Russisch digitaal uniform

Er was een tijd dat ik bereid was berichten in de media, vooral in kranten, het voordeel van de twijfel te geven. Nu niet meer. Ik ga er nu van uit dat de verslaggevers worden gevoed met een denkbeeld dat door de inlichtingendiensten is gegenereerd. Een voorbeeld hiervan is een stuk in de Washington Examiner van Joel Gehrke, Het Westen verliest wapenproductierace van Rusland, zegt NAVO-bondgenoot, schrijft Larry Johnson.

Het artikel is gebaseerd op de secretaris van de Estse minister van Defensie, die de volgende bewering doet:

De Russische defensie-industrie heeft haar vooroorlogse munitieproductie “bijna verdubbeld”, volgens een hoge NAVO-functionaris die schat dat de bij Oekraïense strijdkrachten wel 10.000 granaten per dag kunnen inslaan.

“Rusland kan nog steeds veel domme bommen produceren,” vertelde de Estse minister van Defensie, Kusti Salm, deze week aan verslaggevers in Washington. “En domme bommen zijn ook 152 [mm] artillerie die de meeste schade aanrichten op het slagveld. … 10.000 artillerie [granaten] per dag afschieten maakt veel schade.”

De heer Salm is op zijn best onoprecht. Ja, Rusland produceert “domme bommen”, maar Salm weigert toe te geven dat Rusland ook een enorme hoeveelheid “slimme” bommen en raketten produceert. Waarom heeft hij dat saillante punt niet genoemd? Is hij echt onwetend over de Russische activiteiten op dat front of wil hij de lemen voeten van het westerse narratief niet blootleggen?

Die beoordeling compliceert het beeld van westerse efficiëntie en Russische militaire incompetentie dat het afgelopen jaar is ontstaan. De logistieke voorbereidingen van Rusland op de oorlog hebben in het westerse openbare debat tot hoon geleid, ….

Toch erkende Salm, een hoge defensiefunctionaris van een van de enige NAVO-bondgenoten die aan Rusland grenzen, dat “de mobilisatie effect heeft gehad en de linie is gestabiliseerd”, ongeacht de tekortkomingen van het mobilisatieproces. En hij uitte zijn ongenoegen over degenen die Moskou onderschatten.

Op dit punt grijpt de heer Gehrke terug op de mythe dat de mobilisatie van Rusland niets voorstelt omdat Moskou een stel onervaren kantoormedewerkers opschept en ze als kanonnenvoer in de frontlinies gooit. Zijn bron? De Moscow Times, die in Amsterdam is gevestigd en het soort nieuwsorgaan is dat de CIA of de Britse inlichtingendienst zou gebruiken om hun valse boodschap te verspreiden.

  Onnodig te zeggen

Gehrke vervolgt met Salm:

“Het is eigenlijk niet veel als je 30 miljoen mensen in de mobilisatiereserve hebt; je kunt het je veroorloven,” zei Salm, verwijzend naar de verliezen van Rusland. “En 1.400 tanks verliezen is veel tanks … maar het is draaglijk als je er 10.000 in voorraad hebt. Zelfs als je één werkende [tank] van de drie kunt maken, heb je nog steeds vele malen meer tanks dan de Europese bondgenoten.”. . .

“Alle gemobiliseerde soldaten hebben de nieuwe digitale uniformen – allemaal,” merkte de Estse defensiefunctionaris op. “Het betekent dat hun leger was voorbereid op deze aantallen. Gemobiliseerde soldaten zijn niet verschenen in uniformen uit de Tweede Wereldoorlog. Het betekent dat ze voorbereid waren. Ze wisten het. Ze weten wat ze doen.

Met tegenzin wordt erkend dat de Russische troepen, na maandenlang te hebben volgehouden dat zij versleten uniformen dragen, we nu te horen krijgen dat de “dienstplichtigen” echte Ninja-uitrusting dragen. Een digitaal uniform betekent dat de soldaten zijn uitgerust met camouflage, waardoor ze moeilijker op te sporen zijn. Hmmm.

Salm biedt dit deprimerende weetje:

“De geallieerden realiseren zich dat het een langere oorlog wordt. Het wordt een extreem dure oorlog,” zei Salm. “En om deze strategie in goede banen te leiden, moet je een einddoel hebben. … De reden waarom we er niet zijn, is denk ik de kostprijs op zich, het feit dat veel van de munitievoorraden in Europa zijn uitgeput. Het is een probleem op zich dat je moet aanpakken.”

Hoe pakt Europa dat “probleem” aan? Gaat het op magische wijze munitiefabrieken oprichten en de nodige metalen verwerven om artilleriegranaten te produceren, terwijl de energiekosten de pan uit rijzen? Hoe springt Europa precies over deze barrière heen? Kort antwoord: dat doet het niet.

  Leopard 2 - Het nieuwe Oekraïense Wunderwaffe?

Salm sluit af met deze “zonnige” beoordeling:

“We weten dat het prijskaartje hoog zal zijn,” zei hij, “waarschijnlijk veel hoger dan de wetsvoorstellen van het Congres en zeker veel hoger dan die van de Europese bondgenoten.”

Dus de meme verschuift van “Rusland verliest en heeft waardeloze uitrusting” naar “Rusland is goed in staat waardeloze uitrusting te produceren en het Westen zit zonder voorraden en heeft meer geld nodig”. Veel meer!!! Je hoeft geen ervaren militair of inlichtingenanalist te zijn om de waanideeën van Salm te herkennen. Geen enkel land in Europa verkeert in een economische positie om de uitgaven en de militaire productie op te voeren. En zelfs als ze dat zouden kunnen, dan zou het nog minstens één tot twee jaar duren voordat de vruchten van de toegenomen productie zichtbaar worden.

Het lot van Oekraïne hangt af van de vraag of de Verenigde Staten geld en materieel in het rattenhol van Kiev zullen blijven pompen. De Verenigde Staten lijken economisch gezien op een wankelende Jenga-toren – Washington schuift geld weg van binnenlandse prioriteiten en stapelt meer op Oekraïne. Net als in het spel Jenga geldt: hoe langer dit doorgaat, hoe instabieler de toren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoop voor de wereld: Het kaartenhuis van het Westen staat op instortenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMenselijkheid in de loopgraven? Wat de westerse propaganda verbergt
Volgend artikel“Het is tijd dat we als wetenschappelijke gemeenschap toegeven dat we fout zaten met COVID en dat het levens kostte”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. De russen hebben gelijk dat ze domme bommen produceren.
  Die zijn veel goedkoper.
  Het westen, vnl. de VS vertrouwen op de nazi doctrine van Wunderwaffen.
  “We” krijgen de B21,die 2 miljard per stuk kosten.
  Als je die met een raketje van een ton uit de lucht schiet, dan weet ik wel wie het langer vol houdt.

 2. Het lot van de Oekraïne hangt van de verstandelijke vermogens van de bevolking om te kiezen voor een Slavische vrede samen met hun Russische broeders en zusters, in plaats van eeuwige oorlog en armoede onder de noord atlantische terreur organisatie en hun armoede verspreidende politieke arm, de EU.

 3. 10.000 granaten per dag valt nog wel mee. Ter vergelijking: in de Eerste Wereldoorlog werden (door alle partijen gezamenlijk) 765.000.000 granaten afgeschoten, wat neerkomt om zo’n 490.000 granaten per dag!

  • De granaten zijn wel een beetje gegroeid en krachtiger geworden. Er zijn dagen dat de RF er zo’n 60.000 afvuurt, dat is inclusief missielen.

 4. Het is echt lachwekkend wat het westen voor onzin uit blijft kramen.

  Als het zo goed gaat met het westen … Waarom moeten er dan steeds zwaardere wapens naar Oekraïne worden gebracht…. Waarom vechten er hele bataljons Amerikanen, Polen en Engelsen ?

  Heel soms kijk ik eens even naar WNL als er weer z’n Admiraal van die vreselijke onzin uit zit te kramen. Maar meestal kan ik het na 2 minuten niet meer harden en zet ik de tv uit.

  • Peterus,
   Ja, het is ook een opgave al de Navospreekpoppen zonder geweten,zonder hersens en zonder soeverein denkende breinen, ze staan nergens voor, ze volgen slaafs hun opdrachten uit, waar zijn nog die onafhankelijke personen, mensen, individuen, volkeren,staten en leiders tegenwoordig in binnen- en buitenland????????

 5. Noord-Korea stuurt leger en politie naar Donbass

  De Zuid-Koreaanse krant Daily NK, gespecialiseerd in nieuws over wat er in de DVK gebeurt, beweert dat Pyongyang politieagenten en militairen naar de LPR en de DPR gaat sturen.

  Personeel uit Noord-Korea zal herstelwerkzaamheden moeten uitvoeren – het repareren van gebouwen en wegen die zijn verwoest door Oekraïense beschietingen.

  Volgens de auteur van de publicatie hadden de Noord-Koreaanse autoriteiten eerder het bevel gegeven om de rekrutering eind januari af te ronden en zou de uitzending van personeel medio februari-maart kunnen plaatsvinden.

  Opgemerkt moet worden dat Daily NK in zijn materialen is gebaseerd op informatie die is ontvangen van bronnen op het grondgebied van de DVK.

  Het Russische leger zal de strijdkrachten van Oekraïne naar een veilige afstand verplaatsen – Lavrov
  “Hoe meer langeafstandswapens er aan het regime in Kiev worden geleverd, hoe verder ze uit onze gebieden moeten worden verwijderd.”

  Het leger van de strijdkrachten van Oekraïne, getraind in Groot-Brittannië, gaf zich over, niet in staat om zelfs maar een uur in de strijd te weerstaan ​​(+VIDEO)
  Een verhaal uit de mond van een Brits opgeleide “vushnik”.

  https://t.me/RVvoenkor/37353

  Er zijn hevige gevechten, de strijdkrachten van Oekraïne bevinden zich in een moeilijke situatie, het Russische leger voert een krachtig offensief uit met superieure troepen, – het Ministerie van Defensie van Oekraïne (MAP)

  De Russen proberen de geografie van het offensief uit te breiden in de richting van Liman.

  Erdogan: Turkije zal het NAVO-bod van Zweden niet goedkeuren
  “Zweden mag geen tijd verspillen. Tegelijkertijd staan ​​we in deze kwestie positief tegenover Finland”, legt hij uit.

  Joodse Neocon Victoria Nuland bekent terreuraanslag Nord Stream
  De Amerikaanse staatssecretaris voor Politieke Zaken Victoria Nuland heeft tijdens een hoorzitting in de Senaat op donderdag positief de vernietiging van de Nord Stream 1 en Nord Stream 2 aardgaspijpleidingen gevierd.

  https://www.veteranstoday.com/2023/02/01/jewish-neocon-victoria-nuland-confesses-to-nord-stream-terror-attack/

  Rusland vindt 20.000 documenten waarin Amerikaanse Biowar-plannen voor Oekraïne worden geschetst
  Washington verwierp aanvankelijk de onthullingen, maar staatssecretaris Victoria Nuland bevestigde uiteindelijk dat de VS inderdaad biolabs in Oekraïne hebben.
  https://www.veteranstoday.com/2023/01/31/russia-finds-20000-docs-outlining-us-biowar-plans-for-ukraine/

  “Rusland zal Amerikaanse Abrams en Duitse Leopard-tanks vernietigen als Kiev ze krijgt”
  Dat zei de ambassadeur van Antonov Moskou in Washington
  https://www.veteranstoday.com/2023/01/25/russia-will-destroy-us-abrams-and-german-leopard-tanks-if-kiev-gets-them/

  SOTN: Khazarianen bekokstoven Wereldoorlog 3
  Grote bewegingen en enorme manoeuvres op het wereldwijde geopolitieke schaakbord

  https://www.veteranstoday.com/2023/01/30/sotn-khazarians-concocting-world-war-3/

  Minder Oekraïners bereid te sterven voor de door zionisten gecontroleerde NAVO
  Honderdduizend hryvnia’s is al niet genoeg: de soldaten die zijn opgeleid op de basissen van Groot-Brittannië, Duitsland en de Baltische staten willen comfortabel vechten, zoals hen is geleerd, zonder “zonneschijn”, loopgraven onder water en nachtvluchten van “Wagners” snijden Oekraïense geheimen uit.

  https://www.veteranstoday.com/2023/01/28/fewer-ukrainians-willing-to-die-for-zionist-controlled-nato/

  Whr. Generaal Kujat: Oorlog in Oekraïne is verloren, Duitsland staat nu tegenover een boos Rusland… alleen
  Een verse Duitse generaal heeft een openbare waarschuwing afgegeven dat de oorlog op het Oekraïense slagveld door de legers van de VS en de NAVO verloren is.

  https://www.veteranstoday.com/2023/01/25/whr-gen-kujat-ukraine-war-is-lost-germany-now-faces-an-angry-russiaalone/

  • Adriaan,
   Het is toch bizar dat je helemaal niks meer hoort op de msm over die terroristische aanslagen van de Nordstream he, ach ik weet Rusland is al lang een andere weg ingeslagen?
   Bedankt trouwens voor het delen van al die info, moge de Russen hen naar het hiernamaals brengen, dat deden ze toen ook, Putin zei dat toen bij die ISIS strijders, ze verlangen heel erg naar het hiernamaals en daar heen zullen we hen ook leiden, hele harde humor, ik heb een Servische collega en wij lagen helemaal dubbel daarom, hij bekeek vroeger elk jaar een tv programma Hello Putin here, dan konden mensen op tv allerlei vragen stellen en hij antwoordde sommigen ter plekke, hij nam er zelfs vrij voor, hoe vind je dat, ik zeer open en bereikbaar, dat zie ik Pinokkio Rutte niet doen bijvoorbeeld, hij kent ook Russisch mijn collega dat is wel zo handig natuurlijk, groet aan jou, save us zingt Evergrey en dan denk ik aan het Russische volk!!!

 6. Mijn boodschap aan de volgzame schapen van de MSM is om af en toe toch ook eens effe te kijken naar andere bronnen dan de grote nieuwkanalen omdat daar kartelvorming is voor een wel bemeten selectie en versie van nieuwsfeiten, beeldvorming en zo standpunten en meningen in een bepaalde richting te drijven. Mensen kijken doorgaans geagiteerd op als je eraan toevoegt dat er weer eens massavernietigingswapens in Irak zijn gevonden.

 7. Prachtig dat Rusland en noord- Korea samenwerken.
  Ook in Mariopol wordt hard gewerkt aan het herstel en zijn al 1000 mooie appartementen klaar.

  De wereld zal schrikken als ze na het beëindigen van de oorlog de beelden zien van alle herstelwerkzaamheden van Rusland.

  De oudbewoners zullen trots zijn op Poetin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in