tartanactivist / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Ondanks zijn extreme wreedheid en vernielzucht heeft Israël zijn doel om Gaza etnisch te zuiveren nog lang niet bereikt. Het heeft het zelfs nog niet aangedurfd om Hezbollah in Zuid-Libanon aan te vallen. Dit terwijl zionistische kolonisten moesten verhuizen uit de gebieden rond Gaza en van de grond in de buurt van de Libanese grens, schrijft Bernhard.

Netanyahoo zit in de val. Hij moet ‘iets doen’ om de terugkeer van binnenlandse vluchtelingen naar hun huizen mogelijk te maken. Maar elke actie in die richting zal leiden tot meer doden onder zijn troepen en kan de strategische levensvatbaarheid van Israël schaden.

Het lijkt erop dat het zionistische idee van een kolonistenkolonie uitsluitend voor Joden langzaam maar zeker zijn onvermijdelijke einde nadert.

Er zijn al lange tijd tekenen die hierop wijzen. De boycot-, desinvestering- en sanctiecampagne (BDS) tegen Israël is voortdurend gegroeid.

Ik herinner me dat enkele decennia geleden kruideniers in Duitsland ‘Jaffa-sinaasappelen’ verkochten. Die kwamen uit Israël – prima vruchten overigens – maar toen al werd er een constante en min of meer stille campagne gevoerd om Israëlische producten te mijden. Jaffa-sinaasappelen worden hier niet meer op de markt gebracht. Ik neem aan dat die nu gebruikt worden om sinaasappelsap te maken dat verkocht kan worden zonder het land te noemen waar de vruchten in het sap vandaan komen.

Er zijn nog meer mislukte pogingen geweest om Israëlische producten op Europese markten te verkopen. Een jaar of twee geleden had een plaatselijke Aldi-winkel aardappelen te koop met het land van herkomst aangeduid als ‘Israël/Duitsland’. Ik sprak met de verkoopmanager en protesteerde tegen die aanduiding. Hij gaf toe dat het verkeerd was om twee landen van herkomst voor één product te gebruiken, maar klaagde dat als hij de herkomst als ‘Israël’ zou etiketteren, niemand ze zou kopen.

  De verborgen tol: Bagatelliseert Israël zijn dode soldaten?

Sindsdien heb ik geen aardappelen uit Israël meer gezien.

Mensen controleren het land van herkomst als ze mandarijnen kopen. Anderen controleren de eerste drie cijfers van de streepjescode op ingeblikte producten. Alles wat begint met 729 komt van een bedrijf dat geregistreerd staat in Israël. Dat koop ik niet en dat zou jij ook niet moeten doen.

In mijn tijd als IT-manager heb ik gewerkt met netwerkmanagers die alle apparatuur uit Israël vermeden. Niet alleen omdat het risico groot was dat het gebruikt zou kunnen worden voor spionage, maar ook uit principiële bezorgdheid over het Israëlische beleid.

In oktober had Starbucks de vakbond Workers United – de organisatie van haar werknemers – aangeklaagd omdat de vakbond een pro-Palestijns bericht op sociale media had geplaatst. Het resultaat was een wereldwijde oproep om Starbucks te boycotten. Het succes is verbazingwekkend:

Grootste koffieketen ter wereld verlaagt omzetprognose en mist marktverwachtingen te midden van boycots – MSN, 31 jan 2024

’s Werelds grootste koffieketen vertelde investeerders dinsdagavond dat er een “aanzienlijke impact was op het verkeer en de verkoop” in het Midden-Oosten als gevolg van het conflict tussen Israël en Hamas.

De impact was ook voelbaar in de VS waar boycots van de keten plaatsvonden, vertelde chief executive Laxman Narasimhan aan de aanwezigen van een post-kwartaal earnings conference call.

Sommigen hadden Starbucks in het Midden-Oosten en de VS gemeden nadat het in oktober een rechtszaak had aangespannen tegen Workers United voor het gebruik van de naam en het vergelijkbare logo van Starbucks.

Een post van het sociale media-account van de vakbond uitte in oktober solidariteit met het Palestijnse volk, maar werd daarna verwijderd.

  Hoe je de samenleving genocide kunt laten accepteren en omarmen met deze ene simpele truc

Het boycotten van Israël-gerelateerde producten is een klein ding dat ieder van ons zonder veel moeite kan doen.

Na verloop van tijd zal het succesvol zijn.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nog steeds vragen over Israëlische aanval op marineschip USS Liberty waarbij 34 Amerikaanse bemanningsleden omkwamenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU-leiders verkwisten nog eens 50 miljard euro aan steun voor regime in Kiev… en zelfvernietiging
Volgend artikelDe mRNA-boosterkanker tijdbom
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Sommigen hadden Starbucks in het Midden-Oosten en de VS gemeden nadat het in oktober een rechtszaak had aangespannen tegen Workers United voor het gebruik van de naam en het vergelijkbare logo van Starbucks.

  The Hidden Evil and Perversion Behind Starbucks’ Logo
  Britse auteur merkte op: “ Hun lied, hoewel onweerstaanbaar lief, was niet minder verdrietig dan lief, en sloeg zowel lichaam als ziel in een dodelijke lethargie, de voorloper van dood en corruptie. ” De term “ Siren Song ” verwijst naar een aantrekkingskracht die moeilijk te weerstaan is, maar die, als er acht op wordt geslagen, tot een slecht resultaat zal leiden. Tegenwoordig zijn beelden van sirenes te vinden op begraafplaatsen in Griekenland, Italië en Azië, omdat wordt aangenomen dat ze de doden vergezellen naar het hiernamaals.

  YIKES! Wat heeft dit kwaadaardige, verleidelijke wezen in hemelsnaam te maken met Starbucks-koffie??

  Starbucks dankt zijn naam aan de auteur van Herman Melville Moby Dick nieuw. Het beroemde Sirene-logo kwam echter tot bloei nadat de oprichters haar beeld ontdekten terwijl ze oude zeeboeken doorzochten. In 1971 werd de originele Starbucks geopend in de havenstad Seattle. Omdat koffiebonen doorgaans naar het buitenland reisden op grote containerschepen, besloten de oprichters een “ seductive sirene ” logo te gebruiken dat dat zou doen lokken koffieliefhebbers naar zijn winkels. En verleidelijk was ze…

  Het originele Starbucks-logo was een vrouwtje met blote borsten en twee slangachtige staarten uit elkaar. Het lijkt opvallend veel op het Hortus Sanitatis-beeld uit 1491.

 2. Als we dit met zijn allen doen dan is het met welk land of bedrijf gebeurt je ziet we zijn veel sterker dan we denken ik kijk ook of de produkten uit Israël komen en laat ik het liggen🧐😜💥💥💥💥🖕💉

 3. Ik BOYCOT al zolang ik mij kan herinneren Israëls producten en diensten.!
  Het voelt als of ik mijn eigen oorlog voer tegen Israël, en dat ik steeds weer win.
  Ik zie dan bijv. Jaffa sinaasappels liggen, maar die passeer ik dan en koop demonstratief die van Marokko (heel lekker trouwens), telkens geeft het mij een gevoel dat ik mijn eigen oorlog tegen Israël win.!
  Een vriend, doet er nog een schepje boven op, brengt het Israëls product bij de kassa, en vraagt dan, heb U een alternatief voor dit product uit Israël? dan zegt hij erbij, ik wil geen producten van Israël, terwijl andere in de rij hem dan aan kijken, en hij reageert dan, het smaakt me niet om producten te eten van een land die net zo makkelijk kinderen ombrengt als of het kippen zijn, dit is mijn oorlog mevrouw, en wordt dan lang nagekeken.
  Hij doet dit ook bij producten uit Amerika.

  • Kan me niet inbeelden dat je vriend dit in NL doet, zoveel nazi, zionisten sympathisanten niet normaal. Ik boycot ook alles van die duivels, dadels die ze onder Solomon verkopen van Palestina maar gewoon verpakt dan als King Solomon. Vuile moordende dieven.

 4. FN,
  Dit bericht is nou een positief artikel dank daarvoor, je kunt als burger wel degelijk iets doen, wat vind je als mens belangrijk, zelf vind ik het erg belangrijk en een ander weer niet, je kunt iets doen en daar hou ik van!!!

 5. Door zelf verbouwen van je groente ben je een concurrent van de GMO mega bedrijven in Oekraïne. De gehele oorlog die in 2014 begon in Oekraïne was er om hele land uit te verkopen aan grote internationale beursgenoteerde bedrijven. De meeste lucratieve delfstoffen bevinden zich in Oost en het Zuiden van Oekraïne. Precies waar Rusland die deelstaten bij hun federatie hebben toegevoegd. Daar zit o.a. Lithium in de grond en dat is in het kader om alles elektrisch te maken in de EU goud geld waard en daarom blijven ze het proberen tegen beter weten. eerlijke handel drijven kunnen zionisten niet. Zij kunnen enkel plunderen en dood en verderf zaaien. Alle kosten worden op de EU/Amerikaanse belasting betalers afgewenteld en de winsten zijn voor de bedrijven. Zoals altijd.

  • U mag zelf helemaal geen groente voor eigen gebruik verbouwen.
   U GAAT DAN VEEL TE VEEL STIKSTOF VERBRUIKEN…!!!!
   Alleen al bij die gedachten ontspoort het hele KLIMAATPROBLEEM op.wat vinden jullie van het idee om in plaats van GASKAMERS, STIKSTOFKAMERS te bouwen, en daar die Eurocommissarissen in te verstikstoffen.

 6. BOYCOT werkt een zeker feit, nu de Olympische-Bloed-Spelen nog en we staan een stapje dichter bij de Rechtvaardigheid ivm het kinderbloed dat nu door de Parijse Seine vloeit…de westerse sportlui zouden hun geweten moeten volgen..op een podium staan terwijl er Duizenden Onschuldige vrouwen en kinderen sterven door dezelfde landen die mede schuldig zijn én actief meedoen aan moorden op Onschuldige burgers…u kent ze Allemaal…

  • Schuinsmarcheerder Matthijs van Nieuwkerk (1960), waarvan sinds 2005 bij de VARA-directie bekend was dat hij zijn handen niet kon thuishouden bij DWDD-medewerksters gaat t.g.v. de Deep State-Olympische Spelen (geef het volk brood & spelen zei de Romeinse dichter Juvenalis) op RTL (Bertelsmann) een tv-programma presenteren, want kijkcijfers gaan voor alles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in