© BDS2006 (talk) / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Om mee te kunnen dingen naar de nominatie van de beste film van het jaar, moet een film tegen 2024 aan bepaalde “diversiteitseisen” voldoen. Het kan dus nodig zijn om niet-blanken, homoseksuelen, vrouwen en dergelijke in de film op te nemen. Dit wordt aangekondigd door de American Film Academy, die de prijs sinds 1929 toekent, meldt Sky News.

Dus om een Oscar te winnen, hoeft een film niet langer de beste te zijn, zolang het maar zwarten, vrouwen, gehandicapten en LGBTQ-mensen omvat.

Afgelopen zomer kondigde de Academie aan dat zij een “representatie- en inclusienorm” zal invoeren. Toen waren er echter geen concrete details. Het is nu duidelijk dat er normen en eisen zullen worden geïntroduceerd die erop gericht zijn om de representatie en inclusie zowel voor als achter de camera te vergroten.

Er zullen vier verschillende diversiteitscriteria worden ingevoerd en om een Oscar voor beste film te krijgen, moet een filmproductie aan ten minste twee criteria voldoen.

Het eerste deel van de criteria gaat over de acteurs – en eist dat een hoofdrol of een belangrijke bijrol moet worden gespeeld door iemand uit een “ondervertegenwoordigde etnische minderheidsgroep”.

Een andere manier om aan de eis te voldoen is dat ten minste 30 procent van de kleinere rollen moet worden gespeeld door vrouwen, etnische minderheden, “LGBTQ-mensen” of mensen met een handicap. Een derde mogelijkheid is de plot rond dergelijke mensen te laten draaien.

Andere eisen gaan over meer diversiteit in leiderschapsrollen, personeel en marketing.

Het feit dat veel blanken worden beloond met Oscarbeeldjes is al eerder bekritiseerd in de #Oscarssowhite campagne, die de American Film Academy onder druk zette om ras-vereisten in te voeren.

De sinistere cabal achter de rasvermenging reclame’s

Kinderen en vrouwen eerst

7 REACTIES

 1. Doen ze ook met wetenschap en politiek.
  Daar moeten tenminste 30% zwart zijn, 10% kanibaal, 5% koppensneller.
  Voor wetenschap; het is aangetoond dat 2 uur naaktom eenheilige eik rennen toch wel tot goede wetenschappelijke conclusies kan leiden; zoals: deodorant moet sterker zijn….en geen glas op de grond.

  Die eisen zijn puur rascistisch.
  Op de vrije markt in een kapitalistisch systeem moet de beste winnen, enggeen selectie op kleur.
  Trouwens, wie van de directors in Hollywood vat erop Soedanese met spuugkapsel?…..

 2. Wie of wat houdt niet-blanken tegen om zelf voor hun eigen succes films te zorgen?
  Onbekwaamheid of wat?
  Waarom willen ze altijd maar eisen stellen en zich mengen in films gemaakt door en voor blanken?
  Ook in de reclame-industrie wil men ons blijkbaar steeds meer gemengde koppels door de strot duwen.
  Hoe meer consumenten de producten en diensten van ondernemingen die aan dergelijke (s)linkse sociale engineering doen gaan boycotten, hoe sneller ze met deze praktijken zullen stoppen.
  In geen enkel ander land ter wereld moeten de inwoners hun eigen cultuur en identiteit laten verdrinken en vernietigen door de ongebreidelde import van incompatibele vreemde culturen als in de Westerse landen.

 3. Welke debiel kijkt nu nog naar films uit joods-Hollywood ?
  Dat zijn toch niets anders dan anti-blanke propaganda verpakt als oppervlakkig entertainment voor laaggeschoolde marginalen?
  Verhaaltjes met subliminale anti-blanke boodschappen.

 4. Iets anders.
  Komen er binnenkort soms spannende voetbal wedstrijden op de tv die iedereen wil zien?
  De halve straat heeft hier een lege doos buiten gezet waar een 55 inch of grotere tv in zat bij het papier ophalen.
  Het valt gewoon op zo veel tv dozen staan er.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here