China heeft besloten militair materieel naar Rusland te sturen om het te helpen in de strijd tegen Oekraïne, wat waarschijnlijk tot woede van het Westen en de NAVO (Noord-Atlantische Verdragsorganisatie) zal leiden. Drones behoren tot de uitrusting die naar Moskou wordt gestuurd, schrijft Mac Slavo.

China maakt gebruik van een maas in de “strategie” van het Westen om het conflict te stoppen. Maar gezien de acties van het Westen is het veel waarschijnlijker dat ze willen dat de oorlog doorgaat en escaleert. China heeft Rusland genoeg militaire uitrusting gestuurd om een leger uit te rusten, door gebruik te maken van de mazen in de Westerse sancties naar aanleiding van de Russische invasie in Oekraïne, meldt Politico.

Politico heeft aan de hand van bewijsmateriaal, zoals douanegegevens, gemeld dat Chinese fabrikanten aanzienlijke hoeveelheden materiaal leveren om Rusland te helpen in zijn strijd tegen Oekraïne.

Dit omvat genoeg beschermende uitrusting om veel van de troepen uit te rusten die Rusland heeft gemobiliseerd voor zijn invasie, evenals drones die artillerievuur kunnen richten en granaten op Oekraïense troepen kunnen gooien.
Chinese fabrikanten hebben ook thermische optische vizieren gestuurd die ’s nachts op soldaten kunnen richten, aldus het verslag. – Business Insider

De Verenigde Staten hebben China al bedreigd als het “dodelijke hulp” biedt aan Rusland in het conflict tegen Oekraïne.

Amerikaanse machthebbers: China zal “echte kosten” moeten leiden als het dodelijke hulp biedt aan Rusland

De maas is dat het materiaal dat China heeft gestuurd niet “dodelijk” is. Het wordt volgens de westerse normen allemaal als niet-dodelijk beschouwd en wordt gezien als dual-use, wat betekent dat het zowel civiele als militaire toepassingen kan hebben. Hierdoor hebben de Westerse autoriteiten een uitweg als ze China niet met deze kwestie willen confronteren, meldt Politico volgens Business Insider.

China heeft herhaaldelijk ontkend militaire uitrusting naar Rusland te sturen sinds het land in februari 2022 zijn grootschalige invasie in Oekraïne lanceerde. Maar omdat deze uitrusting “civiele toepassingen” heeft, omzeilt Beijing de dreigementen en waarschuwingen van de VS. En dat niet alleen, de VS zijn sowieso niet in een positie om China uit te dagen.

  Mysterieuze verzetsbeweging wil Zelensky en alle overheidsfunctionarissen vermoorden

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin aan de Nieuwe Wereld Orde: Je hebt nog niets gezienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDocument opgedoken: Plotselinge wiegendood na vaccinatie – Hoe Big Pharma verbanden verdoezelt
Volgend artikelDit is nog maar het begin – We worden armer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Lijkt het westen nu steeds meer tikjes op de vingers te krijgen… eerst van de Afrikanen die het niet zo veilig vonden voor Putin om daar heen te gaan, nu het speelgoed van China. Spijtig dat de naastenliefde van het westen steeds minder erkend wordt. 😉

 2. Ik lees altijd zorgelijke berichten over dit.. maar ik juig dit juist toe . Nee geen dood en vernietiging.. maar de mensheid wil toch niet onder dit schijnheilige westen oud worden .ik niet in ieder geval . Ik wil dat de navo amerika en t westerse leidinggevende. Lees links en brussel totaal vernietigd wordt en uitgeroeit. Net zoals bij de pharao.s gewoon de bladzijde van de laatste 100 jaar .laten verdwijnen . En als dat oorlog inhoudt . Ja wie ben ik . Maar voor deze parasieten van nu weiger ik te buigen. En helaas steunt 70 pr van de wereld dit regime. Dan maar niks.

 3. Als de US en de EU wapens leveren aan Oekraine mag China ook wapens leveren aan Rusland. Als de US atoom wapens heeft mogen anderen landen dat ook hebben.

  • hear hear, wie is er meer dan een ander om over een andermans land te beslissen.

   niemand heeft ooit wat over een ander te zeggen, niemand! never ever.

   echter wat vele creeps doen is wat anders, ze onderdrukken, verzwijgen dreigen, moorden, liegen, voeren oorlogen, lokken oorlogen uit, organiseren demonstraties om bepaalde regiems of landen omver te krijgen enz enz enz.

   • Is een tactiek die alle grootmachten, zonder enige uitzondering toepassen.
    Dat de soldaten en de burgers kanonnenvlees zijn kan hun koude kleren niet raken.
    Allemaal doen ze dit en niet uit naastenliefde maar wel om eigen belang want money maken de word go roun&.

   • OK … maar, aan welke kant sta je nu eigenlijk ? Het is misschien n moeilijke vraag , maar als je ziet wat onze Lord and Master, US of A, de laatste decennia uitgespookt heeft in het Midden Oosten, zelfs throat cutting terroristen gesponsord zoals ISIS om hun misdadig beleid in stand te houden, dan kan je toch enkel PRO Russisch zijn , zelfs als deze laatsten evenmin ‘heiligen’ zijn maar in elk geval rechtlijniger dan onze lachen in t gezicht en dan mes in de rug, klootzakken ….TOCH ?

   • Is niet wat Rusland in Oekraïne,Jemen, Syrië en nog enkele landen doet of deed (Afghanistan bv).
    Dat zijn allemaal onafhankelijke landen.
    Zijn de redenen soms niet wat ver gezocht, zowel door Rusland als de VS die net hetzelfde deden in Afghanistan, Irak en ook Syrië en Israël.
    Allemaal één pot nat die geen respect hebben nog voor de wetten of de bevolking en eigendommen van een onafhankelijke natie.
    Ik geef noch de VS noch Rusland gelijk, beiden zijn fout in hun redenering en handelen.
    Maar als ik zie dat vroegere Sovjetlanden vechten of vochten om onder het Russische bestuur uit te geraken en onafhankelijk willen worden van Rusland stel ik me toch de vraag of het beleid van Rusland wel zo goed is. Of is de drang naar onafhankelijkheid sterker dan het gevoerde beleid ?

    • sjf5412,
     He jongetje Sjef, ga eens gauw geschiedenis leren, want je weet nergens ene klote van. En als je binnen een jaar wat bijgespijkerd bent, dan kunnen we verder communiceren. Wat een onzin kraam jij er uit zeg!!!

      • Beste Ringo Dada,
       Dank voor je antwoord want blijkbaar mag een reactie niet te ver gaan ander worden sommige lezers pissig maar dat is hun volste recht.
       Anderzijds leid ik uit uw reactie af dat u mijn kennis misschien te beperkt vindt.
       Wil mij dan weten weten waar ik verkeerd ben.
       De andere reactie is feitelijk bedoeld voor Efka

       • Beste Mensen

        Iedereen heeft een bepaalde hoogte aan kennis
        Hiermee is niets gezegd over meer , minder hoger of lager aan kennis
        Ieder draag zijn of haar steentje bij naar eigen kunnen

        Wij allen vullen elkander aan
        Wij zijn een klein deeltje van het geheel
        Een knoopje in een touw met ontelbaar veel knopen
        Of
        Gelijke Een druppel water
        De Oceaan zit vol met druppeltjes zo ook alle andere plaatsen waar water bevind
        Overigens Al het Water van alle plaatsen vloeit over het algemeen naar de oceaan
        Soms verdampt er wel eens een klein beetje van die druppeltjes door neven omstandigheden zoals weersgesteldheid wrijving e.d

        Daarom zijn wij allen Een
        En vormen wij met z’n allen
        Neem bijvoorbeeld de Oceaan , Rivier , Meren Kanalen als voorbeeld
        Dat is de natuurlijke gesteldheid
        Niemand weet meer dan & Niemand weet minder dan
        Hoop hiermee duidelijkheid te hebben verschaft

        Dank U

        • Prachtig verwoord Ringo Dada.
         Als iedereen diezelfde gedachte had was de wereld veel beter af dan nu.

     • Leg mij eens uit waar ik verkeerd zit.
      Is de VS niet in Afghanistan,Irak en in het verleden Vietnam geweest ?
      Is Rusland niet in Afghanistan en Syrië geweest eb hebben ze ook in Vietnam niet in het potje geroerd.
      Dat zijn ook onafhankelijke landen waar ze in feit3 niks verloren hadden of hebben.
      Hebben voormalige ussr-Staten zoals Georgië niet gevochten om vrij te zijn, maar met hulp van Rusland een Russische gezinde regering gekregen, net zoals in Wit-Rusland.
      Ik stel alleen maar dat er stellingen worden verkondigd om de handelingen van een bepaalde partij goed te keuren maar dat diezelfde partij dezelfde handelingen stelt

      Dat is geschiedenis.

 4. Mooi, maak er maar snel een eind aan. En kom dan alsjeblieft de verantwoordelijken halen en afslepen naar Rusland. Pleur ze daar maar fijn in een ouderwetse diepe kerker. Daag Rutte en psychopatenvriendjes.

 5. Alle vechtende partijen hebben belang bij dat de oorlog nog lang voortduurt. Hoe verklaar je dat Rusland nog steeds accepteert dat er tanks etc. over het spoor Ukraine binnen komen?

  • Zodra het spul op Oekranazïe bodem aankomt, wordt het volgens mij vernietigd.
   Vaak nog voordat het het front bereikt.
   Het spul afschieten op nato grond?
   Ja hoor, de Rus is niet gek.
   Maar misschien komt dat er ook nog wel eens van…

 6. China heeft gelijk, NATO en de US hebben China op hun lijstje staan om te verslaan voor dat hun 1world order compleet is.

 7. Zoals onderzoeksjournalisten al van bij het begin beweerden, wordt steeds duidelijker. Dit is een oorlog tussen de VS en Rusland. Want als je echt eerlijk bent, dan besef je toch dat het een gevecht tussen een muis en een olifant is. De twee blokken medeplichtigen trekken er hun voordeel uit: militaire overstocks en oude (soms verboden) spullen dumpen, zodat ze nieuwe kunnen kopen. “War is a racket” schreef de gelauwerde generaal Smedley Buttler al vorige eeuw, toen hij zijn jongens zag sneuvelen voor olieboorders en bananenbazen. Het is nu, een goeie eeuw later nog niet beter. Het slagveld ligt voor de VS altijd ver weg en de heropbouw dichtbij. Nu hoeven zelfs eigen soldaten niet meer te sneuvelen, want de kneusjes vechten onder mekaar. Sommige historici zeggen dat België in 1830 daarvoor werd opgericht, als slachtveld voor de voortdurende conflicten tussen Frankrijk-GB en Duitsland. Poor little Belgium (de posters met baby’s aan de spies van de Hun, horror) heeft het geweten in de eerste wereldoorlog. Het zou me niet verwonderen dat dit bij de tweede wereldoorlog verhinderd werd door koning Leopold 3, die voor overgave koos, wat hem zijn troon kostte. Als dan alles plat ligt verschijnt de cavalerie uit het noorden, die de verpauperde staten weer opbouwt en er een schone cent en de wereldhegemonie mee verdient. Of is het allemaal toeval? Ik vergeet nooit wat Donald Rumsfeld zei, omdat het me als inwoner van dit oude continent persoonlijk erg raakte. Hij zei dat Europa passé was, dat de toekomst in het oosten ligt. Tot nu toe is dat niet bewaarheid, niet in Rusland en blijkbaar ook (nog?) niet in China.

  • @ria, koning der Belgen Leopold III (1901 – 1983) heeft de troon verloren door op 11.09.1941 een kerkelijk huwelijk aan te gaan met Lilian Baels (1916 – 2002) zonder toestemming van de Belgische regering in ballingschap in Londen, terwijl op dat moment nog de nodige Belgische soldaten, die hadden gevochten tussen 10.05 en 28.05.1940, zich nog in krijgsgevangenschap bevonden.
   Wat ook kwaad bloed zette bij de Belgische bevolking was zijn door zijn zus kroonprinses Marie-José van Italië (1906 – 2001) geregelde bezoek aan Adolf Hitler in Berchtesgaden op 18.11.1940 (1 + 8 = 9 dus 9/11).
   Marie-José was in 1946 33 dagen koningin van Italië, waarna zij en haar man Umberto (1904 – 1983) hun biezen konden pakken, omdat de Italiaanse bevolking middels een referendum op 02.06.1946 de monarchie hadden verworpen.

 8. China kan lekker wat oorlogsmateriaal uittesten op Europese bodem..hetgeen anglo-amerika en de navo al volop bezig zijn…tot hiertoe gaan ze wel pijnlijk over de knie van Rusland…😁♥️🇷🇺🇧🇾🥊

 9. Beste Mensen

  Dictatoriaal les lezers mentaliteiten zijn nog steeds niet verleert
  Europa doet Moedwillig
  De Slaven mentaliteiten hanterende
  De Greate Reset genoemd
  Weer leven inblazende het zogenaamde Barbaarse Romeinse Rijk of nog oudere tijden
  Zoals het aller eerste Islaam tijdperk genaamd Ineri Jood
  Proberen dominant de lakens uit te delen
  Maar elke metaal welk te lang op zee drijft verroest
  Zout doet wonderen
  Metaal word moe &
  Metaalmoeheid treed op
  Europeanen kunnen niet nadenken
  Die verbeelden Hallucineren maar dat ze dat kunnen
  Boten Zullen Automatisch zinken
  Domme Nageslacht van Europeanen die nog steeds de lakens dictatoriaal proberen uit te delen
  Hoop dat U Allen de Zuivere inzichten zullen verkrijgen
  Gun het U allen van ganze Harte
  Men hoeft niks te doen
  Denk wel …..
  Ergens in een land staat als symbool een Metalen pilaar welk al meer dan 1000 jaren daar staat zonder een sprankje roest
  Dat kan helaas alleen maar door 100% overgave tot Alles in het Universum met 100% Pure Universele Liefde
  Let wel Sex heeft niks met liefde van doen
  Sex is een weg waarlangs Lust en verlangens
  word bevredigd waarbij waardoor het Ego de toorn word in geblazen
  Sorry maar Helaas Europa is merendeels egoistisch
  Listig en bedrieglijk ingesteld inclusief de nageslachten Regeerders die zichzelf Amerikanen Noemen
  Laat het Ego los en alles komt op z’n pootjes terecht
  Ga niet verbeelden te kunnen vliegen zonder vleugels
  Of verbeelden een Meisje te zijn na operatie de piemel te hebben laten verwijderen
  U blijf gewoon een Man maar na operatie i.p.v. een piemel heeft U gewoon een handicapte gat ervoor in de plaats
  Zo ook visa versa Vrouw met handicapte Piemel
  Mama natuur Heeft beslist
  Door infiltratie in de mens probeert het Blanke All Alien via de Mens alles naar hand van de Ego te zetten
  Te weten naar de hand van de beschermings Paraplu geheten Shaytaan= Satan
  Door het Blanke De All Alien via God Duivel theorie Valse Copieën van de enige echte Bijbel in meerdere talen Bijbels
  Vervolgens van de daken gaan staan schreeuwen
  Kom en lees mijn bijbel
  Die verteld de waarheid
  Alle anderen zijn vals
  Nageslachten die doen dit
  Die genen die dus Niks afweten van de valse vertalingen
  Geloven er heilig in
  Waarin ?!
  In die Valsheden in geschriften tot boek verband gebundelde Boeken
  Ik beter dan jij
  Jij mijn Voetveeg Dweil Slaaf
  Kom Ik ga jou de les lezen
  Vertellen hoe de vork in de steel zit

  Dank U

 10. Als de “vriendjes”van de nazis wapens mogen sturen, waarom zouden de vriendjes van de Russen dan geen wapens naar de Russen mogen sturen?
  Wat een achtelijke schijnheiligheid!

  Laat de sniele Biden en achtelijke NATO maar eens concureren tegen China….

 11. Conflicten veroorzaakt door de warmonger usa en nato vanaf 1947, ruim 240( oorlogen gevoerd met leugens en zoveel doden dat WW2 een lachertje maakt), Rusland conflicten nou mischien 15 of minder, ik denk zelfs dat het minder is, lijkt mij duidelijk welk land en vereniging moet verdwijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in