afname van Cohesie en Cooperatie, is oorlog, vernietiging misschien ook wel logisch. Ieder van ons is verantwoordelijk voor zijn eigen 7 toekomstige generaties. Mijn reden hard aan mezelf te werken. De hele Covid periode heeft mij veel opgeleverd. En als dit escaleert???? Waarom niet. Vietnam, Irak, Syrie, Yemen we kijken er naar en vinden het Verwegistan wel prima. 8 jaar oorlog in Donbass, 1/5 van de mensen daar nog over, ouderen en kleine kinderen die in schuilkelders leven en de meesten weten het niet eens. Zelfs nu niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in