Het plot van het bezoek van de voorzitster van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten Nancy Pelosi aan Taiwan wordt steeds dikker. Pelosi leidt een officiële delegatie van het Congres naar Japan, Zuid-Korea, Maleisië en Singapore in Azië. Officieel is Taiwan niet opgenomen in de rondreis van de Amerikaanse ambtenaar, bericht Southfront.org.

Op 1 augustus werd echter weer informatie over Pelosi’s bezoek aan Taiwan aangevoerd, ook door de Amerikaanse topambtenaren. Een bron in het Taiwanese Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde aan United Daily News dat het vliegtuig op de avond van 2 augustus op het eiland zal landen, en dat Pelosi op 3 augustus een ontmoeting heeft met president Tsai Ing-wen. Taiwanese functionarissen meldden dat een ontmoeting tussen de Amerikaanse House- voorzitster Nancy Pelosi en de pro-Taiwanese onafhankelijkheids-politicus You Si-kun voor woensdagmorgen in Taiwan gepland was, ondanks dat het Taiwanese Presidentiële Bureau en het Ministerie van Buitenlandse Zaken weigerden de reis van Pelosi te bevestigen.

Pelosi zal naar verwachting om ongeveer 21.20 uur plaatselijke tijd aankomen. De delegatie van de Amerikaanse spreekster heeft naar verluidt 48 kamers geboekt in het Grand Hyatt Hotel in Taipei. De veiligheidsmaatregelen in het gebouw en in de omgeving zijn verscherpt.

Het vliegtuig, met aan boord naar verluidt Nancy Pelosi, is richting Taiwan gedraaid en vliegt nu over de Sulawesi Zee, volgens Flightradar. De speciale Amerikaanse vlucht die vlucht SPAR 19 uitvoerde vanuit de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur maakte een bocht in de lucht en ging op weg naar de Filipijnen en Taiwan.

Samen met Nancy Pelosi is een grote groepering van de Amerikaanse vloot op weg naar Taiwan. Sinds enkele dagen vaart het Amerikaanse vliegdekschip Ronald Reagan in de buurt van de Yunshu. Het wordt gedekt door de aanvalsgroep van de 7e Vloot van de Marine: een kruiser, een geleide raket destroyer, ondersteuningsschepen. En vanuit de lucht – F-35 gevechtsvliegtuigen.

  Rusland, China onthullen hun mondiale agenda

UPDATE:

Gevechtsvliegtuigen van de Amerikaanse luchtmacht, geëscorteerd door tankvliegtuigen, worden van een basis in Japan gevlogen om het vliegtuig van Pelosi te begeleiden. De Taiwanese luchtvaartautoriteiten bevestigen de aankomst van het speciale vliegtuig op de luchthaven van Taipei binnenkort.

Alle door Taiwan gecontroleerde eilanden werden voor het eerst sinds de Taiwan Strait Crisis van 1996 op het hoogste alarmniveau gezet.

China waarschuwde Biden dat als Pelosi in Taiwan aankomt, het leger zal ingrijpen. De Global Times meldde dat het Chinese leger sterker is dan de Amerikaanse militaire begeleiding en klaar staat om het bestuur van Nancy Pelosi “te onderscheppen en weg te voeren” van Taiwan, en als de vlucht doorgaat, kunnen gevechtsvliegtuigen waarschuwingsschoten vóór hen afschieten.

Zhao Lijian, woordvoerder van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken, zei op zijn beurt: “Als Pelosi Taiwan bezoekt, zal dat een grove inmenging zijn in de binnenlandse politiek van China … en zal dat tot zeer ernstige gevolgen leiden. Het Volksbevrijdingsleger van China zal niet werkeloos toezien.”

De VS proberen de soevereiniteit van China over Taiwan in twijfel te trekken en proberen opzettelijk een incident in de Straat van Taiwan te veroorzaken – Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi.

In antwoord op de provocaties van de VS heeft het Chinese Volksbevrijdingsleger (PLA) zijn troepenmacht in het zuidoosten van het land opgevoerd. Op de luchtmachtbasis Longtan, 125 kilometer van de kust van Taiwan, werden J-11 en J-16 gevechtsvliegtuigen gesignaleerd, en ook van Rusland gekochte Su-27’s. De oude J-6 gevechtsvliegtuigen, omgebouwd tot drones, werden ook in het gebied ingezet. Zij zijn in staat de vijandelijke luchtverdediging af te leiden en dienen als elektronisch onderdrukkingsmiddel of kamikaze-drones.

  De EU bereidt zich voor op een economische oorlog met China

Beide vliegdekschepen van de PLA werden uit de havens verplaatst, aldus de Chinese staatsmedia.

In de oostelijke provincie Fujian, het dichtst bij Taiwan op het Chinese vasteland, werden Chinese lanceerinrichtingen voor luchtdoelraketten gesignaleerd:

Chinese intercontinentale ballistische raket, die in staat is om kernkoppen naar bijna overal op de planeet te brengen met een kolossaal bereik van wel 15.000 km, werden gespot tijdens hun transport in onbekende richting.

Update 17:45

Pelosi is in Taiwan geland

Dreigt er een militair conflict tussen China en Taiwan? Alleen al de aankondiging van een mogelijke landing van de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, in Taiwan heeft de diplomatieke situatie enorm aangescherpt. Terwijl het Westen unaniem achter Taiwan staat, kiest Rusland de zijde van China. De Volksrepubliek China heeft benadrukt dat zij op passende wijze zal reageren op de landing van Pelosi.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

CHINA CONFLICT DOSSIER

Nancy Pelosi kan ons allemaal de dood injagenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStudie constateert dat gevaccineerden COVID langer verspreiden
Volgend artikelVaccinverwonde verpleegster tegen de ongevaccineerden: “Jullie verdienen alle lof, ik heb veel respect voor jullie”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Zodra ze daar land kunnen ze toch gewoon een raket erop afschieten en dat vliegtuig opblazen .ze waren gewaarschuwd. Ik ben klaar met fat hele amerika . Gewoon Opblazen die top incl de wef mensjes

 2. Bla Bla Bla , ik zie het al China heeft niet de ballen om het te doen .
  Hierbij word China zeer geloof onwaardig en de US lopen gewoon over hun heen.
  Valt me tegen van China

 3. Is het niet aan je zelf om te bepalen of je dat land in wilt ? Zelfde keuze of je nou wel of geen covid vaccinatie wilt ? Of zie ik dit nu verkeerd ? :S

 4. Chinezen laten met zich sollen, ze is al aangekomen 16.45 nl tijd.

  Wel erg veel economische sancties …. maar de VS kunen ook niet zonder de chips (electroinca) van Taiwan. Zo zie je maar dat als je alles zelf kan zoals Rusland je ook geen ruzie hoeft te maken, en je geen last hebt van sancties.

 5. Spierballengerol. Xi lijdt gezichtsverlies. Eén ongelukje, een misser, met al die aanwezige vuurkracht en we zijn zover. Zit er nog Koreaanse valsspeler Kim met een vinger aan de dikke rode knop op zijn bureau. Eén vonkje en we hebben WO III.

 6. De politie is gearriveerd en met haar uitspraken bij aankomst laat ze China nog bozer achter.
  Benieuwd of ze vannacht rustig kunnen slapen of dat er toch een hoge precisie raket haar kamer in vliegt.
  En zo dom dat men er ook nog de hotelnaam bij noemt.
  Maar dat weten we inmiddels wel van de Cojona en andere shit.
  Sleepy Joe wil geloof ik nog meer oorlogje spelen.?

 7. Rusland wil niet langer betaald worden in Euros en Dollars die, als gevolg van money printing door de ECB en de Fed, met de dag verder in waarde devalueren en eist daarom betaling in Roebels voor haar gas, olie, etc.
  Als China voor dezelfde reden betaling in haar munteenheid (Yuan) gaat eisen voor de grondstoffen en producten die het land exporteert, dan zullen we te maken krijgen met nog (veel) meer prijsstijgingen en (hyper)inflatie.
  De Westerse landen zullen derde wereld landen worden.

 8. Tja dat valt me vies tegen van china. Dat oude viswijf pelosie steekt gewoon haar middelvinger op naar xiping.tja….afwachten of china nig ergens ingrijpt. Ofdat ze nu taiwan binnen gaan vallen. Zou ook nog kunnen.

  • Dat bedoel ik Greet , zij steekt gewoon de finger in de lucht en zegt , Xi val dood .
   Een gezicht verlies voor China die te bang is of het moet nog komen maar denk het niet .
   China staat mooi te kak

   • Ik denk dat ik het wel slim van China vindt. De VS heeft nu de Chips en Science act, ze hebben daarvoor een bedrag van 280 miljard dollar voor beschikbaar gesteld. De man van Pelosi heeft er al 4 miljard dollar aan verdiend. Dus een oorlog tussen China en Taiwan, de grootste chip producenten zou voor de VS geweldig zijn.

 9. China voert al jaren een agressieve machtspolitiek!
  De Biden regering is niet de mijne, maar hier ben ik het wel mee eens.
  Denk dat Trump het ook niet erg vindt!

 10. Wat ik niet zo goed begrijp is, dat de Amerikanen met een proxy-oorlog tegen Rusland bezig zijn in de Oekraïne en dat ze dan tegelijk de Chinezen stevig schofferen. De Democrats zijn op dit moment niet wijzer, maar er moeten in Washington toch nog bekwame lieden rondlopen die Pelosi van dit bezoek aan Taiwan afhouden?
  Sowieso lijkt het me ook meer dan verstandig, dat je een aantal vitale industrieën weer in de USA opzet, zodat je zaken als elektronica weer zelf vervaardigt. Bijkomend voordeel is dat de Chinezen wat beleefder worden als nogal wat export naar de USA (en ook naar Europa) wegvalt.
  Mijns inziens is het niet aan de Chinezen om te bepalen wie er in Taiwan op bezoek mag, maar de timing van Pelosi doet vermoeden dat zij een volslagen idioot is, omringd door volslagen idioten.

  • GOED gezien Remy !

   “Theatre of Wars” met werkelijk alle leiders op alle continenten onder één Koshere Controle !

   Feitelijk was de strijd al beslist toen de Rotschild’s na “Waterloo” de Engelse Centrale Bank in bezit kregen.

   Bye-bye “Humanity” ( = even simplistische als goedgelovige goyim )

 11. Er is een alliantie tussen. Trump, Putin en Xi Ping. Zij strijden samen tegen de deepstate die de hele wereld geïnfiltreerd heeft, waaronder ook China. Mark my words! Trust the plan. Q Anon! De deepstate gaat eraan!

 12. Je hebt toch wel enorme geldigheidsdrang als je persé naar een politiek zó gevoelig land wilt vliegen. De bescherming van dat mens kost miljoenen. Vliegdekschepen..jagers..

 13. De Amerikanen hebben daar troepen op zee en een luchtmacht paraat. Oorlog? Pfft… dat werkt in hun voordeel. Ruzie ts Taiwan en China is reden om de “democratie” te redden. Dus hun basis dichter bij Rusland brengen, dus aanvallen op 2 fronten zodat Rusland verzwakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in