Op 10 januari 2023, in de late namiddag, verklaarden officiële mediabronnen van de Russische Wagner PMC dat de vesting Soledar was veroverd door Russische eenheden. Soledar was een van de belangrijkste verdedigingspunten van de AFU in het oosten van Oekraïne. De stad herbergt de grootste zoutproductiefaciliteit van Europa, bericht Southfront.org.

Evgeny Prigoggin, hoofd van de Wagner PMC, kondigde aan:

“PMC-eenheden van Wagner hebben het hele grondgebied van Soledar onder controle. Er is een ketel gevormd in het centrum van de stad, waar stadsgevechten plaatsvinden. Het aantal gevangenen zal morgen bekend worden gemaakt.
Ik wil nogmaals benadrukken dat geen andere eenheden dan die van de Wagner Cheka betrokken waren bij de bestorming van Soledar.”

Prigozhin zelf bevond zich ook in de gelederen van zijn strijders in Soledar.

Prigozhin en zijn soldaten staan bij het Salt Mine Museum, dat al dichter bij de westelijke rand van Soledar ligt, en bevestigen daarmee de volledige controle over de stad.

Momenteel is bekend dat de stad, voor het grootste deel inclusief het centrum, is bezet door aanvalsgroepen van Wagner PMC. De PMC-eenheden namen alle dominante hoogten rond de stad in, met inbegrip van de Yurchina-berg, en namen de toevoerwegen en buitenposten van de AFU onder vuur. Naar verluidt bevinden zich nog enkele honderden Oekraïense soldaten in de stad.

De stad wordt momenteel van resterende Oekraïense soldaten opgeruimd.

De actieve fase van de gevechten om Soledar duurde meer dan vier maanden, maar de verdediging van de Oekraïense strijdkrachten was bestand tegen reguliere legereenheden en zij werden vervolgens teruggetrokken uit de frontlinie. De Wagner Group had iets meer dan twee weken nodig om de stad direct in te nemen.

  Rusland en China voeren nu 90% van de financiële transacties uit in nationale valuta - zodra de nieuwe BRICS-valuta arriveert, is het GAME OVER voor de Amerikaanse dollar.

Bonus:

De generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne negeerde het verlies van Soledar volledig en “vergat” het in het ochtendoverzicht te vermelden

De inname door Russische troepen van een van de belangrijkste verdedigingscentra van de Oekraïense strijdkrachten in de Donbass wordt door Kiev volledig genegeerd; zowel het kantoor van de president van Oekraïne als het ministerie van Defensie hebben het verlies van Soledar niet vermeld. In het ochtendoverzicht van de generale staf van de Oekraïense strijdkrachten wordt deze stad niet eens genoemd, hoewel de vertegenwoordigers van het opperbevel gisteren dreigend hun monden opentrokken en de overwinning beloofden, ondanks het feit dat de eerste eenheden van de Oekraïense strijdkrachten het grondgebied van de stad begonnen te verlaten.

Dat Soledar onder Russische controle is gekomen, werd bekendgemaakt door de oprichter van Wagner PMC Evgeny Prigozhin, die de stad gisteravond persoonlijk bezocht. De gevechten in de stad gaan door, de stadsblokken worden ontruimd van de resterende deelnemers van de Oekraïense strijdkrachten die zich niet wilden overgeven. Benadrukt wordt dat alleen de “ijzersterke” Wagner deelnam aan de bestorming van de stad, er waren geen andere eenheden.

Op de ochtend van 11 januari 2023 kwam de stad Soledar dus onder controle van het Russische leger, maar dit feit wordt in Oekraïne genegeerd. Zelensky is het bestaan van deze stad gewoon “vergeten” en blijft iets rondbazuinen over de “overwinning van de werelddemocratie”, en in de samenvatting van de generale staf wordt er geen melding van gemaakt. Er zijn afgeslagen aanvallen in het gebied van Bakhmut (Artemovsk), maar niet over Soledar. Ze praten niet graag over nederlagen in Kiev, dus als er al een overwinning zou zijn, zelfs een kleine, dan zouden ze die zo opblazen dat ze in Washington versteld zouden staan.

  Non-stop - Russische strijdkrachten rukken op naar Slaviansk, Artiomovsk en Seversk in Donbass

Ene Arestovich gaf toe dat Soledar werd ingenomen door de Russen, maar zelfs hier komt het ons bekende voorvoegsel “maar” vaak voor in de “voorspellingen” van de adviseur van het hoofd van het bureau van Zelensky. Volgens hem hebben de Russen de stad ingenomen, maar daar hebben ze niets aan, want het was slechts een PR-campagne, die tot doel had te laten zien dat het Russische leger “in staat is steden in te nemen”. Dat wil zeggen, volgens Arestovich, nadat het Russische leger Mariupol, Lisichansk en vele andere steden had ingenomen, kon het Kiev niet overtuigen van een dergelijk vermogen, Soledar moest ook worden ingenomen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Krankzinnige Poetin”: Het misinformatiespel van de GlobalistenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCDC, VK regering & Oxford Universiteit bevestigen dat COVID-vaccinatie NIET WERKT en mogelijk dodelijke gevolgen heeft
Volgend artikelWat de beslissende slag bij Soledar en Artjomovsk voor het Westen betekent
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. WAGNER…💪👊👊..De Russen zijn zo Slim… Bravo Poetin en zijn staf en Volk…♥️🇷🇺♥️🇷🇺♥️🌹🌹❗❗🤗

 2. Victorie ✌️
  Lang leve het licht.
  Lang leve de multipolaire wereld.
  Wij gaan hier harde en duistere tijden tegemoet.
  Maar de vrije mens zal verder leven 🥰💪

 3. Belangrijkste buit zijn krijgsgevangenen. Worden één voor één op de rooster gelegd om opleiding, organisatie, commando van de Oeki’s in kaart te brengen.

 4. En ze kunnen natuurlijk ook wat krijgsgevangen laten gaan met een beloning in vooruitzicht, als ze melden waar militaire installaties zijn…..oekies zijn corrupt.

 5. Wanneer komt de dag dat wij met dat WEF tuig en zijn WEF hoeren kunnen afrekenen zou Maxima haar koffers al klaar hebben staan voor het geval de slag om onze vrijheid te heroveren.

  • Ik hoop dat die dag gauw komt;dat het vuilnis in Den Haag de afrekening krijgt.

   Neem nou eens aan dat bij 10.000 strafpunten je het rechtop leven verliest; en ieder slachtoffer van de toeslag affaire 1 punt geeft wegens nodeloze ellende; en 2punten per ontvoerd kind (illegaal een kind weghalen is ontvoeren)

   Wat ik niet begrijp, is dat er niet een groep vaders bij elkaar komen (er zijn er 1500) en binnenrammen bij het ministerie en daar hell raisen….
   of
   samen met de boeren en andere slachtoffers van deze corrupte regering het parlementsgebouw bezetten, of naar min van financieen gaan en eens in de computers gaan suffen; ofdaar een leuk virus in de computers zetten

   Dit apatische kan ik niet begrijpen.
   Denk even aan de jaren 60, toen de bouwvakkers de straat opgingen; politie was studentjes gewend. Dat hebben ze geweten…

 6. Donderdag morgen: BBC: deWagner groep heeft gemeld dat ze het lichaam van een van de twee vermiste engelse aid werkers heeft gevonden; zij zette foto’s van hun documenten op internet.

  Maar wat ze ook zeiden: de gevechten om Soledar gaan door; en er zouden strubbelingen zijn tussen Wagner groep en Russen.

  Ja, en zelensky is heilig en hij snuift alleen maar poedersuiker.

  In hetzelfde bericht: het bezette Duitse bruinkooldorp: werd niet gezegd “bruinkool” want dat mag dus niet gebruikt worden maar er werd gezegd “kolenmijn”

  Detwee leugenstaten van Europa bij elkaar; GB en DE.

 7. Maar ik begrijp niet, dat de mensen al die leugens geloven; ze zijn al verschillende keren ingehaald door de geschiedenis en realiteit.

  Note: Nostradamus spreekt voor 2023 van explosie van kerncentrale en Baba van “hemels vuur”

  Nou geloof ik niet zo in hokus pokus, maar Nostradamus heeft verschillende dingen juist voorspeld, de komst van TV en de Iran-Irak oorlog met de aantallen soldaten.

  • Nosta Damus had zijn eigen geschrift en taal wat ze proberen te ontcijferen.
   en boeken geschreven wat Nostra Damus zou voorspeld hebben.
   elk jaar komt er een nieuw boek dat is voor de verkoop en winst.
   vroeger zegden ze dat in 1985 de wereld ging vergaan daarna zou er een wereldoorlog zijn in 1992 , hoe kan er nog een oorlog komen als de wereld al vergaan is.???
   ik blijf met mijn 2 voeten op de grond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in