© flightlog / Flickr (CC BY 2.0)

Ik zeg dit niet onder invloed van leedvermaak, ik zeg dit gewoon omdat het een keihard feit is en het erger zal worden, veel erger. The Wall Street Journal merkt op.

Europeanen worden geconfronteerd met een nieuwe economische realiteit, één die ze in decennia niet hebben meegemaakt. Ze worden armer.

Het leven op een continent dat lang door buitenstaanders benijd werd om zijn levenskunst, verliest snel zijn glans nu de Europeanen hun koopkracht zien wegsmelten. De Fransen eten minder foie gras en drinken minder rode wijn. Spanjaarden bezuinigen op olijfolie. Finnen worden aangespoord om sauna’s te gebruiken op winderige dagen wanneer energie minder duur is. In heel Duitsland is de vlees- en melkconsumptie gedaald tot het laagste niveau in drie decennia en de eens zo bloeiende markt voor biologisch voedsel is ingestort. De Italiaanse minister van economische ontwikkeling, Adolfo Urso, riep in mei een crisisvergadering bijeen over de prijzen van pasta, het favoriete hoofdvoedsel van het land, nadat deze meer dan twee keer zo hoog waren gestegen als de nationale inflatie. Door de vrije val van de consumptieve bestedingen kwam Europa aan het begin van het jaar in een recessie terecht, wat een gevoel van relatieve economische, politieke en militaire achteruitgang dat aan het begin van deze eeuw begon, versterkte.

Het is onvermijdelijk in tijden van systemische ineenstorting van de orde onder het gewicht van objectieve wetten van de economie en geopolitiek. Opmerkelijk is dat de griezels in WSJ, terwijl ze de juiste observatie over Europa maken, onmiddellijk in de beerput van hun eigen economische BS vallen en zielig proberen een rooskleuriger beeld van de VS te schetsen – een typisch gedrag van verliezers, schrijft Andrei.

  Luidsprekers: "Verlaat de stad VÓÓR 7 november"

Men moet zich afvragen in welk parallel universum deze onwetende propagandisten van WSJ leven, wanneer de Amerikaanse economische realiteit een zich ontvouwende ramp is. Maar ja, de school van de economische legerdemain in de VS – een eufemisme voor de boekhouding “bijwerken” – staat wereldwijd bekend als een van die zaken van een pornosterretje dat zichzelf als deugdzame echtgenote verkoopt. Sommigen geloven nog steeds in deze onzin, maar de realiteit is natuurlijk zo dat zonder het consumeren van Europa, een proces dat gaande is terwijl ik dit typ, de Amerikaanse neergang nog steiler zou zijn geweest.

Het stuk in de WSJ doet denken aan de reactie van een veroordeelde in de dodencel die zichzelf troost dat hij nog een paar dagen te leven heeft na de executie van de misdadiger uit de cel ernaast. Dat is op zich al een indicatie van een nerveuze reactie. Vooral beweringen dat de economie van de VS nu “bijna twee keer zo groot is” als die van de eurozone. Nou, Wall Street “wiskunde” staat deze idiote bewering zeker toe, maar dan nog – volgens de Amerikaanse media is Oekraïne ook aan de winnende hand. Zoals Larry scherpzinnig opmerkte in Judge’s podcast:

Het lijkt erop dat de “Rusland heeft verloren” meme die door Biden en zijn lakeien wordt gepushed een excuus is voor de Verenigde Staten om de overwinning in Oekraïne uit te roepen en weg te lopen in de wetenschap van “Missie volbracht”. Gebaseerd op wat er de afgelopen 18 maanden is gebeurd, met de media die weigeren lastige vragen te stellen en verwoed pro-Oekraïense propaganda pushen, denk ik dat het nationale veiligheidsteam van Biden echt gelooft dat ze het Oekraïense militaire debacle glans kunnen geven door steeds maar weer overwinning te roepen. Ze geloven heilig in de kracht van het spinnen. Maar de gewoonlijk slaafse Amerikaanse media beginnen tekenen te vertonen van echte journalistiek. Een CNN-verslaggever waagde zich aan de frontlinies van een Oekraïense buitenpost en kwam terug met een behoorlijk somber beeld van een wankelend Oekraïens tegenoffensief.

Bekijk Larry met Judge hier:

  Belegering van Avdiivka - Kijk: Russische tank dwingt Kievse troepen zich terug te trekken - Vrouwelijke Oekraïense soldaat doodsbang in de loopgraven - Moskou schiet nu ook met clustermunitie

Schizofrenie teistert de westerse samenlevingen en de Amerikaanse media, zoals deze low life tabloid WSJ. De Amerikaanse media speelden een cruciale rol in het onderuit halen van de VS, terwijl ze hielpen Europa te vernietigen en het op weg zetten naar wat we een “Tweede Wereld” zouden noemen – veel lagere lonen, veel lagere consumptie en voortdurende industriële achteruitgang totdat het… implodeert. Hetzelfde scenario staat de VS te wachten, maar met zijn eigen eigenaardigheden en met enige vertraging.

In het SMO-nieuws nam het Russische leger Sergejevka in en ging verder met waar het goed in is – het vernietigen van de overgebleven VSU-reserves. Ik zal het later vandaag in mijn video hebben over de waanideeën van admiraal Stavridis. Blijkbaar heeft Stavridis de capaciteiten van de Russische Zwarte Zeevloot goed gemist. Op de een of andere manier verbaast me dat niet – de Amerikaanse top, de meesten in ieder geval, hebben zich gepresenteerd als militair onwetende mensen die in een alternatief oorlogsuniversum leven. Ik ben niet verrast.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Westerse mediaoorlog wist de waarheid uitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBREAKING NEWS – China stuurt militaire uitrusting naar Rusland
Volgend artikelDe prikken verdedigen: Bereid u voor op de meest massale medische gaslighting in de wereldgeschiedenis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. wat haalt het uit om hierover te schrijven de mensen lezen het ? en gaan weer gewoon verder met het gene waar zij mee bezig waren ! het haalt geen reet uit de meesten van ons gaan hun leven z g n niet verzuren omdat het leven te kostbaar is maar zij vergeten dat het leven juist naar de galamiesen gaat om hier niet ? tegenin te gaan kom op mensen slapen doen we snacht s en op de dag wakker blijven en ? vooral ga er wat aan doen ? met zn allen

  • behalve dat je hier reageert zie ik je toch ook niet echt direct van je luie gat komen en iets doen..
   ps..ik ben ‘antivaxxer’…wat niet wil zeggen dat ik anti vax ben, ben recent nog gevaxxed tegen tetanos..btw en heb meegedaan aan en actief geweest op heel wat protestmarsen…, traangas geslikt, afdreigingen door de politie meegemaakt enzvoort….ik heb ontzettend veel mensen op sociale media horen oproepen tot ‘actie’ van huneigen bewerende dat ze ‘wolven’ waren tot het moment er was om EFFECTIEF de daad bij het woord te zetten…
   veel gekend die riepen : “daar doe ik niet aan mee, die vuiligheid komt er bij mij niet in” tot het moment van de waarheid er was en ze vochten om als eerste gespoten te worden omdat ze en ik quote hen nu “ik ga toch zo graag op café he” of…” ik ga toch zo graag op reis he” unquote….
   en jij? lead by example
   ps…ik vertrek nu naar een wake van zo’n gast dat zich liet spuiten omwille van het caféplezier…..aneurysme…jaar lang koppijn (sinds vax) en verleden week….game over….tja..lol..

   • mijn 28 jarige jongste zoon idem-dito..zijn net gescheiden vrouw eveneens 3x én booster..ik maak me géén illusies meer..helaas, ik had ze nog zo verwittigd naar aanleiding van het Softenon-schandaal én veroordeling in 2004 in den Haag..van Pfizer en alle bekende anderen had ik dit op papier in één van mijn boeken..Ps hoofdaandelers van Bhus tot Disney…en zowat alles wat rijk is in de VS,

 2. De put dempen als het kalf is verdronken.
  De kruik gaat net zolang te water tot hij breekt.
  Wie niet horen wilt moet voelen.
  Boontje komt om zijn loontje.
  Nog meer?
  Hou toch op allemaal, we zullen pas weer Licht zien als het helemaal duisternis is.
  Maar wij wakkere mensen zullen dan de weg wijzen.
  Heb geduld, het is een proces dat je niet kunt versnellen of overslaan.
  We zullen, allemaal, door de zure appel heen moeten bijten.

 3. We zijn op alle fronten in de val gelokt. De schuldenberg is zo gigantisch dat ons geld in werkelijkheid minder waard is dan het papier waarop het wordt geprint. Onze economie is, net als alles, volkomen en volledig voor 1000% fake. Ze kunnen op elk moment alles laten klappen. De schulden zijn zo hoog dat iedereen ALLES zal verliezen zodra we failliet gaan en de schuld moeten betalen. Gewone mensen die denken dat ze rijk zijn, gaan het aller hardste vallen. Ze kunnen de inflatie zo hoog maken dat we terugkomen in de Weimar republiek, de mega depressie na WO1… toen een brood 1 miljard Mark kostte. Dat kan NU terwijl ik typ onze realiteit worden als ze de economie omver duwen. Ze hebben ons als maffia, als drugsdealers, samen met banken in een schuldenval gelokt. Net zoals ze ons op ALLE fronten in de val hebben gelokt. Dat is wat zij de afgelopen 80jr hebben gedaan terwijl wij druk waren met alles consumeren wat we maar kunnen consumeren. En nu wordt de democratie afgerond en vervangen voor de meest totalitaire dictatuur die ooit is bedacht.

  Maar zoals wij na WO2 in diepe comateuze slaap zijn geraakt, zo zijn zij zo arrogant geworden dat ze boven hun schoenen zweven en roekeloos werden en niks meer verstopten… het is precies als de USA verkiezingen tussen Killary en Trump. Ze dachten dat ze al hadden gewonnen, ze dachten dat verliezen onmogelijk was.

  Ze staan schaakmat. Ik denk zelf dat alles al is gebeurt en dat wij naar een wereldwijd toneelspel kijken, want deze deepstate nazi elite vijand is zo inmens groot en machtig… die versla je zomaar even. Toen Trump president werd zijn ze allemaal gearresteerd en opgeruimd. Wij kijken nu al jaren naar één hele grote operatie om de mensheid te laten ontwaken voor wat ons boven het hoofd hing. Dit kan ik uiteraard niet aantonen, maar dit is de enige manier waarop deze vijand te verslaan is… je kan onmogelijk zomaar tegen zo’n machtige en wijdverspreide onzichtbare elite vijand een ‘spontane’ oorlog voeren en winnen. De vijand onderdrukt ons al heel heel heel lang en ze beheersen onze levens van geboorte tot graf… als ze nog zouden bestaan, dan zouden wij nu al lang niet meer kunnen communiceren of al deze bewijzen vinden. Wij kijken een toneelstuk, een film, waarin de vijand wordt ontmaskerd en de mensheid wordt ontwaakt en bevrijdt op zielsniveau.

   • Ik zelf ook 😉

    Maar er is maar 1 uitweg uit deze hel en dat is dat het licht gaat winnen. Alle andere uitkomsten betekenen ons einde, dus ik kies om in te zetten op onze winst. Als je niks meer te verliezen hebt, kan je alleen nog maar winnen. De dood of de gladiolen broeders en zusters… dood ga ik sowieso wel, dus ik ga voor de gladiolen.

  • Als ze nog zouden bestaan…
   Ik weet dat ze nog bestaan, en nog veel meer schade kunnen aanrichten.
   Echter op het moment dat de covid leugen op haar hoogtepunt was, hebben deze criminelen niet doorgepakt.
   Waarom?
   Omdat daar het Licht, de waarheid, zichtbaar werd voor iedereen die het wilde zien.
   Hoe klein het Licht ook maar is, je kunt het meteen zien met je hart.
   Laat 1 kaarsje branden in een stikdonkere kamer en je ziet het.
   Steek er 10 aan en het is gewoon Licht en je ziet alles.

 4. Wij worden armer maar dat is de bedoeling van de gieren van Black Rock, elite en de financiële markten en enz om alles van jouw af te pakken met een lagere prijs en later wordt weer verkocht door deze gieren voor een hogere prijs zij worden alleen maar rijker.

 5. The Need To Grow. Documentaire. Nog een kleine vijf dagen beschikbaar om te gaan zien.

  ´In the US, we exhaust soil at ten times the rate at which we replenish it. You don’t have to be a mathematician to know that can’t last long! In fact, if we don’t change course, it will be more and more difficult to grow food on planet Earth. That means skyrocketing food prices. And over time — more and more hungry people. But it doesn’t need to be this way!

  That’s why, this week, I want to urge you to watch the award-winning film, The Need To GROW.

  In this deeply moving film, you’ll follow the stories of three courageous visionaries. These heroes are changing minds, policies, and even the way we think about soil. Their selfless dedication will give you hope.
  And their stories will bring you to tears. For anyone who wants a serious (and entertaining) dose of grounded hope about the survival of our species and planet, this is THE film you need to see.

  Yours for great movies and great messages,

  Ocean Robbins

  P.S. The good news is, if we create enough healthy soil, it could extract a lot of excess carbon dioxide from the atmosphere — while growing more nutrient-dense food. Talk about a win-win! The film shines a light on how it’s possible.

  Watch the whole movie now. (Free, for a limited time!)´

  https://grow.foodrevolution.org/

  • The race to the bottom, alles uitputten. Beeld je in hoe het kan gaan als WIJ (de 99%) de macht terugnemen en alles bewuster gaan doen. Tot die tijd allemaal dit soort docu’s kijken om te zien hoe de elites ons als slaven gebruiken om alles te slopen en uit te putten.

  • Als dit zo doorgaat wordt goud nutteloos en wordt voedsel goud waard. Maar het kan in deze knettergekke tijd geen kwaad om gewoon op alle paarden te wedden… 😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in